Keresés

Részletes keresés

őrülethatára Creative Commons License 2004.10.03 0 0 9053

Sziasztok!

Tudna vki segíteni? Hangfelvételt szeretnék készíteni külső hangbeviteli eszközzel:

van egy olyan fülhallgatóm, amelyre rá van szerelve a mikrofon is... persze, mert h hangfelvételt szeretnék - ráénekelni szeretnék-. És ( tom és-sel nem kezd. mond., bocs :) )és ennek a végén 2 zsinor van-, ezt is értem , és a végére kaptam egy kis mütyürt: az inputja 2, a kimenetele ennek a chek-dugónak 1. Ezt aztán a gépem hátuljában a zöld kimenetelbe bedugtam...és itt jön a problémám... nem tom, hogy az XP-men hol / hogyan készítünk hangfelvételt? Hogy aztán elmentsem és cd-ra írjam.

Azt szeretném kérdezni h hogyan készítünk hangfelvételt? sem a MP3-ban sem a NERO-ban, amivel a cd-írót telepítettem nem találtam ilyen lehetőséget. Van hangkártyám, szólnak a hangfalak, csak sztem nem tom az elérési útvonalakat. Azt sem tom, hogy amikor a kis chek-dugot a gépbe rakom akko a mikrofonos fülhallgató mind 2 végét dugjam a chek-dugóba?

Léccí ha vki tud üzenjen, írjon! Előre is köszönöm

Emailomra is lehet:

green4ever@freemail.hu 

Erzsébeti Creative Commons License 2004.10.03 0 0 9052

Hali!

Tudom, hogy én vagyok értetlen...

nekem ebből semmi sem jön össze, és a felét sem értem annak amit ti írtok:(((

Valaki le tudná nekem írni, akár kisiskolás stílusban, hogy pontosan mit is kellene csinálnom?

Én a mai napig nem értem, hogy mi a fenének van szükség ezekre a cue,bin,iso,nrg kiterjesztésű file-okra... eddig mindig csak problémákat okoztak nekem... miért nem jó ha valami úgy van ahogy "legyártották"? azt még megértem, hogy becsomagolják ezt egy *.zip-be, vagy *.rar-ba, vagy még a *.iso is érthető nekem (szerintem), de mi a fenének van ez így túlbonyolítva, hogy van ami ilyen van ami olyan de ha nem ilyen akkor amolyan, és nem emilyennel kell megírni-kiírni hanem amolyannal, de azt is csak akkor ha éppen az az emilyen nem amolyan csk átnevezve, vagy lehet, hogy ez az amilyen-emilyen nem olyan amilyen hanem teljesen másmilyen, persze lehet, hogy bármilyen....!!!!

Bocsi, de már tök ideg vagyok, hogy nem tudok megírni egy -két cd-t mert ahány dolog az mind másként van a net-en, és ha végre megtanulom azt, hogy azt az adott file formátummal mit is kell csinálni akkor  a következővel biztos, hogy másként kell!

Én nem szeretnék elmélyedni a cd írás minden fortélyában, (időm sincs annyi) csak egyszerűen meg szeretnék írni egy két cd-t de mint látom ez így magában már kevés... lehet, hogy be kell iratkoznom egy cd író suliba???:(

Teljesen elvesztem már ebbe az nrg, iso, cue,bin dologban...

Csak a selejtet gyártom (jó újraírhatóval szenvedek.. meert hülye azért nem vagyok), de egyetlen értelmes cd-t sem sikerült írnom ezekből:((

Miért lett ez ilyen bonyolult???

Most is.. van egy progi amit lehúztem.. majd 2 hátig szenvedtem mire lejött... most meg van egy *.bin+*.cue filom.

Ezt próbáltam neroval megírni.. megírja, és a cd-n van egy cue+bin filom.

próbáltam minden autodidakta megoldással állítgatni a nerot, hogy valahogy írja már meg emészthető formátumba ... ebből eddig csak egy *.nrg-m lett:( és ezzel sem tudok mit kezdeni! (ebből is csak egy kiírt *.bin+ *.cue lett)

Ott ette meg a fene ezt az egészet!

