Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2007.11.06 0 0 639

Én állapotnak fogom fel - hiszen nem tudok változtatni rajta. És ez _nekem_ így jó. Az autoimmun betegségekre még nem találták fel az ellenszert. És nem visszafordítható/megállítható folyamat.

Az akupunktúráról épp a napokban olvastam egy elég érdekes "szkeptikus" álláspontot itt valahol az index fórumon - de persze még ha placebo elven is hat, akkor is az a lényeg, hogy HAT. :-)

Visszatérve az előző feltételezésedre, - bár nem vagyok orvos - azt látatlanban ki merem jelenteni, hogy ilyen visszacsatolás a pm-hez nem létezik. Az agyalapi mirigy és a pajzsmirigy kölcsönösen hatnak egymás működésére (visszacsatolás), de egyéb összefüggéseket én még sehol nem olvastam. Pedig igencsak utánaolvastam annak idején, mikor kiderült a betegségem.

Előzmény: zsluzse (638)
zsluzse Creative Commons License 2007.11.06 0 0 638
Tudom, hogy nem ez az egyetlen betegség amiről nem tudják, hogy mitől van, de mindenkinek a saját problémája a legnagyobb! Nem?
Nem tudom mi az a hashimoto, de majd utána nézek, soha nem hallottam még róla...
Hát dehogynem változtatna ha tudnánk mitől van! Talán akkor azt az okot megszüntetnénk és lenne esély a gyógyulásra!
Amúgy nem tudom, hogy a pajzsmirigyemre hat-e, de más bajaimat megszünteti az akupunktúra, úgy tűnik. Remélem ezen is segit. Csak az a baj, hogy elég drága és nem tudok annyiszor menni mint ahogy kéne. Igy a javulás sem lesz valami hamar kimutatható... már ha lesz!
Előzmény: Zitka (632)
BerCsoka Creative Commons License 2007.11.06 0 0 637

Saléva!

 

Merre vagy?

BerCsoka Creative Commons License 2007.11.06 0 0 636

Szia!

Nekem túlműködésem van, és ennél is hullik a haj. Egyébként mennyi az a nagyon magas érték? Nem ismételték meg a vérvételt? Szeded még azt a gyógyszert? Azt alúlműködésre szedted?

 

Előzmény: sessyl (634)
Zitka Creative Commons License 2007.11.06 0 0 635
Tapasztalatom szerint az alulműködésnek elég jellemző tünete a hajhullás. Nálam kb. 5-6 hónap gyógyszerszedés, ill. TSH-normalizálódás után szűnt meg.
Előzmény: sessyl (634)
sessyl Creative Commons License 2007.11.06 0 0 634

Sziasztok.

 

 

Tanácstalanságomban hozzátok fordulok...

A gondom az lenne, hogy véleményem szerint nagyon el kezdett kb 2 hónapja nagyon hullani a hajam, és szerintem a fufrumnál már ezzel szemmel is nagyon jól látható. Euthyroxot szedtem ez idáig a pajzsmirigyemre, és a legutóbbi ellenőrzésen egyik értékem nagyon magas volt (FT4). Akkor az orvosom szerint laborhiba miatt...

 ????????

Szerintetek a pajzsmiriggyel ez összefüggésben lehet, vagy más hormonális oka lehet?

 

BerCsoka Creative Commons License 2007.11.04 0 0 633

Szia Saléva!

 

Nekem Basedow-os túlműködésem van, ha jól olvastam Te is ezzel a betegséggel küzdessz. 1996-ban derült ki, 2001-ben műtöttek. A TSH-m elég hamar megint rossz lett, de a T3, T4 normál tartományban maradt. Így nagy nehezen sikerült teherbe esnem. 2005-ben szültem. A TSH-m már mérhetetlen. Az új orvosom izotóp kezelést javasolt, de nem fogadtam el. Félek, meg itt a kislányom. Úgy olvastam, hogy Te már ezen is túl vagy, na meg a homeopátián, ami engem is foglalkoztat. Kérlek írd le, hogy neked mi volt a műtét, az izotóp és homeopátiás kezelés után, és most hogy vagy, milyenek az eredményeid! Tudom, hogy mindenkinek máshogy reagál a szervezete, de akkor is érdekel egy olyan ember véleménye, aki már ezeken túl van.

Előre is köszi!

 

 

 

Zitka Creative Commons License 2007.11.04 0 0 632

Szerinted ez az egyetlen betegség, amiről nem tudják, hogy mitől lesz?

Nekem autoimmun Hashimotom van, no ezeknek az ai. betegségeknek aztán végképp nem tudják a kiváltó okát. De igazából nem is igazán érdekel. A lényegen nem változtatna.

