Keresés

Részletes keresés

Igazság80 Creative Commons License 2020.10.10 -1 0 401

"Te három hónapra össze akarsz zárni 20 lányt egymással.....?"

 

Ez az ötlet tényleg elég meredek. Előbb nyírják ki egymást még mielőtt bármiféle korona lecsaphatna...))

Előzmény: RnD (397)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.10 -1 0 400

Ha heti két mérkőzést játszik egy csapat, akkor a heti egy tesztelésnek nem sok értelme van. Az a fontos, hogy a mérkőzés előtt minél rövidebb idővel legyen negatív tesztje a csapatnak-kiszámítható, a mai tesztelési technika és tesztelési idő mellett mikor kell tesztelni. Na erre jött az MKSZ heti egy tesztelése...hétfőn tesztelnek, szerdára eredmény, szombaton attól már az egész csapat beteg lehet...megint egy átgondolt szabály...

Véleményem szerint a csapat elzárása mellett is lehet fertőződés...bár kétségtelen, talán kisebb az esély erre elzárás esetén

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.10.10 0 1 399

Mondjuk az NBA-ben bezártak 2 hónapra X férfit, mégse nyivákolt senki...

Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.10 0 2 398

>És a bajnokságnak annyi.

Valahol itt a kulcs. 

 

Te azt gondo,od, a bajnokságot végig kell játszani, ez a legfontosabb szempont.

Más meg azt gondolja, a játékosok ne kapják el a vírust, ez a legfontosabb, és, ha emiatt félbeszakad a bajnokság, hát az se baj. 

De, mivel egyikőtök se mondja ki, mire gondol, folyamatosan elbeszéltek egymás mellett. Amíg el nem unjátok. És egyikőtök se az a fajta, aki hamar elunja. 

Előzmény: RnD (395)
RnD Creative Commons License 2020.10.10 -4 5 397

"...Ha csak negatív tesztekkel rendelkezők nem érintekeznek senki massal, akkor nem tudnak megfertőzödni..."

 

Te három hónapra össze akarsz zárni 20 lányt egymással......?

 

És ezt te komolyan gondolod? Életedben nem volt erről tapasztalatod, ebből látszik.

Előzmény: Trombozis2 (394)
RnD Creative Commons License 2020.10.10 -4 5 396

Ez nem az NBA rájátszása hogy az egész bajnokságot EGY helyen három hónapra bezárva megrendezzék.

Ez eleve életszerűtlen ötlet.

Előzmény: Trombozis2 (394)
RnD Creative Commons License 2020.10.10 -4 6 395

'Hogy tudod garantálni tesztelés nélkül, hogy nem lesz pozitív eset?...'

 

A probléma az hogy heti teszteléssel SEM lehet ezt garantálni, márpedig ha 'X' csapatnál minden héten elvégeznek 25 tesztet, és ebből kéthetente csak egyetlen pozitív eset van, máris '18 nap karantén miatt kimarad' + 2 meccs + '18 nap karantén miatt kimarad' + 2 meccs + '18 nap karantén miatt kimarad' + 2 meccs....' spirálba kerülnek. És a bajnokságnak annyi.

Előzmény: Trombozis2 (392)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.10 0 0 394

"...és mi lenne ha valamelyik csapatnál a 'buborék' előtti tesztelésnél pozitív eset fordul elő? Akkor ők az egészből kimaradnak?  Vagy ha valamelyik csapatnál a buborék alatt lesz pozitív teszt?"

 

Aki pozitív esetet produkálna a buborékba lépes előtt az értelemszerűen nem lépne be a buborékba (ugye alaplogika). Ez persze nem zárja ki azt, hogy később ne tudnának belépni. Tegyük fel, hogy ez 1 csapattal előfordul (ettől még a többi 13 tudna egymással játszani, ami a meccsek túlnyomó többsége). A buborék attól buborék, hogy nincs érintkezés a külvilággal. Ez logisztikai kérdés, meg lehet oldani. Akarni kell. Ha csak negatív tesztekkel rendelkezők nem érintekznek senki massal, akkor nem tudnak megfertőzödni.

RnD Creative Commons License 2020.10.10 -4 5 393

?

 

Te mondtad h mennyivel jobb megoldás ha hetente tesztelnek. Erre írtam hogy ez csak akkor igaz ha nem lesz hetente-kéthetente-háromhetente újra meg újra pozitív eset egy adott csapatnál, mert ebben az esetben képtelenség lesz lejátszani a bajnokságot. Annak ellenére h nem lett egyszerre hét-nyolc pozitív eset (ami szerinted a legfontosabb előnye a heti tesztelésnek).

 

Szóval a heti teszteléssel nem vagyunk jobb helyzetben.

