Csak halkan jegyzem meg, hogy a Desiro => Desiré szoros összefüggésben van a latin desidero (élvezet) kifejezéssel.
Hogy ezzel a Dezső hogy jön össze nem tudom, de felmerült bennem, hogy gyermekkoromban a legtöbb pajzán átvitt értelemmel rendelkező rajz alatt a Ludas Matyiban ezért szólt mindig úgy, hogy (kb): "... Jajj, Dezső...".
Kösz, de most látom, hogy elrontottam, mert a dunaföldvári hídhoz készített feliratot a bajai hídhoz raktam fel. A dunaföldvári híd képeit végül nem vágtam be. Természetesen, Beszédes József Dunaföldvárhoz kapcsolódik, a bajai híd Türr István nevét viseli. Sorry, majd megpróbálom valahogy korrigálni.
Szerintem nem döngölős, mivel látszik a szalon teteje és az oldala is. Ez szerintem a Jégtörő 1. mivel a kormányállás első részén 4 üveg van csak, a többin mindegyiken 5, amelyik döngölő nélküli. Ráadásul az 1-esen a kormányállás előtti szélfogón is ott van az a plexi ami segít lefelé a kilátásban, az sincs a többi döngölő nélkülin.
Keszthely-Györök között, az év három hónapjában valóban áll a közúti forgalom a dugóban, mint a megkötött beton, a nap kb. 8-10 órájában.
Nem tudna a tavi partmenti hajózás, ebből egy kis szeletet, talán 10%-t (?) kihasítani, valamilyen kicsi hajó, 50-100 személyes ingáztatásával a két település között ?
Betöltött 8 életév felett, aki hajózni akar, de rájön, vagy magától nem jön rá, de megmondják neki, hogy oda nem megy hajó ahová Ő hajóval akart menni, az keres más eljutási módot.
Pár éve valaki (talán KZX,de ez nem biztos) levezette már itt mi a baj Keszthely kiszolgálásával.
Összefoglalva: a nyaralók vagy ugy döntenek, hogy ca.4 órát és nagycsalád esetén ötjegyű forintot
áldoznak retúr hajózásra Badacsonyba, vagy úgy döntenek, hogy inkább sétáznak egyet valamelyik sétával.
Tény, hogy a legtöbb nyaraló utóbbit választja. Hogy aztán hogy jut el Badacsonyba az más kérdés, valszeg a koszos és átszállós vasúttal.
A BH-séta egyébként az utóbbi két évben szintén ritkult Keszthelyen: napi 7-8 helyett ma 4-6 kifutás van. Ennek oka nyilván az utasszám csökkenés, amit pedig az okoz hogy a maszek sétások fogdmegjei hatékonyabbak, máshol próbálkoznak.
Keszthely esetében én nem a Badacsonyi utazásra, hanem Keszthely-Mária-Györök-Keszthely kombinált séta- és menetrendi körjáratokra építenék. Így Mária és Györök jó Kesztelyi kapcsolatot kap, aki meg Keszthelyen hajózna az összekombinálhatja a sétahajózást mondjuk a Szépkilátó meglátogatásával.
Veled ellentétben a népesség, magyar és külföldi egyaránt NEM beszűkült kötöttpályás gondolkodású.
Viszont veled ellentétben nem is kötöttpálya fóbiás, továbbá nyitott szemmel jár, ezért furcsa módon nem a dugóban araszoló buszt fogja választani, hanem perverz módon a remek Bz-t, vagy idei szezontól remélhetőleg egyre gyakoribb Dezsőket.
Ne becsüld már le ennyire a Balatonon hajózni kívánókat, hogy ennyire nem találják fel magukat, ha hajó, épp nem megy arra, amerre ők mennének.
Tehát aki hajózni kíván, de nincs mivel, az buszozzon. Logikus.
Amúgy is milyen már, hogy valakinek az legyen a perverziója, hogy hajóról bambulja órákig a tájat, mikor ülhetne anaerob lényként egy dugóban araszoló buszban is...
Agyrém, hogy most néztem a menetrendet, és Keszthelyről csak egy hajó indul délelőtt 10-kor! Ha valaki ott nyaral, és inni akar egy badacsonyi bort ebéd után, akkor megszívta, mert ebédelni is csak Badacsonyban tud.
Mehetne autóval, csak akkor a borozás ugrik, vagy vonattal, akkor meg Tapolcán szívhat a csatlakozás miatt.
Nem igaz, hogy nem lenne igény több menetrendi járatra egy ekkora városban!
Veled ellentétben a népesség, magyar és külföldi egyaránt NEM beszűkült kötöttpályás gondolkodású.
Hiszed vagy sem, ha a külföldi vagy magyar, Keszthelyről Badacsonyba tartva (borozásra ahogy írod) nem talál hajót vagy vonatot, akkor :
- nem lesz öngyilkos,
- nem tesz le a borozásról.
Helyette a keszthelyi autóbusz állomásról, mely a keszthelyi vasútállomástól 2=kettő méterre van, elmegy Badacsonyba.
Busszal.
Borozik.
Majd visszautazik Keszthelyre.
Busszal.
Keszthelyről Badacsonyba, egy hétköznap, van 11 db átszállásmentes busz, mely a 27 km-t 33 perc alatt teszi meg, és ezért a sofőrbácsi a teljes árú jegyet váltó utastól, 560 királyi magyar forintot kér.
Két gombóc fagyi árát.
Ne becsüld már le ennyire a Balatonon hajózni kívánókat, hogy ennyire nem találják fel magukat, ha hajó, épp nem megy arra, amerre ők mennének.