Azt írtad, hogy tt mozdonyba keresel motort. Nem jelezted, hogy öt pólusú kell. Ezért mondtam, hogy nézz körül az oldalon.
Természetesen vannak újabbak is, csak mivel ötpólusú motorokból jelenleg legalább hat féle van csak a Tillig modellekben, és akkor nem beszéltünk az egyéb gyártmányokról, ezért nem szerepelhet minden az oldalon. Külön jelzem az alkatrészeknél, hogy egyéb esetekben és kérdésekkel közvetlenül keressetek.
Kérlek, hogy vedd fel velem a kapcsolatot email-ben és ott tudunk pontosítani, hogy milyen gyártmányú, melyik cikkszámú mozdonyba kérsz motort!
Pedig nem egy túl nagy alapterületű dologról van szó, ezért szemezek vele. Valójában én is inkább a saját magába visszafutó spirális-szerű, relatíve sok helyen alagútban eltűnős nyomvonatvezetésben alul egy nagyobb 3 + pár rendező vágány, fölül pedig egy kisebb 2 átmenő + egy csonka állomásban gondolkodom. Így a játékélmény is megvan, és a haverokkal is lehet sör mellett nézni ahogy megy a "dilikör".
Igen, mindenki azt mondja: ne legyen telezsúfolva. És a hivatalos pályatervek is ilyenek.
Szerintem viszont 2 nm nagyon sok. Ekkora területen 2 különálló motívumnak el kellene férnie. Én gondoltam az RZD - DRG témára kb. ennyi helyen. Csak elég sok pénzbe kerülne.
Ha a Troost könyvből valaki emlékszik a Quadratmeteranlage tervre, az sem volt túlzsúfolt, de egy városi témánál is elég lehet 1 nm. - nyi terület.
Persze magyar vasútnál más a helyzet, oda tényleg több hely kell.
Ez a pálya nekem is bejön. Erre alapozva tervezgettem én is egy új asztalt, Tillig sínekkel. SCARM-mal megrajzoltam, illetve a WinTrack demó verziójával is elkészült, csak azzal ugye nem lehet menteni, viszont fotó készülhet a 3D-s képről. Egész jól néz ki.
Ha kell valakinek, el tudom küldeni a SCARM file-t.
Jelenleg itt tartok. A cél: legalább egy rendes állomás lehetőleg a valósághoz közeli vágányelrendezéssel, használható funkciókkal az asztal egészére nézve, és nem túl nagy távolság az asztal szélétől. Alsó szint: alul a 2 vágányos állomás egy csonkával, középen a nagyállomás fűtőházzal és gázgyári iparvágánnyal, itt lenne a város is, felül a körbefutó mellékvonal egy bánya ipvk.-val és egy fatelepi rakodóvágánnyal a végén. A szürkés sínek nem látszanának. 230*130 cm a befoglaló méretek, a nagy állomás 1-3. vágányainak használható hossza 83 cm, ami Nohab+3 Y-kocsi befogadására alkalmas.
Én jelenleg erre csorgatom a nyálamat. Az alja annyira nem izgi, de a felső szinten a vontatási telep eléggé csiklandozza az érzékszerveimet :D... kicsit talán magyar nyelvű Zeuke pályaterv füzet 8-as terepasztaltervéhez hasonlít, vagy annak a Tilligesített továbbfejlesztése.
Mivel ezeket jogok védik, így valószínűleg várni kell a feloldásukig.
Viszont a TT Gleispläne füzeteket évről évre átdolgozzák, így van bennük bőséggel elfogadható terv.
Ha beírod a keresőbe, hogy Tillig TT Gleispläne, akkor kiad néhány rajzot. Érdemes ott nézelődni. Akár több terv vegyítésével is eljuthatsz a megoldásig.
Ha megengedsz egy személyes javaslatot: ne legyen telezsúfolva! Nem kell két nm-en az egész világ vasúti közlekedését leképezni. Lehetnek szellős, hegyes-völgyes, mezős vidékek, városi jelenetek és, ha a lehetőség adja, szép hosszú állomás(ok), ahova akár egy 4-5 kocsi szerelvény is befér.
Nézem azt is, de valahogy eddig megfelelt ez, amit egyszer rég találtam, és már kitanultam a működését. Ami nekem kell, azt tudja. :) De azért kipróbálom ezt is. :)
Engem már foglalkoztat a kérdés egy ideje, hogy nem találtam meg, az minősíthetetlen és személyes kudarcomnak tekintem.
De amikor átnéztem az Tillig sínrendszert talán 2 rendes pályatervet találtam. A többi drága, sok helyet foglal és unalmas. Még a pályaterv füzetben van 1, ami kicsit másként jó lenne, aztán ennyi.
Szóval, ahhoz képest, hogy a csere elég drága, nagyobb támogatást várnék a Tilligtől, ha már a geometria egyáltalán nem egyezik. A segítségetekkel, amit köszönök, már sokkal könnyebb lesz.
Csak a másik fórumon havi rendszerességgel előjön a "milyen tervezőprogrammal tervezzek?" kérdés - most is éppen szó van erről - és fura mindig újra és újra belefutni ebbe a témába.