Keresés

Részletes keresés

Leki Creative Commons License 2000.07.25 0 0 106
Premier előtt a Dunaferr

Története legnagyobb megmérettetése előtt áll a PNB utolsó bajnokaként a Bajnokok Ligája selejtezőjében próbálkozó Dunaferr SE labdarúgócsapata. A dunaújvárosi futballcsapat hosszú évek alsóbb osztályú vegetálása után két éve került fel a legjobbak közé, és a második esztendőben meg is nyerte a bajnokságot. Adott tehát a lehetőség, hogy a futballisták elinduljanak a női kézilabdások által már ismert úton Európába.

Vas András
2000. július 25. kedd 13:42

A BL szerdai második fordulójára készülő újvárosiaknál mindenki egészségesen várja a horvát Hajduk Split elleni, 20.15 órakor kezdődő idegenbeli találkozót, melyet az olasz Cosimo Bolognino dirigál majd.
„Szerencsére a szombati, Kispest elleni bajnoki mérkőzésen senki sem sérült meg, mindenki egészséges” – nyilatkozta az elutazás előtt Egervári Sándor vezetőedzője. A szakvezető hozzátette, négy videokazettát szereztek be a splitiekről, így sikerült alaposan kielemezni a horvát együttes játékát. „Úgy érzem, elég információval rendelkezünk ahhoz, hogy kidolgozzuk a megfelelő taktikát – jelentette ki a két év alatt két bajnoki címet (egyiket az MTK szakvezetőjeként) szerző szakember. – Szerettem volna ebben az idényben tétmérkőzésen is megnézni a Hajdukot, de a hétvégi horvát Szuper Kupa fináléját elhalasztották, így a korábbi edzőmeccseket, illetve a tavalyi horvát kupadöntőt elemeztük.” Egervári szerint csapatát várhatóan feldobja a spliti stadion különleges hangulata. „Egész más lesz a légkör, mint amit itthon megszoktunk.
A hazai 3-4 ezer nézővel szemben várhatóan 30 ezren lesznek a lelátón, ami minden focistát feldob. Az ellenfél játékerejére való tekintettel a középpályássor védekezését fogjuk megerősíteni, de nem szeretnénk lemondani a támadásokról sem. Remélem, beválik az elképzelésünk és sikerül olyan eredményt elérnünk, amely miatt nem kell szégyenkeznünk és továbbra is nyílt marad a továbbjutás kérdése a jövő heti győri visszavágó előtt. Igen, az újvárosiak kénytelenek lemondani a hazai pálya jelentette előnyökről, ugyanis stadionjuk nem felel meg az UEFA előírásainak. A dunaferres különítmény egyébként kedd délelőtt különgéppel repülnek Splitbe, majd a megérkezés után a mérkőzés időpontjában és helyszínén tartanak edzést, amely után Egervári kijelöli a kezdőcsapatot.
Splitben bizakodva, ugyanakkor óvatosan várják a magyar bajnokot. A horvát közvélemény továbbjutást vár a Hajduk Splittől, ugyanakkor hallottak a Dunaferr csaknem egy éves, harminckét mérkőzés óta tartó bajnoki veretlenségi sorozatáról – utoljára a Debrecen tudta megverni a vasgyáriakat az 1999/2000-es bajnoki idény nyitányán – és ez óvatosságra inti az egyesület vezetőit és játékosait.
A horvát szakemberek szerint 50-50 százalék az esélye mindkét csapatnak a továbbjutásra. Ha a múltat nézzük, akkor ez az előrejelzés mindenképpen az újvárosiakra nézve hízelgő, hiszen ellenfelük jóval nagyobb nemzetközi és hazai eredményekkel rendelkezik: 89 éves története során a Hajduk tizenötször nyert bajnokságot és tizenegyszer hódította el az országos – jugoszláv, majd horvát – kupát. A Bajnokok Ligája 1990/91 óta íródó története során eddig kétszer szerepelt a sorozatban, az 1994/95-ös idényben a negyeddöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Ajax Amszterdam állította meg: a spliti gólnélküli döntetlen után, a visszavágón a holland együttes nyert 3-0-ra. Az akkori gárdából hárman ma tagjai a válogatott keretnek – Igor Stimac, Tonci Gabric és Aljosa Asanovic –, a mostani csapatból viszont senki sem szerepel a nemzeti együttesben. A második BL-szereplés már kevésbé volt sikeres: az 1995/96-os kiírásban a görög Panathinaikosz búcsúztatta a splitieket idegenben lőtt góllal (az első találkozón Splitben 1-1, az athéni visszavágón 0-0 volt az eredmény).
Mint Egervári Sándor említette szerda este fantasztikus légkör vár a magyar bajnokra: a Hajduk a Poljud stadionban rendezi hazai összecsapásait, mely Európa egyik legmutatósabb létesítménye, lelátóit üvegtető borítja (1990-ben az atlétikai Európa-bajnokságnak adott otthont), és a nézőtéren 34260 néző befogadására alkalmas. Szintén a horvát csapathoz kapcsolódó a hír: érintett abban az adócsalási ügyben, mely szerint Horvátország négy vezető labdarúgóklubja – a Dinamo Zagreb, a Hajduk, az NK Osijek és az NK Rijeka – összesen 70 millió dollárral tartozik az államnak. Az adóhivatal ellenőrei ugyanis mind a négy egyesület gazdálkodásában súlyos törvénytelenségeket találtak: a klubok feketepénzeket fizettek ki a játékosoknak, az adó jelentős részét pedig szerződéskötési jutalék vagy honorárium címén különböző menedzserek, illetve fiktív, játékosközvetítéssel foglalkozó cégek számlájára utalták át.
(www.index.hu)

