Man UTD (11), Arsenal (8), Chelsea (4), West Ham UTD, Liverpool (8), Sunderland, Nottingham Forrest, Leeds United
Saját:
Man UTD (2), Arsenal (2), Chelsea (2), Liverpool, Blackpool, Everton (2), Man City, Newcastle (2), Wigan, West Ham UTD, Portsmouth, Watford, Fulham, Sheffield UTD, Middlesbrough, Tottenham, Bolton, Charlton, Sunderland, Birmingham City, Nottingham Forrest, Huddersfield Town, QPR, Burnley, Coventry, Crystal Palace, WBA, Leicester City, Blackburn, Stoke City, Preston NE, Derby County, Aston Villa, Ipswich Town, Reading
Spanyol, gyári:
Barcelona (10), Bilbao, Atletico Madrid, Real Madrid (10), Real Sociedad, Valencia
Saját: Barcelona, Real Madrid, Bilbao, Atl. Madrid, Villareal, Gimnastic, Mallorca, Real Zaragoza, Real Sociedad, Levante, Deportivo, Recreativo, Celta Vigo, Osasuna, Espanyol, Real Oviedo, Sevilla, Numancia, Alaves, Racing Santander(2), Valencia, Malaga, Betis, Cadiz, Getafe
A saját készítésű azt jelenti, hogy én szereztem képeket, vagy scanneltem, vagy a netről szedtem le, és Corel-ban megcsináltam! Szerintem, ahogy belejöttem, egyre jobbak lettek, majd teszek fel ide néhányat!
Kábell kérdésére válaszolva, a csapatok kb 60 %-a szerintem gyári, vagy pedig olyan, amit ki kellett pótolni, szintén a fent említett módszerek segítségével! A listámban ezért is választottam külön a gyárit, illetve sajátot!
Ilyen hülye vagyok,hogy lenne már osztrák válogatott a nyilasi... azért ujra csak köszi a segits! Mikori lehet e honvéd? andrusch nagy eszterházi paróczai garaba bodonyi dajka kanász kozma gyimesi détári
köszi. Ezt az osztrák válogatottat ismeri e valaki? beer nyilasi sara drazan brusek de georgi baumeister obermayer prohaska daxbocher,innen is hiányzik egy ember.
Elég olvashatatlan volt ezért irtam el. E Real madrid mikor lehet: Garcia remon, juan jose, pirri, de felipe, verdugo grande velasquez, santillana, tourifo, amancio,zocco köszi
Vajon ez a pécs mikori lehet:rapp zombori tóth jánosi konrád tüske kocsis ronai köves bencsik kincses 2. Asszem ez a honvéd 87 körüli de nem vagyok benne biztos:disztl p disztl l bodonyi fodor cseh sikesdi dajka csuhay gyimesi,ebből csak 9 játékois van. köszi a segítséget
xkofi! szivesen felrakom (bár nem tudom hogy kell egyenlőre) csak az a baj mindegyikből max hat játékos van meg ezért voltam kiváncsi a többire. Ha neked jó akkor megpróbálom.
Engem ma már csak az "eredeti", régi csapatok érdekelnek minden hibájukkal és bénaságukkal együtt, ezeket próbálom összeszedegetni. Az "utángyártottak" nem hoznak lázba.
Nem is olyan régen találtam egy linket, ahogy valaki azzal hirdette magát, hogy 300 forintért/csapat elküldi az általa szkennelt és feliratozott gombfocicsapatok képét. Emlékeim szerint ezres nagyságrendű csapattal rendelkezett és egész ritkákkal is még a 60as évekből. Hull cityre és Stoke cityre emlékszem határozottan.
sziasztok segítség kéne egy-két csapat teljesssé tételéhez. Franciaorszg:Lopez, Ettori, Six Lacombe, Rocheteau.sajnos csak ennyi van meg belőle,tudja valaki mikori lehet e válogatott? Rouen:Larvaron,Montheil, Redon, Amours, Des Bouillons, Cauet Sochaux:Lata, Thomas, Ruty, Agerbeck, Posca, Fernier, Colin, Robin, Groci ezek sincsenek ki 11en,ezért érdekelne a többi játékos neve és mikor voltak ők egy csapat.köszi a segítséget!
Jól hangzik a dolog. A Rákoczi kert nincs is messze tőlünk. Szólj majd ha alakul valami, bár azért sport-szerűen nem biztos, hogy lenne rá időm a család mellett.
Nos, addig nem tudok pontos helyet mondani, de utána jártam már a helynek is. Valószínű, hogy a Rákóczi Kert lesz a befutó, és lehet eltudom intézni, hogy ingyen legyen, de mindez még függőben van addig, amíg nincs egyesület. A felszerelés az egy csapat, amit szerintem mindenki ki tud magának termelni, de arra gondoltam, hogy lenne az egyesületnek 2 alap kezdő csapata, ami ugye mindent tartalmaz. Az asztalra szeretnék támogatókat keresni (amire szintén nagy esély van kapcsolatok miatt).
Szeretném úgy megoldani, hogy a legkevesebbe kerüljön a tagoknak. Az időpont is a tagoktól függ, kinek mi lenne jó, de valószínű hogy este 18:00 körül lenne edzés.
Az asztalok képezik a legdrágább beruházást, szóval azt a legnehezebb megoldani, de ezen is rajta vagyok.
Kíváncsi lennék, hogy hol tartanátok az edzéseket. Magánlakásban vagy valami bérelt helyen. Csepelen merre? Hány asztal van hozzá? A felszerelést (ami szektorlabda esetében nem két fillér) ki biztosítja...szóval a részletekre.
Lehet el vagyok tévelyede, de a versenysportban pont, h nem fröccsöntött bábukkal játszanak, hanem pálcával és személytelen köralakokkal. Vagy most hogy is van ez? :)
Szeretnék alapítani egy gombfoci egyesületet Csepelen, de ehhez szükségem lenne még minimum 8 tagra, hogy folytathassam a szervezést. Az alábbiakban szeretném bemutatni, hogy is nézne ki, mik a terveim. Ha lenne kérdésetek kérlek írjatok, bár én is teljesen kezdő vagyok, de a klubbal kapcsolatban biztos hogy tudok információt adni Nektek.
Kezdjük is az elején. Ki ne ismerné a műanyag hengerben kapható fröccsöntött bábukat? Majdnem minden háztartásban lapul 1-2 ilyen csapat, mellyel jókat játszottunk az asztalon vagy éppen ahol volt rá hely és alkalomJ. Ez mára sporttá nőtte ki magát, méghozzá nem is akar milyenné, Magyarország a dobogósok táborát gyarapítja már évek óta. Ezen egyesület ezt az utat hivatott folytatni, egy eredményes sportág elismert csapata kívánunk lenni. Célunk, hogy kimozdítsuk az embereket a számítógépek elől és hogy találjanak egy kellemes időtöltést mellyel kipihenhetik a munka és a tanulás okozta stresszt, fáradtságot.
Kiket várunk?
Főként olyan játékosokat, akik szeretnének egy jó társasághoz tartozni és szeretik a sport valamennyi fajtáját, kortól, nemtől függetlenül!
Mit tudunk nyújtani?
Érdeklődéstől függően változó heti edzés szám. Minden héten minimum egyszer 3-4 órában.
Mint minden sportnak ennek is vannak anyagi vonzatai, a versenyeken való részvétel díjhoz kötött, csak úgy, mint az éves versenyzői igazolvány is. A versenyeken való szerepléshez a klub segíteni szeretne a legjobbaknak, de ehhez minimális hozzájárulásra van szükségünk.
Célok
Rövidtávon, mindenképpen egy csapat létrehozása a cél egy baráti légkör megteremtése. Az egyesület az NB3-ban kezdi meg pályafutást, amint meglesz a 10 tag, ami az alapításhoz szükséges, de a jövőbeli tervek egyike, hogy feljussunk az NB1-be.
Akiket érdekelne kérem írjanak erre a címre: cseppgomb@freemail.hu vagy nyugodtan kérdezzen itt:).
