Hali azt szeretném kérdezni ha a troli diesel üzemben közlekedik nem kötött pályán vagy dieselben ki kerül egy akadályt akkor kell e rá rendszám és D kategóriás jogsi mert ha igy van akkor valami nem a leggszabályosabban mükszik .
Ha már a buszok belsejéből nem takarítják le a firkákat, akkor legalább azokat amik kint vannak lemoshatnák valamivel. A HV-nál amúgy este van valamilyen takarítás a buszokon, vagy csak annyi amikor a vezető beviszi a buszt este, hogy felseper és kész?
Feneke van, vagy s*gge, de nem vége. Nem vonat, hanem busz... :) Egyébként én is láttam tegnapelőtt éjjel levonulás közben. Ha a napokban lesz időm, meg alkalmam is, megpróbálom levakarni valamivel. Bár attól tartok ennyi idő után már nem fog lejönni - tapasztalat.
(Ilyeneket miért nem akkor csinál a büdös paraszt, amikor én is ott vagyok?)
Mostmár igen. /.../ Amit a HV kiírt tendert x számú buszra (mielőtt kiderült volna, hogy jövőre június 1-től nem ők látják el Debrecen helyi közlekedését), volt benne egy olyan rész , hogy "1+x% autóbusz" 3 járműkategóriában. Azok a jelzett"1" buszokat le fogják szállítani?
"Tájékoztatjuk Utazóközönségünket, hogy 2008. október 1-jén (szerdán) üzemkezdettől a 2-es, 9-es, 12-es, 28-as, 33-as, 34-es, 35-ös, 35Y-os és 36-os autóbusz-vonalakon forgalomtechnikai- és szervezési okokból az alábbi változások lépnek életbe:
A 2-es járatok a Kishatár utca irányába a Pesti utca megállóhelyen nem állnak meg. (A legközelebbi fel- és leszállási lehetőség a Bartók Béla úton, a Károli Gáspár tér elnevezésű megállóhelyen található.)
9-es járataink a Nagyállomás irányába a Hajdú-BÉT Rt. megállóhely helyett a Vágóhíd utcaára történő befordulást követően, a Sipos utca (15-ös, 30-as) megállóhelyen állnak meg.
A 12-es jelzésű járatok a TEVA Gyógyszergyár felé a Mester utca nevű megállóban nem állnak meg. (A legközelebbi megálló a Csemete utcán található.)
A 28-as járatok a Dobozi lakótelep felé az Alföldi Nyomda nevű megállóban nem állnak meg. (A következő megállóhely ettől mintegy 100 méterre, a Pesti utcán található.) Szintén e megálló érintett a 33-as, 34-es, 35-ös, 35Y-os és 36-os vonalakon; a járatok a Segner tér felé ebben a megállóban nem, csak a Pesti utcán állnak meg."
Valamint:
"Tisztelt Utasaink!
2008. szeptember 27-én, szombaton a Debreceni Vízmű Zrt. Debrecenben, a Bethlen utca - Mester utca csomópontban javítási munkálatokat kezd, melyből eredően mintegy három hétig forgalmi rend módosítás lép életbe. A lezárt sáv(ok) miatt a csomópontban érintett járatainkon (főleg csúcsidőszakban) a menetidő növekedésére lehet számítani.
Kérjük, hogy utazásaik tervezésekor fentieket szíveskedjenek figyelembe venni!
Megértésüket köszönjük!"
www.hajduvolan.hu"
Hosszu hosszu évek óta kértük ezt hiába, főleg a 12-es esetében, ami eleve nagyon balesetveszélyes manőver volt. Most megkaptu erre a kis időre. Nem semmi. Köszi Volán.
Hót tuti? Mintha a '946-ot nemrég még helyiben láttam volna...
Tegnap az egyik 'hadházi buszon volt szerencsém utazni estefelé. Nyolc fős lajosokból és női lajosokból álló társaság, több mint valószínű, hogy alaptalanul "családi jeggyel" - ők (vagy azok) fogalmaztak így. Majd ezt követően egész úton erről ordibáltak, röhögtek és cikizték a sofőrt, meg a volánt, hogy hogy lehetnek ekkora lúzerek és hogy nekik mekkora jó. Kitalálták a frankót, hogy ha legközelebb kötekednek, azt mondják, hogy ők németek (és kaliforniaiak és franciák és hollandok) és nem érteni magyar és utazni haza hadház és menni busz. Nem bírom átadni a bennem kialakult érzéseket és a hullámok mértékét... 24 óra eltelltével lassacskán nyugszom...
OFF: Nézi valaki rajtam kívül az ertéelklubon a Felprögve című filmet? :)) Mocsokmódonk*rvajó! :) ON
A Krédós témához amúgy:nem értem,hogy mi a bajotok velük,hihetetlenül jó gépek,én nagyon bírom őket,csodás ódákat tudnék róluk zengeni!! Dehogyis,ugyanmár... :D KLF-224-el több mint egy éven át majdnem minden nap sikerült utaznom. Előfordult vele pl.,hogy a leszállásjelzőgombja egyszerűen kiesett a helyéről,a második ajtaja meg elég sűrűn bemondta az unalmast,nem akart kinyílni rendesen. Az akkori gazdája mérgében kis híján szétverte ezt a buszt. :-) Ami többek között zavar ennél a típusnál, az EC12-nél,hogy a második ajtóval szemben hatalmas az üres tér,túl sok így az állóhely,és emiatt nem lehet mindenhol normálisan kapaszkodni.
De olyan is volt, amiben a műanyag ülésre párna volt illesztve.