Előzmény: Leki (105)
Leki Creative Commons License 2000.07.24 0 0 105
Kispest-Dunaferr 1-1, ezzel legalább a veretlenség megmaradt, de jó lenne, ha szerdán minimum ez megmaradna!
Előzmény: Spingár Olivér (104)
Spingár Olivér Creative Commons License 2000.07.21 0 0 104
Hali!

Holnap kezdődik a bajnokság. Hogy látjátok az esélyeket? Szerintem ősszel az 1-2. helyen tavasszal az első 3-ban benneleszünk. Elképzelhetőnek tartom a BL csoportbajutást is. Ha a Hajduk Split-en továbbjutunk akkor vagy az ír Shelbourne FC-vel vagy a norvég Rosenborg BK-val kerülünk össze (attól függöen, hogy egymás ellen mit játszanak).

Üdv.:
OliBLOOD

Leki Creative Commons License 2000.07.17 0 0 103
Dunaferr: csorbíthatatlan lendülettel a Csorba-tónál
2000 júl. 17 13:14 - Forrás: MTI - (Munkatársunktól)

A férfi bajnokság aranyérmese, a Dunaferr SE elkezdte a felkészülést a következo idényre. A KEK-döntos együttes egy hetet Magyarországon, Dunaújvárosban tölt, majd 12 napra magaslati táborba, a Csorba-tóhoz (Strbské pleso - ennél már csak a fagylalt szlovák nevét nyelvtörobb kimondani: zmrlzlna) utazik. A hazatérés után több edzomérkozés szerepel a programban, többek között az olimpiára készülo szlovén válogatott ellen.

Skaliczki László vezetoedzo már nem számíthat a német Grosswallstadthoz szerzodött átlövo Décsi Gáborra. A Dunaferrhez került viszont a nyíregyházi gólkirály, Mohácsi Árpád, aki nyírségi kitérojét megelozoen a Békéscsaba, illetve az Elektromos játékosa volt, és a kilencvenes évek elején ot tartották Éles József után a legreményteljesebb jobbkezes lövonek. Skaliczki és Mohácsi tulajdonképpen földik: mindketten Békés-megyeiek. Erosítést jelent az is, hogy Marosi László, az elozo idény második felét lábsérülés miatt kihagyó 37 éves világklasszis már edz, és tervei szerint augusztus közepétol teljes értéku munkát végez.
(www.sportforum.hu)