Ez a csabai csapat nekem is megvolt, de annyira könnyű és rosszul kiformált volt az a garnitúra, h mindig vesztettek.
indexen volt pár napja egy kis bemutatófilm a szektorlabdáról. Hát elég érdekes volt... Nekem se tetszett... Személytelen és rideg. Ezekkel a klasszikus gombfocicsapatokkal semmilyen versengés nem létezik?
Asszem megtaláltam!!!! Bár nem ilyen gombokat gyűjtök,de minden fajtából van 1-2 csapatom és gomboztam egy pár percet velük.Az a legjobb az amelyiknek az alján /gondolom az öntésből eredően/ egy + jel van. Persze ezt lehet x-nek is nézni. Próbáld ki!!!!
A 92-93-as csapatról van szó. Ezt nagyon könnyű alátámasztani, mert Vasile Jonut (az akkori söprögető) abban az egy szezonban focizott nálunk. A 93-94-es alapcsapat a következőképpen állt össze: Baji - Szenti, Usmajev, Zahorán - Mracskó, Fodor, Csató, Vancea - Váczi, Szarvas, Kulcsár. A 93-94-es csapatot is kiadták gombfociban, de abban nem szerepel Szenti és Zahorán, helyettük Árgyelán és Kasik van. Amit belinkeltél, az a 93-94-es csapatfotó.
Beütötten a google-ba a Vancea Jonut Békéscsaba kulcsszavakat és a fórumunkat dobta ki egyetlen találatként :-))))
878.
A Békéscsabában mely játékosok vannak? Mert ha a Baji - Jonut - Usmajev, Fabulya - Mracskó, Kurucz, Csató, Vancea, Gricajuk - Szarvas, Kulcsár összeállítású, akkor az '92-es.
Vagy a 92/93-as, vagy a 93/94-es csapatról van szó.
sziasztok! eddig csak csendes szemlélő voltam de most lenne pár kérdésem-kérésem.ha tud vallaki segiteni azt megköszönném.érdekelne mikori ez az összeállitás: Békéscsaba:Baji,Fabula,Jonut,Csató,Szarvas,Vancea,Mracskó,Kulcsár,Usmajek,Kurucz,egy ember hiányzik,kéne a neve. elöre is köszönöm!
Igen, ezek azok. (Ez az NSzK nekem is megvolt.) Most hogy a fiaimnak tetszik ez a kicsit kisebb - sot kaptam valami hasonlot meg - a kuldetestudatom is alabb hagyott. De hamar regeltem a vaterara, azert nezegetek meg ezt-azt. :)
Hát szóval a különbség szerintem/ minden szektorlabdástól elnézést,nem bántási de biztos utálni fognak, a vélemény az én egyéni véleményem és nem vitaindító/: több meccsbe belenéztem a karikák nem gombfocik,amiben Varga indítja Fenyvesit,aki középe teszi, Berendi nem tud szerelni és Albert óriási gólt lő, hanem lélektelen karikák,amiket sokszor olyan erővel lőnek meg, hogy többet a földről lapátolnak össze,szóval a szemnek még durva is. A játékosok persze profik,több a segédeszköz a pálya szélén, mint egy falusi sebészeten , ami nem baj,csak így már nem az igazi JÁTÉK . Talán már inkább sport?
A múzeum rendkívül szegényes volt. Kb 6 kis asztalon volt kiállítva a történelem,de szerintem a lényeg kimaradt. Az első asztalon a kezdet, igazi gombok,esztergált játékosok,aztán már a hetvenes évek, majd braziliai gombok és végül a szektorlabda évei. Szerintem az igazi gombfoci az 50-es évek végén kezdődött és a szocializmusban, a 60-as években lett a srácok tömegjátéka. Ez az időszak nekem nagyon hiányzott a kiállításról. Anyag pedig lett volna bőven. Sajnos a nejem agyonver már,hogy menjek ebédelni,így hát ennyi. A szektorosok pedig ügyes fickók!
A kipróbáláson már túl vagyok. Tényleg hihetetlen, hogy mennyire erősen és pontosan lehet meglőni a pálcával a játékost, de valahogy olyan steril az egész. Mintha épp a lényege veszne el a játéknak - bár átadja a helyét ezzel egy másiknak. Akkor éreztem hasonlót, mikor először hallgattam CD-t az analóg lemezek után. :)
Különben most, hogy kiderült, hogy mégis az 1000es második 0-ját kerestem, van annak valami neve is? Mert igazából szinte csak méretben különbözik és ha fényképen nem tudok mihez viszonyítani, akkor könnyen rászaladhatok még ilyen vételre mint ma...bár a fiaimnak nagyon tetszenek a csapatok és örültek neki. Végül is ez a lényeg. :)
Időközben megvettem a 300-as csapatokat a vaterán, bár kisebbek voltak, mint amit én akartam, de a fiúknak pont jó lesz az iskolapadon a szünetekben. Ezek szerint viszont egyik csapat sem olyan a vaterán, mint amilyet én keresek. A forma szinte ugyanaz, csak azok nagyobban. Ezért is tévedtem a fénykép alapján, hisz nem volt mihez viszonyítsam a méretet. :)
Igazuk volt a fiaidnak,kint voltam ,csalódtam.Ha még valaki hezitál szerintem inkább napozzon egy jót ! Jó hétvégét minden kedves gyűjtő és játszótársnak!
Közben a fiaim bejelentették, hogy inkább a kertben focizzunk, mint gombfoci EB. Én meg nem erőltetem. Persze lehet azért, hogy ma vagy holnap kinézek/kinézünk.
Holnap,holnapután az Elektromos focipályán/itt fociztam serdülő koromban/ gombfoci EB,de ez másodlagos. Mellette egy gombfoci múzeum nyílik,ami biztos baromi érdekes lesz. Én megyek fotómasinnal. XIII., Latorca u- Népfürdő u./Árpád híd pesti hídfő!
Most má asztán tényleg nem értelek !!! Ha illen csapatokat szeretnél, akkó: a vaterán ebből a typ-ból 3 is van és szerintem a 300 ft-os csapatok is ilyenek!! Mi a problema???
A topik ezredik hozzászólásában lévő ezres szám középső 0-jában szereplő típust keresem, mert legtöbbet azokkal játszottam. Beteszek egy másik képet a netről, talán ott jobban látszik.
Mondjuk ha ennyire ritka, lehet, hogy az idő múlásával megalkuvó leszek és megpróbálok megbarátkozni a manapság kapható másik két fajta valamelyikével.
3 csapatot vettem nemrég a tescoban, ami hasonlít ehhez, csak nincs lekerekítve a széle és körömmel nehéz pöckölni, pláne gyerekeknek. Én is úgy kezdtem, gondoltam, kezdjék a fiaim is úgy. :)
Pályát majd csináltatni akarok. Egy lapot majd leélfóliáztatok és majd én felrajzolom rá. Legalább is most ezt tervezem.
Milyen gombokat keresel ? Szerintem tedd közzé,hogy aki netán tudna segíteni , megtehesse! /Ez nem ígéret!/. Pályát vettél már,vagy nem köll? /Tény, hogy húzós,de maxra növeli az élményt./ Ha valakit érdekel, nekem van egy-két kétrészes/nem Kardos!/ csapatom cserére, meg pár eredeti gf. képem a 60-as évekből 22mm-es átmérős. Pl:Vasas,FTC,Ú.Dózsa,Inter, ilyenek. Na?
Azt mondta a tulaj, szerinte többet is ér. Hát neki lehet. :)
Ma kint voltam a Verseny utcai piacon is. Budapest legmélyebb bugyraiba szállok alá. :) Közel állok az igazsághoz, ha azt mondom: gombfocin kívül minden volt. :)
Akkor ne gombfocit keressél, hanem a nagy üres karikákat.Ha gondolod adok ingyen két csapatot, valamikor kaptam ajándékba valakitől, aki azt hitte,hogy ez ugyanaz.
