pár napja nem jártam itt, így jó sok időbe telt, míg visszaolvastam.
Moci,
én is a hideg borogatást, illetve menta- és zsályateát olvastam, mint apasztást segítő dolgokat.
A perbe meg szerintem vágjál bele, a volt cégemet is valaki beperelte (bár más eset, mint a tiéd) és 2 évi fizuját ítélték meg neki. A bíróságok állítólag erősen a munkavállalókat védik.
Wywy,
ha utánpótlás is kellett a börzére a párnákból, akkor tök jól mehetett! És miért esnének neked a babszobán? (Mostanában ott sem jártam.)
Amúgy ez a sütifaló bödön mennyivel jobb, mint a Pampers-Fisher Price-os formaevő dobozka? Érdemes venni?
Krisina, Danae, és minden betegnek
Jobbulást!
Shine, Haspoki
gratula a forgásokhoz!
Amúgy Shine, nehéz elhinni, hogy a fiad sosem alszik, amikor én láttam, kifejezettem jó alvónak tűnt! :D
Mariska,
vicces, hogy a száraz könyökön izgulsz. :)) Nekem állandóan száraz, már fel sem tűnik. Kellene? :)
Amúgy terhesvitamin: én is szedek Elevitet, nekem a Klinikán azt mondták, hogy a szoptatás alatt nem árt. Sőt, nekem vasat is kell.
Ja, Mariska, a Pampers-es cuccot megpróbálod még1X átküldeni (vagy feltenni a site-odra)? Köszi!!!
Nem lehet, hogy tegnap azért volt kőkemény, mert vmitől nem volt étvágya, ma meg étvágy ok, de a tegnapi kisebb kereslet miatt kisebb a kínálat?
Szvsz ne aggódj, pihenj, esetleg fejjél és szoptass ezerrel!!!
Peti tegnap este hasról hátra fordult :-)))) Kétszer!
És ma reggel háromszor. Persze mindig csak nekem, mikor jött az apja megnézni, juszt se csinálta.
Tegnap még az volt a bajom, hogy túl sok a tejem, egész nap kőkemény és csöpög mostanában, fáj is, ma reggelre meg alig van. Már legalább másfél hónapja nem volt ilyen, hogy Peti ordítson, hogy nem jön. Pedig eddig elég volt neki egy mell is, most meg a kettő is kevés. Nem tudom, mitől lehet így egyik napról a másikra, nem történt semmi, aludtam is, ettem is, mondjuk ráálltam reggel a mérlegre, és megint több lettem :-(
Lehet, hogy ettől? Mondjuk ez hülyeség, persze idegesít a súlyom, de azért mégis bereggeliztem, meg megettem két mazsolás túrórudit. (ami egyébként nagyon fincsi szerintem)
Még jó, hogy van fagyasztott tejem, azt adtam neki pótlásnak, de mire kiengedett, jól elfáradt a sírásban.
Ez a hasról hátrafordulás olyan, mintha véletlen lenne, persze jól meg is lepődött, de inkább nem tudta megtartani magát, és átgurult. Így kell ennek történnie?
Szédülni én is szoktam. én a fáradtságra fogom :) Elevitet szedem, ha nem felejtem el. de pl. akkor lettem beteg, amikor elfelejtettem pár napig, most is bújkál vmi bennem, kíváncsi vagyok, mi lesz...
Egyébként felraktam a babaszobára a párnákat, kíváncsi vagyok, nekem esnek-e, mint mostanában mindenkinek. :) (Meg a régi TV-nket is.)
Most nem volt vészes az éjszaka, köszi, hogy érdeklődsz, "csak" 1 hajnali kelés volt. Tegnap mintha nyugiisabb lett volna, lehet hogy megállt et a fog félúton, és majd újult erővel rákezd?