Előzmény: Mtimi (102)
Mtimi Creative Commons License 2000.07.15 0 0 102
Sammyről: ha a Dunaferr-vezetők egyszerűen képtelenek megegyezni a Mezt-cel, és ő mindenáron oda akar igazolni, akkor természetes, hogy nem a Dunaferr érdekeit fogja nézni, amikor megoldást keres. Ezt az újvárosi vezetők rontották el, bár végül állítólag jó szerződést kötöttek a Fradival. Én se maradnék olyan helyen, ahol nem igazán értékelnek...Aztán persze próbálják minél több pénzzel megtartani Sammyt.
Egyébként szerintem jók az igazolásaink (Csíkos, Sávolt), erről az orosz lányról tudtok valamit?
HAJRÁ KOHÁSZ!
Leki Creative Commons License 2000.07.14 0 0 101
Hát éljen a szólászabadság, ott legalább nem fognak moderálni téged!:)))
HAJRÁ DUNAFERR!!!
Előzmény: Polyci (97)
dzsoni Creative Commons License 2000.07.14 0 0 100
OliBLOOD!

Ha jól tévedek a maiban(Péntek) van róla szó (sajnos már nem tudok utánanézni, mert elvitték). A Split elleni BL-selejtezőre készült.
Egy platós kocsin elvinni nem is nagy ügy, nekem inkább az a furcsa, hogy a sportcsarnokból tudták észrevétlenül lenyúlni... Hát nincsen ott őr?

Dzsoni
DUNAFERR!!!

Előzmény: Spingár Olivér (99)
Spingár Olivér Creative Commons License 2000.07.14 0 0 99
Dzsoni!

Mikori számban volt ez? Azt nem írta, hogy melyik meccsre készült volna? Hogy tudták ellopni? Kire gyanakodbak?
Szerintem elég feltünő, ha valaki elvisz egy 80m2-es zászlót.

Üdv.:
OliBLOOD

Előzmény: dzsoni (98)
dzsoni Creative Commons License 2000.07.14 0 0 98
Polyci!

Nevelőegyesület ide, klubszeretet oda, Farkas A. bunkó volt. Ennyi. Szerintem valakre(kikre) megsértődött itt Újvárosban. Már eddig is többször mondta, hogy semmiképpen nem akar itt maradni.

Látvány: A helyi újság arról adott hírt, hogy ellopták a több napon át készített, 80m2-es zászlót, amivel a RA nyomult volna. Remélem lesz elég idő és pénz pótolni...

Dzsoni
DUNAFERR!!!

Előzmény: Polyci (95)
MCsaba_d Creative Commons License 2000.07.14 0 0 96
Polyci!
Az FTC egyszer eladta Farkast a Dferrnek gondolom jó pénzért, a Dferr pedig sztárfizetést adott neki. Most Farkas kigolyózta a Dferrt, és gazdagította a semmiért szeretett nevelőegyesületét. Ha ez korrekt dolog, akkor igazad van. (Ha Farkas annyira szereti nevelőegyesületét, akkor miért ment el a legnagyobb vetélytárshoz anno? Természetesen a pénzért, tehát szó nincs klubszeretetről, korrektségről, csak a pillanatnyi érdekről, ez a zsoldos filozófia. De én tényleg kivülálló vagyok a témában, így befejezem a részemről.)
Előzmény: Polyci (95)
MCsaba_d Creative Commons License 2000.07.14 0 0 94
Polyci!
Valóban érdektelen vagyok a témában VASAS drukker létemre, csak én még valahol próbálok hinni olyan ósdi elvekben, mint fair play, klubszeretet, korrektség, stb. Tudom, maradi vagyok.
Előzmény: Polyci (92)
Leki Creative Commons License 2000.07.13 0 0 93
Azért olyan nagy elvándorlás nem volt, mint pl. a Cornexinél...csak itt ugye jobban feltűnik, mert a Dunaferrel már foglalkozni kell! Ezt legalább elértük. Az, hogy Farkas Andi hogy lépett le az ő baja, ha már annyira francia játékos akart lenni ő is...
Sajnos amúgy is épp elég játékos távozott már idén külföldre a női kézisek közül, csak azoknak nem volt ilyen nagy körítése..
Előzmény: MCsaba_d (91)
MCsaba_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 91
Sziasztok! Mi van Nálatok a női kézinél? Sorban mennek el a spílerek, Farkas Andrea ráadásul rendkívül "korrekt" volt, hogy az FTC-n keresztül ment Metzbe, és így a nagy pénzt a zöldek nyúlták le!
dzsoni Creative Commons License 2000.07.12 0 0 90
Elég sűrűnek tűnik a szombati nap.
Úgy tűnik, hogy nem fog sikerülni feljutni Pestre 8^(
Pedig érdemes lenne...