Szopok mint a torkosborz:( Tudom az én hibám, mert meg kell tanulni, hogy mit mivel mikor, de már kicsit belefáradtam abba, hogy gyak minden pc-s műveletnél meg kell tanulni hogy mit kell csinálni vele, mert az eddigi tudásomat nem tudom kamatoztatni...

A progi amivel próbálkozom az: Nero 6.3.0.2

És clonecd 4.3.19

Segitsetek... mert megőrülök!

Köszi!!!

Erzsébeti

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.03 0 0 9051
Szervusz _gergo_!

Itt nézd meg a "CD gyártás, sokszorosítás, digitalizálás, archiválás" részt.
Előzmény: _gergo_ (9049)
comeinus Creative Commons License 2004.10.02 0 0 9050

Sziasztok!

VHS kazettáról kellene néhány percnyi filmrészletet video CD-re kiírni, hogy előadás közben egy régi laptopon (360-as proci, WIN 98) le tudjam játszani. Tudna valaki segíteni? Sürgős! Köszi.

_gergo_ Creative Commons License 2004.09.30 0 0 9049
Olyan helyet keresek, ahol vallalnak cd irast 100-as ill. afeletti nagysagrendben is, ahol a feliratot nem kulon papirra nyomtatjak es ragasztjak a cd-re, hanem valami modszerrel (szitazas?), tudjak szepen felvinni a cimket a lemez nem adathordozo oldalara.
Van tippetek, hol van ilyen hely?
Nagyon szepen koszonom!
udv
gergo
zarew Creative Commons License 2004.09.28 0 0 9048

igaz,mivel a nem tökéletes ragasztás miatt a cd felülete kiegyensúlyozatlan lehet,a cd nagyobb fordulatoknál üthet rázkódhat.A mai nagysebességű olvasóknál előfordul,még a gyári cd-t is "szétrobbanthatja" ha az gyengébb minőségű.Javaslom valami cd ram sebesség szabályzó progi használatát és minél lassabban beolvastatni a cd-t. Ha nagy a gáz azt lehet hallani is.De ha a ragasztás pontos bírnia kell.

üdv.

Előzmény: pennant (9047)
pennant Creative Commons License 2004.09.28 0 0 9047

sziasztok!

sos kérném a tanácsotokat:

azt hallottam valahol, hogy a másolt cd-korongra ragasztott papírcímkék (label-ek) tönkretehetik a cd-lejátszót. igaz ez? ha igen hogyan? mi a teendő akkor, ha valakinek tucatjával vannak "felpapírozott" lemezei?

Erzsébeti Creative Commons License 2004.09.28 0 0 9046

Hali!

Megint én vagyok...

Most más a problémám...

Van egy *.iso file-om

próbáltam élesben kiírni, de nem megy. Próbáltam winRar-al kicsomagolni, és úgy felírni, de kicsomagolás közben egy pár benne lévő filet nem tudja kicsomagolni, hibaüzenetet generál:((

Diagnosztikai üzenetnek van címezve, és "nem hozható létre üzenetet ad minden olyan file mellé amit nem tud kicsomagolni:((

Most akkor ez az egész *.iso mehet a levesbe??? Sérült az iso file?

Erzsébeti

spacc Creative Commons License 2004.09.27 0 0 9045

na, akkor a "torony" első darabja megvan ... :)

(bár én az ujra flash-elésre gondoltam, az néha segít)

Előzmény: nadasilva (9044)
nadasilva Creative Commons License 2004.09.27 0 0 9044

Köszi a válaszokat. A firmware a legfrissebb május óta...vmi más  lehetett a gond, mert ha már lemez nélkül volt, úgyis "bekavart" az Op-rendszernek, illetve nem lehetett megnyitni a TC-t...

Érdekes mindenesetre...vettem egy ócsóóó LG-t, mert hát valami kell, és sajnálom a TEAC-et, amely márkában már vagy 4 éve bízom...

Az LG (lekopogom), "szó nélkül" megy.