Sajnos nem bírok végig visszaolvasni. De pont ebben a témában akartam hozzászólni. Én sem szedek semmilyen vitamint. Régen évente ha egyszer voltam beteg, most hogy szoptatok már 3szor!!!!!. Kétszer a torkom miatt és most összedtem ezt az izületi fájdalommal, lázzal és hasfájással járó szarságot. Mivel a férjem is elkapta tegnap már nekem kellett őt épolnom, de egy kicsit jobban is voltam. Enni nem nagyon bírtam még. Gyakorlatice 2 napja alig ettem valamit. Persze szoptatni ezerrel szoptattam nehogy elmenjen a tejci.
Ma: alig bírok megmozdulni annyira levagyok gyengülve. 5 perc állás után már remeg kezem lábam. Centrumot vehetek be szerintetek? Vagy micsi?
Szülés óta (lassan 3 hó) szerencsére nem voltam beteg, de sokszor nagyon szédültem, persze semmi vitamint nem szedtem (sok gyümölcsöt ettem). Csináltattam egy vérképet és vizelet vizsgálatot, minden rendben volt, de mondták vasat vagy elevitet szedjek. Most vasat szedek (vérképben alsó határon volt), azóta felére csökkent a szédelgésem, legtöbbször akkor veszem észre, ha bevásárlóközpontba meggyek, nem tudom a tér, vagy a tömeg, meg a zene van ilyen hatással rám, de lehet a fáradtságtól van.
Nálunk valószínűleg a 3 napos hétvégéből max 2 lesz. Tegnap mondta férj, hogy most pár szombaton is dolgozniuk kell. :-(((
Tegnap beigazítottam a gyerekülést, odaképzeltem egy ugyanekkorát a másik oldalra, és még az én fenekem is befért közéjük. :-) Akkor csütörtökön megnézzük.
Álom jó éjszakánk volt!!! Bazsi 1/2 1 közül elaludt, 1/4 8-kor evett (szokásos csukott szem), és most ébredt vidáman. :-) Én is kipihentem magam.
Viszont így a visszaolvasásban nem tudom, mikor hozom be a lemaradásomat...
Ne haragudjatok, h. ennyire eltűntem, de nagyon sok volt... Tegnap 5 órás vizsgám volt, Dávidkára anyukám és férjem vigyázott és képzeljétek nem fogadott el semmi tejcit, szóval a gyerek fél 8-tól du. 15 óráig szinte semmit nem evett, azt hittem elájulok, mikor kijöttem a vizsgateremből, ott vártak, aztán gyorsan az út szélén megszoptattam...
Maggancs!
Köszönöm, h. szóltál!!!
Martuska, Esztus!
Nekünk is hasonló problémánk van. Dávidka kakijában 1 hónapos kora óta korábban véres nyák, mostanában időnként gombostűfejnyi halvány véres pötty látható. A dr-nő a tehéntejre gyanakszik. Nálunk is előfordul, h. nem akar szopizni, ordít kb- 10-15 percig, aztán elfogadja, de eljátsza ezt hetente 2x-3x. A dr-nő azt gondolja, h. az általam elfogyasztott tehéntejet nem bontja le a szervezetem és ez nálam nem okoz gondot, hanem a baba bélbojhait roncsolja, ezért van a vér a székletében. Én már lassan két hónapja dietázom (semmi tejtermék). Azóta már nagyon ritkán látom a székletében, sőt amióta eljutott az agyamig, h. a tejpor is ide tartozik azóta semmi nincs a székletében. Se kenyér, se keksz, se semmi, amiben egy csöppnyi tej v. tejpor van, nagyon kemény a dieta. Persze választhatnám, h. nem szoptatom, hanem tápszer, de én még küzdök, amíg van tejem. Múlt héten voltunk a Heim-be vizsgálatokon (vér, vizelet) talán holnap már lesz eredény. Akkor konkrétan megmondják, h. a tejtől van-e a dolog.
mizujs? kibújt már a fogacska? Éjszaka milyen volt.
Egész éjjel álmatlanul forgolódtam, agyaltam, hogy mi legyen, tudjátok a munkehelyem nem hosszabbította meg a szerződésemet.
