Szerintem nincs ebben semmi titok. Kia Érd M6-nál vettem. A szalonvezetővel beszéltem minden alkalommal. Korrekt, kedves volt. Pont nyílt hétvége volt és szerintem örültek, hogy valaki nem csak az ingyen kűrtős kalácsért ment oda, hanem valóban kocsit akart venni. :) Azért a felni és a metálfény szerintem a foci EB-s akció miatt fért bele, ezt máshol is meg kell hogy adják. De a többi teljesen korrekt, és tényleg döntő tényező, hogy nem kell a használt kocsimat árulgatnom, csak az átvétel napján leadom a kulcsot és kész. Szerintem az a lényeg, hogy több kereskedőtől is legyen ajánlatod (nem e-mail-ben, személyesen!) és így sokkal jobban össze lehet hasonlítani, hogy ki mit ad.
Én a c'eed előtt 10 perccel szálltam ki az új Lancerből. Szóval van összehasonlítási alapom. :) És bár nagyon tetszik a Mitsu kívül-belül, egyszerűen a Kiát sokkal jobb volt vezetni. Én is meglepődtem mert úgy készültem, hogy megrendelem a japánt, de egyszerűen a formáján kívül semmiben nem érzem jobbnak. Ráadásul elég szűkös is beszálláskor folyton gigyelni kellett, hogy a fejemet ne verjem be az A-oszlopba (ez a dinamikus forma ára...). A csomagtartó meg kifejezetten igénytelen volt, ahhoz képest a c'eed-é egy luxuskombi benyomását keltette. Ráadásul a Lancer hangszigetelése nulla. Az 1.5-ös benzines 3000 felett elviselhetetlen zajt produkált. Komolyan mondom rosszabb minst sok 10 éves európai kocsi. Szóval a VW PDTDi kerepelője abban a kocsiban elég zajos lehet. Száz szónak is egy a vége: ha 20 éves lennék akkor biztos a Lancert venném az 1.8-as benzinessel, mert kurva jól néz ki. Csajozni biztos szuper. De 30 vagyok. ;) Így a csendes, kényelmes utastér, a nagy csomagtartó, és a takarékos dízel, és a 7 év gari mindenképpen a Kia mellett szól. És ne feledjük hoy a 30-as csajok ezeket a dolgokat már jobban értékelik mint egy bömbölő diszkójárgányt. ;)
Ne felejtsük el, hogy kétezres szíd még azért is drágább az 1.6-oshoz képest, mert ezernyolcszáz köbcenti felett a regisztrációs adó is jócskán megugrik. Ez is jelent pár százezer forintot és sajnos nem egy utolsó szempont.
Ennyiért kaptam akciós, "szalonnyitó kedvezmény" árral. Szerintem ilyen kaliberű kedvezményt mások is kiharcoltak, nem egyedi a dolog. A hűtött kesztyűtartó nem olyan nagy varázslat (de nekem is fontos!), minden klímás cee'd-ben van. Találsz képet a Verdámról a hozzászólásaim közt, nézd meg! Szerintem nincs ember aki megveszi a kétezres dízelt. Nem jobb annyival, mint amennyivel drágább az 1,6-hoz képest. Szerintem.
Egy kicsit olyan az érzésem hogy elbeszélünk 1más mellett.
Nemhiába dobálóztam a kétliteres dízellel.
Az 1.6-nál kétségkivül ver mindenkit de ha a kétliterest nézitek akkor láthatjátok hogy a ceed bizony alul marad.
drq: felvázolhatnád hogy miként jött ki a 1.6 crdi-re a 3,7M lévén hogy 4,1M az alapár és ebben nincs benne a metálfény és gyanítom hogy extra csomagot is rendeltél-kaptál hozzá amiben benne van a hűtött kesztyűtartó.
Ha ez így ennyi akkor valamiért extra kedvezményt kaptál.Szerintem.Jól jártál kétség nem fér hozzá.
Most biztosan +szóltok, de az hogy olcsó-e, nagyon számít az eladhatósága (el kell, vagy akarja adni 1* majd az ember). Pl Rio - panaszkodnak iszonyú alacsony áron adható el. És nem rossz autó. Mert ha pl. 1 évesen 60%ért mehet csak el akkor nagyon drága autó.
Szia! Szerintem az én 1,6 CRDI-m, 3,7 m-ért határozottan piacképes. Hűtött kesztyűtartóval, mert látom az tetszik neked. :) Értékeld át ezt a dolgot ebből a megvilágításból is szerintem.
