Ez a topik kötetlen beszélgetések okán nyílt - régi és új Bulgária fanoknak, akik nem csak kifejezetten a "hol találok szállást", "mivel menjek", "hova menjek" kérdésekre szeretnének választ kapni - persze arra is kapnak - hanem társalogni vágynak salátákról, borokról, lányokról, fiúkról... mindenről ami BULGÁRIA....
Én csak egy egyszerű kamionsofőr vagyok. Az, hogy curve meg revolut, nekem kínai. Ami biztos: 10 napra is havi útdíjat érdemes venni. Unicredit ATM a legjobb A DSK pedig az OTP bolgár megfelelője. A határ utáni első Shell kútnál óvatosan! Okoskodnak, köcsögösködnek időnként.(nem jó a terminál, csak kp.-re matrica, 1,19 az € árfolyam, stb.) Utána van egy Gazprom is, ott elég normálisan állnak a dolgokhoz. Legyen nálad(mondjuk 200) leva amikor a határra érsz! Én így csinálnám.
Köszi. Autóval mennénk, Szerbia felől. A tankolást már 2018-ban a görög úton gyakoroltuk, hogy nem tankolunk a szerbeknél. :)
Szozopol az úticél.
A matrica vásárlásnál még gondolkodom az online felületen. Eredetileg 2 hétre mentünk volna és akkor havi matricát terveztem. Most 10 nap lenne. Így még gondolkodom milyen megoldás lenne jó, bár lehet marad a havi ötlet. :)
Mely ATM-et érdemes elkerülni vagy netán előnyben részesíteni?
Az alap terv, hogy revolut kártyán lenne euro és majd azt váltja levára. Mondjuk ATM-ből kp kivétkor.
Azt látom problémanak, hogy /akinek kellene/ nem dönt, így van és kész. Megy a tökölés, azt, hogy mehetünk, vagy nem, nem nekünk kellene dönteni, hiszen az esetleges következményeket másnak is kell viselni.
Pedig jó sokszor volt szó a pénzről. €-t érdemes kivinni és olyan helyen átváltani ahol 1,9 környéke BGN.-t kapsz érte. Ha kocsival megy a menet én vinnék 250 levát kp.-ben itthonról az első tankolásra(Szerbiában nem tankolunk mert sokkal drágább) meg a matricára.(ha Románia felől mész akkor is így) Elvileg ez sem kéne mert kártyával fizetve is kéne, hogy tudj venni mindent de mi van ha bármi gebasz van? Jobb a békesség. Az útdíj e matricát 30 nappal az érvényesség kezdete előtt megveheted online is ha van kedved foglalkozni az üggyel! RO. felől hídpénzt is kell fizetni. A hivatalos árfolyam 1€=1,953BGN. A Crown pénzváltókat tudom ajánlani! Ha repülsz akkor kérdés, hogy van transzfered a szállásra vagy nincs? Ha van, semmi szükség itthon levát venni, ha taxiznod kell legyen egy 100-as nálad, hogy a kutyák...tudod! A lényeg, hogy a reptéren ne kelljen váltanod mert az nem biztos, hogy neked kedvező lesz!
Ma olvastam a híreket de sajnos semmi jó. A wizzair Burgaszba egyáltalán nem indít ill nem indíthat gépet a konzulátusi kiadvány szerint,ami ma jött ki frissen.Wizzair aszt állítja hogy semmi gond de,ezek szerint mégis van. jános 2-nek üzenemaz eurot leg jobb váltani levára utcán nem szabad váltani. 1eu-2leva ez jó. Valaki olvasta ezt a konzuli kiadvány.jelezzen köszi
Olvasgatom a híreket. :( Nem vagyok túl nyugodt ez ügyben. Bár még tovább tervezzük a nyaralást. A szállást is 27-ig ki kéne fizetni. Júl 30 - aug 8.
Nem igazán találtam konkrét leírást, hogy a költőpénzt miként érdemes összeállítani. Használok Curve és Revolut is, meg a saját bankkártya (OTP). Kp biztos kell, de mi az érdemesebb, euro vagy leva? Vagy automatából euro-ból levát levenni? (revolut-on euro-m van.) Kint magánszemélytől nem kívánok levát venni. :)
De szinte mindegyik távolabb van a parttól, mint a BB-Dune-Golden "triumvirátus".
A srácok ezekben tartózkodnak szinte napi 24 órán keresztül, tehát bármi gond, kérés van azonnal segítenek.
Az Excelsior partközeli még, de aki allt szeretne annak nem jó.
A Golden ellátása, nem tudom milyen irányba változott, sajna egyre kevesebb a visszajelzés, s gyerekkel hiányozhat a medence, s a BB nyújtotta szórakozási lehetőségek
A BB nekünk mindenben egy kicsit nagy.
A legcsaládiasabb, legcsendesebb a Dune a BB ellátással.
Mi (sajnos ) az idén úgy néz ki nem vállaljuk be a külföldi nyaralást.
S bízunk benne, hogy jövőre már nem lesz semmi gond.
Kb.8 db szállodába lehet rajtuk keresztül foglalni - akár ALI-val, akár csak a szállást! Családunk már többször foglalt rajtuk keresztül - több szállodába. Nagyon megbízhatóak és segítőkészek!
julius 21-Augusztus 4. van repjegyem burgaszba .A vizzair- től kaptam imélt hogy a járatokat meg indították csak azt nem közölték hogy mijen kikötésekkel fogadnak a szállodák mire lehet számítani.A szálloda ajánlások nincsenek frisítve.Magánuton mennénk ha tudna valaki valami féle infót nagyon meg köszönném.Mol123.