Dzsoni
DUNAFERR!!!

TZS Creative Commons License 2000.07.11 0 0 89
A kérdőjel természetesen nem kérdőjel.
(Elveszett a pontosvesszőm:-)))))
Előzmény: TZS (88)
TZS Creative Commons License 2000.07.11 0 0 88
Fáy utca? 18:00

Szeretettel várunk benneteket.

Hajrá Vasas!

Előzmény: dzsoni (87)
dzsoni Creative Commons License 2000.07.11 0 0 87
Hi!

Szombaton Vasas meccs.
Itthon lesz v. Bpesten?
Ha vki tudja, tájékoztasson!
Koszi
Dzsoni
DUNAFERR!!!

Spingár Olivér Creative Commons License 2000.07.08 0 0 86
Hali!
Itt az NB1 sorsolása:
1. forduló, július 22., szombat, A-csoport: Matáv Sopron--Lombard FC Tatabánya, Ferencvárosi TC--Haladás FC, Kispest-Honvéd FC--Dunaferr SE, Nyírség-Spartacus FC--Gyõri ETO FC. B-csoport: MTK Hungária FC--Debreceni VSC, Zalahús ZTE FC--Pécsi MFC, Videoton FC--Nagykanizsa, Újpest FC--Vasas

2. forduló, július 29., szombat, A-csoport: Gyõri ETO FC--Kispest-Honvéd FC, Dunaferr SE--Ferencvárosi TC, Haladás FC--Matáv Sopron, Nyírség-Spartacus FC--Lombard FC Tatabánya. B-csoport: Vasas--Videoton FC, Nagykanizsa--Zalahús ZTE FC, Pécsi MFC--MTK Hungária FC, Újpest FC--Debreceni VSC

3. forduló, augusztus 5., szombat, A-csoport: Matáv Sopron--Dunaferr SE, Ferencvárosi TC--Gyõri ETO FC, Kispest-Honvéd FC--Nyírség-Spartacus FC, Lombard FC Tatabánya--Haladás FC. B-csoport: MTK Hungária FC--Nagykanizsa, Zalahús ZTE FC--Vasas, Videoton FC--Újpest FC, Debreceni VSC--Pécsi MFC

4. forduló, augusztus 12., szombat, A-csoport: Matáv Sopron--Nyírség-Spartacus FC, Ferencvárosi TC-- Kispest-Honvéd FC, Haladás FC--Gyõri ETO FC, Lombard FC Tatabánya--Dunaferr SE. B-csoport: MTK Hungária FC--Újpest FC, Zalahús ZTE FC--Videoton FC, Pécsi MFC--Vasas, Debreceni VSC--Nagykanizsa

5. forduló, augusztus 19., szombat, A-csoport: Kispest-Honvéd FC--Lombard FC Tatabánya, Nyírség-Spartacus FC--Ferencvárosi TC, Gyõri ETO FC--Matáv Sopron, Dunaferr SE--Haladás FC. B-csoport: Videoton FC--Debreceni VSC, Újpest FC--Zalahús ZTE FC, Vasas--MTK Hungária FC, Nagykanizsa--Pécsi MFC

