Keresés

Részletes keresés

Semmisem Creative Commons License 2015.12.15 0 0 1477

Kézen állva falnál, vagy cska simán, magadtol? A kézen állásban is végig játszod a variáciokat?

 

Egy variáciobol, mennyit gyakorolsz vagy szépen el osztogatod?

 

Azt tnalatom most, h télen ajánlatosabb a a hoszsu lassu kilégzés, nyáron pedig inkább a hosszabb belégzés.

Előzmény: ghepard (1476)
ghepard Creative Commons License 2015.12.15 0 0 1476

A magas hang az jó erre is. De a hang nélkül is megy. Elég az is, mikor túlnyomást generálsz a légzéssel hang nélkül. Tehát mintha valami nagy akadály lenne a kifelé áramló levegő útjában. A magas hang is ilyen akadály. Ilyenkor nő a nyomás, ami számottevően növeli a sejtek oxigénfelvételét, amitől....... a hogy az előbb is írtam.  A rezgések meg növelik és javítják a keringést, ami megint csak több energiához juttatja az embert - és eljut így oda is, ahova egyébként nem.

 

Aztán gyorsnyomást is lehet generálni a minél gyorsabb kifújással (akadálynélkülivel), ekkor is hatalmasan nő az oxigénfelvétel. Sok légzéskombináció között lehet válogatni - ezek a nyomáslégzések még nincsenek is igen kikisérletezve, legalábbis nem nagyon lehet erről olvasgatni. Ezzel is próbálom növelni a teljesítményemet, ami eddig sikerül is gyakorlatilag kemény fizikai megerőltetés nélkül. Nagyjából két fajta légzés van. Az egyiknél azon vagyunk, hogy minél nagyobb legyen bennünk a széndioxid a másikban meg azon, hogy minél több az oxigén. De sok a kombináció. Vegyük csak a be és kilégzést.

 

belégzés    kilégzés

--------------------

lassú         lassú

lassú         közepes

lassú         gyors

közepes     lassú

közepes    közepes

közepes    gyors

gyors        lassú

gyors        közepes

gyors        gyors

 

Ez már 18, (9x2) - aztán ez mehet normálisan, aztán akadállyal és végül még rezgéssel is. Az már valami 72 féle kombináció. Tehát van miből válogatni, hogy ne legyen olyan egyhangú. Nem mindegy a testhelyzet sem. 6 alaphelyzet van (lábon állva, kézen állva, hason fekve, háton fekve, bal oldalon majd jobb oldalon fekve), mindegyikben ajánlatos lenni, ideális volna mindegyikben 4 órát lenni, de mondjuk kézen állva a napi 4 óra rengeteg, de bőségesen elég a 10-20 perc is naponta.

Előzmény: Semmisem (1475)
Semmisem Creative Commons License 2015.12.15 0 0 1475

hogyan gerjesztesz meleget? a magas hangu rezgetés?

Előzmény: ghepard (1474)
ghepard Creative Commons License 2015.12.15 0 0 1474

Már a jóga topikba írtam erről pár perce. Ide is beteszem, meg még valamit hozzáadok. Én mostanában arra összpontosítok, hogy nagyobb teljesítményt tudjak elérni mondjuk a gerellyel. Ebben kulcsszerepe van a légzésnek. Most télen főleg az orrlégzést próbálom hatásosabbá tenni, hogyan lehet jobban lélegezni csak orron keresztül. Van 1-2 trükk, amit eddig elhagyagoltam az orrlégzésnél.

 

