"Tinimtzsal, hagyon lassan jönnek le a képeid a Hegyröl :-)))..."
Na mostan ez több mindent is jelenthet, arra nem merek gondolni, hogy azon túl, hogy falja az időt, uraságod azt is tuggya, hol leledzik e két kedves őskövület! Hm?
;-)
"Közben a 31-émet (kedd) már betáblázták, így marad a nov.1 vagy 2. Szavazzatok!"
Hát ha egy pronyó későn jelentkező is beledumálhat, akkor én a kettedikére szavaznék. (Pusztán amiatt, mert mégiscsak elseje az elseje. :-( Amúgy szerintem szerdán megbolondul a város is közlekedésileg...)
Én tényleg fel tudom ajánlani állandó tartózkodási helyemet, ami kellöen tágas és valami kaját is tudok szervezni. CD van, ír, skót, stb ([ide akartam írni valamit, de azértse]! Legyen meglepi, ha eljöttök.) Kispest, metróhoz közel, 42-es villamoshoz még közelebb. Ha a csapat nem nagyobb 5-nél, akkor idefelé a fuvart vállalom (büntetésböl rengeteg fényképet lesz muszáj végignézni.
Tinimtzsal, hagyon lassan jönnek le a képeid a Hegyröl :-))), lehet, hogy egy kis whiskyt kellene önteni az UTP-be...
Közben a 31-émet (kedd) már betáblázták, így marad a nov.1 vagy 2. Szavazzatok!
Hát most jövök a mélbokszomból!
Ott valami Csokis gyerek szól, hogy húzzak el ide, mert kimaradok mindenből.
Na kérem, pillanatokon múlott, hogy nem oda mentem előbb, hanem ide, mer azé az cziki lett vóna. ;-))
De azért szuvenyír jár ezért a valódi timúri megnyilvánulásáért, hát mindenki gépének legnagyobb örömére idebiggyesztem a következő - Melrose menti - kedvencemet.
Elő vagyok teljességgel kerülve!
Hát nagyon meg vagyok elégedve magukkal, tisztára egy rendes emberek!
Én megint egy nagy kaki módon trógerkodtam, de Önök méltóságosaim, megfelelően jófejfajták!
Na kérem, tessen szíves lenni engemet, mint rosszcsontot plusz egyedikként (végig uccsónak :-( odabiggyeszteni arra a listára, kéremszépennagyonszépen. (Reménykedő pitizéses ;-)
Látom, babául jönnek az ajánlatok. Hát magam aszondó vagyok, hogy maguk, mint járatos emberek nem tunnak egy jobbféle kocsmafélét e célra? Mer szerintem az lenne egy hangulathoz illő. Na persze azé nehogy megszójjanak, egy garzonnal beszállok én is, ha kell! ;-DD
Ja, és van cédé nekem is, ha szükségeltetik.
Fotókat lenyúlták, mert azt odaadtam kölcsönbe, azóta már a negyedik helyen landolt. (Állítólag) De bevadászom addig, ha minden igaz.
Jelentkezem :-))
Pillanatnyilag úgy látom, bármelyik nap jó. Helyileg?? Ha gondoljátok, egy belvárosi, 31 nm-est fel tudok ajánlani, lift nélkül, a negyediken..., de dísztakarításra nem vagyok hajlandó!!! :-))))
Áll még viszont a "némi" Edradour bejelentés is.
Skót népzenei CD egy db, meg kis Dubliners, Chieftains.
De ha van valami kiskocsma, ahl hagynak leülni és a magunkét inni, netán magunknak zenélni, akkor uccu!
üdv,
Ghanima
Október 31, november 1-2 közül kellene választanotok. Ez még elég távol van ahhoz, hogy megszervezhetö legyen. Legjobb a közepe (nov.1) lenne, de elötte is meg utána is jó. A Taliskert már túszul ejtettem, így annak nagy baja nem lehet. Legfeljebb bánatilag megivódik. ha most sem jön össze.
Tied a Talisker, szerintem te mondj idopontot. Meg mindig jobb, ha te ott vagy az uveggel es nehanyan nem, mint forditva. :-) En egyebkent egy viszonylag kismeretu (28 m2 garzon) lakast tudok a nemes celra beajanlani.
Holnap hét vége, és egész héten még azt se mondtátok, hogy bakfitty. No jó, de most ha mégis volna valami komolyabb érdeklödés, akkor a szervezést vállalja valaki más. Ha az idöpont megvan, és október végéig, de legkésöbb november 5-ig hajlandó vagyok örizni a Taliskert meg a fél üveg Edradourt, és a helyszint is biztosítom, némi élelmezéssel (én most épp elvagyok a tegnap beszerzett, végen vágyott Borovicskával). De ha addig sem áll össze semmi, akkor kénytelen leszek egyedül hatástalanítani veszélyes alkoholkészleteimet.
