Az ilyen. Mindig utána kell tekergetni. Kíváncsi vagyok, hogy egy VW/Skoda kétzónásra, hogy milyen, mondjuk az drágább is, de kétlem, hogy csak egyszer kell beállítani.
A kezdetektől követve a fórumotokat emlékszem rá, hogy az automata klímás autóknál volt olyan probléma, hogy a beállított 18 fok ellenére is meleget fújt. A kezdeti tesztek is írták ezt a jelenséget. Biztos vagyok benne, hogy garanciában orvosolható a probléma, ez nem normális működés.
Egyébként automata klímás autót használva az a tapasztalatom (bár nem tudom a Cee'd-em hol van), de az utastérben létezik egy hőmérséklet érzékelő. (Nekem a belső tükör alján van egy pici ventillátorral). Ha a levegőt felfelé (az érzékelő felé) irányítom, akkor hamarabb kapcsol be, mert rámegy a meleg.
De ettől még nem fúj meleget 18 fokra állítva, ez tény.
azért ez fura egy 4millás autóban! hogy egy egyszerű berendezést mint a klíma így kelljen használni? vagy akkor nem Cfok-ban mér hanem valami más dimenzióban! a digitklíma frimware-t nem lehet frissíteni? hogy a 22 fok az 22 fok legyen? vagy egyszerűen egységekben beszélni! mindenesetre én ezt furcsának találom!
"Persze, amikor hétvégén baromi meleg volt és tűzött a nap, le kellett tekernem 17°C-ra és be kellett nyomni a klímát."
Hiába van benne nap detektor, valahogy lassabban reagál, mint anno a Lacettim, viszont nem is fúj sarki levegőt az arcomba, amint kibújik a nap. Be kell lőni, a fúvókákat, mert ilyenkor kellemes hűs levegőt nyom. Ha jó helyre irányítod, akkor hűt.
Nekem fixen 19°C -ra van beállítva és nem fúj meleget. Persze, amikor hétvégén baromi meleg volt és tűzött a nap, le kellett tekernem 17°C-ra és be kellett nyomni a klímát.
mi ez a hülyéskedés a klímával? miért kell aztat letekerni 18,5 re? és ha mondjuk én 22őt akarok akkor mivan? ha én letekerem 20 fokra és nekem 28 fokot csinál akkor megy a kukába! olvastam a cikket is! ez így szar! erre kell valami értelmes megoldás is minthogy játszadozom a számokkal aztán magamban újraskálázom (kalibrálom) az kijelzőn megjelenő értékeket!
a dieselben is ilyen? vagy ez a benzisen sajátossága?
én ugyan így vagyok vele. mostmár nem merem oda vinni szervizbe, eddig is csak a Géza miatt vittem, ő volt a legjobb. de így, hogy már nincs ott, nem tudom hova fogom vinni :( valaki nem tud ajánlani budapesten egy megbízható, jó kis kia szervizt?
METEBONDOT használtam a benyás HONDÁMBAN -kiválo volt -nyomatékosabb lett amit főleg emelkedőn éreztem meg. Jelenleg MEGASELT a crdi-be itt nem érzek erőtöbbletet mert anélkül is ÁLLAT. VAN sok új termék ,de állitólag még mdig ez a legjobb.
Nem tudom konkrétan mi volt az eset, Gézával is beszéltem, Lajossal is, ahogy vártam más-más a történet... én is Géza miatt jártam oda, már jóval korábban ismertem, mint, hogy az M6-hoz került... amúgy eleddig korrekt volt az M6, de amióta Géza eljött, többen is panaszkottak, hogy felületes, és nemtörődöm a szervíz... hát nem tudom... megrendült a bizalom... :(
Velem ma ugyanez történt, de belül, a középkonzolról pergett le egy kisujjkörömnyi darabon, alatta szintén fényes müanyag van. Nemtudom mit tegyek, azt fogják mondani, hogy biztos levertem valamivel, pedig látszik, hogy nem sérült.
19888km utan megcsinaltattam a kotelezo szervizt.(1.6diesel)svajcban ,mert itt dolgozom kellemesen csalodtam,mert a szerviz 246frank volt ami azt jelenti 39360ft volt atszamitva.tartalmazta pollenszurot,motorolajt amit ok adtak(MIDLAND 5w30)bar nem ismerem ezt a fajta olajat,de a svajci kia elfogadja akkor nem lehet olyan rossz.plusz az olajszurot és munkadijjat.ami meglepett az uzenmanyag szurocsere itt csak 60ezer km-nel kotelezo.a szervizvezeto szerint a jo magyar toltoallomasok minosege miatt kell hamarabb cserelni otthon,mert koszos az uzemanyag.felhaborito!ja 1ora alatt végeztem és kiporszivozták az autot meg kávét kaptam de ez mellékes
Elkezdtem az elejétől olvasni a topikot, de 1600 körül belefáradtam. Ez van.
Sebaj, ma hívott a kereskedő, hogy a 9 napja rendelt kocsim megérkezett. Holnap reggel megyek megnézni, aztán ahogy rákerül a rendszám már hozom is el. Valami tanács, hogy mire figyeljek?
Olyannal találkoztatok hogy az ablak körül a matt fekete rész felhólyagosodik? Nekem a mosó lekapott egy darabot, alatta rendes fényezés van. Lehet hogy ez csak egy védőfólia, és le kellett volna szedni róla? Meglehetősen ronda így hogy hiányzik egy részen.
sziasztok, most jon meg a ceed sw-m,16 crdi ex felszereltseg, probaltam eroltetetni a kia kereskedonel a tavaszt de nem volt ra nyitott, szoval nem lesz hozza ingyen felni. Mit tudtok javasolni? hol lehet korrekt minosegu felniket kapni ceed-hez szabott aron?