Keresés

Részletes keresés

BringasLevy Creative Commons License 2015.06.14 0 0 2006

Szia,

 

Egy kedves ismerősöm kirándult velük és elégetten zárta a napot. Igaz, hogy ő (Cork-ból ment...)

 

http://www.paddywagontours.com/CLIFFS-OF-MOHER-Day-Tour-From-DUBLIN

Előzmény: sört (2005)
sört Creative Commons License 2015.06.14 0 0 2005

Üdvözlet!

Arról szeretnék érdeklödni,hogy Dublinból van vmilyen buszos út a Moher sziklához?

Amúgy 5en utaznánk,és lehet,hogy akkor inkább jobban jövünk ki,ha autót bérlünk?

Még igyexem érdeklödni dolgokról,amiket a neten nem találok,hogy életben tartsam a fórumot:D

BringasLevy Creative Commons License 2015.06.08 0 0 2004

Lassan, csökken a mértéke. 9.8%-nál tart.

Előzmény: Törölt nick (2003)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.08 0 0 2003

Milyen mostanság a helyzet Írországban? Munkanélküliség hogy alakul? 

Gyula Creative Commons License 2015.06.08 0 0 2002

Ha már átkerült erre a fórumra a turizmus. :)

 

Kétszer béreltem már Írországban autót, mindkétszer nagyon korrektek voltak. Ha jól emlékszem, egyszer Nova, egyszer Europcar volt, jó előre lelevelezve a külön biztosítást, ami egy telitank árára redukálta a depozit összegét. Ez mindenképpen megérte az árát, érdemes kérni, napi 10-20€, de nem kell 1000-1500€ depositot letenned. Legutóbb az "Avensis" kategória helyett egy 3 (!) km-es 2.0 TDI Passat-ot kaptunk, napi 8€ ráfizetéssel. Na, azon még egy karc sem volt (mikor leadtuk, akkor sem :) ). 

Nem vészes a fordított vezetés, kb fél óra alatt már teljesen belejön az ember, első alkalommal azért nem volt hátrány a késő esti, autópályán való kipróbálás. Talán az volt zavaró kicsit, amikor éjszaka jött szembe egy lámpapár, furcsa volt jobbra pozicionálni. Az ír stílus nem ismeri a száguldozást (kicsi az ország, szépek az utak, minek is gyorsan menni), nem volt gond a szűk utcákon sem. 

 

Csak bátran!

 

Szállásról: AirBnB-t csak dicsérni tudom, nem Írországban, de használtam már, de a booking is jól működött régen, most már egy kicsit elszálltak az árak. Ha szezonban mész, érdemes foglalni, a B&B-kben nem csalódtunk, nagyon kedves vendéglátóink voltak. De a hostelek sem vészesek, a legtöbben tudsz privát szobát is foglalni.

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 2001

Levy a Novát említette. Nekem kedvencem. Autóbérlős brókercég, ismerőseim többször használták őket, s igen elégedettek voltak vele.

 

Baloldali közlekedést hamar megszokod. Főleg, ha ül melletted valaki, s időnként figyelmeztet, hogy nagy ívben vedd be a kanyart s maradj a bal oldalon:-) Nem lesz gond. Ugyanígy aggódom ismerősöm elvitte az autómat, félreeső látványosságok megnézéshez, Kerry-megyébe mentek. Semmi gond nem volt, ellenben egy városi parkoláskor meghúzta a felnit :-) Ahogy Levy írta, az itteniek türelmesebb sofőrök, ráadásul elég sok az idős ember az utakon, nem fogják leharapni a fejed, ha nem Hamiltonként száguldozol. Felesleges aggódnod.