Előzmény: zsluzse (631)
zsluzse Creative Commons License 2007.11.04 0 0 631
Szia!
Nem tudom... csak úgy eszembe jutott. Mert nekem az olyan furcsa, hogy azt mondják nem tudni mitől van... De hát valamitől csak van, nem igaz?
Előzmény: Zitka (630)
Zitka Creative Commons License 2007.11.04 0 0 630

Rengeteg magyarázat, meg főleg belemagyarázás :-) van.

Ha ez megnyugtat, nekem is voltak hasonló problémáim, mégis alulműködéses vagyok. No akkor mit állapítsunk meg? :-DDD

Előzmény: zsluzse (629)
zsluzse Creative Commons License 2007.11.04 0 0 629
Sziasztok!
Sokat gondolkodom rajta, hogy vajon mitől alakul ki a pajzsmirigy túlműködés... Ti nem szoktatok ezen gondolkodni? Mert azt az okot kéne megszüntetni! Az én esetemben lehet, hogy például egy olyan dolog miatt, hogy kiskorom óta mindig szorulásos voltam. Volt olyan, hogy 5 napig se mentem wc-re, vagy akár több. Az jutott eszembe mi van ha e miatt van pajzsmirigy túlműködésem, mert a szervezetemben rengeteg mérganyag halmozódott fel az évek során és mivel az agyalapi mirigy ezt érzékeli olyan parancsot ad a pajzsmirigynek, hogy működjön túl, hiszen akkor felgyorsul az anyagcserém?! Mi erről a véleményetek? Vagy nektek mit mond az orvos, hogy mitől alakul ki? Mert az enyém azt mondja ezt nem lehet tudni. Én elhiszem, hogy nem tudják, de feltételezéseknek kell lenniük! Miért nem kutatják egy kicsit jobban az okát? Én csak azért vagyok dühös, mert egyből azt mondják műtét meg izotóp, de attól még az ember életvitele nem változik meg, th. nagy valószinüséggel újból kiújul ez a probléma. Mi az ok? Miért? Ti mit gondoltok erről? Neketek milyen volt az anyagcserétek mielött elkezdődött ez a betegség?
Leon-1 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 628

Kedves Saléva!

Véleményemet változatlan fenntartom és több mint 8.000 beteg izotopos kezelése után azt gondolom, hogy az eredmények azt az európai protokollt igazolják, amelyet én is követek. Lehet, hogy egyes belgyógyászok vagy egyes endokrinológusok véleménye más, de ezt nem a betegen keresztül kívánjuk ütköztetni. Egyébként meg olyan kezelőorvost kell keresni, aki öt méterről jól meg tudja saccolni, hogy a fűrészporos tapétában hány szemcse van.

Előzmény: Saléva (626)
zsluzse Creative Commons License 2007.10.27 0 0 627
Szia Leon-1!
Én nem a vitátokba szeretnék belfolyni, csak azt akarom megkérdezni, hogy milyen vizsgálatokat végeznek az izotópos kezelés elött? Csak cyntigráfiát vagy mást is? Nekem jövőre kell csinálni (ha nem használna az akupunktúra, bár bizom benne) és ezért szeretném megtudni, hogy mire számitsak?! Illetve az izotópos kezelés után érez valamit az ember, th. van mellékhatása?
Válaszodat előre is köszönöm!
Előzmény: Leon-1 (625)
Saléva Creative Commons License 2007.10.26 0 0 626

Kedves Leon!

 

Ez nem az én cinikus megjegyzésem, több endokrinológus és belgyógyás orvossal beszélgettem és mindenki ezt mondta Nekem. Jó hogy mérnek, de az egyikük így mondta: "olyan mintha öt méterről megsaccolná mennyi szemcse van a fűrészporos tapétán" mérések után is.

 

Üdv: Saléva

 

Egyébként meg nálam eléggé mellé "saccoltak".

Előzmény: Leon-1 (625)
Leon-1 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 625

Kedves Saléva!