Péntekem találkozom az ügyvédemmel. De úgy néz ki, belevágok a munkaügyi perbe. Az ügyvéd szerint nagyon jó esélyünk van a nyerésre, mert az utolsó szerződésem alapján egyértelmű diszkriminációról van szó, és az is kiderül egyértelműen, hogy a szülés miatt nyomtak ki, csak kérdés, megér-e nekem annyit. Ha nem akarnánk a 2 babát egymás után rögtön, akkor nem filóznék, hagynám az egészet, attól nem félek, hogy munkát nem találok, csak nem akartam visszamenni a 2 gyerek között dologozni.
A kényszertartás Martinnál ezt a ferdenyak problémát okozta.
a feszességre megmondták, hogy a lepény lehetett a tettes v. ha hüvelyi úton született volna akkor ott a rövid oxigénhiány, rátekeredett köldökzsinór, okozhatja még.
Ez végül is izomtónus eloszlási zavar, és kinőni nem lehet, kezelés nélkül, ahogy nő a gyerek az agysérülésből eredő állapot tovább romlik.
nekem is a nodokim mondta, hogy inkabb egyek egeszsegesen, mint tablettazzak:) mondtam, hogy sarlatanok egytol egyig:)
amugy hulyeseg ket ponton is amit irsz. eloszoris ami bio nem feltetlenul kukacos. masodszor meg meg lehet talalni a megfelelo beszerzoforrast. nem a sarki latvanyzoldsegeshez kell menni, hogyaszongya "kerek egy epret. lekeljem, naccsaga?", hanem mondjuk a piacra a kistermelokhoz. ja, persze, az messze van es nem is a Tesco. amugy nagyapam cseresznyeje, barackja, szoloje, epre, mandulaja es almaja a zoldsegekrol nem is beszelve tok jok. tudom, mert mi tartjuk karban. EZERSZERIS ez, mint a muanyag szarok.
jaj, teee, ha tudnad mennyi mindent mondtak mar nekem. hogy "majd a szules utan vege a jo eletnek". nem lett. aztan "majd ha hazamesz a korhazbol nem fogsz tobbet aludni". hat alszom. "majd egy honapos koraban"... pedig nem. "majd hathetesen". hat ez sem jott be. nyilvan valoan beteg lesz az ember, ha tesztan, rizsen levesen el, raadasul meg halalra is strapalja magat. az egeszseghez aludni es pihenni kell, azt pedig kevesen engedhetik meg maguknak. en inkabb ebben latnam a kulonbseget.
MINDEN vitamint lehet fedezni normalis taplalkozassal.
Ez tévhit. A műtrágyázás és a melegházi nevelés, a "kirabolt" talaj, amin e földi jók nőnek, például nem kedvez a vitamintartalomnak. 20 évvel ezelőtt még egy átlagbolti almában is volt vitamin, most meg csak víz van :(((, a biopiaccon meg kapsz méregdrágán pár szem kukacosat.
Nekem a nődokim mondta, hogy a mai termékfelhozatallal még akkor se tudnád fedezni a napi vitaminbevitelt, ha egész nap zöldség-gyümölcsöt ennél.
Amúgy nekem is a terhesség volt a brutál egészségügyileg, szülés óta én csak 1x voltam beteg, tejcsatorna-elzáródással, arról meg nem az immunrendszerem tehet. Bár mondjuk engem a terhesség alatt sem kísértett semmilyen baci meg vírus, de a végén már nagyon elegem volt belőle, az volt az érzésem, hogy az idők végeztéig így maradok, egy görögdinnyélvel a hasamban. Na jó, én szedtem Elevitet, szülés után Maternát és vasat, de amikor az első doboz kifogyott, nem vettem másodikat, mert folyton elfelejtettem bevenni.
(De jól eltársalgok magammal, meglesz még ennek a böjtje.)
Csak félve merem leírni, hogy az én gátsebem csak addig fájt, amíg ki nem szedték a varratokat (a külsőket, mert a belsők felszívódóak voltak). De nekem nem volt nagy ez a seb, mert kiskrapekom feje nem volt olyan buci. :)
Úgy kellett feszegetni a kezét, hogy beleszuszakoljam a body ujjába. Nem is szeret öltözködni, a bodyt és a pulóvert mindig akkor kezdi reklamálni, ha a kezénél tartok...
