Régi emlék... Hamburgban voltuk a családdal. Megvettem a jegyet a "Hafenrundfahrt"-hoz, a hajó már készült indulni. Feleségem beszállt a kisebbikkel, de a lányom, aki akkor 4 éves volt, megmakacsolta magát, nem akart beszállni a hajóba. (pedig korábban a Balatonon soha sem volt problémája a hajókkal). A hajósok integettek, én rábeszéltem, majd húztam a lányomat befelé. Mindenki minket nézett. Végül nem maradt más megoldás, felkaptam és beszálltam a hajóba a hónom alatt a gyerekkel, aki visított, mint akit nyúznak. :-(( Aztán megnyugodott és az óriási úszódokkot már lenyűgözve nézte.
Több évig ott éltem kár hogy nem előbb jelentkeztél, "hafenrundfahrt" - minden nap a "Hafenperle" nevű hajóval.Ez volt a munkám.Ha szereted a hajókat jelentkezz az "Elbe" nevű gőzhajónál (Hansahafen) keresnek segítséget mindíg,(ehrenamtlich).
Hamburgban élek már lassan 5 éve és a vasút mellett újabban átálltam hajó fotózásra az Elba mentén illetve a kikötőkben! Ezeket a fotókat szeretném itt megosztani. A nickem is vasútrajongásra utal, ne zavarjon meg senkit, de a hamburgi kikötőkbe befutó hatalmas konténerhajók teljesen megbabonáztak és azt vettem észre, hogy egyelőre leragadtam a hajóknál :)