Az izotóp dózisának meghatározásakor nem szoktam a hasamra ütni, saccolni még kevésbé. Előzetes mérésekkel és vizsgálatokkal meghatározzuk a pajzsmirigy nagyságát és a rajta átmenő jódforgalom sebességét. Ezen adatok alapján, elfogadva az európai konszenzus előírásait,  Marinelli-Quinby formulája alapján számítjuk ki a beadandó radioaktivitás mennyiségét. Az egyéni sugárérzékenység nem határozható meg s az eltérő eredmények ebből származnak. Ha két lázas betegnek beadunk 1-1 tbl. Aspirint, nem egyforma mértékben fog csökkenni a lázuk. Ezt sem lehet előre kiszámítani. Mindezek alapján kissé cinikus ízű megjegyzéseit elfogadhatatlannak tartom és az objektív ismeretek hiányára vezetem vissza. Egyébként meg jó egészséget kívánok. Leon-1

Előzmény: Saléva (606)
lauralaura Creative Commons License 2007.10.19 0 0 624

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy terhesség esetén mi a jó TSH-érték? Van valamilyen élelmiszer, amit alulműködés esetén érdemes enni? Jódozott sót szabad használni?

zsluzse Creative Commons License 2007.10.18 0 0 623
Ééértem!
Szombaton megyek akupunktúrára. Kipróbálom! Hátha! Jó lenne ha elkerülhetném az orvosi beavatkozást. Decemberben kiderül, h mennyire segit! Reménykedek! Elég húzós az ára, de úgy vagyok vele, hogy most ez a legelső.
Előzmény: Saléva (622)
Saléva Creative Commons License 2007.10.16 0 0 622

Szia!

 

Mivel nekem már semmi sem használt a háziorvosom mondta, hogy "kutyaharapást szőrivel" elven adja, persze amelyik doki nincs képben a homeopátiában az rögtön szidja merthogy tilos jódot bevinni, csakhogy a homeopátiánál ez olyan kicsi mennyiség, hogy semmilyen rossz hatása nem lehet. Olyan mint az allergiásoknak nagyon nagy higítású allergént juttatnak a szervezetbe és így megtanulja kezelni azt.

Na mindegy nekem tünetileg bevált, pl: nem fulladtam, nem remegett a kezem ilyesmi. De csak a tüneteket csökkentette, a pm működést nem javította.

 

 

Előzmény: zsluzse (621)
zsluzse Creative Commons License 2007.10.15 0 0 621
Szia Saléva!
Te is szedtél homeopátiás jodidot? Mert nekem is adott a természetgyógyászom és nem nagyon mertem neki elhinni, hogy tényleg lehet szednem...
Előzmény: Saléva (323)
zsluzse Creative Commons License 2007.10.15 0 0 620
Szia!
Megkérdezhetem, hogy "milyen volt" a műtét? Mi hogy zajlott le? Mire emlékszel? milyen volt az ébredés? Fájt utána a torkod?
Előzmény: Bridget1978 (618)
Felsőhegy Creative Commons License 2007.10.15 0 0 619

Hello Bridget 1978!

Örülök neki hogy jól vagy!

Azért nem semmi a négy év, belegondoltam én még csak fél éve küzdök ezzel a helyzettel na de fel a fejjel!

Velem most nem történik semmi különös szedem a bogyókat, kötőhártya gyulladásal küzdök a hajam úgy itt ott még van.Na de a szivem már nem kalimpál úgy mint a legelején és a kézremegés se jött vissza.Ilyen kicsi dolgoknak is lehet örülni.

Nov. 6-án megyek ismét kontrolra.

Vigyázz magadra!

Üdv. Ibolya

Bridget1978 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 618

Szia Felshegy!

 

Múlt hét csütörtökön voltam lent Győrben, megkaptam a lelet is időközben. Mindhárom (TSH, T3, T4) hormonértékem a referneciatartományon belül van. Nagyon boldog voltam! :) Attól meg még boldogabb, hogy megszünt a kötelező kontrollra-járás! :) Nekem ez a dolog majd' 4 évembe telt. Csak akkor kell mennem, ha panaszom van. Azaz most már "csak" vigyáznom kell magamra! Ha már ebbe az állapotba kényszerültem (függetlenül attól, hogy mi történt!!), szeretnék vigyázni magamra és észszerűen élni, tudatosan!

 

A varr már nem nyomja a nyelőcsövem, de még nem jött ki. Azt mondta a dokim, hogy hosszabb ideig is eltarthat, míg kikerül a szervezetemből.

 

A most aggaszt, hogy a bal szememben egy ronda fájdalmas árpa nőtt. Életemben először! :( Elég kellemtlen: kamillázom és borogatom. Pénteken kezdődött, holnap irány a szemészet... :(

 

 

Szóval örülök is, de most be van gyulladva a szemem és a 7végémet szinte végigaludtam.

 

Ja, amit mondani akartam: nekem kb. 1 évig nem lehetett mérni a TSH-mat, azaz folyamatosa 0,01 alatt volt.. :(

 

Nagyon sok türelem kell a "normál" (gyógyszer nélkül normálisan vagy l-tiroxin-nal normálisan) állapot eléréséhez. Ehhez sok erőre és kitartásra van szükség! Csak nyugalom!

