Elértünk egy újabb fejezethez a tenyésztés és kiállítások kapcsán.
Tudtam ,hogy mindenki úgy fog tenni, mintha valami teljesen közömbös dologról írtam volna. Nem reagál senki, mert szeretne továbbra is kiállításra járni és nyerni. Nem meri véleményezni, mert a jövőben kára lehet belőle.
Nem becsületről, tisztességről szól a tenyésztés és a kiállítás?
Erről az jutott eszembe, hogy egy ismerősöm mesélte, aki olyan munkakörben dolgozott, hogy egész nap a várost járta, hogy ő bizony nem akkor megy WC-re, ha kell, hanem amikor tud:)))) Ez a szobakutyáknál is így van.
Most pedig csodáljátok az én drága gyönyörű babámat!:))))
5 hónaposan igazán jól áll neki az ezüst ringlánc.:)))
Az emlitett Zalatnay Cini kutyája gyönyörű volt. Édesanyjával sokszor volt,amikor nem volt itthon,gyakran sétáltunk együtt. De ugy rémlik nem itthon vette Cini.
Elnézéseteket kérem ha félreérthetően fogalmaztam. Nem takaritó fiatalokra gondoltam, hanam odafigyelő,udvariasan FIGYELMEZTETŐ esetleg ezekután egy zacskót átnyujtó
Lehet,hogy ez nem is kivitelezhető ötlet, nincs is kedvem tovább ragozni
Egy kicsit megszakítom a sz@r-ügyet.Szerintem, azért egy dolgot figyelembe kellene venni. Egy olyan kutya, akire figyel a gazdája nem piszkíthat be a ring környékén, zárt teremben meg sehol. Nem arra kellene törekedni, hogy a rendetlen kutyások után legyen takarító személyzet, hanem arra kellene figyelni, ez ne forduljon elő. Kanitkabir a 673-ban kérdezett valamit, arra szeretnék válaszolni.
Kanitkabir!
Régóta nem jelentkezel, pedig a kérdéseid még mindig a levegőben lógnak. Ezek a kételyek szintentartására alkalmasak, ezért kérlek tedd fel azokat konkrétan. A kutya, akit felvezettem Katmandu Abdul Mahmud Dzsari volt. A testvére a Zalatnay Saroltánál volt, aki szintén kan kutya volt. A Zalatnayhoz sokan mentek fedeztetni, nem tudom miért, hogy jó volt-e a kutya, vagy csak a Cinit akarták látni? Most jön az érdekesebb része a történetnek. A tenyésztője elkérte a kutyát fedeztetni és kiherélve adta vissza. Per lett belőle, a végét nem tudom. Különben láttam kan spánielt is az udvarról eltünni és egy óra múlva herélten megjelenni. Ennek a tenyésztőnek voltak uszkárjai is. A kutya a nyakán fehér folttal született, kivágta a foltot és hibátlan kutyaként eladta.( ezt dobermann esetében is láttam más tenyésztőnél) Ez a tenyésztő dr. K.É volt. Hol a tisztesség határa? Hol a pénzéhség határa? Lehet fokozni! De vannak személyes tapasztalataim is a tenyésztéssel kapcsolatban.
Slica, kivételesen elmamarkodottan itéltél. Amelyik kutyan nincs sétáltatáshoz kötve az nem feltétlenül intézi el reggelente. Rövid hajnali udvari kör után beteszed az autóba soha nem tudhatod mikor akar kijönni belőle.
A kiállítási önkéntes csapat már korrekt, de félek nem mindent kutyást tudnának meggyőzni. Ahogy sajnos a kiállítók között is vannak olyan alakok....
Kiállítás-x...-folyékonyx... '99-ben a tullni Eu kiállításon folyamatosan járt körbe a személyzet és takarítottak a kutyák után. A folyékonyx..-t fűrészporral szedték fel. Nekem ez nagyon szimpatikus volt, kár hogy itthon ez még nem bevett szokás.
Amíg lakótelepen laktunk Brandyvel, természetes volt számunkra, hogy mindig legyen néhány zacsi a zsebünkben. Kezdetben úgy néztek ránk, mint az UFOkra, amikor éppen a kutya után takarítottunk. Sajnos nem sokan követték a példánkat, Pedig sok embernek említettem, hogy szerintem aki otthagyja, az talán maga után sem húzza le a WC-t.
ki is irjuk,"..hogy mi takaritunk a kutyáink után,és Ön?" és ugyanennyien,sőt többen, uj kutyások nevelhetőek és csatlakoznak.
A példa lassan, de ragadós,Van türelmünk,és hihetetlenül udvariasak vagyunk---és MINDANNYIAN 2 zacskóval megyünk le! Megajánljuk a zacskót szükség esetén
Már van hirünk, Kerületi lapba megirtam
Vettünk gereblyét,lapátot zöbbet is Az Önkormányzattól kértünk padot--KAPTUNK is 2 db-t.. Zsákokat is, A k
Én már régen csak a kinti kiállításokat szeretem, de csendben megjegyezném szabd téren is hömpölyög néha a xarszag.