Gondolom azt a melegérzést a sokéves jógázók tapasztalják. Mikor kilélegzünk hosszan, akkor sok oxigén szívódik fel a sejtekbe és így több és erőteljesebb kémiai reakció zajlik le, amitől melegebb lesz a testben - mivel több hő képződik a több kémiai reakciótól. No meg a lassú kilégzésnél egész brutálisan növekszik a nyomás a testben (levegővisszatartáskor is), ami megduplázhatja vagy egész a háromszorosára is emelheti a sejtek oxigénfelvételét a vérből. A kilégzés utáni mintegy hidegérzet se hidegérzet szerintem, hanem a test mintegy berezeg (mintha hideg rázná). Ez gondolom azért is lehet, mert mikor teljesen kifújjuk a levegőt, akkor minden jobban összenyomul a testben és a gerincvelőben több impulzus úgymond megreked, majd feloldásnál (mikor kezd áramlani belénk a levegő) ezek az impulzusok szinte elárasztják a testet. Általában melegérzetet vált ki, de hidegnek is lehet beállítani. Ezt el lehet érni hamarébb is, mint a teljes kifújás után. Ugyanúgy a melegérzetet is hamarébb el lehet érni bizonyos légzésfajtákkal. Ebben nagymester Wim Hof (a jégember), brutális, hogy mire képes. Ez nekem is aránylag jól megy, persze olyan magasságokba nincs is szándékomban eljutni, mit Ő jutott. De ez a meleggerjesztés nagyonis jól jön most télen, meg bármikor - így sokkal kisebb az esélye, hogy az ember valamiféle megfázásos nyavalyát szedjen össze...........

Előzmény: Semmisem (1473)
Semmisem Creative Commons License 2015.12.15 0 0 1473

Továbbra is folytatom a Koichi féle légzést. Ahol belélegzek kb 15 mpig, bent tartom kb 10mpig és kilélegzek 30 mp felett. igy felcsuszom 1 perc folé légzés ciklussal.

 

Na de itt a kérdésem, olykor tapasztalok egy érdkees jelenséget. A hoszsu kilégzés után, olkyor tartok 1-2 mp szunetet, és vagy a hoszsu kilégzés legvégén vagy ebbena  szunetben elont ilyen hideg vagy meleg egészen mély vibrácio féle. NEhéz leirni mert pl van hogy máshol jelentkezik, este tobbnyire a háton. Máskor a hasbol indul. És sokszor olyna érzésis társul hozzá mintha bevizelni akarna az emebr. Volt ilyne tapasztalatod?

 

 

Előzmény: ghepard (1472)
ghepard Creative Commons License 2015.11.24 0 0 1472

Igen, az jó lesz, vagy bármiféle hang, amit az orron át belégzésnél ki tudsz adni csukott szájnál. Hát én csak a szemeimed dörzsölöm be reggel egy pici vízzel, de néha ahhoz sincs kedvem. De aztán megyek máris ki a szabadba, már jó egy hónapja kb 3.45-kor kelek. A reggeli párás, nyirkos, hideg levegő a legtisztább,  a melóba most 5.30-kor érek - tehát jókat lélegzek a legtisztább nálunk elérhető levegőből.

 

Minden elismerésem, ügyes vagy és kitartó - majd meglátjuk mire visszük az évek folyamán. Mindenesetre nem lehet valami rossz ez a dolog, hisz még mindig nő a teljesítményem - és ha nő, akkor jobb állapotban kell lennem, mint mondjuk voltam pár éve.

 

Köszi, azt hiszem 1-2 hónapja találtam valamit, amit eddig nem csináltam. Egy légzésfajtát, kihegyezve a túlnyomásra és a vibrációra bizonyos testartásban. Eleinte nem tudtam megcsinálni, mert nem bírtam magam megtartani, de most már gyerekjáték és azon gondolkodom, hogy hogyan nehezítsem. Azóta valahogy nőtt a teljesítményem meglepetésre még most novemberben is, ezért az a brutális 250 centis javulás a tavalyi novemberi teljesítményemhez képest. Az utolsó 7 hetes átlagom 42.19 méter, ami szintén nagyon magas. 

 

Már a fiam is el akart vinni versenyekre, meg a volt gerelyhajító kollégám azt mondogatja, hogy titokban benevez majd valahova. Mondom nekik, nyugi nem azért csinálom, hanem magamért. Először nyugodtan fel akarok jutni a szlovák országos csúcs (és egyben magyar, 65-70 évtől már nincs számottevő különbség a kettő között) kétszeresére (és ezt helyből akarom elérni), aztán majd meglátjuk, lesz e kedvem elmenni valahova emiatt. Most semmi kedvem, élvezem az életet.....

Előzmény: Semmisem (1471)
Semmisem Creative Commons License 2015.11.24 0 0 1471

Azt hiszem értme amit mondasz, a hanggal. délben kiprobálom. Most h megprobáltam, azt gondolom az "Mmm" hang lesz a leg ideálisabb kezdésnek, lehet egész finoman rezgetni.Most egy pár uj szokást vezettem be köszönhetoen egy japán tanácsának.