Nem, nem, csak hazan kivul tartozkodtam. Viszont egy Skocia-talira beneveznek egy kazal fenykeppel, amit nem kotelezo megnezni. Igerem, hogy csak leteszem valahol, aztan akit erdekel nezze meg es kerdezen. (Es diavetites sem lesz! :-) )
Hát, kópérájt az nincs rajta, meg ha vót is, mán ellopták. De meg sajnos, nem is én találtam ki. Most egy kicsit átmegyek OFF-ba, de majd mindjárt visszajövök, de ennek a történetét el kell mondanom.
Volt egy mérnöktanárom, aki villamos gépeket tanított, hallatlan szakismerettel és odaadással. Mégsem lett volna szabad engedni tanítani, mert egy megtört ember volt, megjárta Auschwitzot, és a családjából egyedül Ö jött vissza. Ettöl aztán néha egészen elképesztö reakciói voltak: amikor más tanár kiabálva rendreutasította volna az osztályt, akkor Ö letépdelt a dobogó szélére, és imádkozott azért, hogy csendben maradjunk. Elöször nem értettük, aztán nagyon tiszteltük és megpróbáltunk viselkedni.
Töle származik ez a kifejezö mondás, és a copyright már lejárt, mert Ö elment. Solt Endrének hívták.
ON:
Ghanima, ránézhetnél az RH topicra egy kicsit, mert ott most nagy szükség volna Rád!
A Talisker mellé be tudok ajánlani egy fél üveg Edradourt, (a bontatlant NEM ADOM!), már csak az idöpontban meg a helyben kellene megegyezni. Remélem, tinimtzsal is itt van valahol. Dobjatok fel egy emilt, ha van ötletetek. Ha nem vagytok babonásak, jövö péntek (13) is jó lehet, vagy az egész utánavaló hét. Hely nálunk is van böven, meg valami whisky-alátétet is tudunk csinálni (scone-t vagy valami kicsit laktatóbbat).
21-én egyébként a Wekerlei Közösségi Házban ír táncház lesz élö zenével, este 7-töl.
Bezzeg! Az RH, az megy, mi?? :-))
Mecsoda jó kis meghatározást adtál a harcos megalkuvásról!! Ugye, nincsen rajta kópirájt?
Részemről az áldozathozatal - ban való szíves részvétel. Igazán bántana, ha kénytelen lennél egyedül áldozni, az olyan unalmas lehet. Egy kis maradék Edradourral talán be tudok segíteni, bár lehet, hogy túl önző vagyok, oszt' mégse... :-))
Süllyedünk, süllyedünk, mint a Royal Oak Scapa Flow-nál...
Egyetlen elönye annak, ha az embernek bajor fönöke is van, hogy ingyér ki lehet menni az Oktoberfest-re. Sokadszorra persze már egy kicsit unalmas, de ilyenkor lehet gyakorolni az elöljáróval szembeni harcos opportunizmust, miszerint összeszorított fogakkal nyalunk...
Node most egy idöre vége az elmászkálásnak, jöhetne a Talisker ünnepélyes feláldozása, hacsak nem akarjátok, hogy egyedül tegyem meg...
Bizonyos mértékben ki kell ábrándítsalak: odafelé (tőlemtől) legföljebb valami jó kis házipálinkát kellene vinnie az udvari ajándékvivőnek. Viszont most ráébredtem, hogy a viszont-ajándék valószínűleg whisky lenne, azt meg nem merném rád bízni... ;-), amilyen vagyok!! Azt mégse kérhetem, hogy egész úton fütyörésszél...Ferihegytől Invernessig, gondolj bele! Persze az is lehet, ugyi, hogy az odaút sem lenne túl biztonságos egy-két szegény, védtelen pálinkásüveg számára, hm??
Más: én is sokszor gondoltam már arra, hogy talán nem is szabad visszamenni egy olyan helyre, ahol korábban valami csodaszépben volt része.
Még nincs konkrét elképzelésünk, de arrafelé még csak nyomokban fordultam elö, akkor viszont tetszett (pontosabban megmaradt bennem egy olyan hengulat, hogy tán nem is lenne szabad visszamenni).
1985-86-ban együttmüködtem a Vörös Csillag Traktorgyár kihelyezett részlegével, ami Massey-Ferguson néven müködött/müködik az nagy UK-ban. Az egyik üzemük Manchesterben van, és egy hétvégén elvittek a fijjugg kirándulni Északra.
Szintén ehhez az idöhöz kötödik egy másik kirándulásom is, a nagy Sherwood-i erdöbe, Blackwell-be. A falucska mellett van egy Hassop Hall nevü kísértetkastély, ott voltunk elszállásolva két éjszakára. Ahogy este beértünk a faluba, az út ki volt világítva rendesen higanygöz lámpákkal. Aztán mikor a Hassop Hall felé vettük az irányt, a világítás váltott sárgás fényü nátriumgöz lámpára, majd villanykörtére, majd sárgás fényü szénszálas villanykörtére, végül az utolsó fél mérföldön már csak fáklyák voltak. Nekem, a létezö szocializmusból kiszalajtott rangtalannak roppant impozáns volt az egész. A kastély pedig csak rátett még egy-két lapáttal.