Az már a '90-es évek vége felé volt, így próbálták meg egy kissé kényelmesebbé tenni azt a pár busz, amiben ilyen maradt. Aztán ezeket is leselejtezték, vagy új üléseket tettek bele (szerintem a BRM-870 is akkor kapta azokat, amik most a GTZ-824-ben vannak, de valamelyik 260-asban is ilyenek voltak még sárga korában (BPY-03x)).
Én osztálykirándulás keretében mint különjárat (FLG-112), utaztam CREDO-val.
Debrecen-Eger-Szarvaskő...
Még szerencse, hogy az egy szem 1-es ülésen ültem (ami a 2. ajtó előtt van).
Amúgy annyira nem volt rossz, de a végére nagyon nyomta a hátsómat az ülés, meg zavart, hogy magasan volt az ablakkeret, nem tudtam a könyökömet megtámasztani.
OFF: Láttam már ilyen képet is valahol a neten: Mátra Volán Gyöngyös-Szeged (!) járat CREDO-val...
Azóta már "B" hídcserés volt, így a hosszú híd helyett csak közepes áttételűvel szalad. Ilyen több busz alatt is van. Sőt... Asszem a legtöbb alatt... Rövid hídja legutóbb az ELS-236-nak volt. De ha hülyeséget mondok, tessenek leugatni plíz! :)
A 70 km/h ha úgy nézed nem nagy cucc... A raj nagyja ennyi körül tud szaladni. A fordulatszámmérőt nem nézted, hogy mennyit pörgött?
:) Nem akarok cinikus lenni (nem Veled szemben, hanem az "alannyal" szemben), úgyhogy csak annyit mondok, hogy az egyik főnévi igenév "k" betűjét föl kell cserélned "sz" betűre, hogy reális legyen az egész. :) Bár már akkor a mondatot is másképp kellett volna szerkeszteni...
Asszem a '434-ben is voltak műanyag ülések, meg talán a '095-ben is? ...'088? De olyan is volt, amiben a műanyag ülésre párna volt illesztve. Az 1+1-es nekem új. :)
Ebben nekem már 10 perc után minden bajom volt, pedig nem is ült mellettem senki... Rossz belegondolni, hogy a HV nem egyszer küldött ilyen buszt Miskolcra is... :S
A '90-es évek derekán volt egy 280-as, aminek az utánfutójában 1+1 üléselrendezés volt. No meg ott voltak a műanyagüléses jószágok, amiket mindenki utált... Ezekre emlékeztek-e rendszám szerint? :)
Más:
Ma véletlenül sikerült kipróbálnom az egyik EC11-et. Háááát, nem voltak nagy elvárásaim a típussal kapcsolatban, de azt is sikerült alulmúlni... (És akkor még az ARC-okra mondják, hogy sz*r...)
Egyébként érdemes megfigyelni jobboldali visszapillantó tükröt, nagyon igényesen néz ki (és sajnos nem ez az egyetlen ilyen). Az addig oké, hogy a HV-nak van az egyik legfiatalabb járműparkja a Volánok között, lehet vele rajolni meg minden, de azért az új buszok ész nélküli beszerzése mellett a meglévőket se ártana egy picit magasabb szívnonalon karbantartani... :(
Miután kiakadtam a 357-es Solaris-tól, hirtelen felriadtam és a fényképezőt meg a nagy kapkodásban otthagytam a medence partján. F*szkivan... :(
Pedig amikor ott voltam olyan jó volt elhinni, hogy ezt most biztosan nem álmodom, mert még arra is emlékeztem, hogy hasonlót már álmodtam. De most a fényképező is ott volt, meg néhány haverom is, akik szintén ilyen BPYagyúak és halál biztos voltam benne, hogy eljött a kánaán... :)
Mondjuk az is érdekes, hogy nem azon flash-eltem, hogy emberek fürdenek a 2-es troli megállójában, hanem, hogy 357-es pályaszámú troli nincs is... :) Ez is csak én lehetek... :D
Régebben nekem is visszatérő álmom volt, hogy néhány leselejtezett Ikarus visszatért a városba :)
(A másik ilyen gyakori dolog (volt), hogy - természetesen ugyancsak álmomban - egy kicsit összekeveredett a pesti és a debreceni járműpark, így fordulhatott elő, hogy a BPY-080-at (vagy melyik volt az a sárgaajtós 280-as annakidején?) vezettem a gyors 7-esen (ráadásul a valóságtól eltérően a Szabadság hídon :))
Hibbant egy nap volt a tegnapi a tömköz. számára... Szerintem felírom a naptárba... Jövőre bulizunk! :)
Ami azt illeti én éjjel volánsárga buszok közt mászkáltam, meg BPY-181 rendszámú 266-ost is láttam. Persze ez csak álom volt. Az eddigiektől szokatlan módon nálam volt a fényképezőm is. Ennek állatira örültem, mert már korábban is gondolkoztam azon, hogy milyen jó lenne, ha valami csoda folytán beleláthatnék a múltba és vihetném magammal azt is. Tök jó képek sikerültek. Láttam a végén már 357-es Solaris-t is olyan megállóba beállni, ahol a buszöbölben gyerekek fürödtek a troli mellett, mint egy hatalmas tócsában. Itt már kezdtem gyanút fogni. Aztán most itt vagyok.... :/
Tegnap délután mi is jól éreztük magunkat a 28-ason,mindenki röhögött,történt ugyanis,hogy beállt elénk a megállóba a 19-es,és nem indult sehova...Nem értettük miért,de kiderült:a sofőr kiszállt,átszaladt az út túloldalára és a telefonfülkében felhívott valakit,ott beszélgetett egy pár percig... A mi sofőrünk pedig (mivel nem tudtuk kikerülni,sőt mögénk is besorolt egy másik 28-as) önmagából kikelve ordibált,teljesen idegbeteg lett szegény (inkább hagyjuk,hogy miket mondott...)