Üdv: nadasilva

Előzmény: spacc (9043)
spacc Creative Commons License 2004.09.26 0 0 9043

hááát... esetleg egy firmware frissitést meg lehet prószálni, ha akkor sem, akkor lehet hogy meghót.

Az íróprogi nem tudja tönkretenni.

Előzmény: nadasilva (9042)
nadasilva Creative Commons License 2004.09.26 0 0 9042

Hi!

Köszi a tippeket:-))  Egyébként csak az eset volt furcsa, hogy tökéletesen megírt egy cd-t (clone cd-el, és utána már olvasni sem tudta be az üreset, amire szintén írni szerettem volna....)

Más gépben sem működik olvasóként sem.

Sajnos tiszta a lencse is.

A Clone Cd tönkreteheti az írót?

Vagy a Verbatim lemez, ami tökéletesen működik, mint utolsó megírt????

Minden jót!

Üdv: nadasilva

Előzmény: spacc (9041)
spacc Creative Commons License 2004.09.26 0 0 9041

nadasilva!

TIP I.:

természetesen ne dobd ki!

Tudod milyen jól néz ki toronyba rakva: 1 iró, 1 olvasó, 1 író, 1 olvasó...  :)

TIP II.:

Igyá sört, bort, pálinkát... vagy vizet! (ez utóbbi kissé egészségtelen...vesekő!!!)

TIP III.

Mennyé moziba..... vagy foglalkozz az asszonnyal..

Ami az íródat illeti: vagy rossz, vagy nem.

vagy op.rendszer hiba, vagy nem

vagy koszos, vagy nem...

monnyam még?   Kérdeztél valamit, de semmi infót mellé nem adtál...

a fiugg nagyon sok tippet adhatnak erre ám...

Előzmény: nadasilva (9039)
handras Creative Commons License 2004.09.26 0 0 9040
Ne fáradjatok, megoldottam....
Előzmény: handras (9036)
nadasilva Creative Commons License 2004.09.26 0 0 9039

S.O.S

Teac CD-W552E cd íróm, 1 éves, kb 100 lemezt írtam vele, és tegnap egy lemezt tökéletesen megírt, azután az üreset sem ismeri fel! Régebben volt egy Teac íróm, de az fokozatosan ment tönkre 3 év alatt...ezt még "normálisnak" tartom.

Ha valaki tud valami tippet adni a kidobáson kívül, azt köszönettel veszem!!!

Üdv mindenkinek: nadasilva

tucka Creative Commons License 2004.09.25 0 0 9038

Szejasztok!

Mindent tok egyet nem, szóval van egy XP prof telepítő cd, amit persze másolni szeretnék, de a clonecd vel nem ment adatmódban, mivel azt is tom, hogy láma vagyok szeretném ha segítenétek, hogyan lehetne lemásolnom - biztonsági mentés:)

2 nyers cd már oda van, tudna vki tanácsod adni, hogyan tudnám lemásolni, hogy

még bootolható is maradjon, köszi előre is minden segítséget!

tucka

Cyberslider Creative Commons License 2004.09.25 0 0 9037
Sziasztok! Szeretném megkérdezni,melyik grabber progit preferáljátok? Én EAC-t szoktam használni,de egy benq írt lemezen hibák voltak,kiolvastam audiograbberrel,és ott nem volt hiba! Sokan nekem az EAC-t ajánlották,sőt az audiograbberre mondtak minden rosszat,mi a véleményetek? Van esetleg más? Érdemes profi progit használni? (Gondolok a CD architect-re) Még 1 utolsó kérdés: buffered burt copy (default) unbuffered... dynamic sync..... Melyik mit jelent? (Melyik a jobb) Rengeteg cd-m van,be akarom digizni őket. Pls help. Köszi :)
handras Creative Commons License 2004.09.25 0 0 9036

Sziasztok, segítség kellene:

Adott egy multisession CD. Egy előző menet tartalmára lenne szükségem. Úgy emlékszem a régebbi windows-ok, alapból felkinálták a választást, de az XP-n nem látok ilyet.

Mi a módi?

Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.09.24 0 0 9035
A Clone-nal is meg tudod oldani.