Igen, valóban nem volt olyan fontos számomra. 10 éve szerintem hozzájuk se nyúltam, de jó lett volna egyet nosztalgiázni. Nagyon sajnálom, h kevesen voltak, azt meg még jobban, h mint topicalapító egyszerűen kiment a fejemből. Biztos, h sokkal több embert érdekelne, csak legközelebb jobban az emberek szájába kellene rágni az időpontot, mert a találkozó előtt hozzászólás se volt, ami arra utal, h egyáltalán meg lesz-e tartva... :(
Apamnak volt valami plexis valtozata Fradibol. (Albert, Vilezsal, Rakosi...stb) Allitolag egyenkent lehetett vasarolni a 60as evekben. Sajnos azt is buktam.
A gombfoci c. konyv annyira nem izgat. Igazabol nem is igen tudom, mi az (nekem van egy Gombutball cimu 1964-bol), viszont a Tandori-fele Nagy gombfocikonyvet megrendeltem a bookline-on. Betuzelem a sracaimat. :)
Bocs, hogy ellentmondok, de legtutibb beszerzési mód végigkérdezgetni az összes ismerőst. Régebben minden normális fiúnak volt legalább 1-2 csapata. Utána persze maradnak az említett lelőhelyek.
Igen, köszi, néztem a vaterát. 400-600 forint csapatonként (anno 25-ért már szívtam a fogam. :))) Nem kizárt, hogy veszek majd ott, de előtta valóban szétnézek bolhapiacokon. Most a fiúk is belelkesültek. Jönni akarnak a májusi EBre is, hogy lássák, milyen. :))
Olyan gombokat,ami neked kell legtutibban a Vatera.hu-n vagy a tesz-vesz.hu-n tudsz venni. Nem olcsó, de van! Néha bolhapiac,vagy ha valaki itt ad el, de itt inkább cserélgetünk. Sok sikert!!!
Sziasztok megint. Azt hiszem 2000-ben írtam ide először, amikor még 18 hónapos volt a fiam (most már mondhatom: a nagyobbik). Azt hiszem, ebben a topikban jegyzem az első indexes hozzászólásomat.
Hát a fiam felnőtt, sőt van egy 2 évvel fiatalabb öccse is és úgy gondoltam, itt az idő. A 2000 táján még keresgélt régi csapataimra úgy tűnik, keresztet vethetek (apám a 60as évek elején, pár egyenként vásáról fradijátékosaival együtt) - nem lettek meg.
Nem tudjátok, hol lehet a Tescon kívül csapatokat venni? Ott jórészt ezt a széles, lapos, ragasztott fényképes típust lehet, ami nemcsak hogy a ragasztott fénykép miatt nem praktikus, de nincs legömbölyítve a teteje és így nehéz pöckölni, pláne gyerekkézzel. Volt egy ehhez hasonló formájú a 80as években is, de az cserélhető fényképpel volt és szépen le volt kerekítve. Nagyobb volt mint a csiszolt szélű. Még két típust találtam: a csiszolt szélűre hasonlítót, de annál kisebbet, valamint egy kifejezetten magasat, kisebb átmérővel (az első csapatom a 70es években talán ehhez hasonlított legjóbban) de ezek nem tetszenek...
Pályát is szeretnék csinálni a közeljövőben. Már be is ígértem a srácoknak. Épp a Gombfutball című könyvet keresgélem itthon, mert abban voltak pontos adatok.
Bocsánat,ha valakiket akaratlanul megbántottam a hozzászólásommal,/páran jelezték/ csak az elmúlt nyolc év alapján úgy gondoltam,hogy nagyszerű és igényelt találkozót szervezek. Tévedtem,ennyi!
Szerintem,ha kiment a fejedből,akkor nem is volt olyan fontos számodra. Majd többedmagaddal,akiknek szintén kiment a fejükből,majd legközelebb megtudjátok. Kösz azoknak mégegyszer akik velem együtt nosztalgiáztak egy jót és a pogácsa is elfogyott hál' istennek!
Sajnálom, hogy múlt héten nem értél rá, de a közeljövőben összefuthatnánk valamikor.
Időközben nekiálltam összeírni a csapataimat. Mivel minden játékost fel akarok tüntetni, eltart egy ideig a dolog. A gyűjteményem 2/3-a a szüleimnél van, ami tovább lassítja a kivitelezést. Talán 2-3 hét múlva kész leszek.
Holnap!! Sajnos nem tudom miért, de nem sokan jeleztétek résztvételeteket , azt hittem több érdeklődő lesz! Nem baj,elvileg négyen leszünk, 16 óra után várlak titeket. Üdv: T.S.
Bocs, ha már van képed Pillingerről, ha nincs, akkor használd egészséggel.
Felső sor, balról-jobbra: Bodnár László, Palaczky János, Toma Árpád, Róth Antal, Mészáros Ferenc, Bérczy Balázs, Lutz Jakab. Alsó sor, balról-jobbra: Kónya Mihály, Megyeri Károly, Pillinger Béla, Lőrincz Sándor.
A találkozóval kapcsolatban/ 962 és 981 hozzászólás /: április 12.-én leszek csak itthon úgyhogy nem biztos,hogy tudunk 15.-ig beszélni ,de ha nem jelentkezem addig,ami kizárt,akkor minden oké, a megbeszélt időpontban és helyen várok mindenkit!! Örülnék, ha írna csak 1 okét aki jön, hogy kb. tudjam hányan leszünk. Köszönöm és várom a találkozót!!!!!!!!!! p.o.
Nem érdekes, csak arra gondoltam,hogy a vaterán is találkoztam gf. gyűjtőkkel,hátha őket is érdekelné a találkozó,de én személyesen nem ismerek senkit. Gondoltam hátha valamelyiktek igen és szólna ! Ennyi!
Arra szeretnék megkérni mindenkit, aki jön a találkozóra, hogy legyen olyan kedves elhozni olyan csapatokat, vagy akár csak képeket, amelyek hiányosak, vagy nincs rájuk szüksége! Én is viszek egy csomó képet! Előre is nagyon szépen köszönöm, és remélem, hogy nagyon sokan leszünk!
Jónak tűnik az időpont nekem is! Az az igazság, hogy nekem Sopronban vannak a csapataim, hozzam fel őket? :) De ezek csak trafikcsapatok, mondjuk így 15 év távlatából már érdekesnek tűnhetnek :)
Örülök,hogy alakul a történelmi pillanat !!! Rátérhetünk a konkrétumokra/ gf. képek még mindíg kellenének / A dátum :2008 április 15 kedd ! Az időpont: 16 óra !/ késni lehet, csak az én munkaidőm tart eddig, innentől szabad a pálya/ A helyszin: Portó Bp. Kft. 1137 XIII., Pozsonyi út 40/ bejárat a ház hátsó Szt. István parki oldalán/! Kérdéseket várom ! Mindeni jöhet, akit érdekel !!!!!!!!!!!!!!! Sziasztok.
Szent István park a Pozsonyi úton van, a Jászai Mari tértől kb 10 perc séta, vagy 2 megálló trollival!
G.Peti, hozzál mindent:) Amúgy meg én úgy viszem a csapatokat, hogy nem szeretnék cserélni, mert rengeteg időm, energiám, PÉNZEM van benne, de ha bárkit valamelyik csapatom érdekelne, az nyugodtan lefénymásolhatja a képeket! Remélem, hogy valaki más is hajlik majd ilyesfajta kompromisszumra
Gyere Te is a Portoocsi által szervezett gombfoci találozóra! Kiváncsi lennék a te gombjaidra is! Ahogyan Kábell-éra is! Mindenesetre én viszem a 835 csapatomat:)
lRemélem még kedvet kap valaki a találkozóra. Lenne egy szuper óriási, gigantikus kérésem : Keresnék a 60-as évekből /ez a mániám/ eredeti, vagy jó minőségü másolt gf. képeket 22-es átmérővel. Minden megoldás érdekel, ha én fotózhatom le, mert másként nem megy, az is jó! SEGÍTSETEK !!!!!!! Ha másnak is kéne ilyen tudok másolatot adni ,leírom a listát, hogy mik vannak ilyenek. Kb: 20 origi csapatom van ezekből ! Mégegyszer kösz előre is .
Megint én.. bocsi. Eszembe sem jutott, mi van ilyen NAGY nevekkel,hogy : Bumburnyák,OneDart,Kwagga,Emen, Gombklub stb. Mi lehet pl. G.Petivel,akinek ezt a topikot köszönhetjük és kb. két éve nem szólt semmit. Csak nem tudom. Sziasztok.
