Keresés

Részletes keresés

ale01 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 659

Sziasztok!

 

Eddig csak olvasgattam a fórumot. Röviden, a nyakamon évek óta voltak nyirokmirígy duzzanatok. Most elküldtek UH-ra, ahol nem találták meg, viszont a pajzsmirígyemben 3 db göböt találtak. Jobb oldalon két kicsit (3mm, 7mm) középen pedig egy két centis. A TSH-m teljesen normális. Péteken megyek biopsziára.

Igazából ez a vizsgálat érdekelne. Mennyire fájdalmas? Rögtön utána haza lehet-e menni?

 

Ha valaki hasonló gonddal küzd, érdekelne, hogy mire számíthatok?

Akkor is műtenek, ha különben minden oké?

 

Köszi.

zsluzse Creative Commons License 2007.11.20 0 0 658
Jövő év január első vagy második szerdáján megyek Vácra izotópos kezelésre. Megynyugtattak, hogy késöbb nincs semmilyen negativ hatással a szervezetemre, úgyhogy már alig várom. :)
BerCsoka Creative Commons License 2007.11.13 0 0 657

Szia!

 

Én úgy tudom, hogy legalább 4 féle túlműködés létezik, ezért az okok is különbözőek.

Egyébként ilyen okról, amit Te írtál én nem hallottam, de ez persze semmit nem jelent.

Előzmény: Manos70 (653)
BerCsoka Creative Commons License 2007.11.13 0 0 656

Szia!

 

A műtéten már túl vagyok, az izotóppal még várok.

(633)

Előzmény: zsluzse (650)
BerCsoka Creative Commons License 2007.11.13 0 0 655

Szia!

 

Ezt most nem mondod komolyan?!

Nekem azt mondta az ottani orvosom, hogy megszünt!

Lehet, hogy csak azt akarta, hogy vele menjek?

Na, ennyit az orvosok szavahihetőségéről!

Most hogy hívják az orvost akinél Te is voltál?

 

Köszi az infót!

 

Előzmény: könyvmoly (651)
zsluzse Creative Commons License 2007.11.12 0 0 654
Szia!
Én még nem hallottam ilyet, nekem minden fogam rendben van. De olyat már hallottam, hogy virus is okozhatja, ha neki a miatt van, akkor egy éven belül megoldódik a probléma gyógyszeres kezeléssel. Ha nem akkor a mi sorsunkra jut! Izotóp vagy műtét.
Nem vagyok orvos, de asszem igy működönek a dolgok.
Meg az is hallottam, hogy Csernobil óta még több pm beteg van.
Előzmény: Manos70 (653)
Manos70 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 653

Sziaszok,

 

Páromnál túlműködést állapítottak meg nemrég.Az orvos azt mondta,hogy öröklés útján illetve stressztől alakulhat ki.Én viszont olvastam még olyat,hogy kiváltó ok lehet a szervezetben lévő gyulladás is.Elkezdtem ezen a vonalon is keresgélni és kiderült,hogy a gyökerkezelet fogakkal is kapcsolatban lehet.Namár most neki kb mésfél éve volt egy tömése,amire az mondta a fogorvos,hogy ha nem sikerül,akkor gyökérkezelni kell.Egy darabig jó is volt,de aztán begyulladt,ami szép lassan elmúlt.Sajnos közben elköltöztünk, ezért (no meg trehányságból) nem ment vissza a fogorvoshoz gyökérkezeléshez.

A kérdés,hogy szerintetek lehet ilyen gyulladás miatt a pm túlműködés ? Hallottatok már ilyet ?

 

könyvmoly Creative Commons License 2007.11.12 0 0 652
Szia!

