Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2013.01.05 0 0 641

Jól néz ki. :-)

Előzmény: Bubo.Bubo. (640)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.01.05 0 0 640

csináltunk háromszögletű melegszendvicset:

 

 

 

 

 

ZsuR Creative Commons License 2013.01.05 0 0 639

Gondolkodjal meg egy kicsit... kar lenne elhamarkodottan cselekedni.

 

 

Előzmény: anblock_italia (635)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.05 0 0 638

Egyetertek veled... sot, ha valahol, talan itt tudjak tisztazni mi a gonduk egymassal.  Aztan megy tovabb az elet...

Előzmény: Caipi (633)
Caipi Creative Commons License 2013.01.05 0 0 637

Köszi, viszont, de hát úgyis összefutunk. :-)

Előzmény: anblock_italia (636)
anblock_italia Creative Commons License 2013.01.05 0 0 636

Köszönöm, azért így kicsit jobban érzem magam:-) Minden jót kívánok, és ne feledd, bármikor megtalálsz Olaszrszággal kapcsolatban.

Előzmény: Caipi (633)
anblock_italia Creative Commons License 2013.01.05 0 0 635

Miért, az szokás, hogy egy másik topicban (Minden, ami Olaszország) nekünk essen valaki egy másik topicban (Olvasás, Főzés, Fészekrakás) ért sérelmével? Hogyan reagálhattam volna le azt a témát ott, ahol senki semmit nem tud a dologról? Az az OFFOK OFFJA lett volna. Én élek azzal a bizalommal, hogy eredetileg nem is oda lett tervezve a beírás, csak véletlenül tett úgy.

 

Nem töröltetem..., a topicgazda gondolom megteheti ezt, ha a többség úgy akarja.

 

De, hogy jó hírrel is szolgáljak,  meggondoltam magamat! Bár jól éreztem magam közöttetek, de, szkati állításával ellentétben úgy érzem, nem hogy szűklátókörű lennék, hanem éppen ellenkezőleg, rengeteg dolog érdekel az építészettől a történelmen, a képzőművészettől a lakásszépítésen keresztül a kertészeten és a tartalmas utazásokon, az irodalmon át az unokákig..., így mindig nehéz lenne magamat keretek közé szorítani. Mindezek okán szűkek nekem ennek a topicnak a keretei, és az esetleges offjaim és túláradó lelkesedésem továbbra is irritálhatnának topictagokat..., így aztán megkíméllek benneteket magamtól, és magamat a további incidensektől.

Azt nagyon sajnálom, hogy nem mesélhettem el a könyvespolcunk történetét, de valójában azt gondolom, kevesen vannak a topicban, akik téglából, funérlapból és zsaludeszkából építenének maguknak könyvespolcot.

Azért búcsúzóul offolok még egyet, ezen az alább belinkelt albumon dolgoztam az elmúlt hetekben, még nincs kész, hiszen szöveget is akarok írni az utazásos képeim mellé..., de az még sok idő, és nekem itt már nincs maradásom. De akit netán a későbbiekben érdekelne a szöveg is, lehet majd frissíteni az albumot.

 

anblock.italiafényképei2012

 

Többnyire jól éreztem magam közöttetek, sok tervem van a tél hátralévő hónapjaiban, remélem hasznosabbak is, mintsem hogy itt civakodjak, és utána fél éjszakát álmatlanul forgolódjak. 

Szkatit viszont megkérem arra a topicgazda jogán, hogy a Minden, ami Olaszország topicban (a többi olaszosban természetesen teheti, ha éppen ahhoz van kedve, nekem sem árt ha néha túlteng bennem az adrenalin) ne zaklasson többé.

 

Sziasztok!

Előzmény: Boszorka (630)
Caipi Creative Commons License 2013.01.05 0 0 634

Ja és ha 'lerombolódott' (volna) a topic, az se izgat(na), úgyis mindenkivel találkozom máshol, és akkor ott offolunk tovább...:-D

Előzmény: Caipi (633)
Caipi Creative Commons License 2013.01.05 0 0 633

Nem értek egyet Veled, Boszi, részemről nem tekintek egy fórumot merev szabályzatok gyűjteményének, és pláne nem tekintem a fórumot olyannak, mint amiben bármi történhetne, ami számít az életemben. Itt csak írkálunk páran erről-arról! Az eszem megáll, mikor nickek ilyeneket írnak, hogy "mit akarsz te a 3 hozzászólásoddal", mintha a hozzászólások száma meghatározná egy ember értékét?!? Milyen önbizalomhiánya kell hogy legyen annak, aki attól érzi magát többnek, hogy hozzászólt már egy internetes témához 33.333-szor...?!? Vagy akik megsértődnek azon, hogy valaki nem a topicjukba ír, vagy nem ír a topicjukba... Tisztára nevetséges...