A gyógytorna nagyon speciális vagy csak elég átmozgatni mindenét ?
Igen, magamtól nem találtam volna ki a gyakorlatokat, ekkora fantáziám nincs. Én azelőtt is tornáztattam, de csak azért, mert élvezte és közben a pukik is jöttek ezerrel kifelé, de a gyógytorna az más.
A hypertonia amit írtál az magas vérnyomás betegséget jelent.:-)
Basszus, igazad van, tök hülye vagyok! Csak sajnos hajlamos vagyok a nyelvi analógiák gyártására. Például hipoallergén - hiperallargén létezik, nem értem, hogy akkor hipotóniás- hipertóniás miért nem az izomtónus kapcsán.
Nekünk a neurológus néni azt mondta, hogy nem vészes a feszessége, de kezelni kell. Ez a Tűzoltó utcai klinikán volt. De mindegy, időben észrevettük, a tornát élvezi, és én is lelkesen csinálom, meg masszírozom is mindenét naponta.
Ez a feszesség egyébként lehet a méhen belüli kényszertartás miatt?
Izé, Mikolt, én is majdnem három hónap után éreztem meg, hogy lerabolt a gyerek, terhesség alatt semmi bajom se volt. Szóval olyan kategorikus vagy néha, hogy magamra ismerek, ejnye
Elevitet vagy Maternát mindegy. . Vagy Centrumot, az is jó. Meg vasat!!!
És igen én is oylan voltam mint te, soha életemben nem voltam beteg, (inflenzás azóta sem) de a szüléseim után TÜSZŐS MANDULAGYULLADÁSOM volt!!! Nekem!!!
Méghozzá nem is egyszerű, a végén a nővér járt házhoz injekciózni, mert begennyedt az egész torkom...:-(
Pedig nem a Meiibe kajáltam én se (nem is volt még akkor), és eszem mindent ettem is, mert imádok enni...
Eszek én, basszus. Normálisan, gyümölcsöt, meg mindent, mert tudom, hogy fontos.
De ha már úgyis ott áll a szekrényben 4e értékű bogyó, inkább beszedem, csak mióta megszültem, aszittem, hogy nem kell bogyót szedni, mivel abszolut elene vagyok mindennek, kivéve migrén ellen. De ha kell, beszedem.
szedje az a terhesvitamint, aki Mekiben eszik. en soha nem voltam olyan eleteros, mint szules utan, hogy vege lett ennek az undorito terhessegnek. az egvilagon semmi bajom, ecceruen rendesen kell enni, zoldseget, gyumolcsot, sovany hust. MINDEN vitamint lehet fedezni normalis taplalkozassal. a vitaminok meg tele vannak kotoanyaggal meg szintetizalt szarokkal. persze nekem nem faj, ha valakinek ez hianyzik az eletebol:)
Csatlakozok. Soha életemben nem voltam beteg, még igazán influenzás sem, most 6 hét alatt másodszor dőltem ki. Vettem Elevitet. Szerintetek ezt szedjem? Vagy mást?
Nincsen igazad MIkolt. A szülés mindent kiszív az emberből. Utána az immunrendszered a béka segge alá kerül átmenetileg. Nagyon is hasznos ilyenkor a terhesvitamin - aki csak szoptat annál meg különösen!
"Az én zárójelentésemen ez állt: "jól lactáló emlők", holott rá se néztek a mellemre, viszont szóban a következőket mondták szintén a hazabocsájtásom napján: "szopást még nem észleltünk a babánál, a súlya csökken", ellenben a gyerek zárójára ráírták, hogy "anyatejjel táplált". Aztán elolvastam a szülésemet is a zárómon, és rájöttem, hogy van egy formanyomtatvány a dokik gépében, amin egy átlag hüvelyi szülés vagy egy átlag császár lefolyása olvasható. Hm."
hat nekem meg ra is neztek, vazz:) vizsgalgattak jobbrol-balrol, ugy szuletett a zarojelentes.