melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Már az Erste-hez megy a fizum, ott is volt 8%-os akció, illetve 15E HUF ajándékot adnak, ha 3 hónapig oda utaltatod a fizudat. Nem tudom, hogy a Citinél hogyan van, de az Erste-nél rákérdeztem, ott tényleg oda kell utaltatni a fizetésedet, nem elég, ha csak valami kamú közleménnyel hónap elején odautalsz valamit. Ha a Citinél is ez van, akkor ezt buktam..
Tegnaptól van: Citibank 8% 3hó. 0Ft-os bankszámlát kell nyitni + 2x 150eFt jóváírás kell. (Komolyabban nem néztem, lehet, van még valami trükk benne..)
Nos tegyük fel, hogy 1M -t kötöttem le júl 13-án. (csak a példa kedvéért)
2,
júl 29-én a teljes megtakarítási állományom ezek szerint volt 1M HUF, mely a betéti számlámon volt vezetve. (júl 13 előtt nem volt ott pénzem)
3,
September 13-án, lejáratkor a folyószámlámon jóváíródik 1M Ft (tőke) illetve 0,01M Ft (kamat - kb). Ezt az összeget le szeretném kötni két hónapra, 9%-os kamattal. Ekkor a bank megnézi, hogy a lekötni kívánt 1,01M Ft az tényleg több mint a július 29-én vezetett 1M Ft, így a teljes összeget leköthetem.
Szóról szóra ez szepel a hírdetményben, de igen, tudom, hogy nem logikus és nem ez a gyakorlat.
értem amit mondasz, logikus is. A probléma csak az vele, hogy a hírdetményben nem ez szerepel.
Felhívtam az ügyintézőjöket az is csak beszélt össze vissza, nem tudta megmondani, hogy miután lejár a pénzem milyen feltételek mellett fogom tudni lekötni. Végől megkérdezett valakit és az jött ki, hogy csak a növekmény számít, tehát a korábban lekötött tőkét nem tudnám akciósan lekötni. Nekem úgy tűnik, hogy a "gyengébb kollégák" átvándoroltak az AXA-tól a MagNet-hez...
Új pénz: csak az a pénz ami az adott időpontban nézett összes, mindenestül számolt (folyószámla, betét, deviza számla, deviza betét) állomány felett van. Tehát a lekötött betétben lévő x összeged már nem új forrás.
1. Szerintem továbbra is a Magnetnél (Kamat-halmozó betét új forrásra, 2 hónap, 1M felett: 9%)
2. Tisztában vagyok a Magnetes dolgokkal, de ez most nem sokat jelent, mert vadonatúj konstrukcióról van szó. Mindenképpen a bankot kellene megkérdezned, a szöveg ugyanis nem teljesen egyértelmű.
Valóban lehet úgy érteni (sőt, ha szó szerint vesszük csak így lehet), hogy új forrásnak számít az olyan lekötés (teljes összegében), amely nagyobb, mint a júl. 29-én fennálló betétállomány.
Viszont az volna a logikus, ha csak a júl. 29-i egyenleg fölötti rész számítana új forrásnak. Nem lehetetlen, hogy valójában erre gondolnak. De ezt csak ők tudják megmondani (vagy aki már kötött ilyet).
A kérdés adott, hol van most a legjobb betéti kamat?
2,
A MagNet-nál a következő szöveggel hirdetnek akciós 2 hónapos betétet:
2 hónap (új forrás)
8,50% (8,48%) 9,00% (8,98%) 9,00% (8,98%)
A Bank új forrásnak tekinti az Ügyfél által lekötésre kerülő betétösszeget, amenynyiben
az meghaladja a 2011. július 29-i megtakarítási állományát. Az aktuális
megtakarítási állományánál figyelembe vételre kerül az ügyfél valamennyi, a
Banknál 2011. július 29-én forintban és devizában vezetett bankszámláin, lekötött
betétszámláin, Tartós Megtakarítási számláján, Királyi Takarékszámláján
fennálló egyenleg. A deviza megtakarítási állomány megállapításánál a Bank a
2011. július 29-én jegyzett MNB hivatalos devizaárfolyamokat veszi figyelembe,
melynek mértéke: 270.2 EUR/HUF, 236.17 CHF/HUF és 189.27 USD/HUF.
Az akciós kamat feltétele:
a kamatrögzítési időszak alatt legalább havi 50 000 Ft
jóváírás a fizetési számlán. Amennyiben a feltételek nem teljesülnek a kamatrögzítési
időszak alatt, a bank a nem akciós, hirdetmény szerinti 2 hónapos Kamathalmozó
betétkamatot fizeti az elhelyezett betét után.
Ezt hogyan kell értelmezni? Már van a MegNetnél pénzem (x összeg), amit július 11-én kötöttem le, Sept 11-én jár le. Ezt a pénz illetve bónuszban még egy keveset (y összeg) leköthetek ezek szerint akciós kamat mellett?
A jóli 29-es egyenlegem az x, jövő héten pedig x+y lessz az egyenlegem, ami nagyobb mint x.
Sehol semírják, hogy csak a növekményt lehet akciósan lekötni..
Lehetőleg olyan írjon, aki tisztában van a MegNetes dolgokkal.
Szerintem ezt nem feltétlen kell. Én ilyenkor megjegyezem az "útvonalat" (miket kell nyomkodni) és nem is figyelem mit mond, csak nyomom (pici késleltetéssel persze). Így másodpercek alatt 'célbaérek'.
Nyáron számlát váltottam. OTP ->Erste. Namost, hiába van az Ersténél On-line számlacsomagom, az akciós lekötéseket csak Telebank-kal tudom elérni. Legutóbb kb 8-szor kellett ehhez gombot nyomnom plusz ugye mindig végighallgatni a menüsort (plusz az elején az általános tájékoztatót). Először szét is kapcsolt.