Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Csacskamacka Creative Commons License 2005.01.28 0 0 133

Használtat max bontóban fogsz találni.

De beépítési utasítás biztos nem lesz hozzá. Azt a BMW-től kell beszerezned...

Előzmény: fodorb (128)
matchka Creative Commons License 2005.01.28 0 0 132

Hello ! En egy eleg primot hasznalok. Napi 2 be es kikapcsolasi lehetoseg. Az utasteret futi. A szelvedorol a jeget leolvasztja es eleg kellemes homerseklet lesz az autoban. Annyi az extra, hogy keramia a belseje, tehat tulmelegedes nincs.

<img src="http://images.auctionworks.com/hi/55/54692/stand.jpg">

KarcsiBp Creative Commons License 2005.01.28 0 0 131

 a kép nem akar megjelenni :-(

tsarolta@interware.hu  tudok képet küldeni

KarcsiBp Creative Commons License 2005.01.28 0 0 130

Sziasztok!

 

Eladó egy VW T4 gyári motor melegítő + kipufogó + vezeték köteg + keringető szivattyú + külső hömérsékletjeladó. Az üzemanyag ellátó szivattyú hiányzik.

 

Ára 70,000,-

fodorb Creative Commons License 2005.01.28 0 0 129
Na mi van kihalt a topic ?
fodorb Creative Commons License 2005.01.15 0 0 128
HEllo

Használtan kb mennyiért lehet beujjítani egy mukodo képeset ?
BMW 525 TDS ill 530i a kiszemelt áldozat
Uzemanyagégetősre gondoltam

Balazs
Witlok Creative Commons License 2005.01.14 0 0 127
A mobilos távirányító megoldáshoz csak gratulálni tudok - azthiszem erre mondják, hogy egyszerű és nagyszerű!
Előzmény: szistipisti (125)
szistipisti Creative Commons License 2005.01.13 0 1 126
Fogalmam sincs, hogy miért nincs kép! :III

Na még egyszer:

Telefonos fűtésvezérlő kapcsolási vázlata
Beszerelési kép

Bocs. Alább olvasható a magyarázat
szistipisti Creative Commons License 2005.01.13 0 0 125
Sziasztok!

Sikerült az állófűtésem rádiótelefonos vezérlését házilagosan megoldanom. Egy CRK 126 Nokia telefon kihangosító és egy használaton kívüli kompatíbilis Nokia mobiltelefon kell, egy szintén használaton kívüli kártyával, ami még hívható telefonszámot tartalmaz. Ezekhez a készülékekhez használtan is viszonylag jó áron hozzá lehet jutni. A fűtés kapcsolást a „rádiónémítás” kapcsolófeszültségről oldottam meg, ami egy relén keresztül a Webasto típusú állófűtés kapcsolóórájának fűtésbe/ki nyomógombjának kivezetésére csatlakozik. A kapcsoló órát egyszerűen szét lehet szedni, és „könnyű kézzel” végzett forrasztással, vékony vezetékkel kivezethető a bakapcs. Gomb két pontja.

Működése nagyon egyszerű:
Felhívom a kocsiba telepített telefonos egységet, és a hívást a csengetés hang meghallását követően megszakítom. (Ugyanis a fűtés bekapcsolása nem a gomb megnyomásával, hanem annak a megnyomást követő rövid időn belüli elengedésével indulna) Ez a tény nagyon jól jön a téves hívások kiszűrésénél. Ha be akarom kapcsolni a fűtést, akkor nekem a hívást meg kell szakítanom a 3. Csöngetés előtt, mert különben nem indul már el. A téves hívó biztosan tovább csenget.

