Keresés

Részletes keresés

nahat Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37064
A délamerikaiak mind hülyék.
Előzmény: Alhazred (37061)
Alhazred Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37063

Na, ebben viszont lehet valami...

Vizont a leglazább, legvidámabb muzsikák is svéd termékek napjainkban: pl. Hellacopters, Spiritual Beggars. Más kérdés h pont eme két remek zenekar tagjai játszanak halálhörgő muzsikákat is máshol.

Előzmény: nahat (37060)
Kátai Tamás Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37062
Ja, és a görög black metal színtér egy igen markáns ágát alkotja a műfajnak. Persze, hogy jók, neked viszont nem tetszenének :) Dehát annyi baj legyen :) Ennek a témának meg tényleg nem itt lenne a helye.
Előzmény: Kátai Tamás (37059)
Alhazred Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37061

A Septic Flesh-t szerettem régen, a többit nem ösmerem.

Jabazz, Brazíliában is süt a nap, aztán a legalávalóbb zenék onnan jönnek :-)

Előzmény: nahat (37058)
nahat Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37060
Inkább átfogalmazom: összehasonlítva egy skandináv kisvárossal, Görögországnak és Olaszországank van még mit behozni ilyen téren.
Előzmény: Alhazred (37057)
Kátai Tamás Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37059
Pedig van egy szekérderéknyi :) A Beheaded például egyenesen máltai :)
Előzmény: nahat (37056)
nahat Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37058
És jók?
Előzmény: Alhazred (37057)
Alhazred Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37057

nem véletlenül nincsen délolasz vagy krétai gonosz metálzene

hááát, erre nem kötnék fogadást... bár most így hirtelen két görög horda ugrik be, a Septic Flesh meg a Rotting Christ.

Meg hallottam egy vicces nevű olasz csapatról is: Necrodeath.

Előzmény: nahat (37056)
nahat Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37056
Figyelj, KARPI-t szerintem ne kóstolgasd gitártémában, mert beszopod :-).

Ez a fajta "zene", amit belinkeltél, nekem sem nagyon tetszik, inkább nevetségesnek tartom, mint bármi másnak, és ijesztő, hogy emberek idő feccöltek bele egy olyan dologba, amit igen nehéz kiviteleznt, de sajnos nem több egy cirkuszi mutatványnál. Mégegyszer, szerintem.

Neked pedig kéne egy kis belassult zenét hallgatni, ez a gecigyors, gonosz, falhoz csapkodott csecsemők hangjával súlyosbított metálzene a modern világ frusztrációinak fókuszált megjelenése... Mondjuk szerintem az is elég lenne, ha elmennél egy időre valami mediterrán helyre, nem véletlenül nincsen délolasz vagy krétai gonosz metálzene. Ott ugyanis süt a nap.
Előzmény: Carcass (37051)
321 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37055
"Egy zenét, egy zenét, egy zenekart kritizáltam."

Most látom, nem tudom, miért van kétszer az "egy zenét".
Előzmény: 321 (37028)
321 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37054
Már megtettem. www.szendofibalazs.hu
Előzmény: pele_ (37048)
Kátai Tamás Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37053
Ugyan, ezt nem kell komolyan venni. Derek Roddyról azt mondani, hogy nagyon gyenge, hát na. Ez, meg a haverja, a Cryptopsy-s ars (aki szintén román lagzidobos) Portnoy-jal szoktak dobbemutatókat tartani szakmai fórumokon, őneki nem derogál ilyenekkel játszani. A Corpse meg nyilván a Motörheadhez akar hasonlítani. Tényleg, pont ugyanolyan zene, össze lehet keverni. A többi szubjektív, de suszter maradjon a kaptafánál. Végülis szerintem rekesszük be ezt az egész vitát, mert itt elvi kifogások vannak egy adott stílussal szemben és kész. Ezt felesleges ragozni, nem vezet sehová. Mindenki azt hallgat, amit szeret.
Előzmény: Carcass (37051)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37052

Ááááááááááá!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))))))))))

Mintha valaki smirglivel verné a farkát, miközben játszik:))))))))))))))) Nagyon obszcén!!!!!!!!!!

Előzmény: vic7799 (37045)
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37051

Ez egyik Hate Ethernal szám dobalapja volt, nem szóló.

Nálatok Romániában ilyen jó lagzi dobosok vannak?

Semmitmondó, ok. Neked.

Gitározás balalajka. Ezt mint gitáros elemzed?