Biztos vagyok benne, hogy örömmel látnának téged is. Ha valóban volna alkalmad, meg pízed elmenni, lehetnél például az én udvari ajándékvivőm, na?!
üdv,
Ghanima
Ígérem, ojat javallok, hogy az jó lesz neked is! ;-)
Ja, és természetesen nick-qssba vagyok mámost!
Amúgy nekem az eskövőhöz hasonlóan ez az október eleje is jó időpont, szójjatok csak bátran, én teljes jogkörrel, nevetekben, és helyettetek eljárok mindenhol, ahol ilyesfajta események jáccanak be! És persze minden hasonló gond megoldását tasztaltársi kötelezettségemnek érzem...
;-)
t
P.s.. Kérdezni akartam, miként tervezitek a hadrianus-prodzsekt lemenedzselését? (Kábé csak kíváncsiság)
Bocs, lemaradtam a naptárreformról: helyesen tehát imígyen:
Nyugtatgatlak, nyugtatgatlak, jó lesz késöbb is, csak el ne párologjon az üvegböl a nedü...
Én október 1-2-3-án Münkenba leszek officiális sör- és októberfesztiválilag (bár nem sok kedvem van hozzá), de utána bármi jó lehet. Mondj egy számot 4 és 30 között, de ne hét végét, ha lehet. Ha nem lehet, az sem tragédia, bár a hétvégéket igyekszem kis családom meghitt körében eltölteni, de ez esetben esetleg kivétel esete foroghat fenn, mivel ök is Skócia- és whisky-addict-ok/ek.
Nyugtatgatlak, nyugtatgatlak, jó lesz késöbb is, csak el ne párologjon az üvegböl a nedü...
Én szeptember 1-2-3-án Münkenba leszek officiális sör- és októberfesztiválilag (bár nem sok kedvem van hozzá), de utána bármi jó lehet. Mondj egy számot 4 és 30 között, de ne hét végét, ha lehet. Ha nem lehet, az sem tragédia, bár a hétvégéket igyekszem kis családom meghitt körében eltölteni, de ez esetben esetleg kivétel esete foroghat fenn, mivel ök is Skócia- és whisky-addict-ok/ek.
Viszont a 27. nekem nem jó, és úgy néz ki a 25-30. egyátalában nem. Nyugtass +, hogy van más időpont is, ami Neked megfelelne!
Hadrianus. No, ez az egyetlen hely, minek vonatkozásában nem leszek túl jó reklámhordozó. Ez volt az az 1, aminek kapcsán hiányérzetem támadt. Valószínűleg persze ennek az volt az oka, hogy veszettül készültem rá.
Két helyen néztük meg, és ha nem lennék bunkó, akkor most pontosan tudnám mondani fejből mindkettőt... :-(
Az egyik egy - szerintem csak erős képzelőerővel "látható" - egykori fürdő, sőt híd. Ez csalódás volt. DE, hangsúlyozom, én nagyon készültem rá. (Ja, és előző nap egyfolytában Dumfrieseztünk, és az mint tudjuk, meglehetősen szemkápráztató...)
A második helyet viszont kifejezetten úgy ajánlotta a könyv, mint a LEGtöbbet látni engedő rész, és valóban. Hatalmas részen tekinthető át, és igazság szerint ez a rész gyönyörű.
Szóval, én túlkészültem magam, ahhoz képest..., ám látni kell, mert egyedülálló, az biztos. (És valszeg többet is érdemel, mint az az 1 nap, ami nekünk jutott rá.)
Képzeld, kedves Utolsó, hogy valaki minden kópiarájt nélkül berakta a csudás whisky-képedet (itt ld:143) a html tanulós topikra! Nem csodálom, nekem is nagyon tetszik ez a kép. :-))
Más: meghívtak jövő nyárra egy esküvőre, Invernessbe. Egy baj van: június elsején egyszerűen nem bírom elhagyni kis országunkat :-(((((( Na, mindegy, majd augusztusban, két hétre, fölmegyek az ifjú pár után a Hebridákra...
üdv,
Ghanima
Na, fiúk, akkor végül is hol fogtok összefutni??
Mert hogy ma lesz a napja, ha jól emlékszem, nem?
Mennék én is, de teljesen le vagyok égve, bánatomban legföljebb az otthoni tartalékból ihatom az egészségetekre:-((
üdv,
Ghanima
Aluggyad is kifelé magad, mer szükség lesz a jó erődre...
Hát mit tegyünk, ha a töppséget nem is érdekli a zegész prodzsekt, így nekünk kén becsületet menteni...
;-)
No, hát a rizsbor se kutya! (legfeljebb a jól elkészített kutyához isszák) Meggyüttem, de most megyek aludni. Úgyis ketten isszuk meg a Taliskert a tinimtzsal-lal, lusta banda!