Bár Korom Gyula hasonlóan zokni a fizikához, ám az ő tanult szakmája orvos.
Másik különbség, hogy ő nem csak szájalt, hanem valóban kiadatott egy vastag könyvet (persze a saját költségén) a relativitáselméletről. Más kérdés, hogy az egész egy irdatlan ostobasághalmaz.
Vegyünk egy példát. Itt van a Hold forgásának a kérdése.
Milyen matek, vagy milyen levezetés kell hozzá?
Semmilyen. Fel kell vinni a Holdra egy (vagy több) ingát, és meg kell figyelni (pl. kamerával), hogy körbefordulnak-e. Ha igen, akkor te nyertél. Ha nem, akkor én és az újfizika.
Hol van itt levezetés? Sehol.
A fizikában vannak minőségi és mennyiségi kérdések.
A minőségi kérdések eldöntéséhez nem kell matek.
A mennyiségi kérdésekhez már igen. De ezt nem tagadja senki.
A matek fontos dolog, nagyon hasznos segédeszköz, de nem az a döntő a fizikában.
Ha az egyik ingát a Hold valamelyik (képzelt) sarkán állítanák fel, akkor ott 28 nap alatt kellene körbefordulnia a régi fizika szerint. Ha egy másik ingát a Hold (képzelt) egyenlítőjén állítanák fel, akkor annak nem szabadna körbefordulni sem a régi, sem az új fizika szerint.
Még ehhez sem kell nagy számítgatás.
Ha a (képzelt) sarok és az egyenlítő között állítanának föl egy ingát, akkor már lehetne számolgatni, hogy mennyi lenne a körbefordulási ideje a régi fizika szerint, ha forogna a Hold.
Az újfizika szerint ezt is felesleges számolgatni, mert ha a Hold nem forog, akkor a Hold akármelyik részén állítod fel az ingát, sehol sem szabad körbefordulnia.
Szóval van amikor nem kell a matek, de van amikor nagyon hasznos.
Volt két fizika előadó tanárom az egyetemen. Az egyik akadémikus volt, ő egyetlen képletet sem írt a táblára, Csak "mesélt", de síri csendben szájtátva hallgattuk.
Volt egy másik, (aki a matek tanszékről jött át fizikusnak). Fél óra alatt 6 táblát írt tele képletekkel, majd letöröltette és újra kezdte. Már az első tábla után elvesztettük a fonalat és nem figyelt senki. Inkább rejtvényt fejtettünk.
Jönne egy építész és azt mondaná: szuperúj szerkezetet találtam ki, a régiek ehhez képest szarok. Sokkal egyszerűbb, olcsóbb, szebb és tovább bírja. Tervrajz nuku. Ezután közli az építőkkel, hogy építsenek egyszerűbb, olcsóbb, szebb és tartósabb épületet! Hahaha!
Akármit handabandázol itt, levezetések nélkül csak mesekönyv. Sajnos a levezetések képletekkel és matekkal történnek.
Annál mindenesetre nagyságrendekkel több dolgot alkottam, mint amit te itt elővezettél. Olyan berendezéseket, tanulmányokat, publikációkat, könyveket, amelyeket nem csupán én magam képzelek értéknek, hanem a vevőik, a használóik, vagy az olvasóik, hivatkozóik is. A tanítványaimról már nem is beszélve.