A többihez hozzá sem szólok, mert csak fikázol.

A Stratovarius egy teljesen más stílus, láttam őket többször élőben, itthon is. Jól nyomják, de nem köt le.

Motorhead meg már történelem, tisztelem Lemmy urat, csak nem hallgatom a zenéjüket, mert nem köt le.

Előzmény: KARPI (37041)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37050
Milyen húrnyomása lehet a gitárjának?
Előzmény: vic7799 (37045)
birta Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37049
.
pele_ Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37048

321,

Koszonom a korrekt valaszt.

Szivesen megnezem a weblapodat. Remelem nem banjak a tobbiek, ha megkerlek, hogy linkeld be ide.

Pele

Előzmény: 321 (37028)
KARPI Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37047

hat rengeteg van ... guitar preamp....tedd ezt a Google -ba aztan magjelenik rengeteg link , kell bongeszni , van minden fele .

http://www.zzounds.com/cat--Acoustic-Guitar-Preamps--2570

http://www.bananas.com/productlist2.asp/subcategoryid_69/category_Guitar/subcategory_Guitar-Preamps

elegge dragak , inkabb csak beleolvasni hogy lassad mirol van szo.

A fontos hogy jo minosegu legyen , ne torzitson a nagy gyors jeleknel ( Strato nagy ATACK ) , ne sisteregjen .Nem muszaly lampas  legyen  , h a fentieket tudja .

Lampa es Tervezerlesu-Tranzistor a "tiszta"  szakaszon egyforman viselkedik .

A lampa jobban  "atviszi" a mar torzitasba meno hangerot ( konnyu overdrive ) es

hangossabb es tomorebb hang az eredmeny ( pillanatnyi tulvezerles eggyes "accent"-eknel)

A tranzistor ha "belejut" az overdrive-ba az recsgo csunya torzitast eredmenyez , tehatr valami kompreszor/limiter kell hogy ne juss ehez a "hanghoz"

de peldaul hasznaltam egy Ibanez "Mostortion" pedalt  , csak erositesre es van Haromsavos EQ -je is , egy tanitvanyom elkunyeralta aztan mind sajnalom , torzitokent csapnivalo de igy eloerositeni OK.

A JackHammer-om rem rosszul megy halk jeleknel , lehet hogy csak az enyem ilyen meg kell egyszer neznem hogy miert.

Előzmény: vic7799 (37046)
vic7799 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37046
Ez az FS-1 nem ilyen Single Coil-ba ágyazott Humbucker hanem Stratóba szánt tényleg Single Coil csak 25% -al hangosabb...

A Baj a tiszta hanggal van, a szólóval nincs gond a BOSS OD-3 -as pedál teszi a dolgát.

A Tiszta hang halk.

Mire gondolsz pontosan amikor azt mondod hogy lehet előerősítőt használni ?

Mondj valami aminek utánanézhetnék...
Előzmény: KARPI (37044)
vic7799 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37045
Ez a Fulara gyerek egy zseni de olyan rondta gitározás közben mint az állat :))

http://www.youtube.com/watch?v=aTD2mwwlPqc&search=adam%20fulara
KARPI Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37044

Hat egy haverom tett a "bridge" pickup helyebe egy Dimartio humbuckert hogy ne legyen a Strato hangja ( pruszkoles a vekony hurok erossen pengetesekor..stratitis) , szoval ugy hivjak kint hogy "fat Strat" , es hangossab is.

De lehet eloerositot hasznalni  "buffer"-t, vagy van Fender Blender eloerosito  azt hiszem az ujabbak torzitoval is ,es szuro .

A baj a Strato singlecoil-nal hogy novelve az erzekenyseget novekszik  a felszedett  zaj is , es forgolodhatsz a szinpadon  vagy a studioban.

Ha muszaly akkor ki lehet cserelni .

Van valamilyen "active" pickup is azokkal az a baj hogy "elem" kell hozza , meg a bufferrel is ugyanaz a baj . Lattam eloerositot ami a  "volume"  dupla potmeterre van szerelve .

Legjobb ha vehetnel  meg egy gitart masfajta hangszedokkel , valami Ibanez felet.

En mindenesetre nem birnam ki es visszatennem a "pruszkolo" Strato pickupokat ,  az  olyan , halkabb es lent szepen szol , fent meg pruszkol neha ( stratitisz).

En adok neki a kompreszorbol plusz erositest , vagy meg bekotom  Jackhammert eloerosito es plusz szuro torzitikent , utanna torzitok meg a Korg-al.

