Keresés

Részletes keresés

mmormota Creative Commons License 2023.11.17 0 0 10788

Legegyszerűbb esp8266-tal vagy esp32-vel, wifi kapcsolattal. Kész arduino programokat találsz a neten. A DHT11-hez vagy DHT22-höz kész board is kapható, amit passzol az Wemos D1 mini boardra, erre a célra az talán a legpraktikusabb.

Előzmény: Tutti a Frutti (10784)
kápés Creative Commons License 2023.11.16 0 0 10787

Köszi!

(ménem azt írják rá, hogy in-out?:-)

Előzmény: Qqberci (10786)
Qqberci Creative Commons License 2023.11.16 0 0 10786

Line = hálózat

Load = terhelés...

Előzmény: kápés (10785)
kápés Creative Commons License 2023.11.16 0 0 10785

250VAC 10A Hálózati zavarszűrő PCB 5p CSAT-PF-FYF10T6 (hqelektronika.hu)

A line, vagy a load felől adom bele a hálózati feszültséget?

Tutti a Frutti Creative Commons License 2023.11.16 0 0 10784

Helló, visszaolvasva úgy látom, segítőkész szakemberek írnak ide, laikusként kérnék tanácsot.

Egy kísérlethez hat zárt ládában kell mérni a hőmérsékletet és a páratartalmat és az adatokat legalább percenként egy számítógépben kell tárolni.

A DHT11 Hőmérséklet és páratartalom érzékelő szenzor talán jónak tűnik a feladatra, de hogyan lehet megoldani, hogy ebből hat legyen összekötve és a számítógép rendszeresen mentse az adataikat?

Ha van jobb ötlet - másik szenzor, esetleg programmal együtt - még jobb lenne.

Előre is köszönöm a válaszokat.

DP105 Creative Commons License 2023.11.07 0 0 10783

Az ilyen csöveket csak max. 300V -ig szabad használni ,noha a háló tele van  velük. Mik.

DP105 Creative Commons License 2023.11.07 0 0 10782

Kísérleti jelleggel készítettem GMI 90 csővel SE végfokot, ami +300V anódról működött. Van-e tapasztalata ilyen csövekről valakinek   Mik.

mmormota Creative Commons License 2023.11.06 0 0 10781

P-side kisflexem (12 V, 2 Aó akkuval) van

Én akkus fúró-csavarozót vettem ugyanott, szerintem jól eltalálták a barkács kategóris ár-érték arányát. Finoman jár, nem excentrikus, jó a fogása, tetszik. A tartósság nem túl fontos, jó ha egész életemben pár száz lyukat fúrok vele. Szerintem legtöbb ott megvett gépet ugyaníyg használják. 

Előzmény: enpesta (10779)
mmormota Creative Commons License 2023.11.06 0 0 10780

Ahogy Xanti írta, nem biztos, hogy az elektronika miatt áll le. Lehet gyenge az akku is, pl. egy rossz cella. Ha így van, azért áll le, mert nem bírja az akku az áramot, terhelés esetén leesik a feszültsége, a motor meg megáll (ha az elektronikának köze van hozzá, az csak annyi, hogy túl alacsony akkufesz esetén tilt, de ez nem hiba, ha nem tiltana, akkor is leállna egy tized mp-cel később).

Hogy ténylegesen, biztosan kiderüljön, kell valami teszt eszköz, pl. egy jó akku, vagy egy olyan tápegység, ami nagyobb áramot is bír, így meg lehet nézni, letilt-e ezzel is.

Vagy lehet mérni az akkufeszt, és lassan növelve a terhelést, nézni, gyanúsan sokat csökken-e a feszültsége.  

Előzmény: Bicajos2021 (10778)
enpesta Creative Commons License 2023.11.05 0 1 10779

Mielőtt kiadnál többezer Ft-ot akkupakkra (javaslat)...

- megnézném azt a mikrokapcsolót - olyan műszerrel, amivel lehet rendesen tized Ohm tartományban mérni - hiszen itt akár 6-8 A is folyhat, sokat számít az átmeneti ellenállása. (Könnyen lehet, a takarékos gyártás okán erre a feladatra alkalmatlan típust applikáltak bele a kici kinaiak.)