Előzmény: Trombozis2 (392)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.10 0 0 392

"A tesztelés hetente csak akkor megoldás ha garantálni tudod hogy nem lesz minden tesztelésnél pozitív eset.."

 

Hogy tudod garantálni tesztelés nélkül, hogy nem lesz pozitív eset? Teljesen logikatlan amit írsz.

Előzmény: RnD (389)
RnD Creative Commons License 2020.10.10 -2 5 391

"Ha lesz száz elhalasztott meccs, akkor még a Györ BL-indulása is veszélyben lesz, mert a 250 millió, amit a SzZrt-töl kapnának, nekik is hiányozna, mivel az a feltétele a kifizetésnek, hogy X határnapig a fele, Y-ig háromnegyede le kell menjen a bajnokságnak..."

 

Te úgy látszik nem vagy képben.

 

Novák András éppen a múlt héten mondta hogy a halasztott meccseket JÚNIUS 30-ig kell lejátszani. Ő feltételezem tudja. És ebből következik hogy szó nincs arról hogy előtte bármilyen határnapig le kellene menni bármennyi meccsnek.

Előzmény: van_Persil (387)
RnD Creative Commons License 2020.10.10 -3 5 390

"...Szerintem lenne megoldás, buboréknak hívják. Egyesével lépnének be a klubcsapatok tesztelés után"

 

...és mi lenne ha valamelyik csapatnál a 'buborék' előtti tesztelésnél pozitív eset fordul elő? Akkor ők az egészből kimaradnak?  Vagy ha valamelyik csapatnál a buborék alatt lesz pozitív teszt?

Előzmény: Trombozis2 (388)
RnD Creative Commons License 2020.10.10 -4 5 389

"....A kötelező tesztek lehetővé teszik, hogy időben izolálják a gócpontokat és elkerüljék az olyan helyzeteket, hogy egyszerre 7-8-10 játékos fertőződik meg csapaton belül. 1-2 játékost lehet nélkülözni, 10 nap karantén után folytatódhat a bajnoki menetelés. Tehát a liga érdeke, hogy folyamatosan teszteljék a csapatokat a károk minimalizálsa érdekében...."

 

Te sosem gondolod végig h mit írsz.

 

Ha egyszerre 7-8 játékosnál pozitív a teszt, akkor ez a 7-8 játékos másfél hónap után visszatérhet és utána végigjátszhatja a bajnokságot.

 

Ha 1 játékosnál pozitív a teszt, akkor az rögtön 16-18 nap kihagyás az egész csapatnak. Ha utána a következő PCR-tesztnél megint lesz 1 pozitív eset, az ISMÉT tizennyolc nap kihagyás az egész csapatnak. Utána vegyük úgy hogy két fordulót le tudnak játszani de aztán ismét lesz 1 pozitív eset. Ez most már két hónapon belül a HARMADIK tizennyolc napos kihagyás az egész csapatnak. Gondolod hogy ezek után bármelyik csapat be tudja fejezni normálisan a bajnoki szezont....?:O

 

A tesztelés hetente csak akkor megoldás ha garantálni tudod hogy nem lesz minden tesztelésnél pozitív esetet, vagy nem lesz minden második tesztelésnél, vagy nem lesz minden harmadik tesztelésnél. Mert különben ott vagyunk ahol a part szakad. Mi erre a garancia? Semmi.

Előzmény: Trombozis2 (376)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.10 -1 1 388

Szerintem lenne megoldás, buboréknak hívják. Egyesével lépnének be a klubcsapatok tesztelés után. Nézők nélkül, kamerák előtt lehet játszani két-három helyszínen. Nem lehetne hazamenni, 2-3 hónap alatt sűrített fordulókkal le lehet játszani a hátralevő meccseket. Kivitelezhető? Persze. Kényelmes? Nem. Viszont nem kell siránkozni, hogy nincs megoldás arra, hogy lejátsszák a teljes bajnokságot. Ha akarják, akkor van megoldás - méghozzá olyan megoldás, ami nem veszélyezteti senki egészségét. A 'B' opció az, ami most van egészen addig, amíg nem lesz védőoltás. Lehet választani. Csak, ha a 'B' változatot választják, akkor nem kell sopánkodni. A szociális távolságtartás és a tesztelés a problémamegoldás része, nem pedig a probléma oka.

Előzmény: Fradista Utazó (385)
van_Persil Creative Commons License 2020.10.10 -1 0 387

Ha lesz száz elhalasztott meccs, akkor még a Györ BL-indulása is veszélyben lesz, mert a 250 millió, amit a SzZrt-töl kapnának, nekik is hiányozna, mivel az a feltétele a kifizetésnek, hogy X határnapig a fele, Y-ig háromnegyede le kell menjen a bajnokságnak, ill. le kell zárni szezon végén a bajnokságot, magyarán bajnokot és helyezetteket kell hirdetni, különben nyista lóvé.

