Tudok neked még egy szint ne legyen olyan egyszerű a Beige nekem is az van.Nem kényes,mindig más szinevan ahogy a fényviszonyok változnak és mégis elegáns,főleg sötétitett üveggel.Sok sikert a választáshoz.
2 millió ft hitelt szerintem sem érdemes 5-6 évnél továbbelnyújtani. Persze ha annyira szoros a büdzsé, hogy a havi részlet viszonylag alacsony kell maradjon, akkor kényszerű megoldás.
"Nálam sokkal tájékozottabb emberk írják lépten nyomon a tájékoztató cikkeket, hogy 5-6 évnél hosszabb távra ne vegyünk fel hitelt..."
Pedig, ha sok a pénzed, akkor azért éri meg, ha kevés, akkor meg ez van. Egy jó THM-ű autó hitel 7% alatt van. Ha a pénzedet ~10%-ért kamatoztatod, akkor már jobban megéri, mint kp-ben kicsengetni. Ha nincs annyi tőkéd, hogy legalább a felét kicsengesd egy 4,5 millás autónak, akkor meg tök mindegy, hogy 5 év alatt fizeted vissza, és belegebedsz, vagy 10 alatt, és valamivel több lesz a kamat.
Bocs, hogy ezt mondom, de ezek rossznál rosszabb választási lehetőségek. Kicsit azt érzem, hogy anyagilag sok lesz ez a kocsi nektek. :( Nálam sokkal tájékozottabb emberk írják lépten nyomon a tájékoztató cikkeket, hogy 5-6 évnél hosszabb távra ne vegyünk fel hitelt...
A szín az már egyszerűbb. A Piston Gray-t én is nézegettem, de nagyon gyorsan koszolódik.
"6-6.5% körülit, de a hitelen még rágódom, jövő héten egyeztetni fogok még a kereskedővel, mert nem tudom, sima 120hónaposat vegyek fel, vagy maradványértékeset, 5 évre."
5 ev / 50 % konstrukcioban nekem 3.6-os thm-et adtak erden.
6-6.5% körülit, de a hitelen még rágódom, jövő héten egyeztetni fogok még a kereskedővel, mert nem tudom, sima 120hónaposat vegyek fel, vagy maradványértékeset, 5 évre...
A másik nagy kérdés ami megmaradt az az autó szine :) nem tudok dönteni piston gray és ezüstszürke között, esetleg,a világoskék is szóba jöhet...
mennyi lett így a vége? a tempomat az jó dolog én is ezért kértem ECS+-ot! jó várakozást! 1 jótanács! miután megrendelted a kocsit havonta 1x pingeld meg őket hogy mi a helyzet, nehogy úgy járj mint én hogy 3 hónap után kiderült hogy le sem gyártották a kocsit :DDD
Hááát, az történt, hogy ma megnéztem máshol is az ajánlatot, ( visszamentem az első KIA szalonomba ) kicsikartam még egy kis árengedményt ( már majdnem szégyelltem is érte magam:) ), Ex Limited & ECS+ lesz, tempomattal. Ezek után nem volt kérdés, hogy a 10%-os foglalós szalont ejtem...
Hétfőn megrendelem, majd várni fogom a nyár közepét :)
Ja, ne felejtsem : itt 100.000 -et kérnek foglalóként !
nekem is 50.000 volt, bár utánna 6 hónapot vártam a kocsira, de mondjuk ez nem az befizetett pénz miatt volt hanem egyéb logisztikai problémák miatt! a sztorit többé kevésbé majdnem mindenki ismeri :DDD
én sokallom a 400.000 ezret! ráadásúl ha most rendeli meg a kocsit akkor májusban küldik el, júniusi gyártás, július végére lesz belőle autó! hmmmm......szerintem sok!
Szerintem is nagyon magas összeg, nekem 50 ezret kellett fizetni előlegként. Egyébként jogilag alapesetben az előleg visszajár, ha mégsem jön létre az adásvétel, a foglaló viszont nem, ha a vevő hibájából hiúsul meg az üzlet. Jól meg kell nézni mit ír alá az ember. És mi van,éppen ha valami miatt a bank vacakol, és nem ad hitelt? Veszélyesen sok az a 400 ezer előre , nem a kamat miatt..
Szerintem sem, azért írtam feltételesen. Nemtom, én nem fizetnék ilyen magas előleget. Pénzt adok ki valamire amit nem is kapok meg azonnal. Az ügyfél érdeke az, hogy minél kevesebb összeget kelljen kiadnia amíg még nem veheti át a kocsit. Ha már ott a kocsi akkor csengetni kell a lét mese nincs (vagy hitel vagy kp). Meg a kereskedőnek is ez a normális eljárás. De egyén kérdése ki, hogy szereti intézni az ilyen kifizetéseket.
Szerintem arra szerződsz amire akarsz, nem hinném, hogy az összeget törvény szabályozná. Mondjuk tőlem is csak 100.000-t kértek, és állítólag 2-3 hét múlva átvehetem a kocsit. Szóval nekem ez a 400.000 meg a nyár közepe kicsit furcsa.
Nem, nem reális és meg is kockáztatom nem jogszerű. Az ok, hogy nem ellopják hanem a kocsi árába megy csak ez éppen előleg és mint olyan ha az ügyfél visszalép a szerződéstől akkor ez a kereskedőnél marad. Ezért szoktak 100eft-ot kérni, az én esetemben is 100eft volt az előleg. Nem csodálkoznék ha az előleg összegét törvény vagy rendelet szabályozza. Ha nem így van és Tőled tényleg 10% előleget kérnek akkor kérdezz rá, hogy ha visszalépsz a vásárlástól akkor a 10% megmarad a kereskedőnek? Mert ha igen mehetnek a sunyiba. Ez nem általános eljárás.
Hát ez az, kb ennyi kedvezményt fogok kapni.. de ügyesen ezt az összeget be is kérik előre foglalónak :) Ravasz...ravasz...
(mellesleg erről lenne szó: 1.6 CRDi EX Limited + metál + ECS = 4.22 mFt !)
Végül is, ha sikerülne hamar eladni a régi autóm, OK, nesztek, be is vinném nekik a 10%-ot, de mivel még épphogy akad komoly jelentkező, nem oly könnyű előteremteni a 422 e Ft-ot........
Aha. Igazad van. Végül is veszel egy 4,4 milliós kocsit, nehogy má ne neked kamatozzon 3 ezer forintot az a pénz. kérjél ennyi kedvezmény, biztos megkapod, aszt megnyugszol.
Szia! Szerintem teljesen reális. Ha komoly vevő vagy, ez nem jelenthet gondot, a pénzt nem ellopják, hanem a kocsi árába kerül. Nincs itt becsapás. A július közepe már nem annyira reális, érdeklődj máshol is! üdv