 

Mi is B and B-kben szoktunk aludni, ehhez a reptér turista információjánál kaphatsz naprakész brosúrát, vagy mész, és ha szimpatikus egy hely, megszállsz (már ha nem számít az ár). Sok szálláson van family room, ahol megalhattok hárman, s nem kell a gyermeknek külön szobát bérelni. Némelyik hostelben van olyan szoba, ami nem olyan drága, mint egy B and B, de mégsem kell hallgatnod éjszaka a szomszéd horkolását. Ellenben az olcsó szállások gyakran zajosak, a sokáig mulató fiatalok miatt (ahogy hallom).

 

Szálláshoz tudom ajánlani pl. www.hostelworld.com oldalt. Vagy ezt: http://www.bandbireland.com/ A legeldugottabb kis faluban is akad szállás! Nem tudom, mikor jöttök augusztusban, de pl. augusztus elején, az egyik ún. Bank Holiday-kor, amikor a hétfő szabadnap, az ország nyugati fele megtelik, ilyenkor mindenki elmegy vidékre... Akkor probléma lehet a felkapottabb szállásokkal, hamar megtelnek. S a krach óta divat (és szükség) lett megint itthon nyaralni, már nem rajzanak úgy ki az írek külföldre nyáron, mint régen.

 

Mostanság nagy divat az AirBandB (https://www.airbnb.com/), nekik egyébként itt van Dublinban az európai központjuk. Itt is lehet találni jó szállásokat, nem olyan drágák, mint a hotelek, és ugye, egészen érdekes szállásokat is ki lehet fogni. Csak meg kell találni a pénztárcádnak valót.

 

Úttervezéshez a http://www.visitireland.com/index.html tudom ajánlani, bár érzésem szerint eléggé az amerikai látogatókra szabták. Személy szerint a Lonely Planet útikönyvére esküszöm, az utóbbi kiadásokban már vannak útiterv-ajánlatok, aszerint, hogy mit szeretnél megnézni.

 

Dublini közlekedéshez az ún. DublinPass-t ajánlom: https://www.dublinpass.com/

Dublin viszonylag kicsi, a nagy látványosságok gyalogosan is elérhetőek.

 

Jó volna ha megírnád, mit akartok megnézni, s akkor jobban tudunk segíteni.

BringasLevy Creative Commons License 2015.06.06 0 0 2000

Sajnos nem napra készek az információim, mivel saját autót használunk. Régen, árban, szolgáltatásban a legjobb a Nova volt, de azóta átalakulhatott a piac. Én utána néznék annak, mielőtt lefoglalom az autót, hogy milyen egyéb szolgáltatások vannak az árban. Régen volt olyan cég, amelyik az összes autópályán napi néhány használatot úgymond ajándékba adott, mások csak a dublini elkerülő fizetős részét, megint más cégek semmit. Ez főleg abból adódik, hogy bár az ír autópályák használata ingyenes, vannak fizetős szakaszok szerte az országban. A dublini elkerülőn (M50) egy híd a fizetős, ahol kamerák olvassák le az áthaladók rendszámát, akik aznap, vagy másnap estig fizethetik ki a díjat valamelyik boltban, vagy benzinkúton (kb €3 személyautónak). Regisztrált rendszámú autók esetén automatikus a fizetés. Vannak kölcsönzők, akik regisztrálják az autóikat és napi néhány áthaladás árát betudják a bérlő helyett. 

 

A többi fizetős szakasz más, de ezek is csak rövid szakaszai egy-egy autópályának. Van pénztáros és van egy tölcséres rendszer is minden sorompós kapunál, ahol (úgy tudom mindenütt egységesen) €1.90 az áthaladás személyautóval. Ezekhez a kapukhoz is lehet regisztrálni automata fizetős rendszert, lehet van olyan kölcsönző, akinek pár áthaladás ezen helyeken is benne van az árában.

 

A másik dolog a biztosítás.

Mivel az ír utak nem pont olyan rosszak, mint a magyar társai, de keskenyek is és a bozót is rájuk van nőve, szinte biztos, hogy karcos autót kaptok. Ha mégsem, akkor olyat fogtok leadni. Ha a karcolás pici, senkit nem fog érdekelni. Ha viszont mélyebb, akkor érdemes a biztosítóra lőcsőlni a költségeket. Sok éve lehetett olyan biztosítást kötni, hogy 0% önrész baj esetén. Ennek az ára is meglepően elérhető volt, ráadásul így -ha jól emlékszem- depozit sem volt az autóra.