Nekem is alulműködésem van és nemrég született a babám, így bár laikusként, azok alapján, amiket vizsgáltak, meg amit az orvossal beszéltem, szerintem a normál TSH határértékek közé kell esni terhesen is. Persze ez nem biztos, hogy igaz. Mindenesetre a tiroxint végig emelt mennyiségben kellett szednem, és így mindig a megfelelő értékeket mutatták a laborvizsgálatok.
Jódozott só - én a terhességi vitaminokat kérdeztem, mert mindegyikben van jód. Azt mondta az orvos, hogy nekem már szabad, mert minden értékem hosszú ideje rendben van. Ebből arra következtetek, hogy egyedi mérlegelés és inkább a saját orvosodat kérdezd meg, ő tudja megmondani.

Könyvmoly
Előzmény: lauralaura (624)
könyvmoly Creative Commons License 2007.11.12 0 0 651
Szia BerCsoka!

A Szt. Imrében még megvan a Pajzsmirigy Ambulancia, vagy valami egyéb néven a pajzsmiriggyel kapcs. szakrendelés, múlt héten voltam. Nem tudom, új betegként mennyire könnyű bekerülni, de már voltál is ott - gondolom beutaló kell hozzá, mindenesetre most kb. márciusra osztanak időpontokat. De ha harmadik orvost keresel, esetleg megpróbálhatod újra ott. Időhúzásnak sem utolsó...
(Ha keresed, egyszerűbb a Diabetológiai Ambulanciát keresni, az asszisztensek közösek.)

Könyvmoly
Előzmény: BerCsoka (647)
zsluzse Creative Commons License 2007.11.11 0 0 650
Szia!
Nem jól magyaráztam, nekem a túlműködés elött volt székrekedésem. Amikor túlműködött persze hasmenésem volt állandóan, nem egyszerű szinten! De mióta szedem a Methotyrint azóta megint székrekedésem van. A közti vérzéspedig 3 éve van, meg h elöbb jön meg mint kellene. Ha meg próbálom csökkenteni a gyógyszer adaogt akkor meg méginkább. Nekem is azt mondta az akupunktőr, hogy meg lehet gyógyitani a pm-et. Csak sajnos kicsi a hitem és vékony a pénztárcám. Igy nem fogom megtudni az eredményt. Nekem nem volt még se műtétem, se izotóp kezelésem. És Neked?
Előzmény: BerCsoka (649)
BerCsoka Creative Commons License 2007.11.11 0 0 649

Szia!

 

Hát azt én sem hiszem, hogy "visszahúzná" a pajzsmirigyet. Ahhoz tényleg kell a műtét vagy az izotóp. Nekem már majdnem kivették az egészet.

Én is nagyon kíváncsi vagyok erre a homeopátiára. Ha lesz valami leírom.

Légyszi majd Te is írd meg, hogy milyen volt az izotóp!

Téged nem is műtöttek?

Furcsa, hogy székrekedésed volt, mert a túlműködés inkább gyors anyagcserét csinál. Közti vérzésem is nekem inkább a műtét után volt, amikor éppen alulműködtem.

Milyen érdekes, hogy ugyanolyan betegségnél mennyire eltérőek a panaszok!

Ja! Nekem valaki pl. azt mondta, hogy a homeopátiával minden betegséget lehet gyógyítani, csak addig kell keresni a megfelelő egyénre szabott szereket, amíg az használni kezd. Hát kíváncsi vagyok.