Senki többet, harmadszor ? Azért még várunk egy-két hetet, azután konkretizálunk ! Hol vannak a régi játszótársak vajh ? Pedig nem tünt rossz ötletnek,de azért elkezdjük akár hárman is, minden kezdet ugye......
Azért ezek közül elég sokat én gyártottam (igaz, sztem meg sem lehet különböztetni a gyáritól:) ) Azért ha úgy alakul, akkor megpróbálom elvinni az összeset, csak hogy dicsekedhessek:)
Egész jól megleszek ítt magammal úgy látom ! Na figyeljetek kitaláltam valamít! Mi lenne, ha a sok irogatás helyett egyszer találkoznánk egymással ? Én vállalom a találkozó megrendezését a következő képpen: Bp.-en a XIII.-Szt. István parknál dolgozom, remek központi hely egy gf. börze megrendezéséhez. Mindenki elhozná amit gyűjt, amit cserélne,vagy amit eladna. Egy jót beszélgetnénk, megismernénk egymást, eszmét cserélnénk. Lehetne egy hétköznap du., vagy hétvégén de. Mondjuk április közepe felé. Válaszoljon akinek tetszik az ötlet itt, vagy az ocsi@porto.hu-n,de akár telefonon is 20/947-0776. Hát remélem tetszik az ötlet és a nevem is elárulom: Tóth Sándor vagyok és ha ez számít 1953-ban születtem.
Persze,ebben tökéletesen igazad van! Rengeteg módon próbáltam hozzá jutni pénzt,időt, fáradságot nem kímélve, de pokolian nehéz . Csak gondoltam, hogy régről van még valakinek, aki olvassa a topikot. Bocsi.
Szóval most tényleg, azt gondolom,hogy MI gombfoci nemzet vagyunk, ugye? Akkor kérdezem én- SENKI nincs aki az 50-es,60-as évek gombjait gyűjtené? Ezeddig csak olyan fanatikus gombozókkal találkoztam akik vagy a 70-es 90-es évek poharas ,vagy a Kardos féle kétrészes utángyártott gombjait gyűjtik. Emlékszik még valaki a kétrészes menetes, vagy bajonet záras gombokra, a még régebbi egy db-ból álló belepattintós plexiüvegesre, amit gombostűvel lehetett kiszedni. Na persze tudom,hogy a holdon élek, de nekem vannak ilyenek eredeti képekkel. Na szevasztok, megyek vissza a földre,megnézem nem álmodtam-e az egészet!
Ez az én formám. Ahova végre sikerül belépnem, ott mindenki kihal pl: Kondás, oldschoolgombfoci , egyébként a káBell 850-es hozzászólásában van olyasmi /Marshall-Real/ amit én gyűjtögetek és pont hiányzik a másik /Springett-Anglia/, persze ez nem célzás akart lenni hm. Bumburnyáknak : adj életjelet magadról, valami esetleg elkészült már a kívánság listámból /nagyon várom/
Régi-új vagyok a topikon, csak a bénaságom miatt most sikerült regisztráltatnom magam. Csak irigykedve figyeltelek benneteket, örülve annak, hogy még most is sokan szeretik gyermekkorom kedvenc játékát! Én kb. két éve kezdtem újra játszani és gyűjteni a 60-as évek gombjait. Főleg a két részes / olyan, mint a Kardos féle, csak kisebb és régebbi/ gombokat gyűjtöm, lehetőleg eredeti ,max jó minőségü fénymásolt képekkel. Bár az ennél régebbi gombokat sem vetem meg természetesen! Cseréket is tudok felajánlani. Most ennyi és külön köszönet az ígért segitségért Bumbinak és az eddigiekért Xkofinak.
Köszönöm szépen a segítséget! Igen, kb a 60-as évek végéből származó képre van szükségem, de szerencsére találtam valakit, akinek van régi Labdarúgás magazinja, és abban talált képet! De azért még egyszer köszönöm!
A szektorlabda a gombfoci sportváltozata. A magam részéről a sima gombfocit jobban szeretem, mert abban valaha jó voltam, ill. volt (pontosabban még maeg is van) 73 csapatom.
A szektorlabda szabályai némiképp bonyolultabbak, mint a hagyományos gombfocié, amit régen játszottunk. A pálcára nem igazán áll rá a kezem, de majdcsak megtanulok lőni vele.
Nincs véletlenül valaki, akinek birtokában van néhány csapatkép régi Komlói Bányász és Székesfehérvári MÁV csapatokról? Előre is nagyon köszönöm!! Hatalmas segítség lenne
Volt használható színes Mönchengladbach (Hoennes, Heynkes, Stielike, Simonsen?)képem, de mintha elcseréltem volna valakivel innen. Aki esetleg magára ismer az szóljon!
Van egy hiányos csapatom, a Magyar olimpiai válogatott, az alábbi játékosokkal: Kőhalmi, Kovács Attila, Paróczai, Kelemen, Gálhidi, Dajka, Szokolai, Nagy A.
Az lenne a kérdésem, hogy kik voltak még ennek a csapatnak a tagjai?
Abban szeretném valakinek a segítségét kérni, hogy nem tudom megfejteni, melyik csapat játékosait szereztem meg! Kb a 80-as évek valamelyik magyar csapatáról van szó! A nevek a következők: Szabó László, Takács Barnabás, Horváth Miklós, Nagy Sándor, Duró József, Melis Béla! Ha valaki tudja, hogy melyik csapatról van szó, kérem írja le! Előre is nagyon köszönöm
Vidéki vagy külföldi partnereinknek - egyeztetett idõpontban - nyitvatartási idõn kívül is rendelkezésre állunk, illetve nagyobb létszámú igény esetében a kívánt helyszínen nyújtjuk szolgáltatásainkat!
Most elsősorban nem gombfocis kérdéssel jövök. Annak idején nem sikerült fullra kigyűjtenem a '92-es EB Panini albumát (24 hiányzik belőle). Ha esetleg valakinek van cserematricája belőle, szívesen egyeztetnék vele (nekem is maradt egy halom cserém).
Szükségem lenne képekre a 60-as évekből a Santos csapatáról (Pelével), valamint az akkori Penarolról és az Estudiantesről! A legjobb az lenne, ha a neveket is lehetne tudni! Mindenkinek előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Szektorlabda Barátság Kupa
Versenykiírás
A verseny célja:
A gombfoci sportváltozatának népszerűsítése. A szektorlabda versenyrendszer szélesítése.Alkalmat biztosítani a sportágban nem igazolt diáksportolóknak az országos megmérettetésre. A diáksport rangjának emelése. A koncentráló képesség, a szem-kéz koordinációs képesség, valamint a térérzék fejlesztése a sportág űzése által.
A verseny rendezője: Kisújszállási Sport EgyesületA verseny ideje : 2008.január-20-án vasárnap10.00 órától-17.00 óráig.
A verseny helyszíne: Kisújszállás Művelődési Ház Deák F.út.6.
Lebonyolítás:
A versenyen indulók létszámától függően selejtezőkre csoportos körmérkőzéssel és döntőkre kerül sor.
Nevezési díj: Felnötteknek: 500 Ft ifi és serdülőnek: 200 Ft
Díjazás: Első három helyezettje érem dijazásban részesül..
A versenyen bárki résztvehet,szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Mindenkinek jó játékot kíván:
Szervező Bizottság
A Keleti Szektorlabda Régió Szövetség Kisújszállási Művelődési Házban rendezi meg a Barátság Kupát Január 19 vagy 20-án.. Fiúk,Lányok jelenkezését várjuk! Versenyfelszerelést tudunk biztosítani. Nográd,Heves,Szolnok,Hajdu,Szabolcs,Borsod,Bács-kiskun,Békés,Csongrád megyéből várunk jelenkezőket. Korhatár nincs!
A Keleti Szektorlabda Régió Szövetséghez tartoznál. Gyere le barátaiddal a január 19-én vagy 20-án megrendezésre kerülő Barátság Kupára. Versenyszerelést tudunk biztosítani és mindenbe segítünk.