A másik dolog, ami miatt nagyon ajánlott a minél teljesebb körű biztosítás, hogy itt az autó nem érték az általános értékrend szerint. Olykor nem is értik (tényleg nem értik), hogy miért vagyok mérges mikor a parkolóban neki vágják az autójuk ajtaját az enyémnek vagy ki-be fordulásnál egy egy karccal gazdagítják a gyűjteményt rajta. Elnézést kérnek ugyan ha ott vagy, de az inkább annak szól, hogy elterelte a figyelmedet a "baleset" miatt arról, amit egyébként csináltál, mintsem a "károkozásról". Tehát ha elég jó sofőr is vagy és szerencséd is van, hogy szembejövő nélkül, sérülésmentesen vidd végig az autót a keskeny, kanyargós utakon (amiket vétek kihagyni!!!), akkor is begyűjthetsz egy egy új díszt az autóra, amíg a parkolóban magára hagytad.

Ijesztő lehet ezeket olvasni, de nem kell megijedni! Nem arra kell gondolni, hogy leszakítják a sárvédőt és magadra hagynak, hiszen nem történt baj! Mindössze azért írtam le, hogy indokoljam, miért ajánlom a biztosítást. Egyébként jellemzően sokkal türelmesebbek, nyugodtabbak itt a sofőrök, mint másutt, ahol eddig vezettem. Tehát felesleges félni. A jobb kormányos autó is csak autó. Pár perc, vagy óra (kinek mennyi) elég ahhoz, hogy beletanuljon az ember. Minden pont ugyan arra kézre/lábra esik, mint a bal kormányosnál, kivéve a váltó. Viszont annak a kiosztása is pont ugyan olyan minkét autóban.

Nem beszéltem még olyan emberrel, akinek nem volt elég idő megszoknia az autót, amíg az autópályán ment vele, kivéve, ha Dublin belvárosa volt az úti cél. De oda nem is javasolnék autót. Viszont ha csak a Wicklow-ba is mentek, eléggé fogod már érezni az autót, mire a reptérről indulva, lemész az autópályáról és immár kihívás hogy az anyósülésből gépészkedsz.  :-)

Mással, pedig valóban nem fogtok tudni eljutni a legszebb helyekre, vagy ha igen, akkor a sok átszállás elviszi az összes időtöket.

 

Van már úti cél, vagy program? Ha gondolod és írsz pár sort az érdeklődési körötökről, meg arról, hogy mikén képzelitek a "nyaralást" Írországban és tudok, akkor szívesen adok pár tippet látnivalókról, kirándulóhelyekről! Bár én jellemzően csak a legszebb helyeket ismerem itt Dél/Dél-Nyugaton. :-)

Előzmény: cassian (1999)
cassian Creative Commons License 2015.06.06 0 0 1999

Köszönöm. Bennünk is felmerült az autóbérlés lehetősége. Azért gondolkodunk rajta, mert kicsit tartunk ( én ) a baloldali közlekedéstől. Autóbérléssel kapcsolatosan tudnál esetleg valami tanácsot adni,mire figyeljünk, 

Előzmény: BringasLevy (1997)
BringasLevy Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1998

Ja... Szállás.

 

Az a helyzet, hogy mivel mi itt lakunk, ritkán van szükségünk szállásra, így nem is vagyok napra kész benne. Ha többnapos csavargásra megyünk, akkor booking.com- ot használjuk, de Írországban (és Észak Írországban is) rengeteg a B&B ami talán a legjobb választás egy családi nyaralás esetén.