 

Ébredés után rögtön hidegvizzel mosdok, és átdörzsölöm magam, utána jön rögtön a levegő gyakorlat amit lentebb irtam. Délben megint van 20 perc, akkor inkább a hoszsan kifuvást gyakorlom, az már meg sem kottyan az 1 perc, légzés ciklus a reggeli modszer után. Este pedig lefekvés előtt megint a reggeli modszer.

 

Annyival vna kiegészitve, h közben jo volna koncentrálni is, nem elkalandozni. De most h mondod, megprobálom a délbenit hanggal.

 

A csucsokhoz gratulálok, elég jó dolgokat vett előre a teljesitményed, egyszer majd robbanj be :D

Előzmény: ghepard (1470)
ghepard Creative Commons License 2015.11.24 0 0 1470

Hát vannak erre is nagyon jó praktikáim. Meg leszel lepődve, ha leírom Te is megcsinálod simán az egy egész perces belégzést és nem lesz légszomjad az utána következő egy perces kilégzéssel sem. Eddig erről nem sokat írtam, de a 7 oldalasomban ott van egy techika, az a megszakításos ki be légzés, vagyis az az egyszerre lassú íis meg gyors is.

 

Na innen már csak egy ugrás és a rezgést bevinni a belégzésbe is. Legegyszerűbb ez is a hanggal, nagyon halk hanggal. Eleinte ez nem egyszerű, de ha majd ráérzel, akkor simán megy majd az egy teljes percen ét tartó belégzés - vagy mégtovább is. Simán. Kezd itt is a magasabb hanggal, majd ahogy telsz meg levegővel egyre mélyíted a hangot. Brutális, ahogy hatásossabbá teszi a légcserét.

 

Persze lehet ezt hang nélkül is, de ekkor azt a rezgést úgy kell bevinni, hogy meg megszakítod a belégzést pár pillanatig és aztán mintha újult erővel szívsz egy picit megint. Ezzel is könnyen elérhető a 40-50 mp beszívási ciklus. Csak itt sokkal jobban oda kell figyelni az adagolásra, mert egyszerre sok is bemehet és így hamar megtelsz. De a hangnál nincs egyszerűbb és nagyszerűbb azt hiszem - megoldja az adagolást magas szinten és a légcserét is.

 

PS: utánanéztem, pár hete zajlott Franciaországban a veterán atlétikai Európa bajnokság. Gerelyben a 60-64 évesek versenyét egy német fickó nyerte 41.54 méteres teljesítménnyel. Na ez nagyon jó érzéssel töltött el, hisz én helyből most 43.25 métert tudok és azt a 41.54-et gyakorlatilag bármikor megdobom.

Előzmény: Semmisem (1469)
Semmisem Creative Commons License 2015.11.23 0 0 1469

A lassu elnyujtot tbelégzés problematikája...

 

Hogyan tudod megoldnai kb 25 mpes lasus folyamatos , halk belégzést? Ha orron át szivom valahogy tul gyorsna megtelik a tudo, el kell lazitnia vlaahogy? Ha szájon át, akkor pedig cska ugy megy ha kis rést képzek és ugy akadály ellenében szivom be.

 

Főleg akkor érdeke seza  kérdés ha már cisnálom egy ideje és légszomj van, nagyon nehéz lágyna hosszan belélegezni. Erre van prkaitkád?

 

Légzés program amirol szo van: 30mp kilégzés, 2mp megtart, 25mp belégzés, 10 mp bent tart.

ghepard Creative Commons License 2015.11.18 0 0 1468

Nos, az idei év még tartogatott meglepetést, szombaton viharos szél fújt, vasárnap egész nap esett az eső - ezen a két napon nem sokat dobtam. Hétfőn viszont meleg volt, sütött a nap és fújt a szél is (nem az ideális, de elég jó volt az irány is és az erősség is), ami felszárította a sok vizet a fűről meg a talajról és így egész jók voltak a körülmények. Mostanában csúcsformában vagyok és így még az idén megvan a 43 méter s még felette is - egész pontosn 43.25 méter - nos ez már 237 centivel a virtuális világcsúcs felett van. Ballal nem lehetett sokat tenni, mert a szél a jobb kéznek kedvezett és a bal ellen volt. Ez volt azt hiszem ebben az évben az utolsó lehetőség a nagy dobásra, tegnap itt állami ünnep volt és így akkor is otthon voltam, de már lehűlt az idő, nem fújt a szél, nem sütött a Nap és így egész nap a fű meg a talaj borzasztó vizes volt - alig jutottam csak a 41 méter fölé. 

