Szal nincs olyan, hogy megterheli. Síma ale paraszt on-off klíma van benne. Vagy mén vagy nem.
A LED csak a bekapcsolt funkciót jelzi, nem azt, hogy ténylegesen megy a klíma. Ha ez nem így lenne, akkor nekem egész télen ment a klímám, és le sem fagyott. Sőt 500 kilóméter alatt le sem állt a kompresszor.
szerintem megy a klíma is, csak azért nem érzed a különbséget, mert 1. Erős a kocsi motorja 2. Nincs még olyan meleg, hogy megterhelje a kompresszort (nem kell hűtenie a levegőt)
Van akinek autómata állásban nem kapcsol be feltétlenül a klíma?
Én arra gondolok, hogy automatában ezt jelzi de nem feltétlenül megy a kompresszor. Az általam "lebutázott" Lacettiében azért egy kis hópihécske mindig jelzi ezt.
"és mindig nekem kell kinyomnom." Ez nem azért van, mert a szélvédőre van állítva a levegőbefúvás? Nekem manuál klímám van, és ott így működik. Ha a szélvédőre megy a levegő, a klíma mindíg bekapcsol, hiába kapcsoltam ki. Ha viszont nem a szélvédőre fújom a levegőt, akkor normálisan megjegyzi, hogy be, vagy kikapcsolva hagytam-e a klímát.
".... de szerintem semmi gond vele csak egy kicsit túlbonyolították...."
Nem tudom ti mennyi automata klímás utót vezettek, vezettetek, de én ennél még csak bonyolultabbat láttam, na jó talán a Lacettié egyszerűbb, de az egyben butább is.
Az nekem is furcsa, hogy akár hány fokra van állítva és akár milyen az időjárás /párás vagy száraz/, automata üzemmódban mindig megy a klíma, legalábbis a kapcsoló ledje szerint - a fogyasztáson és a motorteljesítményen semmit nem venni észre, de még a kompresszort se hallani - és mindig nekem kell kinyomnom.
Ennek ellenére én mostanáig /múlt év novemberétől van meg/ nagyon kellemesnek, szinte huzatmentesnek tartom.
Én is így vagyok vele... főleg, ha úgy nézzük, az ablak mellett ülök. :) Télen pl. a 19°C-ot hidegnek találtam, nyáron pedig valószínűleg melegnek fogom tartani. Egyébként most, és télen is automatán, de klíma nélkül használom. (AUTO gomb, utána klíma kikapcs. AC gombbal)
Szerintem Ti nem a fórumba regisztráltok, mert oda nem küldünk semmit. Beregelsz és már használhatod is. Ha mégsem sikerülne, küldj egy e-mailt a greghozta kukac gmail.com címemre, és beregisztrállak. ;)
Mivel Gézával többet találkoztam, beszéltem vele, kocsimat Ő csinálta hibátlanul, ráadásul mikor belémjöttek maximálisan segített, így neki elhiszem amit mond. Tény azonban, hogy a másik felet nem hallottam. Szerintem azonban ez már nem is fontos, mivel a tényen nem lehet változtatni. Azonban a panaszok engem is elbizonytalanítottak, ráadásul Géza nincs ott, nekem így már nem éri meg odavinni innen a XVII. kerből. Viszont KIA Szabónál csinálják majd meg a kocsimat (ellenfélnek nem volt kötelezője mint kiderült 2 hónap után, így a MABISZ-hoz került a dolog), így nagy valószínűséggel a jövőben oda fogom vinni + Bieder József személyében nagyon korrekt szervízvezetőt ismertem meg. :)
Az automata klíma azért furcsa, mert automata üzzemmódban nem lehet állítani a fújási irányokat,csak ha kikapcsolom az automata üzemmódból, ha teljesen off az AC, akkor a legalsó állásba kell tekerni, hogy csak a kinti levegőt fújja, mert ha 17-18 fokra állítva is gyakorlatilag meleg amit fúj olyankor. Ki kell tapasztalni, nekem egy hónapba telt, de szerintem semmi gond vele csak egy kicsit túlbonyolították..
Lehet, hogy az elején volt ilyen gond, bár én csak egy tesztben olvastam, Nekem tökéletesen megy. Ha kevesebb a kinti, akkor sima automata üzemmód, ha meleg van kint akkor automata + klíma.
Az ilyen. Mindig utána kell tekergetni. Kíváncsi vagyok, hogy egy VW/Skoda kétzónásra, hogy milyen, mondjuk az drágább is, de kétlem, hogy csak egyszer kell beállítani.
A kezdetektől követve a fórumotokat emlékszem rá, hogy az automata klímás autóknál volt olyan probléma, hogy a beállított 18 fok ellenére is meleget fújt. A kezdeti tesztek is írták ezt a jelenséget. Biztos vagyok benne, hogy garanciában orvosolható a probléma, ez nem normális működés.
Egyébként automata klímás autót használva az a tapasztalatom (bár nem tudom a Cee'd-em hol van), de az utastérben létezik egy hőmérséklet érzékelő. (Nekem a belső tükör alján van egy pici ventillátorral). Ha a levegőt felfelé (az érzékelő felé) irányítom, akkor hamarabb kapcsol be, mert rámegy a meleg.
De ettől még nem fúj meleget 18 fokra állítva, ez tény.
azért ez fura egy 4millás autóban! hogy egy egyszerű berendezést mint a klíma így kelljen használni? vagy akkor nem Cfok-ban mér hanem valami más dimenzióban! a digitklíma frimware-t nem lehet frissíteni? hogy a 22 fok az 22 fok legyen? vagy egyszerűen egységekben beszélni! mindenesetre én ezt furcsának találom!
"Persze, amikor hétvégén baromi meleg volt és tűzött a nap, le kellett tekernem 17°C-ra és be kellett nyomni a klímát."
Hiába van benne nap detektor, valahogy lassabban reagál, mint anno a Lacettim, viszont nem is fúj sarki levegőt az arcomba, amint kibújik a nap. Be kell lőni, a fúvókákat, mert ilyenkor kellemes hűs levegőt nyom. Ha jó helyre irányítod, akkor hűt.