Előzmény: cassian (1996)
BringasLevy Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1997

Szia

 

A vasút lefedettsége elég gyér- Tiszták és jellemzően pontosak a vonatok, de elég drágák is. Buszokkal szinte bárhová el lehet jutni és nem túl drága. Bár az árképzésük logikáját nem sikerült még megfejtenem, mert nem ritkán a hosszabb út olcsóbb, mint a rövidebb.

Dublinon belül a busz a leginkább elterjedt tömeg közlekedési mód de van néhány villamos vonal is és van a budapesti HÉV-hez hasonlatos vonat is.

Árakban, kedvezményekben nem vagyok otthon, de muszáj megemlítenem, hogy én mániákusan igyekszem mindenkit rábeszélni, hogy béreljen autót és azzal járja be az országot, mert a legszebb részek nem, vagy csak nagyon körülményesen érhetőek el busszal. Vonattal, meg semennyire.

 

Remélem, működnek a linkek és tudtam segíteni!

Előzmény: cassian (1996)
cassian Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1996

Üdvözlök Mindenkit !

 

Szeretnénk  családdal nyaralni menni Írországba augusztusban. ( szülők és 16 éves gyerek ) Nem tudom, hogy ezen a fórumon lehet erre vonatkozó kérdéseket feltenni. Az érdekelne, hogy milyen  helyi oldalak vannak ( angol nyelvű ) amiket érdemes nézni.Vasút ( jegyek, kedvezményes bérletek ) , távolsági busz, szállás panzióban stb. ) dublini közlekedés . Vannake családi kedvezmények pl.a közlekedésben,szállásokon stb 

 

Köszönettel venném, ha tudna valaki segíteni.

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 1995

Próbáld meg az Irányírország oldalon ott szoktak hirdetni szobát .

Eagle72 Creative Commons License 2015.06.01 0 0 1994

Sziasztok! Tud e valaki ajánlani olcsó szállást 3-4 fő (lenne közötte gyerek is) számára Dublinban, júliusban kb. 7-10 napra? Vagy esetleg van e valakinek kiadó üres szobája abban az időszakban?

Eagle72 Creative Commons License 2015.05.30 0 0 1993

Szia Kov70, igen, aktuális még a kérdés, azóta semmit sem tudtunk előrelépni az ügyben. Nagyon köszönjük előre is a segítséget! Adok egy e-mail címet, erre is írhatsz ha így jobb neked: panoramio kukac freemail pont hu.

Előzmény: kov70 (1992)
kov70 Creative Commons License 2015.05.30 0 1 1992

Szia Eagle72 aktuális még a kérdés? Ismerek valakit aki tud segíteni de nem akarok itt feleslegesen reklámozni ha már esetleg megoldódott.

Előzmény: Eagle72 (1990)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.18 0 0 1991

Sziasztok
 Belfoldes kamionos allas.
 .Dublini fuvarozo ceghez keresnek gyakorlott,CE jogsival,angolul minel jobban beszelo kuldemenydarabos ADR-el rendelkezo embert.Jelentkezni lehet fenykepes szakmai oneletrajzzal,illetve az okmanyok fenymasolataival E-mailben,a sandor-67@hotmail.com cimreA munka hetfotol-pentekig,mindennap otthon alvos,nehany ritka kiveteltol eltekintve.Munkaido reggel 7-tol kb. delutan 5-6-ig tart.Kontenerezes es ponyvas munka.Fizetes 500-550€.Tel:0871910425.

 

Macinak, ha még jár erre...

Eagle72 Creative Commons License 2015.05.17 0 0 1990

Köszönöm szépen a válaszotokat! A magyar állampolgárság megszerzése sajnos nem egyszerű, amennyire mi tudjuk, magyarul kell vizsgát tenni, a vizsga mindenféle témát tartalmaz, pl. magyar történelem, irodalom, jog, magyar nemzeti parkok stb, stb http://hu.wikipedia.org/wiki/Alkotm%C3%A1nyosalapismeretek-vizsga ...ezeket persze meg lehetne tanulni, de ha nem magyarul tudja, akkor semmit nem ér. És a nyelvtudást másféle módon is ellenőrzik, úgyhogy ez sajna számunkra nem járható út. :(

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1989

Sajnos ilyenrol meg nem hallottam. Levy otlete tenyleg a legjarhatobbnak tunik,,kerje a magyar allampolgarsagot. S aztan mar johettek egyutt. Gyerek nalunk sincs, igy nem tudom, nehez-e csaladdal lakast talalni...