 

Van olyan érzésem, hogy majd egyszer technikáimmal simán felmehetek úgy 7-10 méterrel a világcsúcs fölé is, az is meglehet, hogy majd még többel is..........

Előzmény: Semmisem (1466)
ghepard Creative Commons License 2015.11.11 0 0 1467

Köszi szépen. Ez az idei hatodik egyéni csúcsom (vagy csúcsbeállítás, ami a hétvége legjobbja - mert volt, hogy azon a héten az előzőt 2-3-szor is túldobtam egy napon). Bal kézzel a negyedik, ami nagyon klassz. Az idén még egy terv van, mégpedig, hogy a decemberi legjobb is jobb legyen mint a tavalyi decemberi. Tavaly decemberben 40.95 métert tudtam, remélem meglesz - így az első olyan év lehetne, amiben minden hónapban többet tudtam (jóval többet), mint az előző évben. Azt hiszem, hogy csak az időjárás szólhat bele ebbe, mondjuk ha állandóan tökig érő hó lenne decemberben. Tavaly novemberben csak 40.75 méterre futotta, amit az idén 200 centivel megtoldtam, ami hatalmas ugrás. Persze, mint írtam a jóga topikban, ehhez a globális felmelegedés is segített, hiszen meglepően meleg az időjárás errefelé még most is november közepe táján, meg nem is csúszós a talaj meg a fű.

 

Minden a légzésemen meg a vibrációs technikáimon fog múlni a továbbiakban is. Úgy érzem, vannak még ebben is tartalékaim. Az idén is sikerült nagyobb távolságot lemennem 3 légvétellel. Tovább fogom csiszolni a túlnyomásos légzéstechnikáimat is, amik majd még hozzásegíthetnek az esetleges javuláshoz jövőre is.

Előzmény: Semmisem (1466)
Semmisem Creative Commons License 2015.11.10 0 0 1466

nagy gratulácio!

Előzmény: ghepard (1465)
ghepard Creative Commons License 2015.11.10 0 0 1465

Hát, nem gondoltam volna, hogy novemberben is tudok majd egyéni csúcsot dobni a gerellyel. De nagyon melegek vannak még most novemberben is és huzamosabb ideig nem esett az eső, tehát száraz is volt a fű meg a talaj és így nem csúszott. Sikerült bal és jobb kézzel is rátenni legjobbamra - a jobb kéz most már 42.75 métert tud (a bal 37.20) - ami már kb 187 centivel jobb a virtuális világcsúcstól. S ezt teljes szélcsendben értem el, ami azt sugallja, hogy ideális hőmérsékleten és széirányban, meg szélerősségnél - a 44 métert is elérhetem. Nagyon remélem, hogy jövőre meg lesz a 43 méter is és legalább 250 centivel leszek a virtuális világcsúcs felett. Tehát még mindig fejlődni tudok - s ezt elsősorban  a jó és hatásos légzésnek, meg a vibrációs technikáimnak köszönhetem.

ghepard Creative Commons License 2015.10.09 0 0 1464

Igen ezt is elolvasom. Már olvastam az akupunktúráról és a meridiánokról egy kínai orvos tollából is. Részletesen minden apróságot leírva. Ez csak pár oldal, átolvasom, sok kisérletről és mérésekről számol be, ahogy beleolvastam. Köszi a linket.

 

Egyébként sikerült megint javítanom az egyéni csúcsomat  gerellyel. A bal kézzel 25 centit sikerült múlt szombaton rátennem az áprílisban elért addigi legjobbamhoz. Jövőre ezt túlszárnyalni megintcsak keményebb dió lesz, de még az is lehet, hogy az idén még sikerül.

Előzmény: Semmisem (1463)
Semmisem Creative Commons License 2015.10.08 0 0 1463
Előzmény: ghepard (1462)
ghepard Creative Commons License 2015.09.29 0 0 1462

Már küldtem is. Ez tehát olyan rövidke írásocska, jómagam is vagy 2000 oldalt olvastam a légzésről, van is ott a végén említve néhány.