- legalább 10 A-es terhelhetőségű táppal vagy egy autóakkumulátorral kipróbálnám - közvetlenül a motorra csatlakoztatva azt a 2-3 kvadrátos vezetéket.

Ha a motor így is kis terhelésre lefullad, akkor bizony az alkalmatlan erre...

(Nem a reklám okán, de nekem P-side kisflexem (12 V, 2 Aó akkuval) van, 76 mm átmérőjű tárcsát lehet rátenni - kifogástalan évek óta. Nyilván nem lehet úgy terhelni, mint egy 800 W-os hálózati táplálású eszközt, de ez inkább egy barkácseszköz, időszakos felhasználásra, nem lehet vele napi 6 órában, szakmányban vágni.)

Előzmény: Bicajos2021 (10778)
Bicajos2021 Creative Commons License 2023.11.05 0 0 10778

Igen, nekem , abszolút laikusnak se volt "okozó" az a hatalmas dióda - kikerestem a neten - viszont, hogy kinyitottam az akkut -van már négy, mind egyforma - egy (nekem) bonyolult áramköri nyák, több soklábú akármivel és a töltő csatlakozással látható, tehát azok közül valamelyik tllt le. Talán egy 3Aó-ás akku javíthat valamit a helyzeten? Vagy vegyem tudomásul, hogy ezekre a kisgépre jellemző a pihe-piha forgácsolás? Több esetről regél a net, ott volt a jellemzően nagy-akkus gép hűtés növelése, itt annak nincs esélye - viszont innentől lesz egy aranyos ,12 V-os csőventillátorom, 28 mm átmérővel:-)Ja, minden akkuval, mindkét gép  le-leáll!Bosszant, de ennyi - meg egy "be(a)mbi!(hogy rímeljen):-) Köszönöm eddigi segítségedet, hagyom annyiban, még egy akkupakk vásárlást megejtek, aztán ajándék valakinek!

Előzmény: XANTIi (10776)
mmormota Creative Commons License 2023.11.05 0 0 10777

+1

Előzmény: XANTIi (10776)
XANTIi Creative Commons License 2023.11.05 0 0 10776

A kulcs az akkuban lesz. A képeken semmi korlátozó elem nincs ami lekapcsolna. Jó eséllyel az aksi gyári hibás. Egy cella meghalt ill. soha nem volt jó.

Előzmény: Bicajos2021 (10775)
Bicajos2021 Creative Commons License 2023.11.05 0 0 10775

Hááát, annyit bizony kihagytam, hogy a Neten keresgélés közben, erősen a kis sarokcsiszoló szellőzését kifogásolták - bár nem ezen a noném verzión - és azt írta egyikük, hogy amikor ráapplikált egy külső ventillátort - megszűnt a hiba! Hát valóban nincs eléggé meggyőző nyílás a kis gépen, mqjd "reggel" kinyitom jobban a nyílásokat és meglátom, javul-e valamennyit a használati idő! Ha nem, tietek a pálya, mit lehet a "szürkenyakkal" csinálni, vagy behúzom f-f (fülem-farkam) és használom lassú üzemmódbsn! Ja, még azt nem kérdeztem, hogy ha nagyobb kapacitású akksit teszek be, javulhat-e a helyzet - ha csak le nem füstöl???

Előzmény: Bicajos2021 (10774)
Bicajos2021 Creative Commons License 2023.11.05 0 0 10774

Bocsánatot kérek, továbbra sem hagy nyugodni, hogy miért áll le nehány sec után a kis sarokcsiszoló, szétszedtem, hát ez nekem nagyon primitív, mert nem értem, mi okozza a leállítást! Ha ti tudtok ezekből a képekből valami okosságot kihozni -nosza, rajta, csak nem szúr ki velünk (veletek) ez a kis sz...r. !   Mi a fene ez a szürkenyakú alkatrész, mit lehet ezzel kezdeni? Köszönöm!