Szóval engem nem zavar, ha itt válaszol, mivel ez direkt offolós topic, és semmifajta rombolást nem látok.

És őszintén szólva abszolút nem értem, mi baja szkatinak anbloc-kal,  néha hosszan ír, és? NIncs ezzel egyedül, és nem kötelező elolvasni. És abban speciell abszolút egyetértek anbloc-kal, hogy nemnagymamáknak miért ne lehetne unokákról beszélni, a nemnagymamaság nem megvetendő vagy szánalomra méltó állapot...?!? DE hát mivel egyikükkel sincs bajom, sőt, mindkettőjükkel szeretek 'beszélgetni', így nemigen akartam ebbe belefolyni... gondolom, más is így van vele.

Előzmény: Boszorka (630)
Caipi Creative Commons License 2013.01.05 0 0 632

Az amúgyis jobb. :-)

Előzmény: anblock_italia (627)
Caipi Creative Commons License 2013.01.05 0 0 631

Ezt a multivitaminos dolgot én is csinálom. :-) És én szeretek ilyesmit olvasni, úgy értem, ilyen táplálkozással kapcsolatos tanácsadókat vagy szakácskönyveket, nem mintha bármelyikre hallgatnék, mert, mint már írtuk is, úgyis mindenki mást mond... Jön mindennap a Pixel Of Ink hírlevél, meg felmegyek a Kindle Buffet oldalra, ami három oldalon át részletezi az ingyenes könyveket meg a deal-eket, és sokszor van benne ilyesmi ingyen, akkor meg miért ne? Van, amit beleolvasás után rögtön törlök, és van, ami érdekes. Egy csomó dologról olvastam mostanság a Kindle miatt és az Amazonnak köszönhetően, amiről amúgy semmit nem tudnék, szerintem ez nem rossz. Ja és nem feleslegesen vesz el időt, mert gyorsan olvasok, mindig is gondom volt az utánpótlással...idáig. :-)

Előzmény: Boszorka (624)
Boszorka Creative Commons License 2013.01.05 0 0 630

Abszolute nem illik és nem szokás más topicból dolgokat áthordani máshová. A helyedben sürgősen töröltetném ezt a hsz.-t!

 

Amit ott kérdezett tőled valaki arra ott kell válaszolni. Tipikus topicrombolás amit csinálsz!

Előzmény: anblock_italia (628)
Boszorka Creative Commons License 2013.01.05 0 0 629

Akkorára már remélem jó lesz, meleg szokott lenni. Jelenleg kicsit borús és nem egészen meleg.

Előzmény: ZsuR (626)
anblock_italia Creative Commons License 2013.01.05 0 0 628

"Miért nem árulod el, hogy  ténylegesen mivel töltöd  mostanában az idődet?, Olvasás,főzés, fészekrakás, a téma, ahol előjön a családod, a múltad, az összes unokád kérés nélkül azok között, akiknek nincs, de sokadjára megint, pedig figyelmeztettek, hogy ne, mert  nem jó, de te megint érvényesülni akarsz és abszolút nem érdekel, hogy ez egy meglévő közösség, amit az erőszakosságoddal széttúrsz. Sok, nagyon kedves, korábbi topicpartner már elmenekült. Lesöpörsz mindenkit, emberek, akik évek óta itt vannak eltünnek, mert erőszakosan rájuk telepszel,  mert hogy úgy cseppensz bele topicokba, hogy az ottlévők zöme hamar elsöpör, mert túáradsz és mindenki visszavonul. GOndoltál már valaha erre? Biztos vagyok benne, hogy még soha. Szóval erről van szó. Érted?"

 

 

Egy általam nyitott topicba tette fel ezt a hszt szkati nevű topictársunk, gondolom véletlenül, mert ide szánhatta, de az sem kizárt, hogy nem volt véletlen. Hát nem tudom..., annyi mindenről esik itt szó, igaz, én is offkodok olykor, de nem egyedül teszek ilyet. Végülis tényleg nem unokákról szóló topic, bár eddig nem gondoltam, hogy a "nem nagymamaság" az egy betegség lenne, így a nem nagymamák előtt nem illendő unokákról beszélni. Viszont úgy gondolom, hogy egy topic akkor működik, ha írnak bele, és ha jól emlékszem ebbe a topicba az elsők között léptem be, nem volt még összeszokott társaság, de ha igen, azért az sem kizáró ok.