 

Igen, valami olyasmi, rá kell fókuszálni és gondolni, hogy mozognak. S azok mintha tényleg mozognának, érezni hogy melege lesz ettől az embernek, pedig külsőre semmi mozgást nem észlelni. Ezt fokozatosan el lehet érni napi szintű gyakorlással, először mozgatni mindent és kb mindenhogyan és egyre kisebb kilengésekkel. Majd idővel egy bizonyos belső szerv is elsajátítja a mozgást és mintha egy rá irányuló gondolatra, fókuszra beremeg finoman - ami meleget generál, növekszik az anyagcsere és javul a szerv állapota. 

Előzmény: Semmisem (1461)
Semmisem Creative Commons License 2015.09.29 0 0 1461

Nagyon érdekelne köszönöm! MEgtisztelő!

 

Én is kísérletezem, azt hiszem gyanitom mit értesz azona  szervek berezgetése, kulso behatás nálkül. Talán a figyelem az, és a fokusz?

 

 

Előzmény: ghepard (1460)
ghepard Creative Commons License 2015.09.29 0 0 1460

Jutott eszembe, egy cseh szemtréner vagy 4 hónapja felkért, hogy írjak valamiféle kis összefoglalót a legzéssel kapcsolatos tapasztalataimról, hogy át tudja majd adni a klienseinek, ha maga is valamit elsajátít. Hét oldalas lett és pár hete lefordítottam magyarra is, ha érdekelne, küldhetem, még meg van a mailcímed. Van benne pár táblázat és több érdekes számadat, amit a könyvekből, internetről és saját tapasztalataimból, méréseimből raktam össze....

Előzmény: Semmisem (1458)
ghepard Creative Commons License 2015.09.29 0 0 1459

Szia Semmisem,

 

köszi, remekül vagyok, tartom a csúcsteljesítményemet. Épp a múlt héten is tudtam ugyanannyit dobni a gerellyel, mint áprílisban  -  ami már 28 centivel jobb értéket mutat, mivel 5 hónap eltelt azóta. Ez az érték már 151 centivel a virtuális világcsúcs felett van, áprílisban  csak 123 centivel volt felette. Remélem jövőre is képes leszek legalább erre a teljesítményre.

 

Jó gyakorlat, sose csináltam így, de kipróbáltam most itt. Mivel több dolgot is csinálsz,  elveszik az ember időérzete, vagyis nem tudja mennyi ideig  nem lélegzik. Lefoglalt a dörzsölés, meg aztán a vese körüli körözés és nem akkora erővel tör elő a légzéskényszer. Azok az emberek, akik ezt sok éven át edzik (a légzésvisszatartást), azok minden gondolatukat mellőzni próbálnak (ezek rengeteg energiát emésztenek fel) és próbálják valahogy csökkenteni a szívverésüket (30 alá is percenként) -  így egész döbbenetes magasságokba tudják eltolni a légszomjat. Gyakorlással el lehet tolni a légszomjat, a test jobban és jobban tud ehhez alkalmazkodni, hatásosabban felhasználja a meglévő oxigént. Én meg vagyok elégedve azzal, amennyit tudok – ha valami probléma adódna, vagy van, akkor felfokozom, ameddig lehet. A börön is lélegzik az ember, lehet hogy ebben a helyzetben az felfokozódik, hisz ismert tény, hogy például a méreg meg salakanyagok kb 20%-a a bőrön át távozik belőlünk (légzéssel a 70%). Ha az ember jól elsajátítja azt a technikát, amivel a legtöbb oxigénnel fel tudja magát tölteni (és egyidejűleg a legtöbb széndioxidtól meg tud szabadulni), akkor  jóval tovább bírja lélegzés nélkül.

