Ugyan nem templomi, de sípos orgona. Barbara Dennerlein kisasszony rendszeresen játszik ilyeneken nem mindíg klasszikusokat! A MUPA-ban volt szerencsénk hallani.
A link a DownBeat újságban volt, lehet hogy www-nélkül kell, de a google is tudja biztos. De nézem hogy nem írtam el semmit, azt visznt kétlem hogy a templomi orgonát jazzre használnák. :) Azért volt az új idézőjelben mert számomra új csak. :) (látod így lehet az írott szót félreérteni pedig jeleztem is ... :) Cdre majd rákeresek, de mondom nem hinném hogy egy DownBeat-ben hülyeséget írnának.
Félreértettél. Nem is bonyolódnék bele ennyire, csak azt az egy szót nem írnám le. Úgyis tudjuk :-)
Öreg orgona hát így járt... Sokat nem érdemel. Ezért kint már fizetnek hogy tűnjön el a lakásból. Az igaz hogy Hammond a neve, de díjaznám ha tudomásomra hoznák hogy ilyen hanxerrel felvettek volna valami lemezt :-) A srácok sem akaszkodtak össze egy finom elektromechanikus-csövessel. Egyedül az a rugós zengetőtag jött volna jól belőle :-)
OFF: éppen az én elveimmel sem fér össze igazán... Mert ilyen felfogással magamat és a zenélgető énemet is éhhalálra ítélem/ném. De pl. Jon Lord új hucsikucsimenes Cd-jét belinkelte ide valaki a Rapidshare-ről anno. Le is töltöttem. :)
Érdekes lehet a Wupperthaler Orgeltage, de az sípos orgonáról szól. Biztos ezt akartad? Nekünk is egyszerűbb ha betűk helyett egy működő, odaugró linket találunk a hozzászólásban.
Az Organissimo esetében az "új"-at árnyalnám, már letettek az asztalra szépen.
Más: Sam Yahel. Úgy nem sok mindent találni, de ha Joshua Redman szaxisra keresünk rá, akkor 2002-től Yahel a társa Hammondon ami 3 lemez.
Egy "új" csapat cd ajánlója:Organissimo - Groovadelphia A hammondnál Jim Alfredson. www.organissimo.com
Mellesleg böngészte valaki már a Hammond patent anyagot a 8519-alatt írt linken? Számomra nagy dolog volt a mester papírra vetett ötleteit mazsolázgatni annak is inkább hogy ezek valóra is váltak rólunk örömére! :)
A múlt szombati fellépésről kimazsoláztam az orgona szólókat. Van pár kapufa is, inkább demonstráció. Ill. egy próba, a zenészbarát Nokia N93 telefon így vesz föl a majdnem legjobb minőségben. VGA/15fps. Sztereó. Semmi utólagos korrekció.
Természetesen ebben a zenében a sztenderd presetek dominálnak: Jazz3.p 888+p, Rock3.p 8888+p, Blues 888--->8, Full.
Örülök, hogy jó cserét sikerült csinálni a mélynyomó tekintetében. 7-8kHz-ig működik, szinte teljesen lentről (40Hz) de onnan már szól is rendesen.
A jensenért majd átugrom a jövőhéten. Talán a nagy ládát is berakom hátulra, mert végre úgy szól ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva. Hi-Fizni is jó vele! Igen csak kényesen hallani, ha rossz a felvétel.
Valóban két napja tettem új hangszórót a Leslie-be, mert a sokat matatott eredeti Jensen kicsit zörgött a legmélyebb hangokon. A mostani sokkal lágyabb, gumiperemű, öntött kosaras, és kicsit mintha hangosabb is lenne. Határozottan kellemes. Miklós: A Jensen magasnyomó javítás nagyon érdekelne, az enyémet el is viheted akármikor... A héten volt pár komoly Hammondos bulim, amint lesz róluk felvétel felteszek párat.
Mat
(igazán nem akarom felhozni, de a nevemet cz-vel írják, nem jó a keveredés...)
És egy hozzászólás: Actually it is a Hammond M102. And Steve is using an old trick: taking the signal from an RCA connector which is inside the organ case - after the pre-amp stage - and feeding it through a guitar amp (nice tube distortion)and through the Marshall speakers you can see behind him in other videos of this same Helsinki concert. - The B3 does not have those "flap" switches on top of the keyboard. The M102 has the same number as Steve´s organ, from left to right:3/4/4/5/5/2/1=24 flap switches.
Nehéz értelmezni hogy lóg egy szintibillentyű, mert gondolom arról van szó.
Lehet hogy kitört egy-két akadályozó fülecske róla? Az sajnos nem ragasztható vissza. Max valami mini csavaros fém megoldás, de a legegyszerűbb rendelni abból újat.
(Még van néhány VK7-es fekete billentyűm ha valakinek kitört volna és feláll.)
Jó kis lista, bár mondjuk első olvasatra Keith Jarret-et nem igazán sorolnám a jazz orgnisták közé még ha játszott is orgonán. Sokat viszont nem is hallottam még.
Más: Valakinek esetleg van tapasztalata suzuki-hammond billentyű javításban ha lóg egy pár?
Csak kíváncsiságból meghallgattam megint, de most a nagy ládán keresztül. Bizony nem szólt rosszul, bár a felsőrésze néhány helyen leverte a basszus ládát! Ettöl függetlenül nem biztos, hogy indokolt az ekkora motyó:-)