BringasLevy Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1988

Hasonlóról sem hallottam, így csak tippelni és ötletelni tudok.

 

Ha nem sürgős a dolog, akkor kérje meg a férjed a magyar állampolgárságot. Ha Te magyar állampolgár vagy, akkor a családi kapcsolat révén ez nem lehet túl bonyolult. Utána, mint uniós állampolgár jöhet egyedül előre a tervetek szerint.

Ha erre nincsen időtök, vagy más miatt nem kivitelezhető, akkor utazzon be szabályosan Írországba (nem tudom, hogy neki kell-e pl vízum, de ha kell, akkor legyen) Ha itt van, keressen munkát és kapcsolatot a földijeivel, hogy minél pontosabb infót kaphasson. Amint van kilátásba munka, kezdjen bele a letelepedés intézésébe. Ehhez akár egy átmeneti munka is jó lehet. 

 

Remélem, nagyon nem lőttem mellé!

Mivel még nincsenek gyerekeink, sajnos nem tudom, hogy mennyire nehéz albérletet találni. De szerintem ez nagyban a szerencsén múlik. Van egy kutyánk és sokaktól hallom, hogy lehetetlen kutyával albérletet találni. Nekünk eddig nem volt gond.

Nem mondom, hogy ne higgyél a károgóknak, de jó ha tudod, hogy vannak emberek, akik szerint minden lehetetlen és vannak akik mindenre találnak megoldást. Én az utóbbiaktól szeretek tanulni... :-)

Előzmény: Eagle72 (1987)
Eagle72 Creative Commons License 2015.05.12 -1 0 1987

Kedves Fórumozók,

Tanácsotokat szeretnénk kérni: Írországba költöznénk, de kicsit bonyolult a helyzetünk. A bonyodalmat az okozza, hogy férjem nem uniós állampolgár (argentin), és van két gyerekünk is. Az ideális számunkra az lenne, ha a férjem előre tudna menni, lakást intézne, elkezdene dolgozni, és pár hónap múltán költözne utána a család….csakhogy, mivel ő nem uniós állampolgár, csak akkor vállalhat ott munkát, ha már mi is ott vagyunk, letelepedve. Gondoltuk, kimegyünk pár hétre, elintézzük a papírjaimat, majd egy időre mi visszajövünk Magyarországra, így rendben lesz minden, ha nyomunk van ott, akkor már nem lesz akadálya az ő munkavállalásának. De most meg azt mondja mindenki, hogy a PPS számhoz munkahelyi igazolást kérnek. Így már bonyolultabb a helyzet. Gondoltunk arra is, hogy én menjek előre, de azt több okból is el kellett vetnünk…ha én kimegyek, a férjemnek fel kellene mondania az itteni munkahelyén, mert reggeltől estig nincs itthon, a gyerekeket nem tudnánk kire hagyni, míg én helyben dolgozom, és meg tudnám tartani a munkahelyemet amíg itthon vagyunk…a másik pedig hogy a kisebbik fiunk asztmás, és néha sajnos kórházba kell menni vele, amit a férjem jó magyartudás híján csak nagyon nehezen tudna intézni…Együtt mindannyian nem tudunk menni, nincs annyi pénzünk, hogy mindent az elejétől fizessünk négyünknek.

A kérdésem az lenne, ismertek e valakit, aki hasonló cipőben jár? És a leírtak alapján ti mit tennétek a helyünkben? Nagy szükségünk lenne tanácsokra!!! Légyszi írjatok!!! Azt az információt is kaptuk, hogy gyerekes családnak iszonyat nehéz albérletet találni. Ez mindenhol így van? Mik a tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?