atika001 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 10773

Vettem egy 100V-os, 10A-es panelműszert, vagy hibás, vagy helytelen a bekötésem, mert terheletlenül is 0,77A-t mutat, de állítási lehetőség nincs rajta. Valaki találkozott már ilyen jelenséggel? Mi a megoldás rá?

atika001 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 10772

Nekem T gazdaságos kisflexem volt olyan, hogy az első bekapcsolás után kb. 10''-cel kiszórta a kommutátor forraszanyagát a szellőzőnyílásokon, majd örökre leállt... Szerintem eltévesztették a matricázást, vagy rossz forgórész került bele, 110V-os hálózatra való, vagy a fene tudja. Visszavittem, vettem helyette 1 nagyobbat, hozzátéve a különbözetet, azóta is megelégedéssel nyúzom.

Előzmény: Bicajos2021 (10766)
ksanyi52 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 10771

Esetleg nézd meg a kábel másik végét is! 

Előzmény: Kármán Gabriella (10769)
laca151 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 10770

Nem túl valószínű, hogy 4plusz eret csak úgy hobbiból odavezettek. Nyilván mindegyik érnek megvan a maga funkciója. Jobb lenne ugyanolyan kapcsolót beszerezni, amilyen az eredeti, bár így látatlanban nehéz ezt megmondani.

Előzmény: Kármán Gabriella (10769)
Kármán Gabriella Creative Commons License 2023.10.30 0 0 10769

Sziasztok!

Tudna esetleg valaki segíteni?

Van egy fűnyíróm aminek a karos kapcsolója eltőrt.

A gépből egy 6 eres kábel jön fel a kapcsolóba.

Amikor szétszedtem akkor láttam, hogy a kapcsoló kar(ami eltőrt) egy billenő kapcsolót nyom meg és úgy indul.

Most a kérdésem az lenne, hogy van egy új kapcsolóm amit szeretnék összekötni ezzel de az új csak 2 eres. 

Meg tudom buherálni valahogy?

Köszi a segítséget előre is. 

Bicajos2021 Creative Commons License 2023.10.27 0 0 10768

Persze, mindentől függetlenül köszönöm a témámmal foglakozást!

Előzmény: Törölt nick (10767)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.27 0 0 10767

A hőkioldást te hoztad fel, de az nem így szokott kinézni. Másfelől volt olyan kérdés rögtön az elején, amire nem válaszoltál, talán többször sem, fel is tűnt - ja igen, hogy akkumulátoros-e, de lehetett más is.

Védelem pedig valószínűleg van benne, de egy példány esetén és főleg távolról nem lehet kitalálni, hogy tényleg készített-e egy cég olyan eszközt, mert szoktak, hajaj, ami egyszerűen túl gyenge vagy rosszul beállított, vagy inkább egy hibás példányról van szó.

Hibakeresés közben ezek mind előjönnek, a szakember nem feledkezik meg róluk, de amilyen az input, olyan az output, vagy hogy is van az a népmondás... Ennyit lehetett kihoztni a helyzetből.

Előzmény: Bicajos2021 (10766)
Bicajos2021 Creative Commons License 2023.10.27 0 1 10766

Szóval, a kis sarokcsiszolót forgalmazó cég vette az adást, küldött egy másik készüléket, amelyik teljes erővel történő nyomásnál se áll le, vág mint a borotva - hol is van a hőkioldás, meg az automatikus védelem? Persze, mostmár sportból is utána lódulok a leállásoknak, elviszem a kisgépszervízbe, hátha ők tudnak valamit, amit mi nem!De a segítőszándékot köszönöm, a probléma végülis megoldódott, méghanem is tudjuk az okát! Ha a kisgépesek tudnak valami konkrétumot, tudatom a nagyérdeművel! :-)

Előzmény: XANTIi (10765)
XANTIi Creative Commons License 2023.10.25 0 1 10765

Sajnos a kis kínai szeret nagyot lódítani az adatokkal. Igen ritka amikor valóban azt tudja, amit ráírnak. A 9800 mAó-s akku jó ha 1000 megvan. A 60 W-os erősítő kb. 15 -öt tud.

