Angol lakókocsimon lévő PowrTouch Classic 1 típusú moverhez keresnék alkatrészeket, esetleg valakinek tipp, hogy merre keressek? eBay-en már nézegettem, illetve google amiket feldobott, nem nagyon jártam eddig sikerrel...
Bontott is jó lenne, amennyiben a görögők még használhatóak (160x40), illetve alu közdarab kellene ami a motor és a kihajtás között található.
Szia, kezdőként azt javaslom, hogy kempingbe menjetek, és ott használjátok a fürdő részeket. Természetesen, van elég kemping amelyek között választhatsz, az ország minden részén. Lakóautóval egyszerűbb egy-két napokat tölteni egy helyen mint lakókocsival, a lakókocsi előnye, hogy a letelepedés után ott van az autód, amivel tudsz mozogni.
Most, hogy a koronavírus miatt le kellett mondani az erre az évre tervezetett nyarlásunkat és amúgy is bizonytalanok a külföldi utak arra gondoltunk, hogy esetleg ki kellene próbálni az évek óta szunnyadó tervünket, hogy lakókocsival vagy lakóautóval nyaralunk. Magyarországon elég sok hely van, ahová szívesen elmennénk de nem biztos, hogy pár naptól többet töltenénk ott. Tudom most már elég késő van, lehet hogy nem is találnánk egyáltalán szabad autót/kocsit, de azért megkérdeznélek titeket, hogy van-e értelme egy magyarországi útban gondolkodni, ha igen megfelelő-e hozzá az infrastruktúra? Arra gondolok, hogy vannak-e megfelelő kempingek, ahová be lehet állni vagy teljesen nomád megoldásban lehet csak gondolkodni? (ezzel sincs mindenképpen gond, csak így nulla tapasztalattal lehet, hogy egyszerűbb lenne egy kemping, illetve egy idő után csak üríteni/tölteni kell a tartályokat) Mondjuk ha az ember szeretne egy Pécs és Dél-Magyarországi utat csinálni, esetleg átugrani Szlovéniába visszafelé mondjuk a Balatont érintve - ez egy értelmesen megvalósítható út lenne? Bocsánat, ha már volt szó ilyesmiről, de nem nagyon van időm 6000 hozzászólást átolvasni.
Én folyamatosan gázról nyomom a hűtőt. Mert amikor megállunk és a gyújtást leállítom akkor nincs áram neki. A AMG aksit meg lepusztítja elég hamar. Ha rá lenne kötve, de nincs. Megszoktunk álldogálni elég sűrűn. Nem sietünk sehova. Egy kis város nézés, kv ebéd egyebek. Ilyenkor rendszeresen elfelejtem átkapcsolni gázra. -Majd ti is el fiogjátok.- Ezért már nem is próbálkozom vele, nem szarakodok, gázzal hűtőzöm. Ez vált be. Különösen mióta egy koncakt hiba miatt az egész dugóm leolvadt, szétnyúlt mint a rágógumi. Sokkal jobban is hűt, mint 12 Volttal. Ami mire oda ér csak 10 Volt lesz.
Azért valljuk be sok amper kell a hűtőnek, nagyon hosszú dróton.
A fedélzeti akksiról akkor fog működni, ha utazás közben megállok. Nincs buherálva semmi. Az autóról a töltőtőáram tölti menet közben a munka akksit. Ez a mover miatt is fontos. A 13-as dugón átjövő állandó áramhoz tartozó biztosítékot kivettem, hogy megálláskor ne merüljön az indító akksi. A munka akksival ott álltam rá a rendszerre, ahol bejön a 12 Volt a 13-as dugóról. Tehát a munka akksi a fogyasztók és a bejövő töltőáram között van. Az akksi és a rendszer közé rövidzárlat elleni védelem miatt tettem biztosítékot. Utazás közben ha szeretnék megnézni valamit, vagy túrázáshoz támad kedvem több óra is eltelhet. Közben azért jó ha megy a hűtő.
Itt olvastam, hogy lakókocsival az utazás is kaland nem csak egy szükséges rossz, amit mihamarabb le kell tudni.
Igen, azt írta. Utána meg azt, amit linkeltem...mert rajtad kívül más is rákérdezett a dologra.
Amúgy meg, az egy-kétórás megállások idején a munka aksi mégiscsak jobb opció mint a fejvakarás a lemerült indító akkumlátor miatt egy istenhátamögötti parkolóban.
Csak vontatás közben menne 12 voltról. Zárlat elleni védelem miatt betettem a munka akksi és a hűtő közé egy késes biztosíték tartót. Nem akarom túlbiztosítani, mert akkor nincs értelme a biztosítéknak. Nem tudom hány wattos a hűtő. Abszorciós.
Sziasztok! Megvételre keresek korai kiadású Zakladi/Niewiadow/Predom N126 lakókocsit, papírosat, jó állapotút. Fontos lenne hogy a korai darabok egyike amit elsősorban keresek, 280kg saját tömeg/ 330-350kg össztömegű kivitelűt. Ha valaki ismer olyat aki gondolkodik az eladásán, megfordult a fejében hogy talán már nincs rá szüksége, kérem jelezze felém, biztosan meg tudnánk egyezni... (302822460)
Műanyagra mindenképpen speciális festék kell. Menj be a legközelebbi autófesték boltba és, ha teheted szerelj le valamit, vigyél mintát. Biztos találnak neked valamit. Ne kisérletezz találomra mert megbánod.
Igen, pont így gondoltam én is. Csak azért említettem meg, mert tényleg nagyon könnyű dolgozni vele.
Viszont, továbbra sem tudom, milyen festék lenne a legcélszerűbb. Kapható spray formában, jól tapad műanyag felületen, kellően kemény felületet ad, tehát jól takarítható, valamint nem aranyárban mérik. Így átolasva a középkategóriás autófestékek tünnek a befutónak.