 

Tehát 16-szor lélegeztél be 20 perc alatt, na ez klassz eredmény, gratula. Ilyen légzés hogy a legjobb méregtelenítés. A leghosszabb légzőciklust akkor lehet elérni, mikor előtte 2-3 percig (vagy tovább) gyakorlod ennek a hosszú kilégzésnek a fordítottját, amikor úgymond feltöltöd magad oxigénnel és megszabadulsz a lehető legtöbb széndioxidtól. Ez meg olyan erőteljes rövidebb (2-4mp) belégzés és még erőteljesebb (3-6mp) kilégzés akadállyal, amit a kisebb szájréssel ér el az ember – tehát mintha préselni kellene a levegőt magunkból. Ez sokkal nagyobb nyomást generál a tüdőben is, amitől sokkal több oxigént képesek felvenni a sejtek és egyidejűleg széndioxidot leadni. Ezután marha sokat ki lehet vészelni levegővétel nélkül. Ez például nagyon jól jön, mikor nagy erőkifejtést kell leadni (bicaj, futás, még a gerelynél is, úszás stb) huzamosabb ideig.......

Előzmény: Semmisem (1458)
Semmisem Creative Commons License 2015.09.27 0 0 1458

gephard

 

Jol vagy?

 

Vannak érdekességek, Mantak Chianal és Dr. Yang Jwing-ming. nél rengeteg hasonlo megoldásra bukkantma amit te is leirtál h gyakorolsz.

 

De a fő érdekesség, amit éppen most probálgattam, leirom először a gyakorlatot. ( alapjában véve sneki se csinálja, nem tudom milyen kovektezményekkel jár...)

 

Tehát vezsek egy levegőt, összeérintem a tenyereket, dörzsölöm, de közben már bent tartom a lélegzetet. kis ido mulva, ha melegedett a tenéyr átteszema  vese fülé a hátamra és korkorosen simitom a vese felett a bőrt, vagy ruházatot. De a levegőt még mindig bent tartom. 24 kört is le llehet irni a javaslat szerint. Na nekme furcs aérzeteim támadnak, furcsa melegségek támadnak DE! a legfurcsább:

- ahogyna a légszomj előáll, de mégis tartom a lélegzetet, az orr elkezd ugy vislekedni mintha kis adagoban levegőt szivna, de nem tezsi. És ebben a furcs ahelyzetben, elmulik a vágy h levegőt vegyke d ekozben tudom, hogy kelleni fog. Forudlopont, áltlaában it tkiszállok, de ugy érzem folytathaotl enne. elgtobszor eszembe jut az idea h bőr légzés... ez cska bevillan. volt haosnlo tapasztlaásod?

 

Gyakorlom naponta 10 vagy 20 percet, a sima lélegzet gyakorlatot amit t eis javasoltál, az elnyujtott kilégzéssel. Ma már tudom mir ehat, de tapasztalaitlag még várom a hatáoskat észleletekt. Ugy végzem, h "sssz" hangot hallatok, és olyna hoszsna fujok ki ahogy cska telik. Legutobb 16 és egy fél lélegzet ( tehát eg belégzés) telitett be 20 percet.

 

üdv

ghepard Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1457

Igen, nálam is ez a meghatározó - a saját tapasztalat, a tudás (a sok könyv meg miegyéb olvasása) nem elég - a testnek tapasztalnia kell, hogy valamit le tudjon abból szűrni és megtalálja a jobb úthoz vezető utat. 

Előzmény: emem (1456)
emem Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1456

persze, csak az a lényeg, amit személyesen megtapasztalsz.

Előzmény: ghepard (1455)
ghepard Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1455

Magyarul még nem futottam össze ilyesmi szöveggel - azokat is csak nemrég olvastam az irisinről. Angolul nem sokat értek. De nekem tök mindegy, hogy mivel próbálják magyarázgatni (majd aztán megcáfolni) ezeket a dolgokat, amiket tapasztalgatok. Az így szokott lenni, egyszer valamit előhoznak, aztán később megcáfolják, majd megint más és így körbe körbe.....

 

Nekem a legfontosabb, hogy valamit megtanultam az évek során, ami könnyebbé teszi az életemet. Eddig 4 erőt ismer a tudomány, én inkább magamnak ezekkel magyarázgatom, amiket tapasztalgatok  - egyszerűen. Persze elolvasok minden magyarázatot, amit találok (de gyakorlatilag nem is keresek már) - vagy amit küldenek nekem........ 