 

Hát röviden ennyi történt velem.

 

Te hogy vagy?

 

Kellemes napot, Era

Előzmény: Felsőhegy (612)
zsluzse Creative Commons License 2007.10.11 0 0 617
Jó, jó én sem azt mondom, hogy tuti minden jó amit ők mondanak... Csak én sokszor az orvosoknak sem hiszek. De csak azért mert sok esetben rengeteg mindent "elfelejtenek" elmondani. Asszem a műtét marad, de csak jövőre. Pedig nagyon rettegek! :(
Előzmény: Zitka (613)
plavka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 616
Pécsett jó szívvel ajánlom Dr. Petz Ádámot! A MÁV Rendelőben rendel, amúgy mintha Dombóváron lakna.
Előzmény: micula (614)
Zitka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 615

Neked is Dr. Solymosit ajánlom. Én ugyan nem járok hozzá - egyrészt mert most a beállított adaggal jól elvagyok, másrészt a Szt. Imre kórházban jó endokrinológusom van. De eddig mindenki dícsérte őt, aki hozzá fordult.

 

www.konzilium.hu

 

Nem tudom, az ország melyik részén laksz, de ő tart rendelést pl. Gyöngyösön, Jászberényben és Salgótarjánban is.

 

http://www.konzilium.hu/pajzsmirigy/konziluj/rendind.htm 

(A hol mikor-ra kattints a bal oldalon)

Előzmény: micula (614)
micula Creative Commons License 2007.10.11 0 0 614

Üdvözlök Mindenkit!

Közeli rokonom lassan két éve pajzsmirigygondozásra jár a helyi kórházba. (Vidéki kiskórház) Tulajdonképpen csak "vizsgálgatják", pl. uh-n nézik, gyógyszert nem kell szednie. Azt hiszem hideg göbök vannak a pajzsmirigyén, bár én nem értek hozzá, de laikusként úgy gondoljuk, az utolsó eredményei nem túl jók lettek. Ennek ellenére semmi konkrétat nem mondanak a rokonomnak. Mindenki csak a vállát vonogatja. Ha úgy gondolja (ha zavarja) műttesse meg...stb. Azt hiszem, itt hozzá nem értésről van szó. Talán elég speciális ez a szakterület, ahhoz, hogy minden kórházban foglalkozzanak vele.

Ha valaki tudna ajánlani Budapesten, esetleg Pécsen egy lelkiismeretes orvost, aki az eredmények alapján végre részletesen elmondaná a problémát, és javaslatot tenne a további teendőkre, nagyon örülnénk neki.

Előre is köszönöm

Zitka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 613

Nem úgy gondoltam, hogy direkt rosszat akart volna...

De én már csak ilyen földhözragadt vagyok, hogy jobban hiszek Dr. Solymosinak, meg a képzett orvosoknak.

Nem kell ezt túlbonyolítani. Sima pm. alulműködésre jó lehet a plusz jódbevitel - ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy túlműködés esetén ellenkező a javallat.

Szerintem. :-)

Előzmény: zsluzse (607)
Felsőhegy Creative Commons License 2007.10.11 0 0 612

Sziasztok!

 Bridget mi van veled mit mondott a doki?

Saléva visszalapoztam, elolvastam, csak most nálam más a "nagy helyzet" várunk a beavatkozással türelmesen!

Üdv. mindenkinek

Zitka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 611

Én azért olvasgatnám előtte ezt a weboldalt (is)....

http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/05/rakot_okozhat_az_uj_magyar_ossejtkapszul

 

Elég sok szakcikket olvastam az utóbbi időben a témáról, rengeteg a homályos körülmény a termék körül, és nagyon sok a hazugság is (a forgalmaző részéről). :-(((

 

 

Előzmény: zsluzse (610)
zsluzse Creative Commons License 2007.10.10 0 0 610
Szia!
A legújabb amire rá fogom venni magam, hogy veszek 3 havi őssejt kapszlát! ' havi adag 17000, de nem érdekel! Ki kell szoritanom az árárt, mert a családomban szedte valaki és neki ugyan más volt a problémája segitett. A cukra 19-ről lement 6-ra. Amig elég jó és nem kell annyi inzulit használnia. De állitólag erre is jó. Amúgy szedett már itt valaki? Én nem akarok se műtétet, se izotópos kezelést! Remélem ez fog segiteni, de ezt csak jövőre fogom tudni összespórolni. Most jövő héten megyek talpmasszőrhöz, meglátom ő is mit mondd, mert ha egy mód van rá természetesen szeretnék gyógyulni. Gyógyteát is fogok venni... hátha...
Előzmény: Felsőhegy (609)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!