6. forduló, augusztus 26., szombat, A-csoport: Matáv Sopron--Ferencvárosi TC, Dunaferr SE-- Nyírség-Spartacus FC, Haladás FC--Kispest-Honvéd FC, Lombard FC Tatabánya--Gyõri ETO FC. B-csoport: MTK-Hungária FC--Zalahús ZTE FC, Nagykanizsa--Újpest FC, Pécsi MFC--Videoton FC, Debreceni VSC--Vasas

7. forduló, szeptember 9., szombat, A-csoport: Ferencvárosi TC--Lombard FC Tatabánya, Kispest-Honvéd FC--Matáv Sopron, Nyírség-Spartacus FC--Haladás FC, Gyõri ETO FC--Dunaferr SE. B-csoport: Zalahús ZTE FC--Debreceni VSC, Videoton FC--MTK Hungária FC, Újpest FC--Pécsi MFC, Vasas--Nagykanizsa

8. forduló, szeptember 16., szombat, A-csoport: Lombard FC Tatabánya--Matáv Sopron, Haladás FC--Ferencvárosi TC, Dunaferr SE--Kispest-Honvéd FC, Gyõri ETO FC--Nyírség-Spartacus FC. B-csoport:Debreceni VSC--MTK Hungária FC, Pécsi MFC--Zalahús ZTE FC, Nagykanizsa--Videoton FC, Vasas--Újpest FC

9. forduló, szeptember 20., szerda, A-csoport: Kispest-Honvéd FC--Gyõri ETO FC, Ferencvárosi TC--Dunaferr SE, Matáv Sopron--Haladás FC, Lombard FC Tatabánya--Nyírség-Spartacus FC. B-csoport: Videoton FC--Vasas, Zalahús ZTE FC--Nagykanizsa, MTK Hungária FC--Pécsi MFC, Debreceni VSC--Újpest FC

10. forduló, szeptember 23., szombat, A-csoport: Dunaferr SE--Matáv Sopron, Gyõri ETO FC--Ferencvárosi TC, Nyírség-Spartacus FC--Kispest-Honvéd FC, Haladás FC--Lombard FC Tatabánya. B-csoport: Nagykanizsa--MTK Hungária FC, Vasas--Zalahús ZTE FC, Újpest FC--Videoton FC, Pécsi MFC--Debreceni VSC

11. forduló, szeptember 30., szombat, A-csoport: Nyírség-Spartacus FC--Matáv Sopron, Kispest-Honvéd FC--Ferencvárosi TC, Gyõri ETO FC--Haladás FC, Dunaferr SE--Lombard FC Tatabánya. B-csoport: Újpest FC--MTK Hungária FC, Videoton FC--Zalahús ZTE FC, Vasas--Pécsi MFC, Nagykanizsa--Debreceni VSC

12. forduló, október 14., szombat, A-csoport: Lombard FC Tatabánya--Kispest-Honvéd FC, Ferencvárosi TC--Nyírség-Spartacus FC, Matáv Sopron--Gyõri ETO FC, Haladás FC--Dunaferr SE. B-csoport: Debreceni VSC--Videoton FC, Zalahús ZTE FC--Újpest FC, MTK Hungária FC--Vasas, Pécsi MFC--Nagykanizsa

13. forduló, október 21., szombat, A-csoport: Ferencvárosi TC--Matáv Sopron, Nyírség-Spartacus FC-- Dunaferr SE, Kispest-Honvéd FC--Haladás FC, Gyõri ETO FC--Lombard FC Tatabánya. B-csoport: Zalahús ZTE FC--MTK Hungária FC, Újpest FC--Nagykanizsa, Videoton FC--Pécsi MFC, Vasas--Debreceni VSC

14. forduló, október 28., szombat A-csoport: Lombard FC Tatabánya--Ferencvárosi TC, Matáv Sopron-- Kispest-Honvéd FC, Haladás FC--Nyírség-Spartacus FC, Dunaferr SE--Gyõri ETO FC. B-csoport: Debreceni VSC--Zalahús ZTE FC, MTK Hungária FC--Videoton FC, Pécsi MFC--Újpest FC, Nagykanizsa--Vasas

Úgy néz ki, hogy ottleszek Splitben, mivel időben meg fog jönni az útlvelem.