Lenyegtelen a sok illesztesi mese mert a hangszin igy is ugy is "sotetebbre " lessz allitva , meg meg a "tone" -t is maximumra besotetitem  hogy a torzitok sok magashangjane csicseregjen.Igy elegg nagy a jel ahoz hogy kivezereljel , vagy tulvezereljel egy erositot.

Meg ezek most kint , mamut felszereleseken jatszanak , legalabb harom negy erosito csak a hangszin es erosites reszere. fel villanytelep a gitarosnal a szinpadon.

Előzmény: vic7799 (37038)
vic7799 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37043
Ez rendben van :)

http://www.youtube.com/watch?v=49wrgJE1n48&search=stanley%20jordan

Én régóta ismerem ezt a Stanley Jordan gyereket, nem normális mit csinál, van még a Youtube-on pár videó róla.
vic7799 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37042
Mit keresel ?
Előzmény: SzVFE (37040)
KARPI Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37041

A dobos az egy sehol semmi " dobszolot "(????) kinlodott el szornyu rosszan , elmenne nalunk Romaniaba lagzizenesznek , pont ez a ritmuskeplet a talpalavalonak .Gyenge , NAGYON.

A banda az meg , olyan , semmitmondo ..

A gitarozas meg nem "gyors" csak olyan " balalajka" stilus .Kell hozza azert szinkron

meg egy kis ritmuserzek .

A zenet nem allok oda elemezni mert nem erdemes , jatszanak van ra igeny , OK.

Szerintem unalmas a zenejuk , es ha egy szam unalmas hat kibirni jozanul egy koncertet ?, az mar valami.

Unalmas gyenge banda , legalabb valami mast muvelnenek mint a tobbi hasonlo ,

modjuk biciklizzenek kozbe , vagy mittudomen ..korcsolyazzanak , akkor erdekes lenne.

Lattam metal bandakat  most a nevuket nem jegyeztem meg , de a Stratovarius ...a nev miatt megmaradt ....van amelyik szornyu jol csinalja , fantasztikus torz , piszkos hangzassal kiveheto jo zenet muvelnek , de rengeteg a rossz gyenge banda ebben a mufalyban .

Ezeknek a nagytatajat birom a "Motorhead"-et , a Lemmy az egy fenomen , azt utanozzna mind a tobbi dehat ...az egyeniseget nem lehet leutanozni.. 

Előzmény: Carcass (36894)
SzVFE Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37040
Hali, a powertabs.net és a mysongbook kiesésével maradt még valahol használható powertab vagy guitar pro kottaletöltő oldal? Megköszönném az infót.
Blindmouse Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37039

Igaz, közben megnéztem miről van szó pontosan :)

Előzmény: Kátai Tamás (36912)
vic7799 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37038
Reméltem, hogy beszállsz a kérdésbe.

Ez egy 97-es USA Sunburst model.

Ténylegesen valahogyan azt kéne megoldani hogy hangosabban szóljon a gitár.

Én amit kinéznék ha Pickup-öt cserélnék az a Dimarzio FS-1, ára nem veszélyes, kifejezetten hangosabb és nagyon jókat írnak róla Vintage Sound Startóba tervezve...

Mit gondolsz ?

Előzmény: KARPI (37037)
KARPI Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37037

Aki ilyen csereket muvel az nem tud Strato-n jatszani es csak a HIRNEV miatt

akar jatszani o is Strato-n ugye legyen draga , hirnev...es stb ....

Kell egy tomorebb  szuksavu gitarhang de Strato kenyelemmel , ott a meg ergonomikusabb Ibanez  , ami kb ugy szol mint a Gibson SG  , na meg a  humbuckerekkel eltunik a magashang es lehet bogetni is.

Aztan az is kerdes milyen Strato , nekem a 62-es tetszik , az utannajovok nem olyanok.Csak a szpeci "reissue" kiadasok. 

Előzmény: vic7799 (37030)
Carcass Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37036

Mert nem óra vagy! :)

Ki tudja, lehet egyszer még együtt fogunk zenélni :)

Előzmény: 321 (37034)
321 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 37035
"Azt le sem írom hogyan értékelt minket a zsűri, mert MR. nagy zenész ezt nem is hinné el."

Teljesen feleslegesek ezek a kijelentések. Miért ne hinném el? Rengeteg tehetségkutatón szerepeltem én is már, ismerem a helyzetet.
Előzmény: Carcass (37031)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!