 

Valóban nagymamaként is van elég sok szabadidőm ilyenkor télen, és nem gondoltam, hogy beírkálni egy hatalmas topicba bűn, amiért már sokadszorra ilyen minősíthetetlen hangnemben írt szöveget kellene kapnom. Hát a bűnnek tartott 36 ezer közeli hozzászólásomat követően rajta kívül még sosem kaptam hasonlóan durva üzeneteket (nem csak itt és most kaptam tőle, hanem évek óta máshol is zaklat). Mindenesetre én nem hiszem, hogy erre rászolgáltam, sőt, szent meggyőződésem, hogy nagyon, de nagyon sok embernek (még biztos, hogy neki is!) segítettem több területen. De az is tény, hogy nem sokan vannak, akiket mindenki kedvel, és persze én sem kedvelek mindenkit. Hát nem is tudom..., örültem ennek a topicnak, mert a főzősben tényleg nem éreztem magam teljesen kompetensnek, bár az a topic sem a főzés magasiskolájáról kellett volna, hogy szóljon, de néha szólt. 

Nem tudom mit csináljak, nem szoktam dolgokat feladni, pláne nem, ha ilyen stílusban "kérnek" meg rá..., és úgy döntöttem, most sem teszem meg, úgy gondolom, akit nem érdekel a beírásom, az ne olvassa el, vagy ha el is olvassa, ne válaszoljon rá, és ennyi. De azt megígérem, hogy offolni csak kifejezett kérésre fogok a közeljövőben:-)

  

anblock_italia Creative Commons License 2013.01.05 0 0 627

Amikor 50 éves lettem, gondoltam trendi leszek és elkezdtem szedni Centrum Silvert, pár nap múlva olyan volt, mintha valami nőtt volna a torkomban. Bár nem vagyok aggódós, de akkor aggódtam, elmentem még röntgenre is, meg persze gégészhez, garantálták, hogy nincs ott semmi. Addig törtem a fejem, hogy mi lehet, míg rájönni véltem, hogy a vitamin. Abbahagytam és pár nap múlva megszünt a rossz érzés. Pár év után elkezdtem valami aloaverás multivitamint szedni, elfelejtkeztem a korábbi esetről, és pár nap múlva újra éreztem..., nem tudni mire, de valamire allergiás lehetek, ami ezekben a vitaminokban van, így aztán "kénytelen vagyok" sok gyümölcsöt enni, szerencse, hogy nagyon szeretem szinte mindet!:-)

Előzmény: Boszorka (624)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.05 0 0 626

Hat ez kedves toled...

 

Boszi - milyen az ido nalatok januar vege fele?

Előzmény: Boszorka (625)
Boszorka Creative Commons License 2013.01.04 0 0 625

A máséval foglalkozom, a magaméval nem.:-)))

Előzmény: ZsuR (618)
Boszorka Creative Commons License 2013.01.04 0 0 624

Ilyesmit nem olvasok és nem is hiszek benne. Már annyi mindenre mondták, hogy káros vagy hasznos. Semmiből sem eszem rengeteget, nem étkezem egyhangúan és kész. Tudom, hogy elég kevés gyümölcsöt és zöldséget eszem, ezért vagy 40 éve minden nap bekapok egy szem multivitamint, a lelkiismeretem megnyugtatására. Eddig bejött, ezután meg már mit számít.:-)

Előzmény: Caipi (616)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.04 0 0 623

Az orvosaim is egyertelmuen a chemot okoljak... a vernyomasom helyreallt!  120/70 vagy alacsonyabb a 150/90, 160/100-rol...

 

A choleszterinem jo - gyogyszerrel... 

 

Pre-diabetic vagyok, es szeretnem megforditani, hogy ne kelljen gyogyszert szedni.

 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (622)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.01.04 0 0 622

férjnek is az a véleménye, hogy a kemoterápiája után megváltozott valami a szervezetében (pedig nem kapta sokáig) - és emiatt jött ki korán a magas vérnyomása és a diabetesze - a koleszterinje rendben van...

Előzmény: ZsuR (618)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.04 0 0 621

...es gyogyszerek mellekhatasa...

 

Mert a mostani oriasi refluxot csinalt nekem.  Erre felajanlotta a doki, hogy ad ellene valamit - amire masik mellekhatasom lesz?!

 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (617)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.04 0 0 620

Igy van - es ahogy tudjuk, az elet veszelyes, bele lehet halni :)).

 

A kornyezetunk nem ugyanaz mint 50 evvel ezelott volt... es a buza is bele tartozik.  En eszrevettem, hogy egyre kevesebbet toleralok belole.  Hat kevesbbet eszem - de nem engedem meg, hogy buntudattal egyem.  Az is egeszsegtelen.