Mellékeltem egy kapcsolási vázlatot is az általam megvalósított készülékre.
Működése röviden: K1 kapcsoló áramtalanítja az egész berendezést, ami jól jöhet hosszabb üzemszünet esetén a gépjármű és a telefon akkumulátor kímélése érdekében. K3 kapcsolóval helyezem üzembe a telefonos fűtés készenlétet. Ha normál kihangosítóként akarom használni a készüléket, akkor a K3-t célszerű kikapcsolni, hogy a hívások ne kapcsolgassák a fűtést. A K2 kapcsoló bekapcsolásával normál telefon kihangosítóként működik. Én úgy használom, hogy az autóba beszállást követően a fűtéskészenlétet ki, a kihangosítót bekapcsolom, és a mobilomat egy beprogramozott gombnyomással (na jó kettővel) átirányítom arra a számra, amivel működtetem a készüléket. Ez hálózaton belül nem is túl drága, de léteznek ingyenes megoldások is.



A Webasto-nak van gyári megoldása is erre, de az nagyon drága és szerintem ez jobb is, MERT:
Itt a hívásokat nem kell fogadni, csak a hívás ténye kell ezért minden hívás ingyenes. Vezérlése egyszerű, egy hívás bekapcsolja a fűtést, a következő, pedig kikapcsolja. Persze felesleges telefonról kikapcsolni, hiszen az autóba beszállást követően a kapcsolóóráról is kikapcsolhatod. A normál távirányítót is tökéletesen helyettesíti. Egyúttal van egy telefon-kihangosítóm is

Biztosan van más megoldás is, de ezt én már kikísérleteztem, ezért ajánlom. Bárki elkészítheti, de az óvatosabbak átadhatják ezt a rajzot szakembernek, aki telefon-kihangosítókkal, riasztókkal stb foglalkozik. Vigyázni kell a relé impedanciájára ami legyen nagyobb mint 100 Ohm, de nem árt, ha 200 Ohm felett van. Az autósboltokban kapható 12V-os relék sajnos nem jók, azok általában 80 Ohm körüli impedanciájúak, amivel ugyan működni fog, de megbízhatatlanul (!) vagyis túl nagy terhelést jelent a kihangosítónak a 80 Ohmos behúzó tekercs és nem tudja megfelelő erővel meghúzni, ami a kapcsoló kontaktus rovására megy. Elég bosszantó tud lenni, ezért erre figyeljen, aki ilyet épít (sajnos tapasztalatból tudom).

Mellékeltem egy gyenge fotót is a beépítésről. Ez egy Peugeot 307-esben javasolt elrendezés. Persze lehet bárhol is, nekem itt van.



Gondolj csak bele! Jön a rossz idő.

Sok sikert!
szistipisti Creative Commons License 2005.01.04 0 0 124
Köszi Witlok!
Nézem azt a GTRTA-t, persze még kísérletezem is. A távirányító nagyságrendekkel nagyobb távolságot hidal át mint mondjuk egy autó központi zár, vagy ilyesmi, de beépített helyen az a 600-1000 m távolság nagyon lecsökken. Nekem a garázsom kb 50-60 m-re van és közte van 4 teljes lépcsőház, és a szobábol is tudom vezérelni gond nélkül, persze meg kell keresnem azt a pontot, ahol kapcsolat van, mert nyugtázza a távirányítón, hogy vette az adást a kocsi. Persze egy színház teremben nem sétálgathatsz, vagy esetleg nem is biztos, hogy közel parkolsz, ezért volna jó a mobilos vezérlés. Persze van gyári megoldás is 120 KHUF+ÁFA. Annyit nekem nem ér. Megbarkácsolom valahogy. A távirányítóval lehet programozni is teljes értékűen, pesze elég bonyolúlt két gomb variációs nyomogatásával, meg egy led villogásával programozni, :) de van magyar nyelvű leírás. A webastó, tényleg elég drága, de abszolút éri az árát. Ha valaki megengedheti magának, egy percig se gondolkozzon. Ja és a kapcsoló óra állati logikusan, és egyszerűen működik. nagyon jó na!
Előzmény: Witlok (122)
KarcsiBp Creative Commons License 2005.01.04 0 0 123

Sziasztok!

 

Tudna segíteni valaki abban, hogy T4-ben levő motormelegítőt hogyan lehet átalakiítani állófűtésnek?

Witlok Creative Commons License 2005.01.04 0 0 122

A távirányító hány méterről kapcsolja a fűtést? Visszajelzést is ad? Csak ki/be kapcsol vagy programozható vele a vezérlés?

