A tündéri kis nyuszoknak a pofiját géppel hímezted? vagy valakivel hímeztetted? Sajnos én még nem találtam ilyen hímzésmintákat sehol, pedig kerestem. A Waldorf jellegű babáid is nagyon szépek, én is készítek babákat már nagyon régóta. Sok babát láttam már mások kezéből alkotva, de a tied tényleg szép kivitel és benne van a lelked is, AMI NAGYON FONTOS:-)))
Köszönöm a kedves hozzá szólásokat a babámhoz, kézzel azért vartam mert csak 20 cm -es a baba és úgy gondoltam kézzel szebben meg tudom varni mint géppel( nem vagyok benne valami jó max az egyenes varrás megy.
Én egy sapit horgolok (egy félgömböt), az lesz a babahaj. Ha lány, akkor két copfot is.
Sztem az a külömbság, hogy te szívvel-lélekkelvarrod (már a kiszabott anyagba bele látod a baba egyéniségét), a bedolgozó meg csak kötelességből, ez csak egy munka, egy feladat, amit meg kell oldani.
Nem tudom egyébként mi a baj. Mondják, hogy maximalista vagyok, de eddig egyetlen ember sem tudta úgy megvarrni a manóim testét, hogy azt mondtam volna rá, hogy jó. Nem azt, hogy tökéletes, hanem hogy jó. Egyszerűen elképesztő, hogy sem a jelöléseket, sem a varrásráhagyást nem tudják betartani, a kifordítás pedig olyan agysebészet, hogy nem is merem rábízni senkire, mert ha nem határozott, de óvatos mozdulattal fordítják ki a plüsst, akkor csúnyán összetörik, és olyan, mintha a kutya szájából húznák ki.
A barátnőm volt az első, aki segített, de szinte minden darabot utána kellett igazítani. De az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a manó derekára varrt címke ferde volt, és kávéfoltos. Egyszerűen nem értettem, hogy hogy lehet valaki ennyire igénytelen. Most a harmadik próbálkozóm munkáját elnézve elcsodálkoztam, hogy ennyire precíz lennék, vagy miből van bennem több?
Az is igaz persze, hogy többnyire csak én látom a különbséget, de már Pálom is eléggé ki lett képezve erre. Azért benne van a pakliban az is, hogy túl nagyok az elvárásaim, igaz nem akarok én többet, mint hogy olyan legyen, mintha én varrtam volna. Pusztán ennyit szeretnék. De eddig nem sikerült. :(
Nem hiszem, hogy az effekt fonalas hajjal én találtam fel a spanyol viaszt. Ami tuti, hogy nagyon sokat, hónapokat agyaltam, hogy milyen legyen a babám frizurája, mert abban biztos voltam, hogy nem akarom felvarrogatni szálanként, de még csomónként sem a vastag fonalat. Szinte naponta jártam be akkoriban a helyi fonalboltba, ahol az eladó csajszi folyton köt, horgol, és a kész cuccokat kiakasztgatja a polcokra. Egyszer csak megláttam egy sálat, aminek a rojtjai is kötve voltak, és akkor döntöttem el, hogy ez lesz az én utam, effekt fonal 2x3 hosszú tinccsel, hogy fonható legyen a babáim haja. A fiú séró is véletlen, ami végül huncut, álló frufrus paróka lett, azt szántam volna eredetileg egy fél parókának, szembe lógó frufru-val. De amikor rátettem a fejre nem tetszett, így elkezdtem rakosgatni, és végül a fél darab elég lett, és kapott egy jellegzetes fazont. Na ha valaki így tenne fel parókát a babáira, akkor tombolnék. Valakinek írtam már, hogy használja nyugodtan az effekt fonalat, csak ne úgy, ahogyan én, és akkor nem fogunk összeveszni. És hát egy teljesen más fazonú baba effekt hajjal, nem zavar. De amikor a baba test arányai is nagyon hasonlóak, és rá van téve a színes effekt fonalas haj, akkor messziről az az érzés, hogy ez miciség. Első ránézésre legalább is. Mert azért itt mifelénk szerintem ez az arány és ez a haj az én nevemhez köthető.
