OFF: kezd elöregedni a cd, de van egy nagy előnye, lehet rá borítót szerkeszteni a tetejére, élére. A borítón megfelelően részletezni mennyi bank, milyen bank, mekkora, mennyi presetet rejt? Egy szempillantással az egész tartalmat át lehet tekinteni.
A digitális lapozgatásba ebben az esetben bele lehet hülyülni. Ebből a szempontból azért elég 1GB, mert ha megtelt belőle 700MB, ki lehet írni cédére. Aztán egyéb keresésekkor hogy ne kelljen ezeken örökké átugrani, ki lehet törölni utána. Én ezért megelégedtem volna 512MB-al, az mindig ráfér a karikára.
Az ESI-nél továbbra sincs sok értelme, mert egy médián max 100 bankot kezel. A bankok általában 10-16MB-osak, az enyém 32, a betöltési időszükséglet miatt 40-50-nél följebb meggondolandó. Persze lehet menni 128-ig. Ha csordultig ki van használva a kártya, vinyó, stb, az is 2-3GB, de akkor azt nem lehet kimenteni cd-re, mert hardkopival mindig csak a fellelt első 700MB-ot fogja a program. Legalábbis ismereteim szerint.
A nagy EMU-k már 100×100bankot kezelnek. Mindenkinek munkamódszere válogatja. ON:
Belebotlottam olyan sampler CD-be, ahol Emerson killer synth, organs van.
A szintik valóban killerek, tetszett a Lucky Man.
Az orgonák: ugyanaz mint korábban. A kissé torzított 8888+3.p levéve lassú és gyors lezlivel, amit ütésérzékenységgel vált. Minőségi munkát végeztek. Sűrű mintavétel, szép loopolás, de a végeredmény: General Midi no.17 :-( :-)
1GB sok - a te szemszögedből abszolút megértem! Viszont van pár cimbi aki inkább a 8ban gondolkozna, méginkább a 16ban! Miért? Ők főként stúdióznak vagy zeneszereznek és bár igaz hogy menthetetlenül terjednek a giga hangkönyvtárak, legtöbben fajsúlyos helyzetben inkább a jó öreg Akai, Emu minta cdkhez nyúlnak, nem is értem vajon miért... :) A vas még mindig tép ahogy kell és akinek egy kofferre való (150-200) cdből kell kihorgászni valamit, annak megváltás egy vinyó amire minden felfér! Ezenkívül itt bevett szokás hogy egy-egy nótához, projecthez a hangszerelésben használt dolgokat kimentik külön sessionbe hogy utánna midin keresztül egy ProToolsban behívva a komplett mixet a sampler automatizálva nyalja befele a minta kollekciókat. Nem ám hogy megint cd meg scsi olvasó nyomkodás...
Szóval széthintettem e körökben a CF kártyás megfejtést úgyhogy lehet hogy lesz majd érdeklődés, de persze le vannak írva a hozzávalók meg a feltett képeket is mellékeltem utólagos engedelmeddel úgyhogy minden ok. Illetve az SSD verzió is tetszetős arcoknak... (meg egyszerűbb bizonyos tekintetben)
Mindenesetre mindig jól jön egy jó ötlet és innováció. :)
Nem rossz a lista, de szegény McGriff papa nem érhette meg hogy 5. lett :-)
Pár új név ami iránt érdemes tudakolódni. 7,9,10.
Azért mai tehetség van még bőven, kár összevetni őket veteránokkal. 2, 11.
Megvolt a mélyvíz. Meg azóta is működik. Szerfölött meg vagyok elégedve vele. Tulajdonképpen a lényeg, hogy semmit nem vettem észre a használat során és ez a legjobb. Némán, ugyanolyan sebességgel betölti a bankot aztán kész. A betöltési sebesség inkább az ESI alaplapjának függvénye.
Igyekeztem mechanikusan masszívan összeépíteni, mert utazóeszköz. A kártya nem lóg ki a sampler síkjából nahogy letörjön. Azért macerásan ki lehet venni, de minek? Normál pc kártyaolvasó nem olvassa, hibát jelez. Ha meg scsi láncon át, akkor úgyis bent kell hogy legyen. 1GB baromi sok. Akinek ez nem elég, annak a 4-8GB sem lesz elég.
Jensen V21-es tulajok! Ha valakinek van hibás ilyen hangszórója, a hangszórós mesterem elvállalná a javítását. De elötte egyet meg kellene néznie, hogy megtudja-e, és mennyiért javítani. Egy darab kellene a tájékozódáshoz. Természetesen nem keletkezne benne nagyobb kár, mint amennyi az eredeti átvett állapotában van!