 

Barkácsötlet: pl. a GTRTA GSM távjelzőket pont erre találták ki (Ericson és Siemens telefonokkal működnek), több relékimenettel rendelkeznek, amire rákötheted a fűtéskapcsolót. A készülék többi funkciója felhasználható pl. mobilos autóriasztó barkácsolásához. Beszerezhető itt (kiszolgálnak magánszemélyeket is és postai utánvéttel is szállítanak).

Előzmény: szistipisti (121)
szistipisti Creative Commons License 2005.01.04 0 0 121
Énis Witlok véleményén vagyok, és tapasztalatból tudom, hogy óriási értéke van a meleg pihe puha autónak (nekem távirányítós Webastom van).
Most éppen azon gondolkodom, hogy egy régi mobilra valahogy rákötök egy relét, és ha felhívom bekapcsolja a fűtést a kocsiban. Ha van valakinek barkácsötlete ezzel kapcsolatban szívesen venném, bár biztosan megoldom valahogy, és majd beszámolok. Egy Ericson GH 388-as őskövülettel próbálkozom (ahoz van autós töltőm is) Csak sehol nem találok kapcsolófeszültséget rajta, ami ha csöngy meghúzhatna egy relét.
Előzmény: Witlok (120)
Witlok Creative Commons License 2005.01.04 0 0 120

Ezt a weboldalt nem ismertem.

Egyszerű, olcsó (kicsit fapados) megoldás, de tetszik. A beszerelés költsége többe kerülhet mint a berendezés - de még így is jóval olcsóbb a konkurens termékeknél.

Hátránya, hogy csak garázsban, vagy 230V-os aljzat közelében használható, nem időzíthető (mondjuk egy kapcsolóóra nem egy nagy összeg), mindig nyitogatni kell a motorháztetőt - de valamit valamiért.

 

Én az üzemanyagot elégetve meleget varázsoló, kényelmes megoldások híve vagyok - ezeket nem csak elinduláskor, hanem pl. elakadáskor, várakozáskor is lehet használni. Egy nagy hátrányuk van, az áruk...

Előzmény: BPeter01 (119)
BPeter01 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 119
Ez kimaradt.....
Ja, és ma beszéltem a mesterrel nettó 13750 Ft az 500 Wattos
Witlok Creative Commons License 2005.01.03 0 0 118

Hello!

 

Összegyűjtöttem egy pár linket állófűtéssel kapcsolatban (elsősorban a személyautók motorterébe építhető vizes rendszerű állófűtésekről) ezeket most közreadom:

 

Elektromos fűtések:

Benzin/dízel üzemű állófűtések:

Ha valaki szervízt keres, akkor a klímatechnikai cégeknél, hűtött járműfelépítmények gyártóinál érdeklődjön - szinte mindegyik foglalkozik állófűtéssel is.

 

Végezetül egy cikk: http://redesign.vezess.hu/hir.php?idx=4193

bxzolee Creative Commons License 2004.12.28 0 0 117
igy néz ki az éllófűtés amit elakarok adni.
bxzolee Creative Commons License 2004.12.28 0 0 116
szia.

nem tudom hogy kicsi vagy nagy,bntröl lehet.van rajta egy pár gomb,időt lehet rajta állitani hogy mikor kapcsoljon ki vagy be.két fokozatú.hát többet nem tudok rolla irni.
mennyit adnál érte,
06304484521
Előzmény: RS_Krisse (110)
T Zoli Creative Commons License 2004.12.28 0 0 115
Megnéztem. Nem gyenge, sem az autó, sem a bánásmód. Tőled fogok autót venni! ;-)
Előzmény: szistipisti (114)
szistipisti Creative Commons License 2004.12.28 0 0 114
Van kényeztetve, az biztos, de csakis azért, mert én is szeretem, ha kényeztetnek. :) Ez az autó meg engem kényeztet. Nézd csak meg: www.feketemacska.ini.hu
Visszatérve: nem fűtött a garázsom, és elég hideg tud lenni benne télen.
Előzmény: T Zoli (113)
T Zoli Creative Commons License 2004.12.28 0 0 113

Köszi az infót!