Előzmény: Fradista Utazó (385)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.10 -1 1 386

Ez illúzió. Soha nem fogod rávenni a teljes mezőnyt erre, mostantól a szezon végéig. Ha megpróbálod, azzal azt éred el, hogy majd hazudni fognak a játékosok arról, merre jártak. 

Ez nem a német futball, ahol Heiko Herrlich elment a boltba, és címlapra került vele az újságban. 

Előzmény: Süni2 (382)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.10 -2 1 385

>de azaz eredmény rovására fog menni

De akkor legalább van eredmény. Így meg majd ott állunk májusban, és nézünk, hogy jé, hát pótolni kéne még vagy száz halasztott meccset. Sebaj, majd megint benevezzük a Fradit a BL-be a 2018/19-es eredmény alapján, és mindenki elégedett lesz. 

Előzmény: Trombozis2 (379)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.10 -1 1 384

Csak, hogy világos legyen, miről beszélünk: ezen a hétvégén a 8. bajnoki forduló volna aktuális. 1, azaz egy mérkőzést játszanak le, ez már tegnap megtörtént, RnD írt is itt a mérkőzésről. OK, a Győr - Fehérvár az ETO nemzetközi elfoglaltsága miatt esik ki. 

A férfiaknál kicsit jobb a helyzet, ott a 7 meccsből 3-at lejátszanak. Ez a mai "műsor":

Sok kérdés nem lehetett, hogy melyik mérkőzést közvetítse a tévé. 

 

Mivel a hétvégén nincs több bajnoki meccs, a mostani tabella lesz aktuális holnap este is, tehát mutatja a 8. forduló utáni helyzetet. Eddig egész baráti, mert a Fradit és a Győrt nem számítva, akiknek a BL miatt maradtak el meccseik, mindenkinek van legalább 5 lejátszott meccse. (A férfiaknál sokkal vadabb a helyzet). 

Csak hát az elvileg jövő szerdán esedékes bajnoki fordulóból (9. forduló) 5 meccs biztosan el fog maradni, pedig nincs BL-forduló aznap. 

A Győr - Vác meccset előrehozzák a 12. fordulóból, ezt leszámítva a két bajnoki fordulóból (8-9.) a 14 mérkőzésből várhatóan 3 kerül lejátszásra. Feltéve, hogy Fehérvár, Békéscsaba, MTK, Siófok négyesből mindenki játékra kész lesz kedden és szerdán. 

 

Ez azért baromi messze van a normalitástól. 

Süni2 Creative Commons License 2020.10.10 -3 0 383

A NEKA külön történet, hisz - ha jól tudom - Siófokra és Fonyódra járnak iskolába, nyilván tömegközlekedéssel. Ha valami, akkor az ő újra és újra karanténba kerülésük kivédhetetlen. 

 

Nagy ötlet volt pont most indítani őket az NBI-ben. Átgondolták ezt a döntést (is.)

 

(Ja, nem. Ezt sem.)

Előzmény: Fradista Utazó (381)
Süni2 Creative Commons License 2020.10.10 -1 1 382

Majd elgondolkoznak a veszprémi protokoll bevezetésén, miszerint van az otthon, és van az aréna, ennek minden pozitív "mellékhetásával". 

Előzmény: hatosfalat (380)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.10 -1 1 381

>1-2 játékost lehet nélkülözni, 10 nap karantén után folytatódhat a bajnoki menetelés

10 nap a karantén. Ami alatt edzeni sem szabad. Utána ad a szövetség még további 8 napot, hogy újra edzésbe jöjjenek a játékosok. Szóval összesen 18 nap esik ki, ez a mostani menetrendben 5 bajnoki fordulót jelent. És, mint a NEKA példája mutatja, simán lehet, hogy mire újra játékba állna a csapat, lesz megint egy pozitív teszt, és kezdődik az egész elölről. 

Mert ugye senki nem hiheti komolyan, hogy egy csomó klubnál egészen véletlenül lett pont most egy fertőzött játékos, amikor kötelezővé tették a tesztelést. Minden bizonnyal volt korábban is, csak nem tesztelték, nem derült ki. Mert az ugye világos, hogy a kézilabdázók közt a fertőzöttek nagy része tünetmentes, szóval tesztelés nélkül soha ki nem derülne, hogy fertőzött. 

Előzmény: Trombozis2 (376)
hatosfalat Creative Commons License 2020.10.10 0 1 380

Ez csak azért van, mert az MKSz nem enged halasztást tömeges megbetegedés esetén sem, mondjuk egy hónapra. Ami szerintem hibás döntés.

