Nem a parlamenttől kellene megkérdezni, hanem a szavazóktól.
A nemek szerinti felosztás minden más kis csoportosításon áthúzódik, emiatt fontosabb a többinél.
Igen, itt a fórumozók körében valóban nincs nagy bázisa a női kvóta eszméjének, 18 hozzászólóból, ha jól látom, velem együtt kb. hárman támogatnánk, az 16,6%. Remélhetőleg más helyeken ennél nagyobb arányban támogatják.
Ez a férfiellenes nőuralom valami mumus lehet, mert még nem találkoztam férfiellenes nőuralomra törő emberekkel.
Ezt nyíltan meg is mondják: azért kellenek nők a parlamentbe, mert a nők érdekeit képviselnék. Nem is tűnik fel nekik, hogy mennyi mindent árulnak el magukról: valójában olyan (nőnemű) képviselőket akarnak, akik csak a társadalom egyik felének a nőknek az érdekeit képviselnék, neaggyisten, pont a társadalom másik felével (férfiak) szemben.
Nem vagyok nagy rajongója az ilyen megkülönböztetéseknek, meg nem is hiszem, hogy csodát tenne a női kvóta a parlamentben, de ettől függetlenül támogatom/támogatnám a kezdeményezést. Mert valahol mégis csak tragikomikus azért, amikor öregecskedő, szakállas látszatkeresztények filozofálnak az abortuszról, terhességről, meg nyilatkoznak akkora sötét parasztságokat nőügyekben, hogy azoktól öt percre tényleg feminista lesz az ember. De csak öt percre, persze.:)
Azt nem tudom, kérlekalássan... ezt a parlamenttől kéne megkérdezni, de egy biztos: én személy szerint semmiféle nemi, faji, vagy vallási (extraWTF???) kvótázást nem látnék szívesen a Parlamentben, max. társadalmi rétegek szerintit.
"Van ennek széles társadalmi bázisa?"
Egy-két pártocska settenkedik itten a femináci eszmékkel - pl. LMP -, de ők sem vállalják fel nyíltan, még mint feminizmus-t sem. Nem véletlenül, SzVSz.
"Megvalósul vajon valamikor?"
Remélem nem. A "nőjogi" (értsd: nőELŐjogi) szervezetek hozzáállása a férfiak nyugdíjkorhatárához elég látványosan megmutatta, hogy egy hasonszőr politikai szervezet nem egyenjogúságra törekedne (ahogyan azt reklámozni igyekeznek), hanem szimplán férfiellenes nőuralomra.
Tenyleg, eloszor tisztazzuk, hogy mi a no fogalma.
Biologiai ertelemben pl. Vadai Agnes (percekig kerestem ennek a zsirsertesnek a valodi nevet, mert nem jutott eszembe), is no, de azert en nem neveznem nonek.
A kromoszomakon is bukik a dolog, mert egy rakas trans nem van, es az XX meg nem jelent semmit.
Ez a nő, Antoni Rita "feminista aktivista" - jelentsen ez bármit- Isten hatalmas barma, agyatlan setét hülye, ilyenkor sajnálom, hogy huszon-iksz éve fizetek adót, mert az ilyenek is abból élősködnek, mert ebben az országban semmit nem tettek a közösbe, sem anyagilag, sem szellemileg, semmillyen értelemben. Jobb helyeken az ilyeneket ketrecben mutogatják. Az a kategória, ha ő lenne az utolsó női teremtmény a földön, még akkor sem piszkálnám, bottal sem.
Nyilván. Ha több nő lenne a kvóta miatt, más lenne az egész szellemisége, jobban odafigyelnének a nők is, jobban éreznék, hogy megszólították őket is, na és persze kikopna az alpári stílus, emberségesebb lenne az egész.