Előzmény: zsluzse (648)
zsluzse Creative Commons License 2007.11.11 0 0 648
Szia!
Jó lenne ha valaki mondana valami pozitiv dolgot arról, hogy alternativ gyógymódokkal kikezelték a túlműködésből. Jártam 1 hónapig apukunktúrára. Sajnos nem tudom megmondani, hogy hatott-e a pajzsmirigyemre, hiszen ehhez min. 3 hónap kellett volna h kiderüljön. Más bajaimra viszont jó volt. Nekem 3 éve rendszertelen a menstruációm, most elösször az akupunktúra után pontosan jött meg és közti vérzésem sem volt. Azon kivül nagyon székrekedéses vagyok, az óta minden nap el tudtam menni wc-re, volt hogy 2x is. De nem mondom, hogy 100%-ig hiszek benne, mert azt nehezen tudom elképzekólni, hogy "visszahúzza" a pajzsmirigyemet. Mert szintentartást még el tudok képzelni. Az a baj, hogy drága volt és nem tudtam fizetni, különben biztos jártam volna tovább, de sajnos van lakástörlesztőm és igy is 2 helyen dolgozom, hogy eltartsam magam. Szóval nem ment. És sajnos már nem is nagyon lesz rá lehetőségem, mert januárban meg akarom csináltatni az izotópot, hogy mire a nővérem szül, meg mire a párom hazaér a külszolgálatból addigra már ne sugározzak. Kár, hogy nem kezdtem el elöbb akupunktúrára járni. Már nagyon az utolsó pillanatban jutott eszembe. Persz az is lehet, hogy nem is használt volna, igy megmentettem magam a fölösleges pénzkidobástól. Magam sem tudom eldönteni.
Előzmény: BerCsoka (647)
BerCsoka Creative Commons License 2007.11.10 0 0 647

Szia!

 

Hát ezt még nem tudom, ugyanis régebben a Szent Imre kórházba jártam, ott is műtöttek. Aztán a nagyokosok megszüntették ott a pajzsmirigy ambulanciát (meg még állítólag 5 bp-i kórházban, biztos "kevés" beteg volt), így a dokinőm átment Budaörsre. Utána mentem, de onnan is elment. Most Bicskén rendel. Oda már nem mentem el. Ő nem kezelt engem semmivel, mert csak a TSH-m rossz már 4 éve. Budaörsön most Prof.Dr.Szabolcs István van, aki elsőre közölte, hogy izotóp. Én nemet mondtam. Azt mondta, akkor szedjek gyógyszert, járjak a körzetihez, és 1 év múlva látni akar, de akkor is ezt fogja ajánlani. 

Én nem értettem, hogy ugyanarra miért mondanak mást. Azt mondta, akkor kérdezzem meg egy 3. orvostól. Állítólag mind a kettőjüknek igaza van.

Hát ezért nem tudom, hogy mit csináljak, meg a gyermekem miatt, aki 2 éves.(ez a dokit nem érdekelte, sőt azt mondta, hogy az izotóp csak 2mm-re sugároz: Ezek szerint, szerinte nem is kellene külön lennem?)

Elkezdtem szedni a gyógyszert mert megíjedtem, meg hétfőn megyek egy homeopátiás orvoshoz. Állítólag neki sikerült valakinek beállítani az eredményeit, és most nem szed gyógyszert.

Szóval elkezdtem össze-vissza kapkodni. Jó lenne, ha pár évig így tudnám húzni, aztán lehet, hogy tényleg izotóp lesz a vége, csak még nem tudom kinél.

Bocs, egy kicsit hosszú lett!

Jó, hogy van ez a fórum, nem érzi magát egyedül az ember a problémájával.

Üdv.

Erika  

Előzmény: Saléva (646)
Saléva Creative Commons License 2007.11.09 0 0 646

Szia!

 

Most alul, az izotóp után általában alulműködés lesz. Erre hormonpótló bogyót kell szedni, de legalább semmilyen mellékhatása nincs, szemben a metothyrinnel és a propicillel.

Nekem 10 napig kellett külön lennem a lányzótól és minden fejlődésben lévő szervezettől (ember, állat).

Ki csiánlná az iztópot? Melyik kórházban?

 

 

Előzmény: BerCsoka (645)
BerCsoka Creative Commons License 2007.11.09 0 0 645

Szia Saléva!

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Ha van egy kis időd, még légyszi annyit írj meg, hogy most túl vagy alulműködsz, mert a bemutatkozásodban még a túlműködés van.  Ja! meg, hogy hány napig kell a gyermeked nélkül lenni az izotóp után? Nekem most ez a legnagyobb problémám. Bocs ha már egyszer ezeket leírtad, de nekem sincs túl sok időm végigolvasni a fórumot.