Read to image file->kiválasztod az írót (nem ROM-ot, írót !) amiben a zrikás lemez van->Next->létrehozol egy új profilt jobbegérrel (pölö 'Hibás audio')->Edit.

Data read fül->felső csekkboksz bekatt, alsó kikatt, speed maradhat->

Audio read fül->speed maradhat 'max', quality 'Good', felső bekatt, alsó kikatt->

Error handling fül-> fast error skip 'automatic', felső 2 kikatt, alsó (intelligent bad sector scanner) bekatt, 100 sector-ról 32-re átállít. OK megnyom.

Next->OK, aztán már türelem kell hozzá. :9)
Előzmény: dr poljakov (9031)
Macimedve Creative Commons License 2004.09.24 0 0 9034
Szinte az összes grebbelő progi tud olyat, hogy hibás szektor átugrása. De nem csodálkoznék rajta, ha az EAC egy pár perces szöszmötölés után boldogulna az egésszel.....
Előzmény: dr poljakov (9031)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.09.24 0 0 9033
Hát télleg nem, mert a mellbőségem (ha már ilyen finoman rákárdeztél...) nem elegendő ahhoz, hogy az Rettegett Iván tombolása közben szélárnyékban maradhass a rápöffentéshez... ;9P
Előzmény: spacc (9030)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.09.24 0 0 9032
Köszi, van elegendő... ;9)

Nagy gáz viszont nincs, mert oldalra fordítom a fejem, és így minden ajtón átjutok valahogy... :-DDDD
Előzmény: Törölt nick (9029)
dr poljakov Creative Commons License 2004.09.24 0 0 9031
tudja valaki, hogy lehet/melyik programmal egy audio cd-t egeszen pontosan a masodik masodperctol kezdve teljesen atirni? gondolom, siman megoldhato, ha mp3-ba leszedi az ember fia - talan az is megoldhato (?) hogy minosegromlas nelkuli rip keszuljon - es azt meg lehet valahogy szerkeszteni/visszairni, de valami egyszerubb megoldas kellene.

neroval nyilvan tudok mp3-bol audio cd-t csinalni, de melyebben nem foglalkoztam a dologgal. clonecd-t hasznalnek, de hibas a lemez es nem lehet masolni. a lejatszas persze megy, mert a cd jatszo hibajavitoja atugorja (?) a hibas blokkot.
spacc Creative Commons License 2004.09.23 0 0 9030

Akkor pont elférek a hónod alatt...

Viszont ott se tudnék rágyujtani, ha fú a szél.....

Előzmény: Zolcsi Baba (9028)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.23 0 0 9029
Arcméret?! ;-P
Előzmény: Zolcsi Baba (9028)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.09.23 0 0 9028
Hát az utóbbi biztos nem, mert annyira nem komálom (kvónyak, kalvadossz, esetleg ír/olvas whiskey).

Az előbbi meg azért nem, mert 184 szantihoz a 78 kila szvsz nem a dagaccság csimborasszója.... :9)
De vízbe biztos nem fulladnék (ti. az úszóövem mindig magamnál tartom...) ! ;o)

Mellbőség, striák hossza és mélysége, penisch-átmérő, plasztika műtétek száma, stb.: érdekel még valakit valami egyeb illesmi, mert szívesen válaszolok... ;9P

Csak, hogy ontopikok maraggyunk... :9)))))))
Előzmény: spacc (9027)
spacc Creative Commons License 2004.09.23 0 0 9027
ez most "duciság", vagy sörhas ?
Előzmény: Zolcsi Baba (9025)
version9 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 9026
ha wav-ban vagy audio cdnek irod ki akkor nem fog felferni miert ugye a cd-re ravan irva hogy 74/80/90/99 perc, ezek a maximumok
Előzmény: Törölt nick (9023)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.09.23 0 0 9025
45 kilós, és 78 éves. Vagy fordítva.... ??! :-D
Előzmény: Törölt nick (9022)
eref Creative Commons License 2004.09.23 0 0 9024
Adatként (wav fájl) ráfér, de 2x hosszúságú mono audio CD-t nem tudsz csinálni.
Előzmény: Törölt nick (9023)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!