 

Most vettem szendvics alapanyagokat, probalgatok parat :)).

Előzmény: Caipi (616)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.04 0 0 619

Igen, ezt mondja az orvosom is.  Moderacio - es akkor kevesebb a gond.

Előzmény: Bubo.Bubo. (615)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.04 0 0 618

Oh... azt hittem foglalkozol vele - hiszen figyemeztettel ra...

 

Nekem a chemo alatt ment fel a cholesterolom, amikor oatmealen eltem fel evig :)).  Hogy mit is eszem ugy nez ki nem nagyon befolyasolja - es persze ennek ellenere figyelek arra, hogy valtozatosan es egeszsegesen egyek.  Ebbe a tojas is beletartozik.  Meg mindig ho protien forras - jobb mint egyik-masik hus.

Előzmény: Boszorka (612)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.01.04 0 0 617

túlzásokba mindig bele lehet esni, de attól tartok, hogy pl. a paleolit diéta néhány embernek tényleg jót tud tenni - mindig vannak ilyen divatok, de pl. fogyókúránál a lényeg a kalóriabevitel csökkentése, esetleg a szénhidrátbevitel csökkentésével együtt

 

van ma ez a "divatos" irritábilis bél szindróma (IBS), ami valószínűleg stresszbetegség, de ebben is a problémát okozó ételek kihagyása tud segíteni, és a tapasztalat az, hogy a túl sok liszt, túl sok szénhidrát az ilyeneknél gondot tud okozni, de a tej is (általános emésztési probléma lehet az alapja az egész tünetcsaládnak: IBS, reflux, gyomorhurut, ételallergia)

Előzmény: Caipi (616)
Caipi Creative Commons License 2013.01.04 0 0 616

Ó, mondanak már mindenre mindent, csoda hogy élünk. :-) Éppen egy olyan könyvet olvasok, ami hatalmas vehemenciával győzködi az embert, egészen pontosan az amerikaiakat, hogy ne egyenek semmit, ami búzából készült, mert ezerfajta bajunk attól van, és ezek részben vagy egészben el is múlnak, ha elhagyjuk a(z 1970 óta nagyon sokat módosított/módosult) búzát. És az Amazonon több mint ezer véleményben nagyrészt áradoznak, hogy micsoda jó ez, meg csodát tesz, mennyit segített a betegeken,  mennyit fogytak a túlsúlyosak... csak lesek. :-) Szinte már lelkiismeretfurdalással haraptam bele a kenyerembe...:-)

Előzmény: Bubo.Bubo. (615)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.01.04 0 0 615

érdekes ez, volt idő, amikor kifejezetten tiltották a koleszterinbevitelt annak, akinek magasabb volt, aztán kiderült, hogy a szervezet is termel koleszterint, és arra a külső bevitel nem lesz hatással

 

ma már azt mondják inkább, hogy módjával, meg hogy a tojásban annyira sok értékes dolog van, hogy nem szabad kihagyni (ráadásul ha reggelire tömény fehérjét eszik valaki - rántotta - akkor sokkal később fog megéhezni)

 

furcsa módon a koleszterinszintre sok minden hatással van, a pajzsmirigyhormon csökkenése is emeli a szintjét...

 

igyekezni kell telítetlen, jóhatású zsírsavakat enni, és azok megváltoztatják a jó (HDL) / rossz (LDL) koleszterin arányát a jó irányába

Előzmény: ZsuR (611)
Caipi Creative Commons License 2013.01.04 0 0 614

Nekem is, anyámnak is magas, és nekünk is azt mondják, hogy a hiba bennünk van, nem az étrendünkben. :-)

Előzmény: Boszorka (612)
Caipi Creative Commons License 2013.01.04 0 0 613

Ilyen lett, és finom volt. :-) De legközelebb lehet, hogy icipicit tovább hagyom, a fehérje kicsit kocsonyás volt még, és szanaszét folyt a sárgájának egy része, mikor beleharaptam... (Amúgy 800 wattos a mikró.)

 

Előzmény: ZsuR (604)
Boszorka Creative Commons License 2013.01.04 0 0 612

Nem foglalkozom ilyesmivel soha. Nem esik nehezemre lemondani a tojásról, igy igen ritkán eszem. Az én cholesterin szintem mindig a felső határnál van, amire az orvos azt mondja, hogy egyértelműen nem magamra ettem hanem ilyen vagyok. Ha feljebb menne kapnék gyógyszert de mióta figyelik, 30-40 éve, az évi egyszeri labor alapján soha nem ment feljebb. Feltehetően jó az ösztönös diétám.

Előzmény: ZsuR (611)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!