Azt is megoldottam, hogy garázsban tudjam működtetni.

Garázs + állófűtés? Nincs ez az autó túlzottan elkényeztetve? ;-)

Előzmény: szistipisti (112)
szistipisti Creative Commons License 2004.12.28 0 0 112
Szia TZoli!

A beszerelést a CsabaR Kft-nél végezték 1134 Budapest Apály u. 1-3 (bejárat a Klapka utca felöl) Tel.: 451-4755 Katona László mobil: 20/9233-803
Nincs érdekem reklámozni őket, alapvetően azért választottam ezt a szervízt, mert szinte útba esik jövet menet, nagyon jó helyen van nekem. Nem voltam elájúlva a hozzáálásuktól, de profi munkát végeztek, és gyorsan. Reggel vittem, este hoztam az autót. A manőver távirányítóval együtt kb 350 KHUF-ba került, távirányító nélkül ez 300 KHUF alatt van. Sajnos nem volt több pénzem, mert nem sokkal drágábban lehetett volna telefonos vezérlővel kérni, de az a 30-40 KHUF plussz, ami a távirányító helyett a Thermo Call felára lett volna, az is sok volt most nekem. Várni meg nem akartam. Nagyon meg vagyok elégedve, imádom. A kapcsoló óra abszolút logikusan, egyszerűen vezérelhető, és elég kb 1/2 óra pontossággal tudni az indulási időpontot, mert 1 órát is vígan működtethető. 1 óra működés egy jó aksinak meg se "kottyan". Üzemanyagban is csak pár deci, és minden megtérül az üzemmeleg motarral való induás miatt. Az élvezeti értéke pedig leírhatatlan. Azt is megoldottam, hogy garázsban tudjam működtetni. Ha valakit érdekel, szívesen leírom, hogyan.
Előzmény: T Zoli (107)
botsinkai Creative Commons License 2004.12.27 0 0 111
Sziasztok!

Nincs is jobb az állófűtésnél télen, főleg dízelben...
Értékelem is... :-) (eberspacher) bár voltak vele gondok is, ezért nem fenékig tejfel...

botsinkai
RS_Krisse Creative Commons License 2004.12.27 0 0 110

Mennyi idös a szerkezet bxzolee?

Kicsi vagy nagy? Mijen vezérlés van hozzá?

Ha nem veterán, érdekelne.

Előzmény: bxzolee (109)
bxzolee Creative Commons License 2004.12.27 0 0 109
sziasztok.

mennyiért lehet eladni egy webasto állófütést.
benzines autóban volt.jó, működik.
ha érdekel valakit jelentkezzen mailen.
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 108

Üdv Urak/Hölgyek!

 

1.3-as benzines fordba szeretnék állofütést, kihez fordulhatnék aki normális áron,normális minöségben be tudná szerelni.......

Kössz...

T Zoli Creative Commons License 2004.12.27 0 0 107

Hello szistipisti!

Gratula, jó neked!

Hol szerelték be? És milyen áron?

Honnan vesz el helyet?

Előzmény: szistipisti (106)
szistipisti Creative Commons License 2004.12.22 0 0 106
Sziasztok!

nekem is van már Webastom. Fantasztikus! Ennél okosabb dolgot...
Mindenkinek ajánlom.
PUG 307 HDI-be rakattam be tegnap (Órás, +távírányítós), ma már fínom pihe puha meleg kocsi várta a -8 fokban vacogó gazdáját. :)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.06.18 0 0 105
Tudod engem mi dobna fel? Ha mindezt kilo korul meg lehetne venni. Tobbet sajna nem er! :)))
Előzmény: Csacskamacka (103)
BGC Creative Commons License 2004.05.07 0 0 104
Csacska,

Nem tudod, hogy eberspacher-re lehet-e utólag ilyen távirányítós, telefonos stb. dolgot ráinstallálni???

BGC

Előzmény: Csacskamacka (103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!