Ami pedig a pulist illeti, mért nem lehet kizárni? Szabályzat kérdése. (igaz volna botrány elég)
A körbe vizelés és egyéb balesetek szerintem megeshetnek, ezt én nem tartanám annyira tragikusnak, csak utána takarítson!
Erre nem emlékszem, mondjuk tény, hogy miután mi végeztünk és az ismerősök is befejezték, akkor már nem figyeltem az eseményeket annyira, szóval az íreknél már nem voltam képben. Én a basseteknél láttam, hogy a beállításnál az egyik szuka elcsorgatta magát és csinált egy szép nagy tócsát.
Egyébként délutánra már voltak olyan gusztustalan húgyszagú részek a csarnokban, hogy bennünk megfogalmazódott: talán a jövőben a kinti kiállításokat kellene csak látogatnunk...
csak olvasgatni szoktam, amiket írtok, nem vagyok kiállító, csak ringtitkárként szoktam dolgozni a kiállításokon.
Ehhez a hozzászóláshoz nekem is lenne hozzáfüznivalóm.
Derby-kiállítás: szetter körben dolgoztam, bírálat folyt.. egyszer csak besétál a körbe egy pulis!!!! (hogy hogy került oda, az rejtély), majd amikor rászóltam, hogy talán fáradjon ki, mert itt SZETTER bírálat folyik, elindultak kifelé, persze a puli úgy döntött, hogy a kör közepére xarik.. A gazdája rángatta kifelé, így persze, az egész kört végigpotyogtatta a kutya.. "Természetesen" esze ágában sem volt felszedni a termékeket, így mi szedtük fel, hogy a körben lévő kutyák ne gyalogoljanak végig benne a gazdáikkal együtt:(((
Meg az tetszik, hogy kitalálták a csarnokokba ezeket a fa ládákat, ahova szórnak egy kis homokot. Néhány kutya tényleg azt használja wc-nek, ezekután a többi is rájár, viszont 1 órával a kiállítás kezdete után megtelnek. Üríteni persze elfelejtik...
Biztosan igazatok van. A méretben és arányokban lehet, hogy tévedek, de ami tény, állandóan belelépek. A kiállításokon, ahol nem hétköznapi akárkik, hanem magukra rettenetesen adó kutyások vannak.
Én egy ilyen csomag otthagyásáért kizárnám.
Szerintem ez nem igaz, hogy a nagy részének hasmenése van. Én pl. ritkán látok, viszont azok tényleg nagyok. Tehát nem sok kutya, hanem kevés nagy, és az többnek néz ki, mint a sok kicsi:))))
Nem hiszem, hogy engem kérdezel, szerintem csak véletlenül jelöltél meg engem.
De a véleményem a következő:
Én sem szoktam órákkal elötte a kiállításon megjelenni. Szerintem felesleges is. Egy rendszeresen sétáltatott, emberekhez, kutyákhoz szokott kutyának nem jelenthet gondot egy új fűfelület. A ring általában egy körbekerített fűves tér.
Azért valamivel elötte jó ott lenni, mert ha késésben van az ember akkor ideges, a kutya is ideges. Azért is elöbb kell érkezni, hogy a kutya tudjon elötte sétálni és szükségleteit elvégezhesse. Ez a legfontosabb.
Ha megfigyelted, a kutyakiállításra menő kutyák nagy részének hasmenése van, végigfossák a bejárathoz vezető utat. Idegesek, nem szokták meg a többi kutya jelenlétét. Ehhez nem a kiállításon kell hozzászoktatni, hanem már elötte.
A ringben meg nem kell sétáltatni, ott felvezetni kell! Mert ha véletlenül bepiszkít, akkor a többi kiállító nem tudja, miért veri a kutyájának az orra a földet? Hiába van kitakarítva, a szag marad.
Hogy micsoda összevisszaság van ezeknek a rendezvényeknek a díjszabásában. Mi kettőezer Ft- ot fizettünk be a Derby baby osztályára, azért mert ugyanarra a Derby kiállításra háromféle árat találtunk (kutyaújság színes rész: 4000 a nagy hirdetésben, később 3000 és mellékletben külön a Derby baby osztálya: 2000) és ez volt a legolcsóbb :-). Megkaptuk simán az értesítést: befizetés rendben.
Derby: ugyanúgy babybe nevezett kutya egyesületnél befizetve 3000 Ft- ba került, merthogy fedett helyen lesz, örüljenek, hogy tető lesz a fejük felett ...
Igen figyelemre méltó'
Első rátekintésre túlságosan szerteágazó, hogy átlássam és bármi konkrétat mondjak, de egy kérdésem volna: az egyes cikkekhez nem lehet hozáászólni?