"Viszont ha az 1.6-os dieselt nézed akkor az a kategória társainál hasonló felszereltségben pár száz ezer forinttal olcsóbb" Nemcsak a dízel. Nézd meg, hogy az árakat nézve, milyen kocsit kapsz egy 1.4LX+ Ceed (3.5milla) áráért. Ha még azt is figyelembe veszed, hogy a többi márka 1.4-es motorjai sokkal haloványabbak, akkor még nagyobb a Ceed előnye.
Ez a kijelentés, hogy a ceed drága nem értelmezhető. Egyrészt azért mert minden kocsi drága. nekem egy darab vas nem ér 5 milliót de még 2-t sem. Ha józan ésszel gondolkodok egy normál, középkategóriás kocsi kb 1.5 milliót érne meg, egy forinttal sem többet. Tehát minden kocsi drága. De Te hoztál egy példát a Lancer-t. EVO változatot nem fogsz kapni 7 millióért ezt nyugodtan hidd el. Az majd 10 misitől indul. De igen a 2 literes diesel ceed tényleg drága (mint írtam nekem minden ma kapható kocsi drága). Viszont ha az 1.6-os dieselt nézed akkor az a kategória társainál hasonló felszereltségben pár száz ezer forinttal olcsóbb. Ha meg nézed a fenntartási költségeket amibe beleveszed a 7 éves garanciát akkor nincs is miről beszélni.
Nagyon is korrekt. Melyik ez a gáláns kereskedés? Ne reklám legyen, határold be...:-) Azért ez kb. 300 ezres kedvezmény. És megszopattad őket, mert jutalékot se kaptak, meg otthagytál egy használt árut is. Most vagy ennyire nyomott a piac, vagy nincs kereskedői érzékük, vagy akkora haszon van egy SW-n...nemtom. Csak azért okfejtek, mert nálam is a SW a nyerő...talán év végén...:-) Egy dolgot nem értek, de ez talán általános is kishazánkban, most gyűjtöd az infot mire készülj. Annyira bízol vakon a Kia-ban, hogy rájukbízod magad, hogy jól döntöttél?
Most lehet hogy negatívnak hangzik (bár ceed fan vagyok) de szerintem drága a ceed.
Ha mondjuk azt mondom hogy kell egy jól felszerelt 2.0l-es dízel autó akkor a ceed akciósan 5,8Mft (alapár 6,0Mft) egy új mitsu evo (Intense felszereltség) meg 6M 90ezer.
Amiben pl 9 hangszórós Rockford hangszóró van,tempomat,króm hűtőrács,hűtött kesztyűtartó stb...
:) Második kérdés... Mi a rendszáma? :))) Egyébként csak kipróbáltuk, hogy a Ceedservice oldalon lévő forgalomfigyelő webkamerák mennyire onlineok. :) 1-2mp a késés.
A fácánt biztosan nem, legalábbis 120-nál nem, én ennyivel ütöttem el a vadrisztós Daewooval.
Sokáig használtam, egyszer leesett mosás közben és rá egy hétre rommá tört egy szarvas, így nem tudom megmondani, hogy használt volna e vagy nem, annál talán többet, mint hogy nem volt rajta semmi:)
Pld. pont azért nem mutatják /én sem/ a rendszámot, amiért nem a saját nevünkkel és személyes adatainkkal fóromozunk. Azért van előnye az anonimitásnak. Nem lenne ilyen a fórum, amilyen, ha nem így lenne. Akivel meg közelebbi kapcsolatba kerülsz annál nem számít ha tudják ki vag, mintahogy van is ilyen a fórumon, jó páran személyesen is ismerjük a másikat, de a fórumon, az igazi kilét akkor is szent és sérthetetken /szerintem/.
ui.: Ja, és akkor még nem beszéltünk az esetleges visszaélésekről, amit Greg is említ, kereskedők, nepperek és ugye a bűnözők! Még nem lopják a cee'det, de mit tudod te, hogy ha valakinek kell alkatrész az autójához, vagy rendszám egy pont olyan színhez és típushoz, mint pld. a tiéd, akkor azt hol nézik ki. És nem akarok senkit megbántani, de ugye nem ismerünk személyesen mindenkit a fórumon sem, és ki tudja ki milyen szándékkal fórumozik valaki. Szóval nem akarok senkit megijeszteni, de szerintem ne mutogassátok a rendszámot nyilvános oldalakon, ez csak egy jótanács.
Ma reggel virradóra ellopták Bp. 1173, Újlak utca 62. házszám alól szüleim bazaltszürke Renault Megane II. 1.5 dCI, JPN-945 rendszámú kocsiját. Ha valaki esetleg látná vagy felismerni véli, akkor kérlek jelezzétek nekem a 06-20-345-29-79 telefonszámon. Ha kérhetem ne itt írjatok, mert nem igen olvasom a fórumot idő hiánya miatt.