Előre is köszi!

Erika

Előzmény: Saléva (644)
Saléva Creative Commons License 2007.11.09 0 0 644

Szia Bercsoka!

 

Elég hasonló az eseted az enyémhez.

Nincs más út csak az új műtét vagy az izotóp. A homeopátia tüneteket jól kezelte, de nem javított az eredményeken, Nekem. Az izotóppal nincs különösebb probléma, ha szólnak előre hogy milyen tünetekkel menj AZONNAL új vérvételre. A kontrol 6 hét után, aztán 3 hónappal később van. nekem 8 hétnél jelentkeztek az első tünetek, csak nem tudtam hogy komolyan kellene venni őket: izom merevség (PL: nem tudtam felverni a tojást mert nem mozgott a csuklóm eléggé), izom görcsök, izületi fájdalmak, hízás( én betudtam az anyagcserém lelassulásának), izom fáradtság, bekeményednek az izmok, ez mind az alulműködés jele: belső ödéma.

 

A többiről már régebben írtam nézd át.

 

Üdv: Éva

 

 

Előzmény: BerCsoka (633)
sessyl Creative Commons License 2007.11.08 0 0 643

Szia.

 

 

Bejelenkeztem nőgyógyászati és pajzsmirigy kontroll vizsgálatra. Hétfőn fogok tőbbet megtudni. Bőrgyógyászaton elküldtek még pár vizsgálatra mellette, és utána fog kiderülni, hogy mi okozza a hajritkulásomat...

Előzmény: BerCsoka (636)
Saléva Creative Commons License 2007.11.08 0 0 642

Szia BerCsoka!

 

Bocsi, fogok válaszolni, csak mostanában el vagyok havazva.

Előzmény: BerCsoka (633)
Zitka Creative Commons License 2007.11.08 0 0 641

No, nagynehezen megtaláltam. :-)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9170739&go=72907743

(Hraskó Gábor hsz-a, de van ott a topikon még több szkeptikus tudós is. :-)  )

Előzmény: zsluzse (640)
zsluzse Creative Commons License 2007.11.07 0 0 640
Elhiszem, hogy igy van... Csak olyan jó lenne ha létezne valami megoldás... Mi volt a cikk lényege az akupunktúráról?
Előzmény: Zitka (639)
Zitka Creative Commons License 2007.11.06 0 0 639

Én állapotnak fogom fel - hiszen nem tudok változtatni rajta. És ez _nekem_ így jó. Az autoimmun betegségekre még nem találták fel az ellenszert. És nem visszafordítható/megállítható folyamat.

Az akupunktúráról épp a napokban olvastam egy elég érdekes "szkeptikus" álláspontot itt valahol az index fórumon - de persze még ha placebo elven is hat, akkor is az a lényeg, hogy HAT. :-)

Visszatérve az előző feltételezésedre, - bár nem vagyok orvos - azt látatlanban ki merem jelenteni, hogy ilyen visszacsatolás a pm-hez nem létezik. Az agyalapi mirigy és a pajzsmirigy kölcsönösen hatnak egymás működésére (visszacsatolás), de egyéb összefüggéseket én még sehol nem olvastam. Pedig igencsak utánaolvastam annak idején, mikor kiderült a betegségem.

Előzmény: zsluzse (638)
zsluzse Creative Commons License 2007.11.06 0 0 638
Tudom, hogy nem ez az egyetlen betegség amiről nem tudják, hogy mitől van, de mindenkinek a saját problémája a legnagyobb! Nem?
Nem tudom mi az a hashimoto, de majd utána nézek, soha nem hallottam még róla...
Hát dehogynem változtatna ha tudnánk mitől van! Talán akkor azt az okot megszüntetnénk és lenne esély a gyógyulásra!
Amúgy nem tudom, hogy a pajzsmirigyemre hat-e, de más bajaimat megszünteti az akupunktúra, úgy tűnik. Remélem ezen is segit. Csak az a baj, hogy elég drága és nem tudok annyiszor menni mint ahogy kéne. Igy a javulás sem lesz valami hamar kimutatható... már ha lesz!
Előzmény: Zitka (632)
BerCsoka Creative Commons License 2007.11.06 0 0 637

Saléva!

