Transfer bericht Passe-Partout Basket Groot Leuven realiseerde een opmerkelijke transfer met de komst van de Hongaarse spelverdeler Simon Balazs. Deze 1.88m grote shooting guard speelde vorig seizoen bij de Duitse eerstenationaler Bonn en voordien bij het Hongaarse Kaposvari waar hij tot Hongaars speler van het jaar werd gehuldigd. Balazs is 25 jaar oud, zeer balvaardig en beschikt over een prima 3-puntshot.
A belga Basket Groot Leuven csapatához szerződött Simon Balázs, a Kaposvári KK egykori irányító játékosa. A válogatott kosárlabdázó egyértelmű célja, hogy az elmúlt szezonhoz képest sokkal több időt töltsön a pályán.
– Egy évre szóló megállapodást kötöttem a belga klubbal – mondta Simon Balázs. – Több csapat érdeklődött utánam – például a Riga – de a bonniak is szerettek volna tárgyalni velem. A belgák azonban rámenősebbek voltak és látszott, hogy velem képzelik el a jövőt. Ennek érdekében még az ajánlatukat is pozitívan módosították. A litvánok kivártak a bonniak pedig nem kerestek újra. A szezonom nem volt túl fényes, ezért is döntöttem gyorsan. Egy napot töltöttem Belgiumban, ahol találkoztam a holland vezetőedzővel Eric Buis-al. Vele elégedettek csapatnál, hiszen évek óta jobb helyezést értek el. Augusztus 15-én kell jelentkeznem Belgiumban, ekkor kezdődik a felkészülés. Ez az időpont ütközik a válogatott programmal is, ezért a nemzeti együttes vezetőivel egyeztetnem kell a folytatásról.
Igen, ez a Demeter-ügy több mint meglepő. Persze nem tudjuk mi van a háttérben (valszeg Mészáros Peti a töredékéért dolgozik Gyuri bá fizetésének), de ez akkor is furcsa. Lehet, hogy a visszatérő Kántor Sanyi sem akarta őt? Laszczikot nem bántom, elvégre idén bajnokok lettünk vele. Reméljük most is tudja mit csinál.
Személy szerint én is neki örülnék a legjobban!! Farkas Lacit beszélik még ugye (vagy akár azt is, hogy ketten együtt lesznek), de sok helyütt mondják a Pécsről valszeg távozó Fodort, de ez remélem csak valami rossz vicc... Nézem a Delfinek oldalon Sutyira is lehet szavazni, hogy ki szeretné őt edzőnek... háát, nagyon sokan örülnének neki, de ennek a realitása gyakorlatilag egyenlő a nullával...
(Kissé OFF, de ha már edzőkrédés, teljesen megdöbbentő, hogy Demeter Gyuri bá' lett a Barcika edzője... :((( Érthetetlen számomra Laszczik néhány döntése, hogy nekünk miért nem kellett pont Demeter :((( Pedig ő ide szeretett volna jönni, ezt már el is mondta párszor különböző interjúkban, de innen senki nem kereste.... )
És ki lesz az edző szerintetek? Tippek, pletykák? Dzunicshoz mit szólnátok? Kötődik ide, nem lehet túl drága és még albérletet sem kellene fizetni neki.
Lecso a minap említette, hogy látta a kaposvári Tescóban :-)) Edmonsont, fel is dobódott, hogy sokévvel ezelőtti kedvence hozzátok megy, de mondtam neki, hogy csak azért volt ott szerintem mert Dombóváron játszik épp.... :-) Szegénykém nagyon szétszórt mostanában, hogy ezt nekem kellett mondanom pont neki, nem is tudom hol járhat az esze... :-))