Hétfőn vitte haza az új 15"-os hangszóróját a lezlijébe. Nekem még azt mondta, hogy nem cserélte ki. Talán majd ma. Kíváncsi vagyok, hogy hogy szól. Az én lezli projektembe is ilyen mélysugárzókat szándékozom telepíteni. Láttam a mesternél közepes sugárzó dóm pilléket. Megerősített dómok voltak, mert olyan volt mint egy templom kupolája. Sajnos mágnes kör nincs hozzá. Ezt majd csinálnom kell, meg a forgó tölcséreknek futóművet, nyomókamrát.
Az idei Down Beat szavazói lista helyezettjei orgona kategóriában:
1. Joey DeFrancesco 2. Dr. Lonnie Smith 3. Larry Goldings 4. John Medeski 5. Jimmy McGriff 6. Sam Yahel 7. Gary Versace 8. Barbara Dennerlein 9. Wayne Horowitz 10. Amina Myers 11. Rhoda Scott 12. Tony Monaco
Itt járt nálam Premecz művész Úr meghallgatni az elkészült hangafalam, hogy véleményével, és instrukcióival segítse a projektemet. A helyzet az, hogy már régebben felfigyeltem az egyik magassugárzóm torzítására. A keresztváltó módosításával, úgy véltem megszünt a baj..... de nem így lett:-( Tegnap a meghallgatások alkalmával bizonyos harmóniák lenyomásakor nagyon torz hangok jöttek elő kéretlenül. Délután szét is szedtem, és kerestem az okát. Aztán kínomban indukciót mértem a hangszórókon egyenként, és ekkor derült ki, hogy az egyik hangszórónak 30%-kal kisebb az indukciója. Na! gondoltam itt lesz a kutya elásva!
Ma vissza vittem az összes magas tölcsért oda, ahol készültek. Külön-külön a hanggenerátoros meghallgatáskor semmilyen hiba nem volt hallható! Mikor megmértük újból az induktivitásokat, utána kilett kicserélve az az egy lengőcséve a pillével együtt. Össze lett rakva megint, és tök jól szólt! Csak a mérésnél derült ki megint, hogy ugyan olyan "rossz", mint elötte. A mester nem értette, hogy mi lehet az oka, és én kértem, hogy tegyen bele egy másik mágnest. És lőn csoda! Hibátlan lett a hangszóró:-) Ez a hiba csak azért jött ki, mert párhuzamosan lettek kötve a hangszórók. Ez csak azért érdekes, mert sok helyen van soros, és párhuzamos rendszerbe kapcsolva a hangszórók. Érdemes erre is odafigyelni, mert a terhelések nem oszlanak meg egyformán a hangszórókon azonos frekvenciákon, és ez a gyors tönkremenetelhez vezetnek, meg ronda is lesz a hangjuk.
Ritkán van időm írni, de mindig olvaslak Titeket! Gratula tehtube-nak (is!) az újabb fejlesztésért! Jó lenne hallani! Akárcsak a lezlibarát :) hangfalakat. Szépen 'dolgozik' mindenki.... Azért van Mo.-n Hammond-os élet!
Egy Hammond-os, tempósabb számon töröm a fejem. Majd küldöm a linket, ha megszületett a kompozíció'. :) Üdv.mindenkinek!
Van ilyen, mindössze egy kattintással el lehet érni ezt a hasznos funkciót. Kicsit nehéz kiszúrni és csak azon videók esetében jelenik meg, ahol van értelme(ergo eredetileg jobb minőségűek, mint amilyenné a YouTube konvertálja őket). Bejelöltem a hollétét:
Azt tapasztaltam a youtube-on, hogy nem elég hogy beírom az &fmt=18-at, még gyorsabban is töltődik be az emelt minőségű videó. Kéne valami automata hogy ne kelljen mindig begépelnem.
Azthiszem tavasszal volt róla szó és egy hosszabb cikk. A MAFILM vett egy Rt3-ast, de lezlit már nem. Pető Zsolt zeneszerző tevékenykedett sok rajzfilmben hasonló megoldásokkal. Ezt vélem megboldogult Pityi hanxerének.
Szolíd kíséret. Minden számban játszott a Pityi, ebben is természetesen, de kiemelt szerepe az M3-mal nagyon kevés volt. Viszont belehallgattam az orgona időszak előtti felvételekbe. Úgy meglehetősen üresek a nóták.
Örülök ennek a Médium - a mi Jon Lordunk felvételnek. Erre gondoltam. Minnél több ilyenre van szükség. Jól játszik, jó ízzel, és jól szól az a C3/770.