Az ilyen. Mindig utána kell tekergetni. Kíváncsi vagyok, hogy egy VW/Skoda kétzónásra, hogy milyen, mondjuk az drágább is, de kétlem, hogy csak egyszer kell beállítani.
A kezdetektől követve a fórumotokat emlékszem rá, hogy az automata klímás autóknál volt olyan probléma, hogy a beállított 18 fok ellenére is meleget fújt. A kezdeti tesztek is írták ezt a jelenséget. Biztos vagyok benne, hogy garanciában orvosolható a probléma, ez nem normális működés.
Egyébként automata klímás autót használva az a tapasztalatom (bár nem tudom a Cee'd-em hol van), de az utastérben létezik egy hőmérséklet érzékelő. (Nekem a belső tükör alján van egy pici ventillátorral). Ha a levegőt felfelé (az érzékelő felé) irányítom, akkor hamarabb kapcsol be, mert rámegy a meleg.
De ettől még nem fúj meleget 18 fokra állítva, ez tény.
azért ez fura egy 4millás autóban! hogy egy egyszerű berendezést mint a klíma így kelljen használni? vagy akkor nem Cfok-ban mér hanem valami más dimenzióban! a digitklíma frimware-t nem lehet frissíteni? hogy a 22 fok az 22 fok legyen? vagy egyszerűen egységekben beszélni! mindenesetre én ezt furcsának találom!
"Persze, amikor hétvégén baromi meleg volt és tűzött a nap, le kellett tekernem 17°C-ra és be kellett nyomni a klímát."
Hiába van benne nap detektor, valahogy lassabban reagál, mint anno a Lacettim, viszont nem is fúj sarki levegőt az arcomba, amint kibújik a nap. Be kell lőni, a fúvókákat, mert ilyenkor kellemes hűs levegőt nyom. Ha jó helyre irányítod, akkor hűt.
Nekem fixen 19°C -ra van beállítva és nem fúj meleget. Persze, amikor hétvégén baromi meleg volt és tűzött a nap, le kellett tekernem 17°C-ra és be kellett nyomni a klímát.
mi ez a hülyéskedés a klímával? miért kell aztat letekerni 18,5 re? és ha mondjuk én 22őt akarok akkor mivan? ha én letekerem 20 fokra és nekem 28 fokot csinál akkor megy a kukába! olvastam a cikket is! ez így szar! erre kell valami értelmes megoldás is minthogy játszadozom a számokkal aztán magamban újraskálázom (kalibrálom) az kijelzőn megjelenő értékeket!
a dieselben is ilyen? vagy ez a benzisen sajátossága?
én ugyan így vagyok vele. mostmár nem merem oda vinni szervizbe, eddig is csak a Géza miatt vittem, ő volt a legjobb. de így, hogy már nincs ott, nem tudom hova fogom vinni :( valaki nem tud ajánlani budapesten egy megbízható, jó kis kia szervizt?
METEBONDOT használtam a benyás HONDÁMBAN -kiválo volt -nyomatékosabb lett amit főleg emelkedőn éreztem meg. Jelenleg MEGASELT a crdi-be itt nem érzek erőtöbbletet mert anélkül is ÁLLAT. VAN sok új termék ,de állitólag még mdig ez a legjobb.
Nem tudom konkrétan mi volt az eset, Gézával is beszéltem, Lajossal is, ahogy vártam más-más a történet... én is Géza miatt jártam oda, már jóval korábban ismertem, mint, hogy az M6-hoz került... amúgy eleddig korrekt volt az M6, de amióta Géza eljött, többen is panaszkottak, hogy felületes, és nemtörődöm a szervíz... hát nem tudom... megrendült a bizalom... :(
Velem ma ugyanez történt, de belül, a középkonzolról pergett le egy kisujjkörömnyi darabon, alatta szintén fényes müanyag van. Nemtudom mit tegyek, azt fogják mondani, hogy biztos levertem valamivel, pedig látszik, hogy nem sérült.
19888km utan megcsinaltattam a kotelezo szervizt.(1.6diesel)svajcban ,mert itt dolgozom kellemesen csalodtam,mert a szerviz 246frank volt ami azt jelenti 39360ft volt atszamitva.tartalmazta pollenszurot,motorolajt amit ok adtak(MIDLAND 5w30)bar nem ismerem ezt a fajta olajat,de a svajci kia elfogadja akkor nem lehet olyan rossz.plusz az olajszurot és munkadijjat.ami meglepett az uzenmanyag szurocsere itt csak 60ezer km-nel kotelezo.a szervizvezeto szerint a jo magyar toltoallomasok minosege miatt kell hamarabb cserelni otthon,mert koszos az uzemanyag.felhaborito!ja 1ora alatt végeztem és kiporszivozták az autot meg kávét kaptam de ez mellékes
Elkezdtem az elejétől olvasni a topikot, de 1600 körül belefáradtam. Ez van.
Sebaj, ma hívott a kereskedő, hogy a 9 napja rendelt kocsim megérkezett. Holnap reggel megyek megnézni, aztán ahogy rákerül a rendszám már hozom is el. Valami tanács, hogy mire figyeljek?
Olyannal találkoztatok hogy az ablak körül a matt fekete rész felhólyagosodik? Nekem a mosó lekapott egy darabot, alatta rendes fényezés van. Lehet hogy ez csak egy védőfólia, és le kellett volna szedni róla? Meglehetősen ronda így hogy hiányzik egy részen.