Előzmény: emem (1454)
emem Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1454

"- az irisin hormont 2-3 éve fedezték csak fel és az izommunka közben szabadul fel"

 

ez a feltételezés már megdőlt egy ideje:

 

Irisin – a myth rather than an exercise-inducible myokine

Előzmény: ghepard (1450)
ghepard Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1453

Szia Dorien,

 

nem olvastam ezt, letöltöttem a könyvet is és majd elolvasom fokozatosan. A másik linket elolvastam, hát egy kicsit ismerős dolgokról szól. Köszi szépen. Én is úgy gondolom, hogy mindenki a maga istene - vagy fordítva mondva - a legnagyobb ellenség saját maga az ember saját magának. Ha ezzel az ellenséggel ki tud békülni, akkor több ereje marad másra és elégedettebb lesz. Ehhez meg nem kell sok minden, nem az a boldog akinek a legtöbb van - hanem az, akinek a legkevesebb is elég........

 

Régen nekem se volt ennyi energiám, mint mostanában van, igyekszem tartani ezt idős koromban is, Jól érzem magam és ehhez nem kell sok, remélem tartani tudom még jópár évig........

Előzmény: Dorien- (1451)
Semmisem Creative Commons License 2015.07.28 0 0 1452

Melyik az a 6 hang amit MAntak Chia említ? Egészen sok hasonlót olvasni nála. Valamint a Taoizmus is rengeteg közös elemet tartalmaz.

Dorien- Creative Commons License 2015.07.24 0 0 1451

Szia Ghepard,

 

Ezt olvastad már?

Te jutottál eszembe róla.

 

"...A közönséges értelem számára felfoghatatlan csodák történtek. Egy rakás krónikus nyavalya, amelyektől hosszú évek óta szenvedtem, egyszerűen eltűnt; a látásom magától helyreállt, így megszabadulhattam az addig egész életemben használt bifokális szemüvegtől. Néha azt éreztem, hogy hirtelen különösen áldott energia tölt el, s a szívemből VÉGTELEN SZERETET kezd sugározni valamilyen szerencsétlenség helyszíne felé. Egyszer az országúton autóztam, amikor mellkasomból előtört ez az energia, s a következő kanyar után egy felborult autót pillantottam meg, melynek a kerekei még mindíg forogtak. A nagy intenzitású energia elárasztotta az autóban lévőket, majd magától elcsitult. Másik alkalommal egy idegen város utcáin sétáltam, amikor az energia áradni kezdett arrafelé, amerre tartottam. Hamarosan egy kirobbanni készülő bandaháború helyszínére érkeztem. A szembenálló felek odaérkezésemkor visszakozni kezdtek, majd elnevették magukat, és az energia ismét kihunyt..."

http://lelkunktitkai.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1124354

 

https://fenyut.files.wordpress.com/2012/06/d-h_ero_vs_ero.pdf

 

Előzmény: ghepard (1450)
ghepard Creative Commons License 2015.06.29 0 0 1450

Még a vibrációkhoz egy kis összegzés, mert nemrég egy újabb ismeret látott napvilágot, az irisin hormon. Tehát eddig ezeket tudom, hogy segítik a test működését.

 

A vibrációk

 

- növelik az áramlást a testben, gondolom azért is, mert ilyenkor nő a sejtek fala és belseje közti potenciál, ami miatt nagyobb erővel taszítják egymást a sejtek, így nem ragadnak össze olyan könnyen. Nagyobb azonos töltésű fallal rendelkező sejtek jobban taszítják egymást.

 

- keményebbek, tömöttebbek lesznek a csontok

 

- növekszik a nyirokfolyadék mozgása is, ennek kapcsán erősebb és gyorsabb is lesz az immunrendszer, növekszik az anyagcsere is a testben

 

- az irisin hormont 2-3 éve fedezték csak fel és az izommunka közben szabadul fel. De észrevették, hogy vibráláskor is (mikor lehül az ember és reszketni kezd). Az meg beindítja azt, hogy a lerakódott káros fehér zsírok átalakulnak ún egészségfokozó barna zsírrá. Közben meg hő szabadul fel. Így védekezik a test, mikor reszketni kezd a hidegtől. Pulykakisérletekkel igazolták, hogy ez simán megy akkor is, ha csak úgy vibrál a test. Tehát pontosan ezért nem fázom már és egy gramm súlyfelesleg sincs rajtam, annak ellenére hogy gyakorlatilag láthatatlan mozgásokat végzek.

