Az evésnek külön szintideje nincs, de a cél egyszer csak bezár, és a gazda, házigazda bunkósbottal ki majd ver.
Fontos figyelmeztetés!
Este hat után nem szabad enni, de nem ám! Kivétel, ha éhes vagy, vagy ha más ok ezt megköveteli. Az eseményen mindenki a saját felelősségére vesz részt, a rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A Moszkva tér és környékének jelenlegi állapota miatt igen veszélyes és nehéz túra, amelyet csak a szellemileg és fizikailag egyaránt jól felkészült, tereprutinnal rendelkező, térképkezelésben jártas emlékevő tud teljesíteni.
Az evést rossz időjárási körülmények között is megtartjuk, esőnap nincs!
Az evésnek külön szintideje nincs, de a cél egyszer csak bezár, és a gazda, házigazda bunkósbottal ki majd ver.
Fontos figyelmeztetés!
Este hat után nem szabad enni, de nem ám! Kivétel, ha éhes vagy, vagy ha más ok ezt megköveteli. Az eseményen mindenki a saját felelősségére vesz részt, a rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A Moszkva tér és környékének jelenlegi állapota miatt igen veszélyes és nehéz túra, amelyet csak a szellemileg és fizikailag egyaránt jól felkészült, tereprutinnal rendelkező, térképkezelésben jártas emlékevő tud teljesíteni.
Az evést rossz időjárási körülmények között is megtartjuk, esőnap nincs!
Gondolom, mint értelmi szerzőt engem illet a dicsőség. A Ttúra topicból nem özönlenek, szerintem 10 fő megfelelőnek látszik. Mennyivel előre szokás ezt intézni?
Az, hogy a pátyi jobb, nem jelenti azt, hogy Soltvadkerten romlik a minőség. :-) És ez a megállapítás csak az Opera Royal fagyira vonatkozott, nem az összesre.
Igen, az Amaretto nagy kult, bár régebben talán még jobb volt (úgy 15 éve). De azért most is ott van az első néhányban.
Az egész Balatonalmádi főtér és környéke nagyon hangulatos lett (különösen by night -- na jó, by day úgyis a strandon van az ember), jó a szoborpark és a móló is.
Bár nem turista kategória, de a maga nemében tökéletes volt: Hotel Gabriella étterme, Tapolca, Malom tóra néző kinti asztalokkal. Egyszerűket választottunk, de egytől-egyig szuper volt: gulyás, "tanyasi" sült csirkecomb (vajon futtatott, tökéletes ízű és állagú) petrezselymes krumplival, valami csajos saláta-étel, furcsa módon még a gyerekek rántott csirkemelle is sokkal jobb volt mint a "megszokott". Ajánlom.
Ebből az időszakból még a Balatonalmádi főtéri fagyizó (Amaretto). Ez sem olcsó (220/gombóc) de érdekes módon minden gyümölcsfagyinak pont olyan íze van mint az adott gyümölcsnek...:)
Vettem majd' egy hete két porcsinrózsát a teraszon lévő ládákba, azt mondták, ne a tűző napon ültessem ki, várjak estig. Hááát, nálunk az esték nem olyan zökkenőmentesek mostanság, hogy széplelkű virágültetgetés is beleférjen, pl. derült égből lehánynak, ilyesmi. Ma végre úgy fordult, hogy kivonultunk alkonyat előtt a teraszra, a gyerekek lelkesen támogatták a projektet, kivettünk két varjúhájat az egyik ládából, hogy ezt majd a terasz mellé ültetjük, a helyükre meg a porcsinokat. Épp lukat ástam a terasz tövében a hájaknak, amikor leszakadt az ég. Tereltem befelé a kölköket, akik persze "uuuuuuuuuuuuuuuugráljunk az esőben!" rikkantásokkal igyekeztek visszaszökni, na, az ásó pont kint maradt a terasz mellett. Azóta itt nézem az üvegen át, másfél méterről, de annyira szakad, hogy én bizony ki nem megyek érte.