Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Költözés miatt új TV-t kell vennünk. Mivel kb. 3-3,2 m-ről fogjuk nézni, ezért én 42"-osra gondoltam (hogy lássunk is belőle valamit). De nem tudom, hogy plazmát vegyek-e, vagy pedig LCD TV-t. Továbbá azt sem tudom, hogy HD Ready-t vagy pedig FULL HD-t. Ebben kérem a segítségeteket.
Fontos információ, hogy tv adást nem fogunk nézni rajta (már 2 éve nem nézünk tv-t). Csak internetről letöltött filmeket, sorozatokat, melyek minősége többnyire 400 MB méretű avi, mpg; de van néhány vob kiterjesztésű film is. Szóval nem túl jó minőségűek és a rossz minőségük miatt - én úgy érzem -, hogy nem szükséges FULL HD tv, mert a FULL HD tv-n jobban kijönne a rossz minőségű film hibája, életlensége. De lehet, hogy rosszul gondolom.
Az említett adásoknál csak műholdas megoldásban gondolkodj: dél felé szabad kilátás, parabola szerelhetőség, előfizetés valamelyik szolgáltatónál...UPC-Dirct, T-Home Sat, Digi-Tv, stb....
A vevő benne van, de attol meg antenna mindegyikhez kell. A mindigtv hez altalaban eleg egy kis szobaantenna, sot esetenkent egy darab drot. De valami mindenkeppen logni fog a tevebol, anelkul nem megy. :) Menj el egy ilyen boltba, ott kiokositanak a konkret lehetosegekrol.
Köszönöm, de nekem a Minimax lenne fontos mert a gyerekek azt szeretik. Én a BBC-t, CNN-t. Pont az van odaírva ehhez az Aldis TV-hez, hogy bele vannak építve az érzékelők és fogja antenna nélkül az adást.
Ha nem akarod tulbonyolitani, akkor nem kell ehhez szerelo. A Mindigtv hez egy szobaantenna eleg, akkor jonnek ezek a csatornak: http://mindigtv.hu/csatornak
Ha tobbre vagysz akkor megveszed az extra csomagot, amivel kapsz 2 kartyat, bedugod oket a tévébe es megjelennek a tovabbi csatornak. De ha nem bizol magadban, akkor elmesz egy hiradastechnikai boltba, pl zugloban a Forgat Sat es kiokositanak, ill ajanlanak szerelot.
Köszi, akkor ez nem egyszerű. Tudnál nekem egy Tv szerelőt ajánlani aki mindezt megcsinálja ha TV-t veszek? XII. kerület. Az Aldi ujságjában láttam ezt a TV-t (Medion) és az enyém 18 év után nem ad képet csak hangot (egyszer csak összement a kép egy pontba és azóta nincs) ezért úgy gondolom ehhez már felesleges szerelőt is kihívni.
ha kabel nelkul akarsz, akkor vagy DVB T tunerre lesz szukseged (nezd meg a MindigTV ill MindigTV Extra konstrukcioit es lefedettseget), vagy pedig DVB S tunerre, ami a muholdas lavort jelenti. Azt viszont fel kell raknod valahova, megpedig olyan helyre, ahonnan az UPC Direct muholdja, a Thor 5-6 latszik. Kabel itt is lesz, a lavortol a tévéig.
Az S2 az csak az uj, mpeg4, h264 kodolassal valo kompatibilitast jelzi, nem a vevo tipusat. Persze ez a jelzes is legyen rajta, csak ebbol meg nem derul ki, hogy a tuner maga DVB C, T, vagy S.
Barmelyiket is valasztod, szukseged lesz meg egy dekodermodulra is (az elofizuval talan mar adjak, ha nem akkor, 10khuf egyszeri befektetes), ezt rakod a tévé oldalába, majd a modulba az elofizetoi kartyat.
Abszolut hozzá nem értő vagyok és az lenne a kérdésem, hogy ha megveszek egy olyan tv-t ami DVB-T DVB-C és DVB-S2 -vel rendelkezik akkor valóban nem kell se kábel, se semmi előfizetés csak veszem az elérhető adásokat? XII. kerületről van szó.
Most másutt lakok és UPC kábelem van, de talán azon a részen az nincs is. Most romlott el a TV-m és tudnom kellene milyet vegyek.
az áruházban is halkan megemlítették, hogy csak kiphenten álljak neki menüt elemezni...sőt mi több... keresni a sorbarendezést...azt mondták ez új típus, még nem ismerik...(a lelkét)
a jutubon van egy gyerekes (magyar)film a beállításról, a csatornakeresésről, de a sorbarendezést valamiért átugorják...ott érthetetlen hablaty, aztán más következik...
asszem délután belevágok a nagy kalandba...
olyan nem létezhet egy samunál, hogy a sorbarendezés opciót kihagyják.
Én mondtam, hogy a Samsungnak komplikált a programozása.:-))))
De.....a megoldás....a távirányítón kell lennie egy CH LIST feliratú gombnak. Ha ezt megnyomod akkor előjön az a menü amiben sorba tudod rakni a csatornákat kedved szerint. Elég hosszadalmas lesz.
Ha pedig megnyomod a TOOLS gombot akkor előjön az Eszközök menü és abban megtalálod a kedvencek szerkesztését.
Főleg pendrive-ról nézek 1080-as videókat, de azért szeretem a smart funkciókat is. Új tv-t keresek. Sony KDL42W650 145. 000 Ft vagy Samsung UE46F6400 167. 000 Ft? Sony szimpatikusabb márka, de a Samsung állítólag több formátumot kajál meg. Az energiafogyasztása is riasztóan magas a Samsungnak....
viszont azt sem hittem volna, hogy valaha ágyban fekve fogom nézni a netet..pontosabban válogatni a kínálatból..ez a mocsok tévé még a jutubot is felkínálja, origo, hírek, stb.....én meg csak nézek...
bezzeg régen a junoszty, vagy a duna tv..ott nem volt ilyen flanc...akinek orionja volt, az hogy felvágott...