Persze, hogy tilos! Nem is vitatta ezt senki. :) Csak - mégha amúgy hajlama lenne az embernek rá - valahogy teljesen más megvilágításba kerül, hogyha egy olyan papíron írja alá, saját kezűleg a feltételek elfogadását, amin a neve, címe szerepel. NAgyobb visszatartó ereje van, mint egy közleménynek egy weboldalon, amit anonym felhasználók látogatnak. A neten való "látszólagos" névtelenség sokak erkölcsi határait igazán alacsony szintre szállítja. Sokkal több mindent engednek meg maguknak, tesznek meg, mint más - offline - körülmények között. Ez valahol rám is vonatkozik... :( Bár én lennék a legboldogabb, ha mindazt a sok kiadványt megvehetném, amire a neten tettem szert. De sajnos manapság nem jöhetek ki a könyvesboltból bűntudat nélkül, mert más helye van a kevés pénznek. Viszont én a kisebbik rosszat követem el azáltal, hogy max. magamnak, családtagjaimnak készítek belőlük. Kereskedelembe nem mennék koppintott termékkel. :)
Elkészült egy ujabb szöszmötölés kis uncsi hugom kérésére. Bár kicsit lassan mert teljes egészében kézzel vartam. Itt a gépen kissé pocok képűnek ht de furi, élőben nem vettem észre. Ennek ellenére sikeres volt .
Mici, én csak most olvastam az ominózus copy postodat! Az a kép tényleg bicskanyitogató :((
Az "effekt fonalas hajak" alatt azt érted, amiből az utolsó két babád készült? Nálunk a rövidáruban lehet kepni ezeket a fonalakat, és én még régebben beszereztem őket. Többnyire gyapjúból varrok hajat is (mohaire, buklé), de ezt is használtam már két alkalommal, pl pont a minap a Kishercegnél. A többi színt még nem használtasm. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez zavar téged? Mondd meg őszintén kérlek!!! Főleg azért, mert én nem hobby szinten varrogatok! Teljesen más típusú babákat varrok, mint Te, és meg sem fordul a fejemben, hogy Miciséget varrjak. Belőlem teljesen más típusú babák jönnek. A koppintás meg amelett, hogy inkorrekt, sokkal több energia, mintha azt varrná az ember, ami belőle jön szabadon. A waldorf típusú babák pl azért tetszenek nagyon, mert három téglalap a szabásmintája és mindenki azt hoz ki belőle, amit akar vagy amit tud. És fel sem merül a koppintás veszélye, mert egy ilyen tanfolyam után is teljesen külömböző babákat varranak külömböző egyéniségek. Másfajta babákat is tervezek varrni, a babás vonal után a nőiesebb is kikívánkozik belőlem. Nagyon sokat tervezek, hogy nehogy valakinek az jusson majd róluk eszébe, hogy "ez olyan mint a...".
A munkaszerződésbe sok mindent bele lehet foglalni. De ilyen alapon senki nem venne fel senkit. :) Akár a gyárimunkás is ellophatná a technológiát. :D Bocsi, nem szemétkedni akarok... Valószínűleg Mici a szaktudásbeli hiányosságok miatt nem talál alkalmazottat.
Hááát, én meg ráadásul tanultam is ezt, és nem is olyan régen. De olyan távol áll tőlem ez a pénzügyesszámosmarketingesmizéria, hogy csak nnnna. Hálistennek amennyihez akad kedvem az elégnek is bizonyult eddig. Mert bárhogyan is van, bármerre is bővítem a lehetpőségeimet, először egy pár ügyes varrónő kerestetik mellém. Na ez meg eddig nem akadt. Enélkül viszont felesleges a marketing, asszem. Ami időmből, erőmből kijön, azt simán el is tudom adni, és jelen állás szerint ennek a duplája is elmenne. :)
Hát... Ha jól megfizetsz, akkor épp szabad vagyok. :)))
Józanparasztésszel, nulla szakismerettel is lehet jól üzletet vezetni. A net meg tele információmorzsákkal, csak fel kell csipegetni!
