A hangkártyához:
set blaster mindenképp kell az autoexec-be. Más általánosan okos ötletem nincs. A memoriához szinte üres autoexec, meg egy csomó LH a config.sys-be. Én se emlékszem már pontosan a dologra. Amúgy a memmaker megcsinálja a nagyrészét, aztán még meg kell egy kicsit szűrni :)
Tul.képpen nem olyan fontos,(vAgyishát dehogynem)
csak azt a listát küldtem el amit itt is
leadtam.Az oldalon olvastam ha valakinek kell valami jelezze.Na szóval ha lehetne ezeket a játékokat kéne felrakni.Köszi
Fontos, hogy az emm386.exe NOEMS-en legyen, mert ha RAM ra van állítva, akkor elcsór kb 25 kbitet. Minden drivert lh-val vagy devicehighal tölteni. Ha CD nem kell, akkor annak a driverét is hanyagold(mscdex.exe ,meg a sajátcd.sys). Country meg keyboard syseket is szedd ki, meg a mode code page ökörségeket. A végén szé meztelen lesz a két config file :)
Ha több memóriát akarsz nyerni DOS alatt, próbáld ezt:
Bootolj, majd nyomogasd az F8-at. Ha bejön a menű, válszd a Csak parancssort, de még előtte állítsd be a Lépésről-lépésre opciót. (talán shift+f8, vagy valami, alulra van írva)
A sok dblbuffer-t, meg IFakármi SYS-eketmeg setver-t ne töltsd be, csak tényleg azt, ami lényeges. Így 600 K körül kell kapnod a memóriát.
Ja ja nálam is mindig memoria problémák vannak
Meg a hangkártya.Tényleg nincs valakinek vmi. ötlete?
Gyerekek help:
Wrath of the demon
Dragon 's lair,
Sword of honour
assassin
Rookies
Fire force
Ha valakinek van ötlete hogy merre van jelezzen.
Vagy ha meggvan küggye mán el.
Thanx.
Nekem valami memóriamenedzser progi kéne, ami bepakol mindent a felső memóriába. Baromi rég csináltam ilyet kézileg, és mostanság nincs türelmem hozzá. Ha egymás után kétszer kell resetelnem, elmegy a kedvem az egésztől... :)
Pedig régen frankón be volt lőve, 640kból 620 szabad volt. Most meg a minimum fél óra görcsölés után 581... Láma vagyok, na, sokat felejtettem.
Hát nem volt egyszerű, de röviden megpróbálom összefoglalni:
1. Megvetettem az Ultimate Wizardry Archievest az unokaöcsémmel, aki most Amerigóban dolgozik éppen.
2. A MoSlo speckó kiadása included volt a CD-n, aminek frankón megörültem :)))
Megj.: az UWA változatban gyárilag kiiktatták a védelmet, ennek fontossága a későbbiekben derül ki.
3. Included MoSloval k*rvára nem ment, illetve ha elindult (egy 166-oson), akkor olyan bugot eresztett el, amitől egyből behalt a game :(((
4. Nagyon szomorú lettem.
5. Már feladtam a reményeket, amikor támadt egy ötletem :))
6. Már korábban letöltöttem a Dark Pyramidról (ez a reklám helye) a gamét, de az ugye nem ment, meg a védelem is rajta volt. Ekkor gondoltam, hogy mi lenne, ha a UWA-n lévő ds.exe-t behelyezném a pyramidos verzióba, és egy MoSlo Deluxe-szal próbálkoznék (abban ugye az a speckó, hogy tized százalékokat is lehet állítani). Csodák csodája, így elindult a game (4% ill. az alatti lelassításkor). Ha kell, el tudom küldeni a gyári, védelem nélküli ds.exe-t, PIII 700-on MoSlo-val tutira megy. Hát röviden (hehe) ennyi.
Figyuzzatok a régi gaméknak a 40%nak nincs hangja
(dos) A kártyám SB 16-os.miért?
Ezt a hülye beállitás lehet?mi a jó beállitás ?
220,5,1 ????????????,
Én is, bár én az RPG/Strategy vonalon mozgok kizárólagosan. legnagyobb sikerélményem az volt mostanában, hogy a Wizardry 6-ot és 7-et el tudtam indítani PIII 700-on (végig is püföltem őket, úgyhogy alig várják a pajtások, hogy a 8. részbe átugorhassanak :))
Gyerekek nyomhatnátok még egy pál jó linket.
Én is imádom ezeket a régi cuccokat.amiket leirtatok megnézem.nekem is van vagy 5-6 cd-m,
ilyen stuffokkal.ha valakinak kell valami irja ki,
megnézem.küldöm.
Én müködőképes Chaos engine-tkeresek.
Valaki nem tudna egy működőképes Lands of Lore címet? Végignyomnám 1szer, de nemtudom beszerezni. Poén, de a készítők honlapján sem tudtam elérni róla semmi infót.
Na pá! :)
Zak!
Próbáld a Starcraftot, az zúz, és nem nagy igényű. Vagy esetleg ott vannak még olyanok, hogy NFS2SE, Roadrash, Jedi Knight, GTA, Quake, Doom Legacy (!), Hexen, Blood, Ignition, Moto Racer, Hellcopter, Heroes II...
Lehet használni a Flashget-et is az Underdogson, a trükk az, hogy a letöltéshez azt add meg, hogy egyszerre csak 1 részt töltsön le, így lehet a letöltést folytatni, aminek modemes lévén nagy hasznát vettem a MTG letöltésénél.
Szerintetek mik azok a jatekok, amikkel otthon halozaton jol lehet jatszogatni? A gyengebb gep egy p75-os. Sok abandonware jatekom van, de nem igazan talaltam ilyen tekintetben jo darabokat, kiveve persze a nagy klasszikusokat (doom, duke, deathrally, warcraft2, ilyenek...)
tippek?
Zak