 

Merre vagy?

BerCsoka Creative Commons License 2007.11.06 0 0 636

Szia!

Nekem túlműködésem van, és ennél is hullik a haj. Egyébként mennyi az a nagyon magas érték? Nem ismételték meg a vérvételt? Szeded még azt a gyógyszert? Azt alúlműködésre szedted?

 

Előzmény: sessyl (634)
Zitka Creative Commons License 2007.11.06 0 0 635
Tapasztalatom szerint az alulműködésnek elég jellemző tünete a hajhullás. Nálam kb. 5-6 hónap gyógyszerszedés, ill. TSH-normalizálódás után szűnt meg.
Előzmény: sessyl (634)
sessyl Creative Commons License 2007.11.06 0 0 634

Sziasztok.

 

 

Tanácstalanságomban hozzátok fordulok...

A gondom az lenne, hogy véleményem szerint nagyon el kezdett kb 2 hónapja nagyon hullani a hajam, és szerintem a fufrumnál már ezzel szemmel is nagyon jól látható. Euthyroxot szedtem ez idáig a pajzsmirigyemre, és a legutóbbi ellenőrzésen egyik értékem nagyon magas volt (FT4). Akkor az orvosom szerint laborhiba miatt...

 ????????

Szerintetek a pajzsmiriggyel ez összefüggésben lehet, vagy más hormonális oka lehet?

 

BerCsoka Creative Commons License 2007.11.04 0 0 633

Szia Saléva!

 

Nekem Basedow-os túlműködésem van, ha jól olvastam Te is ezzel a betegséggel küzdessz. 1996-ban derült ki, 2001-ben műtöttek. A TSH-m elég hamar megint rossz lett, de a T3, T4 normál tartományban maradt. Így nagy nehezen sikerült teherbe esnem. 2005-ben szültem. A TSH-m már mérhetetlen. Az új orvosom izotóp kezelést javasolt, de nem fogadtam el. Félek, meg itt a kislányom. Úgy olvastam, hogy Te már ezen is túl vagy, na meg a homeopátián, ami engem is foglalkoztat. Kérlek írd le, hogy neked mi volt a műtét, az izotóp és homeopátiás kezelés után, és most hogy vagy, milyenek az eredményeid! Tudom, hogy mindenkinek máshogy reagál a szervezete, de akkor is érdekel egy olyan ember véleménye, aki már ezeken túl van.

Előre is köszi!

 

 

 

Zitka Creative Commons License 2007.11.04 0 0 632

Szerinted ez az egyetlen betegség, amiről nem tudják, hogy mitől lesz?

Nekem autoimmun Hashimotom van, no ezeknek az ai. betegségeknek aztán végképp nem tudják a kiváltó okát. De igazából nem is igazán érdekel. A lényegen nem változtatna.

Előzmény: zsluzse (631)
zsluzse Creative Commons License 2007.11.04 0 0 631
Szia!
Nem tudom... csak úgy eszembe jutott. Mert nekem az olyan furcsa, hogy azt mondják nem tudni mitől van... De hát valamitől csak van, nem igaz?
Előzmény: Zitka (630)
Zitka Creative Commons License 2007.11.04 0 0 630

Rengeteg magyarázat, meg főleg belemagyarázás :-) van.

Ha ez megnyugtat, nekem is voltak hasonló problémáim, mégis alulműködéses vagyok. No akkor mit állapítsunk meg? :-DDD

Előzmény: zsluzse (629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!