A Békéscsabában mely játékosok vannak? Mert ha a Baji - Jonut - Usmajev, Fabulya - Mracskó, Kurucz, Csató, Vancea, Gricajuk - Szarvas, Kulcsár összeállítású, akkor az '92-es.
Karácsonyra kaptam még 2 csapatot, valamint tegnap vettem még kettőt, így most:
Inter 97/98 Jugoszlávia 98 Spanyolország 2000 -kis méret (Fodor-féle) Békéscsaba 80-as évek vége -kis méret Inter új- karácsonyra Anglia új- karácsonyra Portugália új tegnap vettem -kis méret (Fodor) Bayern München tavalyi csapat- tegnap vettem -kis méret (Fodor)
Kár h nem vettem meg Argentínát, a Lokit és az MTK-t.
Mindegy, mostmár csak Juvét, valamint magyar és olasz válogatottat kell szereznem mindenáron, ezeken kívül meg amit meglátok.
Őszintén megmondom Neked, a műanyag nincsen meg, csak a képek, illetve az eredetieket elpasszoltam, csak fénymásolva vannak meg! De ha kellenek, elküldöm!
Nagyon köszönöm az invitálást. Még mélyrehatóbban meg kell ismerkednem a hivatalos szabályrendszerrel, aztán bármi lehet. Egyébként ózdi vagyok. Mégegyszer köszönöm a felhívást!
Most találtam rá erre a fórumtopikra, nagy örömömre. 17 éves vagyok, és egész kiskoromtól nagyon szeretem a gombfocit. Többnyire persze nem a hivatalos szabályrendszer szerint játszom, de ez most mindegy. :D Kisebb koromban rendszeresen véresre térdeltem magam a linóleumon, játék közben. Tavaly aztán a suliban kupakokból gyártottunk játékosokat (mivel nincs mindenkinek csapata), előkerestem a régi kapukat, haver gyártott fém kapukat is, de már mind tönkrement :( Idén aztán találtunk suliban egy rendes nagyméretű gombfociasztalt, amit ki is könyörögtünk az osztálynak. Ezen már az én csapataimmal játszunk, amiből sajnos nincs sok: Inter (97/98), Jugoszlávia (97), valamint kisebb méretből Békéscsaba (a Mracskó-féle) és Spanyolország (2000 körüli). Most szeretnék csapatokat (üreset is) és kapukat beszerezni, ill. utóbbit gyártani. Valaki nem ismer véletlenül egy ilyen dolgokkal foglalkozó internetes áruházat? Köszönöm előre is!
Mozaik, Asterix, Talpraesett Tom, Kockás (40. felettei számok), Hahota (szintén 40 felett), újságokban (Füles, Népszava, Képes Újság, Magyar Ifjúság stb.) folytatásokban megjelent történetek.
Szóval, nagyjából a 80-as évekből vagy korábbról.
Eladni max. akkor fogom, ha a csere nem jön össze.
nekem volt régen superman, batman, pókember és tini nindzsa teknőcök is. lehet még most is meg van valahol de az is lehet hogy szüleim kidobálták őket.
..szerte és szana tudsz ilyeneket találni, nem kell a keresőbe mást irni, mint az ország nevét, és valami más támpontot még, mondjuk labdarúgó válogatott, persze ne magyarul, és a képek fülre kattintasz..
Valaki tudna nekem abban segíteni hogy a neten hol tudok találni afrikai és dél-amerikai válogatott csapatképeket? az évjárat tulajdonképpen mindegy lehet régebbi és új csapatok is. vagy ha esetleg valaki tudna ilyeneket küldeni nekem emailben akkor jelezze már. köszönöm előre is
Van egy nagy halom Népsportom az 1970-es, 1974-es, 1978-as és 1982-es VB-ről. Nem ragaszkodok hozzájuk minden áron, túl sok helyet foglalnak, ha valakinek vannak régi képregényei, azzal szívesen cserélnék. Amerikai típusú szuperhősös dolgok nem hoznak lázba. A címemet gyakorlatilag mindenki ismeri, ne kíméljetek!
Amit fel tudok ajánlani:
1970
128-144. szám. Sajnos a VB-döntőről szóló hiányzik. Nem én nyúltam le/tartom meg magamnak, eleve hiányzott.
1974
138-139., 143-144., 147., 150-153., 155., 159. Erősen hiányos, de a döntőről szóló szám megvan.
1978
128-153. +különszám, de a VB-döntös szám nincs meg
Valami gáz van a maileddel,mindig egy angol figyelmeztetés jön vissza...pedig válaszlevélként és sima irottként is küldtem mailt!
Valahogy kellene ma kommunikálnunk....ha olvasod és esetleg van másik mailed,dobj egy levelet légyszi!Az utolsó levél amit Tőled kaptam az az volt amiben kérdezted:plexis?
még azt elfelejtettem beírni hogy Terry Venables 1964-ben szerepelt 2 válogatott meccsen az angol válogatottban, belgium és hollandia ellen.66-ban én ugy tudom nem volt ott a VB-n,de lehet hogy én tévedek:)))
nos az 1966-os világbajnokságon a következő angol válogatott játszott a döntőben: Banks-Cohen-J.Chartlon-Moore-Wilson-Stiles-Ball-B.Chartlon-Peters-Hunt-Hurst
Hurst három illetve Peters egy góljával nyertek 4-2 re az NSZK ellen.
Na igen , az az igazság, hogy ez a pár játékos van meg, meg hát két kapus, az egyik a Buús a másik Hegedűs. Nem tudtam, melyik kapus való ahhoz a pár mezőnyjátékoshoz! De bármilyen korabeli képet nagyon szépen megköszönök:)
amugy Buús Komlóról került Rákóczihoz..Komlót is kerestél..nem lehet,hogy ö abból van meg?Englóner..ö Pécsröl érkezett nem volt meghatározó játékos..igy ezek a játékosok akiket irsz 77-78 idején voltak egyszerre itt.
Nem tudom, mikori, de az alábbi játékosok vannak meg belőle: Buús, Márton, Englóner, Bőzsöny. Remélem, ez segített valamit:) Előre is köszi a segítséget
Felajánlok 16 délamerikai csapatot a hatvanas évekből és a hetvenes évek elejéről: Boca Juniors, River Plate, Cornthians, Penarol, Estudiantes, Santos, Flamengo, Velez Sarsfield, Fluminense, Independiente, Racing, Palmeiras, Colo-Colo, Botafogo, Gremio, Vasco da Gama.
Ugyancsak felajánlok több európai csapatot szintén a hatvanas évekből, illetve a hetvenesek elejéről: Ajax, Barcelona, Bayern München, Benfica Celtic, Feyenoord, Partizan Belgrád, Rangers, Inter, Juventus, Leeds, Manchaster United, Leeds, Newcastle, Real Madrid, St.Etienne, Fenerbachce, Galatasaray, Panathinaikos.
A csapatok legtöbb esetben az eredeti szineikben vannak meg, kisablakos, kétrészes gombfoci kivitelben.
Két csapatot adok egy képért, ami használható nagyságú és minőségű. Kérek:
Galatasaray 1960-1970 közöttit, Juventus 1963, Liverpool 1964, Newcastle 1960 és 1963, Panathinaikos 1960 és 1970 közötti, Crvena Zvezda 1960 és 1970 közötti, Sporting Lissabon 1960-1965 közötti, AEK Athén 1960 és 1970 közötti, Spanyol válogatott 1962-es, a chilei vb-ről, Puskással, csapatok a 62-es, 66-os és 70-es vb-ről.
Azt szeretném kérdezni, hogy nincs véletlenül valakinek képe 80-as évek beli SZEOL-ról (nevekkel), Haladásról, Kaposvárról és Székesfehérvári MÁV-ról, valamint a még korábbi NB 1-es Komló csapatáról? Előre is köszi
Van itt olyasvalaki, akinek vannak klasszikus, gombokból készült játékosai?
Én nagy megszállott voltam ezen a téren. Apámtól örököltem ezt a szenvedélyt. Gyerekkoromtók kezdve kb 20 éves koromig (most 23 vagyok) készítettem a játékosaimat és persze óriási mérkőzéseket játszottunk apámmal és öcsémmel.
