ha nincs tapasztalat,akkor feltétlen. konkrétan a tungsram superbluet kérdeztem,azt mondták,h hiába rendeltek,már nem kaptak.(ilyenem már volt 1x,aztán inkább mégis megalightot tettem be.)helyette hozták a sportlight-t.néztem,semmi felirat nem utal nagyobb fényerőre,sem szinre,csak annyit látni,h enyhén kékes az izzó,és hogy GE tungsram gyártmány.
Sziasztok! az volna a kérdésem,hogy H7es 4000Ft per pár ár alatti izzókkal érdemes-e foglalkozni.pl a homasitában van valami ocean márka,ami már nem tűnik parasztvakitásnak,csomagolás alapján. Egyszerűen lélektanilag nem akarok többet kiadni,hiszen nemrég a Tungsram H4 +60%os izzóit 2rugóért vettem párban,most meg duplája lenne H7ben.H4ben meg ráadásul nem +50%,hanem +60% volt a szöveg,valamint nem 1 hanem 2 izzószál van.
Míg működik szerintem hagyhatod,igazából szemre nem tapasztaltam fényerőben különbséget,nem rossz izzó a T.Superblue sem,színhőmérsékletben más a kettő. (3440K)Tungsram (4000K)Osram. Subjective nekem az Osram jobban bejön Adee.
A +os izzók ténylegesen kibocsátott fénymenyisége csak picit több egy normálénál,a fényelosztással variál,távolabbra több fényt juttat, viszont akkor(mivel a lm állandó)ezt vhonnan "elveszi",tehát akkor a +világított terület fénysűrége változik igazából. (mint az apróbetűs rész is írja az Osram katalógusban:" a jármű előtti 50-75m távolságban akár 50%-al nagyobb fényerő)
Ha a Silverstar-al meg vagy elégedve akkor felesleges lecserélned. Ahogy T.Adee és én is írtam, a Silverstar fényereje +50%, és +20m-el távolabbra világít. Sztem az a +50% a távra mehet el. Nekem 2 okból nem tetszett:
1: Mivel hosszabb a csóva, így a vége jobban "ugrál", zavarónak tűnt nekem.
2: Hiába a megemelt fényerő nekem közelre és pláne oldalra nem volt meggyőző, nem adott éles kontúrt.
Teszteltem este közúton, kis utcákban, töksötétben. Valahogy nem kellett. :) Élettartamra olyan 3-4 hónapot mondanak, ami azért a 1500 ft kötüli darabárnál már sok. :( A fénye olyan mint a Cool Blue-nak, a fény echte fehér, de ránézve sárga beütése van a lámpának.
A Cool Blue meg ugye számomra tűnt a legjobbnak, mind H4-ben, mind H3-ban. Tompított és ködös egyszerre nagyon üt. Nyáron letesztelem az Ardennek hegyi szerpentinjein. :) Vettem bele Cool Blue helyzetjelzőt, egész pofás lett a kocsi első világítása. :)
Azon filózom h meg kéne tisztítani a búrát belülről, csak Octavia-nál ragasztás van, nem tudom h tudnám letakarítani. :(
Apollo, nekem silverstar van a motorban, szerinted ha lecserélem Cool Blue-ra jobb lesz a világítás?? Másabb a színe annak?? Félek hogy ez is olyan xenonkoppintás lesz mint sok fehér izzó, ami nappal jól látszik, de éjszaka elvész a fénye.
Most ilyen van benne, de pont így üt el a Cool Blue-tól, mert ugye az tiszta fehér fény, semmi kék nincs benne. :) Sajna ma nem jártam lámpás felé, de veszek bele olyan Cool Blue-s helyzetjelzőt. A mostnai kékeset szted betegyem rendszámtáblavilágításnak? :)
Beltéren a fehér fény, olyan lesz mint egy műtő, vagy egy iroda. Én a nagy LED máiámba 1x LED-re cseréltem a belső világításokat, és szörnyű lett, azzal az erővel ki is vettem. :)
Én helyzetjelzőnek, hogy ne üssön el a Xenon szinétől, ezt ajánlom:
Volt nekem is led-es helyzetjelzőm, de 1-1 hétig bírták sajnos. :( Holnap munkába menet beugrok Osramékhoz a Váci úton, és nézek Cool Blue-s helyzetjelzőt. :) Egy bajom volt azzal a bolttal, mégpedig a kiszolgálás. Nénike és bácsika olyan ráérősen elmókolnak ott. Nem nagyon értenek a termékekhez, vagyis inkább nem ismerik azokat. :) Kérdeztem hogy van-e nekik tényleg fehér helyzetjelzőjük, meg szofita izzójuk beltérvilágításhoz. (Octavia-ban helyzetjezők vannak belül is.) Nem tudott semmit mondani... Szóval úgy menjetek oda h tudjátok mit akartok. :P
Valóban sárgás a Cool Blue, viszont irdatlan fényereje van. :) Kipróbáltam este 3 izzót is (H4)
GP Thunder 8500K: Totál felejtő, szép kék szín, de csak ha állok akkor használnám, tök sötétben nulla.
Osram Silverstar: Egyértelműen bivalyerős, elméletileg messzire lehetne látni vele, viszont ott már nagyon "ugrál" a fénycsóva, sztem nem nyerek többet vele. Közelre, oldalra nem annyira erős a kontúr.
Osram Cool Blue: Jött, látott és győzött. Egyértelműen erős fény, oldalra közelre nagyon jó kontúrt ad mindennek, távolra optimális, fényszóró üzemmódban ionágyú. :) Betettem ködösbe is a Cool Blue-t. Áhh... felhúzom mindkettőt és mintha nappal lenne. :) Már csak be kell állítani a fényszórót, mert ugye 3-4 csere is volt a minap, de Cool Blue nagyon bejött, köszönöm T. Adee mester. :) Apropó. Valami hozzá illő helyzetjelzőt tudsz mondani? Mert most kékes van benne, és eléggé elüt.