Kisgépekből már régen csak Lidl/Aldi-s dolgokat veszek. Jó közepes hobbi kategória, de a vevőszolgálat rendben van.

Előzmény: Bicajos2021 (10764)
Bicajos2021 Creative Commons License 2023.10.25 0 0 10764

Igen, a drágább olcsóbb lett volna - mondja régi mondás, de az nagyon érdekes, hogy az Aliex-ben tucatjával vannak a klf forgalmazók hirdetései - hát megettem - ahogy már a kenyerem javát is ... :-) De köszönöm a segítségedet, további eredményes tevékenységet kívánok !

Előzmény: XANTIi (10763)
XANTIi Creative Commons License 2023.10.25 0 0 10763

OK, nem gondoltam, hogy 12 V-os. 12??? Az még akkus szerszámhoz is sovány! Mintha Lidl-s lett volna. Ha nem ismert márka akkor reménytelen szervizt találni. De 12V egy ilyen csiszolóhoz bakfitty! Még a 20V-os cuccokhoz is a nagyobb, 4Aó-s aksi kell. Valamiért 230-asnak gondoltam.

Szerintem abból nem lesz normális "kisflex" soha. Engedd el.

Előzmény: Bicajos2021 (10762)
Bicajos2021 Creative Commons License 2023.10.25 0 0 10762

Igaz, ded itt Tatbányám nem tudok olyan szervízt, ami ilyesmikkel foglakozna, megpróbálom akodály téren lévőt, hátha kiokoskodnak valamit! köszönöm a figyelmeztetést, eszembe se jutna áram alatt belenyúlni, de egy 12 V-os betáp (akkumulátoros a drága) csak nem okozhat olyan nagy bajt?? De azért nem buzerálok áram alatt!Látod, a Lidles akkutöltővel sem szórakoztam, vettem egy újat - nem sokszor rázott meg az áram - na, nem is akarom többször!!!

Előzmény: XANTIi (10761)
XANTIi Creative Commons License 2023.10.24 0 1 10761

NE nyúlj bele!!!! Ha nem felel meg, vagy vidd el szervizbe vagy add olyannak akinek ez pont jó.

Ne játssz az életeddel. Ez nem megégett pörkölt, amit újra lehet csinálni.

Előzmény: Bicajos2021 (10760)
Bicajos2021 Creative Commons License 2023.10.24 0 0 10760

Üdvözlet! Újra a régi nótám, a már kitárgyalt kis Flex téma: nagyon frusztrál, hogy bár azt mondjátok, normális ez a 10 sec-ként leállás aránylag kis terhelésnél is, de azért rettenetesen idegesítő, sőt balesetveszélyes is - tapasztaltam - az állandó szerszám elvétel (létrán, félkézzel kezelve...), kikapcsolás, bekapcsplás, vissza a vágáshoz, 10 sec, leáll, kezdeni előlről! Már olyan lehelletszerűen nyomom, hogy még egyáltalán forgácsol, de akkor is leáll, tehát valami hőkioldó vacakol. Van-e az elektronikában valami, amit állítani lehet, vagy cserélni kell? gyakorlatilag használhatatlan a gép.Ha kell, szétbontom és kifotózom az elektronikát, bár, mivel semmi ismeretem nincs eletronikus alaktrészek terén, nincs sok remény, hogy sikeresen belenyúljak...

laca151 Creative Commons License 2023.10.19 0 1 10759

Hát igen, az áram olyan, mint a medve, nem játék :)

Nálam a kamrában volt olyan, hogy minden vezetékre (nullára is) világított a fázisceruza. Aztán a villanyszerelő kiderítette, hogy a falra szerelt mini ledes reflektor csinálta. Fí relét nem vágta le, de amikor a földelés ki lett kötve belőle, akkor megszűnt a jelenség. A szerelő azt mondta, hogy nyugodtan maradhat földelés nélkül, nem tud galibát okozni. Emiatt kicsit túlórázott is, mire végigmérte a házban a földelést a teljes rendszeren, amit ő épített ki :)

Előzmény: Bicajos2021 (10758)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!