Van két játékosom akiket még apám készített több mint 50 éve. Ha valakit érdekel teszek fel róluk képeket, és persze a saját "sztárjaimról" is :)
Sziasztok! Ha valaki tudna egy képet felrakni az 1992-es jugoszláv válogatottról - amelyik kijutott az eb-re csak ugye kizárták - azt nagyon megköszönném.
Jongbloed; Suurbier, Rijsbergen, Haan, Krol, Jansen; Van Hanegem, Neeskens, Rep; Cruyff, Rensenbrink (a nevek sajnos nem a kep alapjan vannak sorrendben)
Mindenki segítségét előre is megköszönném! Az a helyzet, hogy rengetek hiányos csapat van a birtokomban, nem egy olyan, amiből csak egy vagy két ember van meg! Az lenne a kérésem, hogy ha valakinek van az alábbi csapatokról csapatképe, akkor legyen olyan kedves küldeni az xkofi@freemail.hu címre! Évszámokat nem igazán tudnék mondani, ezért minden csapathoz odaírok pár embert, akik megvannak! Még egyszer nagyon szépen köszönöm, a legkisebb segítség is nagyon jól jönne! A képeket nem kell végül is a címre elküldeni, a fórumra is jöhet, hátha másnak is hasznára lesznek!
Nos, az alábbi csapatokról lenne szó:
Tatabánya: Hegyi, Arany, Csapó, Halász
MTK-VM: Szeibert, Bognár, Kékesi, Gáspár
Lengyel: Buncol, Ostrowski
Schalke: Lander, Rüssmann, Dörmann, Schipper
Videoton: Wollek, Nyitrai, Czeczeli, Nagy II
Spanyol: Iribar, Revilla, Suarez
Anderlecht: Andersen, Vanderbergh, Hansen, Bross
Skócia: McLeish
Bilbao: Zugazaga, Arteta
Honvéd: Kelemen, Bartos, Egervári, Dudás
Atl. Madrid: Reina, Capon, Melo, Becerra
Pécs: Rapp, Konrád, Maurer
Marseille: Bell, Cubaynes
Rába ETO: Földes, Preszeller, Handel, Csonka
Hollandia: Jongbloed
Dinamo Kiev: Veremejev
Eisenstadt: Schneider, Radakovits, Rupprecht
Roma: Turone, Giovanelli
Siófok: Keszeg, Szabó
Eger: Sass
Csehszlovák: Bilek
Románia: Camatanu
Győr: Povázsai, Kiss, Morvai, Palotai
Vasas: Fister, Ihász, Mathesz, Raduly
Honvéd: Dudás, Kotász, Bozsik
Dózsa: Göröcs, Bene, Pataki, Solymosi
Szovjet: Guszarov, Meszhi, Osztrovszkij
MTK: Sándor, Kuti
Tatabánya: Laczkó, Hetényi
Na, tudom, ez így elég sok, de ha bárkinek bármi van, akkor az nagyon jól jönne:) Remélem, kicsit feldobtam a topikot:):)
Bolhapiacon futottam beléjük, de ilyen szintű csapatokhoz rohadt nagy szerencse kell. Vagy még annál is nagyobb. Gombfocit amúgy is ritkán látni, annyira, hogy csak azért nem is érdemes kimenni. Általában hiányos csapatokat árulnak és 10-15 éveseknél nem régebbieket.
kilenc játékos egy képről van, de sem Beckenbauer, sem Maier nem arról a képről való...szóval afféle buherált csapat..
..ha jól látom az alsó sorban a balszélen az Overath, mig a jobbszélen levő az Schnellinger.. (ők a 70-es vb.n játszottak egy csapatban, abban játszott Beckenbauer is és Müller is meg Vogts is..
A 80-as évek elejétől kezdve én is képben vagyok, de mivel ezek a nevek semmit nem mondanak nekem, így biztos hogy korábbi.
A 70-es brazil válogatottal együtt vettem és egy hasonló korú NSZK-val, ez is nagyjából olyan régi lehet.
A másik két csapat emeletes, kisablakos és plexi is van hozzá, ami ma már nem divat ennél a változatnál. Segítségre lesz majd szükségem, mert nevek nincsenek a játékosokon. Valamikor lefotózom őket és felrakom.
Végignéztem a korabeli Labdarúgásokat, de tényleg nincs rajta a csapatképeken. Amit kiderítettem róla: Pillinger Béla, pécsi nevelés, Szül:1964.08.13., 176 cm, 65 kg, 9 NB I-es meccsen szerepelt összesen, gólt nem szerzett (1985 novemberi adat), 1986-ban járt le a szerződése. Az utolsó idényéban katona volt, 1 meccsen lépett pályára.
Nézte valaki rajtam kívül? Alapmű. Valamikor a 80-as években láttam, illetve most az m2-n
Vidor Miklós könyve alapján készült, ami internetes antikváriumokban is hozzáférhető.
A hátvéd halála és feltámadása
magyar tévéfilm, 61 perc
rendező: Révész György forgatókönyvíró: Vidor Miklós, Révész György dramaturg: Békés József
szereplő(k): Baltay Levente (Laci) Sárközi Lajos (Palkó) Herczenik Zoltán (Potyka) Máriáss József (Palkó nagyapja) Kautzky József (Palkó apja) Moór Marianna (Palkó anyja) Földi Teri (Laci anyja) Juhász Jácint (Laci apja) Dobránszky Zoltán (Potyka apja) Pásztor Erzsi (Potyka anyja) Várhegyi Teréz (Potykáék cselédlánya) Kállay Ilona (Kereskedőnő) Némethy Ferenc (Mérő tanár úr) Tyll Attila (Biczo tanár úr) Velenczey István (A felnőtt Laci)
A II. világháború alatt zajló történet hősei kiskamaszok, akiknek szinte egész életét kitölti nagy szenvedélyük: a gombfoci. Akár az alvajárók élnek a zűrzavaros világban, minden gondolatukat lefoglalja a játék, melynek középpontjában a csodálatos hátvéd áll, "akinek" sorsa oly sok bonyodalmat okoz. A háború azonban a szereplők életébe is betör, és ettől a pillanattól már vége a felhőtlen, boldog gyermekkornak.
Élve valahai felajánlásoddal tisztelettel kérdezném: az 1984 őszi Pécsi MSC keretében volt egy Pillinger nevű csatár, amolyan kiegészítő ember Mészáros, Réfi és Dobány mellett. Róla kellene egy használható kép, de állítólag a korabeli csapatképeken nem nagyon van rajta. Előre is köszönöm.
..de továbbra is kérdezem, Varga István, aki Varga II, vagy III, vagy IV néven szerepelt a Honvédban..neki a képe kellene..állitólag most 55 év körül lehet..ebből nagyjából lehetne következtetni mikor is játszott..
Ami a Hexagonos Vasasodat illeti, nos nekem van egy régebbi kicsit rossz (sötét) minőségű kép a Vasas 62-es bajnokcsapatáról, a felsorolt játékosoknak asszem több mint a fele megtalálható a képen. Ha ez jó akkor megpróbálhatom felrakni ide...
A Honvédból én nem emlékszem Varga Istvánra csak Varga József nevű balhátvédre, a 70-es 80-as években nyomta. A 25 év 25 labdarúgó c. Kispesti könyvből tudok csapatképet is hozzá talán. FF-t.
Meg van ez a kép is papíron, de el vannak csúszva színek, így nem volt értelme beszkennelni. Gyerekkoromban ugyanerről a képről csináltam meg magamnak a Vidit, így fejből is megy a névsor.
Felső sor: Csuhay, Disztl L., Koszta, Disztl P., Szabó, Novath
Középső sor: Borsányi, Fuisz, Vaszil, Kovács Ferenc, Vadász, Végh, Faddi
Alsó sor: Májer, Palkovics, Burcsa, Csongrádi, Horváth, Wittmanm, Gyenti
Akinek a 80-as évekből kell valami, az hanyagolja az OSZK-t, elég, ha szól nekem!!! A Labdarúgásból megvannak 82-86 közötti évfolyamok, a Képes Sportból 80-81, 84-85.