Ha egyszerre átmegy tíz játékoson és kihagynak négy hetet, az mennyivel rosszabb, mintha tíz játékos külön kapja el és kihagynak tízszer tíz napot?

Előzmény: Trombozis2 (379)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.10 0 2 379

'Nem tesztelni' nem azt jelenti, hogy a vírus nem terjed, hanem azt, hogy nem veszünk róla tudomást, hogy terjed. Az utóbbi út a homokba dugjuk a fejünket ösvény, ami csak nagyon rövid távon alkalmazható és utána drágán fizetjük meg az árát. Egy klub számára azaz igazi rémálom, ha egyszerre 10 játékos lesz pozitív. Az gyakorlatilag egyenértékű egy 1-1.5 hónapos kihagyással. Persze fel lehet tölteni a csapatot ifi játekosokkal, de azaz eredmény rovására fog menni.

Előzmény: Taliga007 (377)
hatosfalat Creative Commons License 2020.10.10 0 0 378

A 10 nap karantén az egészséges játékosoknak szabály szerintem tönkrevágja a bajnokságot. A PCR teszt lassíthatja a terjedést, de ettől még igen sokan el fogják kapni (ez egy ilyen sport), legfeljebb nem egyszerre, hanem szakaszosan. És ha minden ilyen alkalommal a többieknek is tíz napig no edzés, akkor az a bajnokság szempontjából sokkal rosszabb.

Előzmény: Trombozis2 (376)
Taliga007 Creative Commons License 2020.10.10 0 1 377

Ezt igazából nem is értem..., tehát szted itthon nem kéne tesztelni? És akkor gyakorlatilag az ETO, meg a Fradi legyen folyamatos karanténban, mert a BL miatt náluk ugye folyamatos a szűrés (ahogy kijönnének a karanénból, játszanak két bajnokit...)?

 

Számszerűen talán azért kevés (bár sztem ez sem kevés) a pozítív eset, mert folyamatos a tesztelés...

Előzmény: RnD (372)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.10 0 1 376

A kötelező tesztelés fontos annak érdekében, hogy korlátok között tartsák a kézicsapatoknál a vírus terjedését. Sokkal kezelhetőbb probléma, ha a pozitív játékosok nem fertőznek meg mindenkit csapaton belül, majd aztán csapatok között a fordulókban. A kötelező tesztek lehetővé teszik, hogy időben izolálják a gócpontokat és elkerüljék az olyan helyzeteket, hogy egyszerre 7-8-10 játékos fertőződik meg csapaton belül. 1-2 játékost lehet nélkülözni, 10 nap karantén után folytatódhat a bajnoki menetelés. Tehát a liga érdeke, hogy folyamatosan teszteljék a csapatokat a károk minimalizálsa érdekében.

Előzmény: RnD (372)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.10 0 2 375

A Vác megegyezett a Győrrel, szerdán játszanak előrehozott mérkőzést Győrben. 

Előzmény: Trombozis2 (365)
RnD Creative Commons License 2020.10.09 -2 5 374

Közben a hétvégi bajnoki forduló egyetlen meccsén:

 

Békéscsaba--Kisvárda: 24-32 (11-12)

 

A Kisvárda csapatában először lépett pályára Termány Rita. Az utolsó tíz percben védekezésben volt fent, majd  a legvégén támadásban is, és akkor lőtt egy klassz gólt. (Előtte adott egy asszisztot, ezen kívül meg indulásgólhoz egy hosszú passzt előre...)

 

Játszott Bouti Fruzsi is, törött orral és egy egészen bizarr maszkban.

 

Mihálffy Adri támadásban szintén fent volt mindkét félidőben rövidebb ideig. A bal karja nagyjából derékszögben állt és volt rajta egy rugalmas könyökvédő is. Ő a legutóbbi meccsen ráesett a könyökére, és még nincs rendben, de így is vállalta a játékot.

Bamberg58 Creative Commons License 2020.10.09 -3 2 373

“A kötelező tesztelés fontos ha azt akarjuk h ne legyenek bajnoki meccsek.”

10 nap karantén után készülhetnek, ha a tesztelés viszont a NEKA-n most nincs akkor lehetett volna akár 10 fertőzött is akik hónapokra kiesnek. Minimum 2-3 hónap. Most akkor melyik a jobb?

Előzmény: RnD (372)
RnD Creative Commons License 2020.10.09 -6 4 372

A kötelező tesztelés fontos ha azt akarjuk h ne legyenek bajnoki meccsek. (Egyébként számszerűen nagyon kevés pozitív eset van, de persze ez nem vigasz ha mindenki másik csapatból.)

Előzmény: Bamberg58 (371)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!