Üdv.:
OliBLOOD

Mancs_d Creative Commons License 2000.07.08 0 0 85
Lemonhead!

Ha majd kiutazol a meccsre horvatorszagba, felejtsed is ott magad orokre.
Van itt eleg huje nelkuled is

Előzmény: lemonhead (77)
Spingár Olivér Creative Commons License 2000.07.05 0 0 84
Köszi, de nekem sajnos régi van.

Üdv.:
OliBLOOD

Előzmény: robi25 (83)
robi25 Creative Commons License 2000.07.05 0 0 83
Bocs, hogy idepofátlankodok: Horvátországba az új személyi jó. Na jó utazást
Előzmény: Spingár Olivér (82)
Spingár Olivér Creative Commons License 2000.07.05 0 0 82
Hali!

Jónak kellene lennie? Majd utánajárok.

Üdv.:
OliBLOOD

Matyi.sk2 Creative Commons License 2000.07.05 0 0 81
Olivér!

Horvátországba nem jó a személyi ?

Üdv.
Hajrá Dunaferr

Előzmény: Spingár Olivér (80)
Spingár Olivér Creative Commons License 2000.07.04 0 0 80
Hali!

Lehet, hogy tudok menni a külföldi meccsre is. "Csak" az útlevelemnek kell addigra elkészülnie. Nemrég vettem észre, hogy lejárt. A kinti jegyár 50 Knkörül lesz (Split-i sráctól kérdeztem).

Üdv.:
OliBLOOD

Matyi.sk2 Creative Commons License 2000.07.04 0 0 79
Szia!

Akasztón nincs megfelelő eredményjelző. Sajnos..

Üdv.

Előzmény: MCsaba_d (78)
MCsaba_d Creative Commons License 2000.07.04 0 0 78
Szisztok!

Csak egy kérdés: miért Győrben lesz a kupameccs? Akasztó közelebb van Dunaújvároshoz, és ott igazi esemény lenne végre egy jó meccs, míg a győrieket szerintem nem igazán érdekli a Dferr meccs.

lemonhead Creative Commons License 2000.07.03 0 0 77
O.K. De ne mond el senkinek! :-))))
Előzmény: Leki (76)
Leki Creative Commons License 2000.07.03 0 0 76
citromfej!

Valdd be végre, hogy horvát nemzetiségű vagy, így legalább megérteném, hogy nekik szurkolsz.
Tudod semmi bajom a horvátokkal, sőt még szimpatikusak is számomra, de pl. amikor az MTK játszott a Dinamo Zagrebbel(ex-Croatia), akkor az MTK-nak szurkoltam, mert mégiscsak ők képviselték a magyarokat(még a horvát rádión is hallgattam a közvetítést, mert épp máshol nem ment a kinti meccsről). Utána már a Croatianak drukkoltam, hogy minnél tovább jussanak, ha már kiverték az MTK-t...

Előzmény: lemonhead (74)
lemonhead Creative Commons License 2000.07.03 0 0 75
Europa legregebbi szurkoloi csoportosulasa!

www.torcida.org

lemonhead Creative Commons License 2000.07.03 0 0 74
Majd Gyorben meglatod mi is az a Torcida! Persze az lenne a legjobb ha elutaznal Splitbe, legalabb lenne Dunaferr szurkolo is!
A Torcida a Hajduk szurkoloi csoportosulasa es egy kicsit korabban alapitottak (meg valamikor az 50-es evekben) mint a Fradiet!

TORCIDA BUDAPEST

Előzmény: Leki (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!