Vizont a leglazább, legvidámabb muzsikák is svéd termékek napjainkban: pl. Hellacopters, Spiritual Beggars. Más kérdés h pont eme két remek zenekar tagjai játszanak halálhörgő muzsikákat is máshol.
Ja, és a görög black metal színtér egy igen markáns ágát alkotja a műfajnak. Persze, hogy jók, neked viszont nem tetszenének :) Dehát annyi baj legyen :) Ennek a témának meg tényleg nem itt lenne a helye.
Figyelj, KARPI-t szerintem ne kóstolgasd gitártémában, mert beszopod :-).
Ez a fajta "zene", amit belinkeltél, nekem sem nagyon tetszik, inkább nevetségesnek tartom, mint bármi másnak, és ijesztő, hogy emberek idő feccöltek bele egy olyan dologba, amit igen nehéz kiviteleznt, de sajnos nem több egy cirkuszi mutatványnál. Mégegyszer, szerintem.
Neked pedig kéne egy kis belassult zenét hallgatni, ez a gecigyors, gonosz, falhoz csapkodott csecsemők hangjával súlyosbított metálzene a modern világ frusztrációinak fókuszált megjelenése... Mondjuk szerintem az is elég lenne, ha elmennél egy időre valami mediterrán helyre, nem véletlenül nincsen délolasz vagy krétai gonosz metálzene. Ott ugyanis süt a nap.
Ugyan, ezt nem kell komolyan venni. Derek Roddyról azt mondani, hogy nagyon gyenge, hát na. Ez, meg a haverja, a Cryptopsy-s ars (aki szintén román lagzidobos) Portnoy-jal szoktak dobbemutatókat tartani szakmai fórumokon, őneki nem derogál ilyenekkel játszani. A Corpse meg nyilván a Motörheadhez akar hasonlítani. Tényleg, pont ugyanolyan zene, össze lehet keverni. A többi szubjektív, de suszter maradjon a kaptafánál. Végülis szerintem rekesszük be ezt az egész vitát, mert itt elvi kifogások vannak egy adott stílussal szemben és kész. Ezt felesleges ragozni, nem vezet sehová. Mindenki azt hallgat, amit szeret.
elegge dragak , inkabb csak beleolvasni hogy lassad mirol van szo.
A fontos hogy jo minosegu legyen , ne torzitson a nagy gyors jeleknel ( Strato nagy ATACK ) , ne sisteregjen .Nem muszaly lampas legyen , h a fentieket tudja .
Lampa es Tervezerlesu-Tranzistor a "tiszta" szakaszon egyforman viselkedik .
A lampa jobban "atviszi" a mar torzitasba meno hangerot ( konnyu overdrive ) es
hangossabb es tomorebb hang az eredmeny ( pillanatnyi tulvezerles eggyes "accent"-eknel)
A tranzistor ha "belejut" az overdrive-ba az recsgo csunya torzitast eredmenyez , tehatr valami kompreszor/limiter kell hogy ne juss ehez a "hanghoz"
de peldaul hasznaltam egy Ibanez "Mostortion" pedalt , csak erositesre es van Haromsavos EQ -je is , egy tanitvanyom elkunyeralta aztan mind sajnalom , torzitokent csapnivalo de igy eloerositeni OK.
A JackHammer-om rem rosszul megy halk jeleknel , lehet hogy csak az enyem ilyen meg kell egyszer neznem hogy miert.
Hat egy haverom tett a "bridge" pickup helyebe egy Dimartio humbuckert hogy ne legyen a Strato hangja ( pruszkoles a vekony hurok erossen pengetesekor..stratitis) , szoval ugy hivjak kint hogy "fat Strat" , es hangossab is.
De lehet eloerositot hasznalni "buffer"-t, vagy van Fender Blender eloerosito azt hiszem az ujabbak torzitoval is ,es szuro .
A baj a Strato singlecoil-nal hogy novelve az erzekenyseget novekszik a felszedett zaj is , es forgolodhatsz a szinpadon vagy a studioban.
Ha muszaly akkor ki lehet cserelni .
Van valamilyen "active" pickup is azokkal az a baj hogy "elem" kell hozza , meg a bufferrel is ugyanaz a baj . Lattam eloerositot ami a "volume" dupla potmeterre van szerelve .
Legjobb ha vehetnel meg egy gitart masfajta hangszedokkel , valami Ibanez felet.
En mindenesetre nem birnam ki es visszatennem a "pruszkolo" Strato pickupokat , az olyan , halkabb es lent szepen szol , fent meg pruszkol neha ( stratitisz).
En adok neki a kompreszorbol plusz erositest , vagy meg bekotom Jackhammert eloerosito es plusz szuro torzitikent , utanna torzitok meg a Korg-al.
Lenyegtelen a sok illesztesi mese mert a hangszin igy is ugy is "sotetebbre " lessz allitva , meg meg a "tone" -t is maximumra besotetitem hogy a torzitok sok magashangjane csicseregjen.Igy elegg nagy a jel ahoz hogy kivezereljel , vagy tulvezereljel egy erositot.
Meg ezek most kint , mamut felszereleseken jatszanak , legalabb harom negy erosito csak a hangszin es erosites reszere. fel villanytelep a gitarosnal a szinpadon.
A dobos az egy sehol semmi " dobszolot "(????) kinlodott el szornyu rosszan , elmenne nalunk Romaniaba lagzizenesznek , pont ez a ritmuskeplet a talpalavalonak .Gyenge , NAGYON.
A banda az meg , olyan , semmitmondo ..
A gitarozas meg nem "gyors" csak olyan " balalajka" stilus .Kell hozza azert szinkron
meg egy kis ritmuserzek .
A zenet nem allok oda elemezni mert nem erdemes , jatszanak van ra igeny , OK.
Szerintem unalmas a zenejuk , es ha egy szam unalmas hat kibirni jozanul egy koncertet ?, az mar valami.
Unalmas gyenge banda , legalabb valami mast muvelnenek mint a tobbi hasonlo ,
modjuk biciklizzenek kozbe , vagy mittudomen ..korcsolyazzanak , akkor erdekes lenne.
Lattam metal bandakat most a nevuket nem jegyeztem meg , de a Stratovarius ...a nev miatt megmaradt ....van amelyik szornyu jol csinalja , fantasztikus torz , piszkos hangzassal kiveheto jo zenet muvelnek , de rengeteg a rossz gyenge banda ebben a mufalyban .
Ezeknek a nagytatajat birom a "Motorhead"-et , a Lemmy az egy fenomen , azt utanozzna mind a tobbi dehat ...az egyeniseget nem lehet leutanozni..
Ténylegesen valahogyan azt kéne megoldani hogy hangosabban szóljon a gitár.
Én amit kinéznék ha Pickup-öt cserélnék az a Dimarzio FS-1, ára nem veszélyes, kifejezetten hangosabb és nagyon jókat írnak róla Vintage Sound Startóba tervezve...
Aki ilyen csereket muvel az nem tud Strato-n jatszani es csak a HIRNEV miatt
akar jatszani o is Strato-n ugye legyen draga , hirnev...es stb ....
Kell egy tomorebb szuksavu gitarhang de Strato kenyelemmel , ott a meg ergonomikusabb Ibanez , ami kb ugy szol mint a Gibson SG , na meg a humbuckerekkel eltunik a magashang es lehet bogetni is.
Aztan az is kerdes milyen Strato , nekem a 62-es tetszik , az utannajovok nem olyanok.Csak a szpeci "reissue" kiadasok.