Ha nem érkezik meg minden ide, szánj rá egy napot és az Országos Széchényi Könyvtárban mindent megtalálsz (Képes Sport + Labdarúgás), színesben fénymásolnak is, igaz nem olcsón. Mi a RETRO NB I-es gombfocibajnokságunkhoz mindent így szereztünk be. Egyébként meg sztem 1-2 napon belül itt is sorjáznak majd a csapatképek...
Egy kis segítségre volna szükségem! Talán ismeritek a FIFA07 nevű PC játékot amit a számítógépen kell játszani. Nos pár emberrel együtt nagy fába vágtam a fejszémet és elhatároztam, hogy csinálok egy kis Retro kiegészítőt a gaméhoz. Egészen pontosan összeszedtem 12 régi nagy csapatot, amelyekből most adatbázis szerkesztek. A legtöbb játékosnak ugyan emlékszem a fizimiskájára, de egy csapatkép rengeteget segítene. Tehát legelsősorban ezt szeretnék kérni tőletek.
Kérlek titeket, hogy az alábbi csapatokról amennyiben van jó minőségű, világos (és ha lehet színes) csapatképetek, játékosnevekkel akkor segítsetek már ki légyszíves. Vasas 60-as évekbeli csapata Vasas 76-77-es bajnokcsapata Újpesti Dózsa 70-es évekbeli csapata Bp. Honvéd 50-es évekbeli csapata MTK (Bp. Vörös Lobogó, Bp. Bástya) 50-es évekbeli csapata Videoton 84-85 UEFA Kupa döntős csapata
Különösképpen a Videoton lenne nagyon fontos, mert arról egyáltalán nincsen csapatképem, így játékosonként kéne összebogarászni a keretet.
Egyébként jómagam is gombfoci-bolond vagyok, sőt! Mondhatni hivatalos szinten űzöm, jó barátom a honi szövetség első embere Horváth Imre is. Igérem nektek, hogy mient megleszek a FIFÁs patchhel én is beszállok a kereskedelembe, hiszen nagyjából egy nagy Delmás doboznyi csapatképem van.
..nem igazán számoltam még meg, de az egyik fajtából van 16 délamerikai, 16 európai klubcsapat, mint a 60-70-es évekből, a másik fajtából (plexis) van vagy 10-10 klubcsapat, és van vagy 20-22 válogatott, ezek is 60-70-es évekbeliek..
..természetesen néha játszom is..de csinálni is szeretem, megszerezni negy csapatképet, egy igazi ritkaságot, az az igazi jó dolog..
Főleg a 70-80-as években és a 90-es évek elején gyártottak érdekelnek. Amelyekben még volt anyag! Pl: az, amelyiknél a papírt (fotó és a játékos nevét tartalmazta) műanyag üveg fedte. A régebbi típusok nagyobbak voltak, mint a mostaniak. Ja és ami fontos: én nem a szektorlabdáról beszélek, hanem a gomfociról! :) Az Édesapám, a testvérem és én is gyűjtöttem a csapatokat. VB-ét, BL-et is rendszeresen játszottunk, természetesen selejtezőkkel. Kb 200-300 csapatunk lehet! :)
de mégis mennyi? csak mert érdekelne.gondolom neked van itt a legtöbb.honnan ez a nagy szenvedély nálad?te minden csapatot gyártasz?játszol is gombfocit vagy csak gyűjtöd?
Bejött a tippem, Lakat T. Apám regénye c. könyvében szerepel a fotó, de az általad említett két kép valójában egy!Varga Zoli fejét áthúzták, mellette kettővel pedig valakinek a fejét kicserélték Páncsicséra.
Én is Páncsicsra emlékeztem, sokkal nagyobb volt a feje. Valamilyen könyvben tutira benne van. Nekem Lakat T-től az Apám regénye gyanús, lehet, hogy az örege volt akkor az olimpiai válogatott szövetségi kapitánya.
Egyébként ezt a béna módszert a Nemzeti Sport még az elmúlt tíz évben is alkalmazta. Egy Fradi csapatkép rémlik, meg Hrutka feje...
..na pont ezt keresem..láttam akkoriban olyant, amelyiken eccerűen kiixelték egy nagy piros kereszttel a Varga Zolit, egy másikon meg ha jól emlékszem a Páncsics képét illesztették oda, kezdetleges és primitiv módon..
..többen kérték már gombfoci gyártók cimét, nevét telefonját..
no akkor..
ez a gyártó a kisablakos kétrészest gyártja, de azt hiszem a poharasnak nevezett egyrészest késziti..nagyon készséges ember, szerintem kérésre bármit elkészit, nekem is sokat segitett.. MOLNÁR LÁSZLÓ 23-415-339, 06-30-250-1373
..ez a másik gyártó ez pesti, valahol a Dob utca környékén van, ő gyártja a plexi ablakos fajtát, tőle is vettem sokat, de nem igazán mutatkozott készségesnek..amikor más szineket is szerettem volna vele gyártatni, szinte vérszemet kapott, és azt mondta, ha megfizetem a szerszámátállitási költséget, 30 rongyot, akkor igen, pedig én ugy gondoltam ha viszek neki szinező granulátumot, akkor ő is profitálhatna belőle, mert én különleges, őáltala nem gyártott szineket is szerettem volna, mint bordő, okkersárga szép és különféle kékek, zöldek.,.én ingyen adtam volna neki az anyagot, jóval többet, mint nekem szükség lett volna...no mindegy: KARDOS TIBOR 06-1322-7514
Láttam licitáltál... Légy résen, mert az antikvárium topikban tegnap este pont ez után a kiadvány után érdeklődött valaki. Ha a Pécsi Dózsa név is téged takar, akkor nem szóltam.
hol lehet ezt a gyártót megtalálni? mennyibe kerül egy csapat? én is szeretném megújítani a gyűjteményemet. sajna, a régiek annyira hiányosak, hogy... :((
Korábban 3 féle iskolára emlékszem a gombok méretét illetően. Voltak ezek a nagy, "bumburnyák" játékosok, akiknek a képe felett még egy "plexilap" is volt. Voltak a kis, könnyű, irányíthatatlan csapatok (szerintem ma már csak ilyet lehet itt-ott kapni) és a kettő közti átmenet, egy nagyobb, de nem "kétemeletes", hagyományos műanyagkarikába rakott képekkel.
Mi a harmadik, "közepes" gombokkal nyomtuk, olyanokat lehet még kapni?
Lenne egy fontos kérésem, remélem tud valaki segíteni!
Szükségem lenne pár képre: először is egy nem tudom hanyas évjáratú Győrről, aelyikben rezi, preszeller, stb játszott, másodszor egy pécsi képre (kocsis, konrád, rapp, bálint, maurer), egy diósgyőrire (oláh, tatár, fükő, feledi stb), valamint egy képre arról a magyar olimpiai válogatottról, amelyikben kőhalmi, szokolai, kovács a. stb szerepeltek! Ha valakinek van ilyen, megtenné, hogy eldobja az xkofi@freemail.hu-ra? Nagyon megköszönném!
..ez a másik fajta amit használok..határoló méretei nagyon hasonlóak az előzőhöz, itt az ablak kisebb..és nincsen plexi ablak, pusztán a képet lehet beletenni, esetleg, hogy a kép védve legyen egy vékony fóliát lehet tenni..
..itt is hasonló szinek vannak, kétféle kék, fehér, fekete, piros, narancs, lila, zöld, sárga, szürke..és minden szinből van alső és felső is..