 

Még biztos van több dolog is, amit majd fokozatossan feltár a tudomány az eddigiekhez a légzéshez és a vibrációkhoz is.........

 

 

 

 

Előzmény: Semmisem (1448)
ghepard Creative Commons License 2015.06.29 0 0 1449

Igen a légzőghyakorlatoknak, meg a mantrázásoknak stb már évezredes hagyományai vannak. Az ember olvassa a régi írásokat, de csak akkor érti meg igazán a rengeteget gyakorlol ezt azt, meg olyanokat is, amikről nem is olvasott.

 

Azok a finom berezegtetések (azok olyan kicsik, hogy a kívülálló nem is látja) csak akkor érthetőek, ha az embernek sikerül. Még most is nehéz leírnom, hogy például hogyan sikerül úgy berezegtetnem a dobhártyámat belülről, hogy azt egy idegen is meghallja, ha közel teszi a fülét. Én azt elég hangosan hallom (annak ellenére, hogy a hallásom  kb csak 7%-a a normálisnak), kb mint egy mély dobpergés.

 

Ez az, nem kell magadat állandóan kihajtani - ha jól fogsz tudatosan lélegezni (elsajátítani, hogy hogyan tudod fokozni a széndioxidot - meg a fordítottját is, hogyan behozni maximum oxigént és minimum legyen a széndioxid), meg tudsz egy két vibrációs dolgot, akkor a teljesítményed megmarad a maximumon, vagy annak közvetlen közelében.

 

Ezt én is így csinálom, most már alig dobálgatok gerellyel, csak 20-at egy nap egyik kézzel és a masikkal szintén 20-at. Kétszer egy héten. Mikor kezdtem, akkor 100 is meg volt egy kézzel, aztán fokozatosan kisebb és kisebb adagokkal is tudom tartani a maximum közelit minden héten. Jövőre meg megint megpróbálom túlszárnyalni a maximumomat, ami azért már jó kemény dió lesz - ez lenne már az ötödik év, melyekben sikerült mindig. Majd meglátjuk, hogy sikerül e.

 

Mindig van mit gyakorlolni és mindig van hova fejlődni - ha szívvel és lélekkel csinálja az ember, akkor könnyebben megy. Nem elég fejben eldönteni, ha a szív másfelé húz, akkor fékezi a hatást. Az ember érzései, érzelmei, meggyőződései erősebbek az elhatározásainál, olvasott tudásánál. A szív mágneses tere kb 5ezerszer nagyobb az agyénál - tehát túlharsogja az agyat. Összhangba kell hozni a szívet és az agyat - akkor mennek legjobban a dolgok......

Előzmény: Semmisem (1448)
Semmisem Creative Commons License 2015.06.28 0 0 1448

Szia,

 

Amelyik probléméát orvosolni akartam ezzel az elgondolássla, azt közben megoldottam máshogy. Sok érdekes dolgot tnaulok, az általad eddig elmondottak, szinte teljesen kezdenek beleilleni egy már nagyon régóta létező hagyományba.

 

Azt hiszem már azt is értem, hogy tudod "berezegtetni" az éppen figyelmedben lévő szervet, mindne mástól külön. Érdeke sés egyben tanulságos, hogy önmagatól, meg persze a sok olvasott anyag által ugyna azokra a következtetésekre jutottál.

 

Gondolom az ahogy a nagyobb ütögetésektől eljutottál a figyelem irányításáig, eléggé pontosan leírja azt az Útat- és direkt nagybetűvel írom, amit be járhat egy ember.

 

Kísérleteket én is végzek, megprobálom a lehetőségeimhez képest elsajátithato légzés gyakorlatokat vagy nyujtó gyakorlaotkat hazsnálni. Az az eredmény, amit sport terén le lehet mérni, egészen meglepő. Például nem végeztem úszó edzéseket, 1 évig, és most ujra vizbe mentem, és a 100m es rekordom a hazai medencénkben, circa 1 mp-el megközelítettem. Szintén nem futottam, mégis egészen jól ment egy egy rövidebb ámde magas sebességű futás, azt is pont egy éve végeztem csak. 

 

Elég sok általad is leírt fontossággla bíró ügy nyert értelmet, például a a test ellazítása, vagy a légzés fontossága. Van még mit gyakorolni az igaz. 

Előzmény: ghepard (1446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!