Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Univerzálisnak kijelentett, tehát nem gyártó és típus specifikus, azt hiszem olasz gyártmány lehet. A hengerűrtartalom, teljesítmény és méret alapján lett kiválasztva. Egy 10-es volt. A gyári hatás elérése volt a cél, szóval semmi tining-tuning meg Hello Kitty formájú krómvég Swarovski kristályokkal. Azért vettem inkább a hangtompítós csövet is. Egész jó lett, nem üvölt, nem püfög. Ha intenzívebben nyomom a jobb oldali pedált inkább motor hang van magasabb fordulaton.
A kartergáz az nálam is egy kicsit sok volt. És volt lecsapódás is, de ilyen jellegű galibát nem okozott. Nekem "bepattintós" beöntő fedél van a gépen nem is a "csatos üveges". De az is olyan szoros, hogy bele kell kapaszkodni, ha le akarom venni. Az olajcsere után mérséklődött a kartergáz és kevesebb lett a trutymó is.
Van valakinek négyes váltója az autójába? Hosszabb távon nekem nagyon rövidnek tűnik. Nyolcvannál jobban nem is megyek vele tartósan. Városba nem rosz mert nem kell pörgetni. Egy kettő négy aztán tatás 50 a belső sávban. :)
Én UNIXnál néztem, (céges kedvezmény nélkül) 5k a sima cső, 15 a "hangtompítós". Durva különbség. Én is sokalltam a 25öt a hátsó dobért, most egy ajándékba kapott samara dob van fent helyette.. Te mivel helyettesíted, Aquabat?
Most a nagy hidegben a kartergáz-elvezetéssel volt gondom. Valószínűleg belefagyott vmi trutymó a légszűrőhöz vezetős csőbe és kilőtte az olajbetöltő nyílás fedelét a túlnyomás.. Remélem egy sima takarítás segíteni fog rajta.. Nálatok nem volt ilyen?
LOL! Ez jó. "Közlekedésre alkalmatlan". Azt a betyár! Vizsga előtt a munkahelyemen is mértünk féket. Kollégám nézegeti a papírt... Halkan megszólal: - Rögzítőfék "A" tengely... (Mindezt fejcsóválás kíséretében.) És még hozzátette: -Ez nem egyszerű! :) Ja! És sikerült 4%-os eltérést állítanom rajta! Ismerik az autó összes furcsaságait mégis újra meg újra rácsodálkoznak a dolgokra. Ja igen! Az "emeli a hátulját" szöveget sokszor hallom én is. A válaszom erre: -Nem. Az egész emelkedik! :D A hosszú csőből két féle van. Az egyiken van egy hát hangtompítónak hívnám dolog. Én olyat vettem rá. Ráadásul ocsóért céges kedvezménnyel Bosalt. Jóság. A hátsó az nem gyári. Azért soknak tartom a 25-öt.
Eszterke 3 éves korában (1975) élete első műszaki vizsgáján majdnem csúfosan megbukott.
A vizsgabiztos - miután kizavarta kedves édesapám a műhelyből - nem értette, hogy miért emelkedik fel a kocsi, és miért nem fékeződik egyik kerék sem, amikor behúzza a kéziféket ... fél óra múlva aztán odament apámhoz, hogy le kell szerelni erről a szemétről a rendszámot, mert alkalmatlan a közlekedésre.
Apám megdöbbent, aztán mesélt egy kicsit, mire a vizsgabiztos döbbent meg...
A rendszám végül maradt a helyén, egész addig, amíg át nem kellett cserélni az új 3 betű 3 szám formára.
...azért valahol csak van még alkatrész.. most pl kipufogó "hosszú cső" kellene. Tényleg, van különbség a sima cső és a "dobos" kivitel között? X3-ra mi lehet a gyári változat?
Tesómé is special volt.. az biztos, hogy a kárpitozása is fapadosabb, mint a pallasé vagy az X3-é. Viszont a csomagtér ajtó valószínűleg cserés volt, mert abban van ablaktörlő is, sőt még a légterelő helye is gyári. A műszerfala viszont fordulatszámmérős, szóval biztosan volt sok csere-bere :)))
Jaja, a Fantomast szokták tőlem is kérdezni... De legnagyobb, az a gumis srác volt, mikor leszedte az első kereket és megkérdezte: ..hogy áll meg az autó, ha elöl nincs is fék?? :))))))
Meg azt is kérdezik h "ez emeli a hátulját?" ..keverik a bmw-vel, meg a mercivel..
B.Gy! :D Ezzel vagyunk így páran. A hazamenetel szokott még érdekes lenni. Nekem sikerült már "hazateleportálnom" aktív alkoholista időszakomban. :) A városligetből arra merek következtetni, hogy Fővárosunkról lehet szó. Ott annyira nem vágom a pitét. Taksoft! Öregszünk! A végén majd a Wunderbaum se lesz jó az autóinkba! Ha alkatrész sincs ez se legyen már jó! :D
Na arra már nem emlékszem,hogy melyik diszkóba jártunk,mert mindig részegek voltunk,kivéve a sofőrt.Arra emlékszem,hogy egyszer voltunk a városligetnél abba a dizsibe ami leégett egy pár éve.(nem mi voltunk:)Meg néha a high-lifeba.
Az egyik barátomnak volt a 90-es években egy kombi Gsa-ja.Szép citromsárga,mennyit jártunk vele diszkóba:)DBG-114 volt a rendszáma.Esetleg nem tudtok róla valamit?
Tehát akkor alapból Spéciális autóról beszélünk! :D :D De legalább megvan a lehetőség, hogy legyen törlőrendszer. Szeretik összecsapkodni a hátuljukat. A kombi meg mint hallottuk még inkább.
Igaz nekem csak kombi van, de mindkettõn van hátsó ablaktörlõ (az egyiken csak csonk). Mindkettõ Special. De lehet, hogy a kombikban mindben van, mert ott kicsit esélyesebben keni össze a hátsó ablakot, mint a ferdehátún.
Nekem az összesen ablakdörgölő van. Ami általában nem működik mert az előző észkombájn tulaj nem vette észre hogy be van fagyva, deeeee azért rúgatja és jól szétolvad a szakaszoló érintkezője. Rosszabb esetben leég az egész. Az én megfigyelésem szerint a Spéciál volt az alap. Itthon volt még Pallas. A full. Az otthonában meg az X3, meg Cottage, Chic, Tuner stb... Extra kárpit vagy Hi-fi tuning. Tőleg nem szokták kérdezni, hogy ilyen volt a Fantomasnak nem? :)
Aham,. az az én verdám, a honlapon.. szerencsére a külseje nem változott sokat az évek alatt, belülről pedig felsorolni is nehéz, mennyi mindent igazítottunk :) Vannak új képeim is, majd felbukkannak azok is a honlapon :))
Közel a "Nagy Faluhoz" ! Én már megszoktam, hogy folyton visszakérdeznek, hogy micsoda? GSA? A típusát mondja! Hát mondom: Ez az! Gondoltam rá hogy leveszem az emblémákat, hogy még jobban összezavarjam az embereket. A kollégák nagy kedvence a kivitel jelzés. "Spéciál" Ami önmagában is furca hát még ezen az autón. Szoktak ugratni vele. :) A tiéd verda fönt van a GS/A honlapon?