..ez az egyik fajta gombfoci amit használok..fehér, fekete,piros, kétféle kék, zöld, sárga, narancs van alsó és felsőből is, barna és szürke csak felsőrészből..ez a fajta amibe plexi ablak van..
ma elkapott a nosztalgia és elővettem a gombfocicsapataimat, melyekkel pár éve egyedül játszottam bajnokságokat óriási élvezettel. még saját szabálykönyvem is volt, góllövők listája, sárgalaposok, NB1, Magyar Kupa, a vége felé elkezdtem BL-t is játszani.. a "gyűjtemény" 43 csapatra tehető, néhány éve abbahagytam a gyűjtögetést, egyedül már nem volt annyira izgalmas a játék 10 szezon után :) na szervusztok jó tologatást
Temészetesen manapság is lehet kapni csapatokat, ezekkel a sztárokkal, csak közel sem akkora a választék, mint régebben! Jellemzően kb 10-20 különböző csapatot lehet találni a boltokban, legalábbis az én tapasztalataim szerint...már amelyik játékboltban egyáltalán van! Jut eszembe, nem tud valaki olyan boltot, ahol esetleg megtalálhatók régebbi csapatok is????
Sziasztok! Gyerekkoromban a nyolcvanas években én is nagyon szerettem gombfocizni, a suliban mindenki gombozott, akkor volt a trafikcsapatok aranykora! Megtaláltam a régi csapataimat (40-50 db), gondosan bedobozolva, lefóliázva(!). Szomorúan tapasztalom, hogy a mai gyerekeket nem érdekli ez a nagyszerű játék, inkább számítógépeznek! Próbáltam a srácaimat rávenni, hog játszák ezt a zseniális játékot, de őket ez már nem hozza lázba (a FIFA foci meg a PES annál inkább)! A régi neveket se nagyon ismerik (Rossi, Zico, Platini, Rummenigge) talán ezért sem érdekli őket. Manapság lehet kapni gombfocit? Arra gondoltam, ha ezetleg a mai sztárokkal lennének csapatok (Rooney, Ronaldinho, Drogba, stb... ) akkor talán érdekelné őket!
Nálunk kb. a 16-os kétszerese az ún. lövőtáv. De itt sem a teljes terület, hanem két oldalt szűkítjük a pálya szögletzászlós sarka és a 16-os alapvonali sarka közötti terület felére, hogy nagyon oldalról se lehessen gólt lőni. Azonnal gól lőhető viszont támadó térfélről kintragadt kapus esetén (pl. kifut, de nem találja el a labdát).
Nálunk a passzolás nem szektorral megy, hanem pattintással, azaz ha a saját emberedre pattintasz, újra te jössz, így gyönyörű kombinációkra van mód.
Ez a Haladás-ZTE most nálunk is aktuális, pont ezekkel a játékosokkal...Mivel a 83/84-es szezont játsszuk épp. Nagyon komoly hangulata van.
Emlékszem egy Haladás (én) - Zete (unokatesóm) rangadóra, amit a nagyszüleinknél játszottunk az udvaron. Vörös Csaba, Nagy Józsi, Elekes, Görög, Marton stb. Balázs, Péter, Galántai, Gass ellen. A saját szögletzászlómtól rúgtam gólt a túlsó kapuba. Akkor irtó büszke voltam magamra, de később a haverommal rájöttünk, komolytalan 100 méterről gólt rúgni. Először bevezettük, hogy csak a támadó térfélről lehet góltszerezni, de így meg unalmas lett, olyan mint egy teniszmeccs. Én átrúgtam, ő visszarúgta, és ez ismétlődött jó sokáig. Végül, hogy valami mezőnyjáték is kialakuljon, három egyenlő részre osztottuk a pályát, gólt csak a támadó harmadból lehetett szerezni. Ez elég működőképes lett.
Köszönöm a felajánlásod! Alkalomadtán lehet, hogy majd élek is a lehetőséggel.
Azt szeretném még megkérdezni tőletek (azaz a topiclakók mindegyikétől), hogy ti hogy álltok a hivatalos asztali labdarúgással (ma már szektorlabdarúgás)? Nézitek-e, játsszátok-e a szabályait, mennyire elfogadható nektek?
Mi megpróbálkoztunk néhány elemének átvételével, de nem lett izgalmasabb a dolog tőle. Tudom, hogy a hivatásos versenyzők azt mondják, hogy ez a sport NEM a valódi foci modellezése, tehát nem kell törekednie a futball realisztikus hangulatára, de számunkra pl. nonszensz, hogy a félpályát átlépő szektort bebikázzák a kapuba. Nem tudom, szó volt-e már erről itt. Egyáltalán: milyen szabályokkal játszotok? Csak nagy vonalakban persze.
Én már "korosabb" vagyok,de még mindig imádok játszani.20 éve kezdtem,majd az
öcsémmel,most pedig a kis fiammal nyomjuk az ipart.Már az ötödik bajnokságnál tartunk,egy BL, egy VB, és három magyar bajnokság. Most ,hogy a gyerekemnek vásárolok gombfocit,teljesen lázba jövök és a gyerekkoromat idézi!
Szeretnénk még több régi csapatot összegyűjteni és ezzel tuti meccseket vívni.
igen vannak olyanok is akik úgy gondolkodnak hogy a gombfocit csak egy bizonyos korig lehet játszani mert "felnőtt korban" ha még játszol az ciki meg gyerekes.engem ezek nem érdekelnek.szerintem ez egy szenvedély nyílván a labdarugás iránti szeretet is úgyhogy ehhez télleg kell bizonyos megszálottság.emlékszem én is felhajtott szőnyeg mellett a parkettán, térdepelve játszottam reggeltől késő estig.és persze ahogy az illik közvetítettem mindent.mit közvetítettem egyenesen ordibáltam olyan átéléssel vetettem bele magam a játékba.:))nemrég gyártottam egy pályát(saját készítés) és most azon próbálom felidézni a régi emléleket:)
kényelmesebb kétségkívül asztalon játszani mint a földön ülve:)))
Magyarázza meg valaki, miért van az, ha egy felnőtt leül (földön játszok/ttam) gombfocizni, azt hülyének nézik, de ha a számítógépen játszik focit, az még belefér?!Írhattam volna műanyag katonákat és háborús játékprogramokat is.
..ne viccelj, és ne sértődj már meg, hiszen olyan kevesen vagyunk akik gombfocizunk.. :-)))
..én már 1967-ben ugy jártam el, hogy az ujságból kivágott képeket tettem a szétszedhetős gombficijátékosokba...ezért is van nosztalgiám az 1968-72 közötti csapatok iránt..
Kollektív hülyéneknézésemet be lehet fejezni!!! Természetesen tisztában vagyok vele, hogy lehet képeket gyártani a csapatokhoz, mint ahogy gyártottam is majd' 20 éven keresztül. Régen a boltban kapható csapatokat bénának találtam. Hatalmas trauma volt 86-ban, mikor otthon kibontottam a francia válogatottat és nem volt benne Tigana. Az eredeti képeket általában szépen kiszedtem, elraktam és új csapatokat gyártottam. Minden játékosból csak egyet csináltam és, ha az a valós életben átigazolt valahová, akkor én is áttettem abba a csapatba. Ez egy idő után követethetetlen lett, olyanok kerültek egy csapatba, akik sohasem játszottak együtt. Ma már aktívan nem használom a gombokat, de ha belebotlok egy régi csapatba, nem hagyom ott.
Ne vicceljetek, mi csak így csinálunk csapatokat már 16 éve, különben honnan a pitliből lett volna nekem anno fényképes uruguay-i csapatom?! Márpedig valahonnan kellett, sőt sokszor csak a nevek beleírása maradt (anno kézzel, aztán géppel), mert képeket sehonnan sem tudtunk szerezni. És ugye 1991-ben is friss csapatokkal kellett nyomni a vb-t.
A mostani RETRO NB I-es bajnokságunk képeit a Széchényi könyvtárból kellett fénymásolnunk, mivel a neten hiába is keresnénk mondjuk 1984-es Csepelt. Most gyakorlatilag minden játékosunk színes fotókon van meg, igen jó minőségben. Kell is a hangulathoz, az biztos.
Viszont régi poharas csapatokra vevő lennék, fényképek nem érdekesek. De csak a speciális 80-as évek eleji-közepi garnitúrák érdekelnek. Illetve, hogy viszonylag ép legyen a készlet, ne legyenek letörve stb.
Dobnál nekem egy email? xkofi@freemail.hu-ra, mert engem érdekelnének ezek a csapatok, és mivel nekem is van több, mint 400, biztos nekem is van cserealapom, eírhatnád, h kb miket keresel