Amúgy a sikeres emberek mögött jópár befuccsolt üzlet áll (no meg egy támogató, jó tűrőképességű társ, általában a zasszony ). Ez az a bizonyos "tanulópénz", aminek megfizetése törvényszerű. Nekem az első vállalkozásom volt ilyen, a másodikból jól éltem, de aztán anya lettem, így nem vagyok az előbbi embertípus. :) De még lehetek! ;)
Ami minket megkülönböztet, hogy ők ezeket nem kudarcként élik meg, hanem szárnypróbálgatásnak. Ez az attitüd, ami nélkülözhetetlen a sikerhez. Minden pofon után felállni, megtanulni belőle, amit kell, megköszönni, változtatni, amin lehet... No ez ami a piszok nehéz! Mondjuk - ha belegondolok - én sem sokat keseregtem... Tudom hol baltáztam el, megtanultam a leckét... Most várom - bár inkább keresem - a lehetőséget, hogy kamatoztathassam! :D Sajnos fűt a vállalkozószellem.
Elküldtem a kért könyvet. :)
Icona! Köszi a linkeket. Ha lesz egy kis időm (egy kicsit több) megnézem őket!
Nem tudom észre vettétek-e,de a lejjebb ajánlott oldalon magazinok is vannak.Ezeket is érdemes átböngészni vannak közöttük nagyon jók is.Hetente 1x megszoktam nézni,mert mindig frissítik.
Én sajnos teljesen tehetségtelen vagyok szm. készítésben.Ezért aztán gyüjtögetek és összeollózom őket.A Dinky fejéhez pl.Waldorf csecsemő testét vartam.
Vannak elképzeléseim de ezeket sajna nem tudom lerajzolni.
:) Hááát, nekem ehhez sem időm, sem kedvem. Én szeretem a manóimat varrni, és kész. Pálom nyaggat, hogy állatfigurákat is csináljak, de azt nem annyira bírom.
A szabásminta szerkesztése meg nálam... hogy is mondjam csak... nem éppen kifinomult. Csinálok egyfajta skiccet a dolgaimról, csak úgy néhány vonallal, kivágom, és elrakosgatom arra az esetre, ha olyat kérne valaki. A manóim mintáját már egész jól bejárattam, de pl. a ruháknál mindig elfelejtem, hogy kell-e hagynom varrásszélességet, vagy hogy hol kell kicsit hosszabbra, kicsit rövidebbre hagyni. Így aztán mindig más méretűek a ruhák is. A ritkán készülő figuráknál meg szinte vért izzadok mire kitalálom, hogy melyik kis idom mije is. Pl. a kecske, vagy a sörényes hangyász, vagy a bull terrier ilyen. Semmi jelölés, semmi felirat. Mielőtt szabni kezdem, először kirakom a szm idomait, mint egy puzzle-t. :D Szóval abba bele is halnék, ha nekem egy igazi, komoly, és bárki számára érthető szm-t kellene szerkesztenem. Én ilyet nem tudok.
Ami nekem eszembe jutott, az a csupasz babák/manók árusítása. Mert ruhát varrni bárki tud. Így ő maga is belekerülhetne a miciségbe, és olcsóbb is lenne.
A logókkal kapcsolatban meg sokat agyalok én is. A manók derekára szoktam rávarrni csak, az állatokról mindig lefelejtem, az angyalokon meg nem találtam még meg a megfelelő helyet. És nem is tartom fontosnak. Aki ismeri a miciségeket, az tudja, hogy azt vette. Aki nem ismeri, nem is fogja keresni a logót. Mindig feleslegesnek éreztem felvarrni.
Jaaaj, kellene nekem egy marketinges, aki ezt levezényli, mert nem vagyok én üzletasszony, csak egy némber, aki imád varrogatni. :)