Köszönöm előre is válaszaitokat!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.16 0 0 1986

s még a jogsi kora is számít és a Te korod...

BringasLevy Creative Commons License 2015.04.15 0 0 1985

Találtam 1.2-es adatot...

 

1997-es Ford Fiesta 1.2 benzines: €358

2014-es Ford Fiesta 1.2 benzines: €200

 

Ezek csak viszonyítási alapnak megfelelőek, egyikre sem vennék mérget!

Előzmény: BringasLevy (1984)
BringasLevy Creative Commons License 2015.04.15 0 0 1984

Szia, bocs a megkésett válaszért, nem jártam erre...

 

Moni szépen leírta a biztosítás dolgot. Ennél konkrétabban valóban nem lehet válaszolni, olyan sok mindentől függ, hogy mennyi.

 

Az adó korántsem akkora összeg. Emlékeim szerint van valahol egy kalkulátor hozzá, de tudok ajánlani egy egyszerűbb módot is. Keress rá a kinézett autóra a Donedeal.ieoldalon. A legtöbb autó hirdetése  említi az adója mértékét is.

Mivel nekünk kicsit nagyobb autónk van, nem hiszem segítség de leírom.

 

Volvo V40 1.8 benzines (2003-as évjárat): Emlékeim szerint €630/év

Volvo V50 2.0 Diesel (2009-es évjárat): €390/év

 

Lehet negyed évre is fizetni, de ez picivel több, mint az éves díj negyede.

 

Corki tapasztalatom szerint, úgy vannak a bérlemények árai belőve, hogy pénzt se az utazással, se városban lakással ne tudjál spórolni. Amit megfogsz a lakbéren a távoli lakással, annyival többe van a beutazás, plusz még az idő is. Az a mázlista, akinek céges autója van, vagy vidéken, helyben melózik.

Előzmény: MaciG08 (1981)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.30 0 0 1983

Néhány biztosító: www.chill.ie, www.fbd.ie, www.aviva.ie, www.123.ie, www.aig.ie, www.allianz.ie, www.libertyinsurance.ie, www.theaa.ie, www.nononsense.ie...

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.30 0 0 1982

Ezt így nehéz megmondani ám, széles határok között mozoghat, nagyon függ a kocsitól (márka, kor), biztosítótól (bizony rá kell szánni az időt, és kitölteni az ajánlatkérő oldalaikat, s eltenni a neten át adott ajánlatot - pár napig érvényes marad), mert a legtöbbnél olcsóbb ha neten át kötöd... Függ a jogsi korától, biztosítási előélettől, a Te korodtól, mennyit használod a kocsit, vezeti-e majd más is... Minden évben érdemes ezt eljátszani, mert előfordulhat, hogy kapsz egy jobb ajánlatot. Pl. sok év után tavaly váltottam, mert hiába voltam velük sok éve, megérte átmenni egy másik céghez... Ki tudja, lehet, idén visszatérek hozzájuk :-)

 

 

Előzmény: MaciG08 (1981)
MaciG08 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 1981

Köszönöm! Egy megközelítő összeget tudsz esetleg mondani mennyi ez évente az adó meg a biztosítás friss ír jogsival? (én egy kicsi használt, max 1.2-es kocsira gondolok). Mert épp azt számoltam, hogy Dublinba ha beköltöznék (most ~25 km-re vagyok a city centerről) akkor durván 200 euróval lenne több a lakbér hasonló lakásra ami éves szinten már 2400 euró :S

Előzmény: BringasLevy (1979)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.29 0 0 1980

Nem hülye ötlet mert veszel az Aldiban/Lidlben olcsón vízálló cuccot es hajrá . S tudsz gyűjteni kocsira, szerintem.

Előzmény: MaciG08 (1978)
BringasLevy Creative Commons License 2015.03.29 0 0 1979

Gondolom a benzin/gázolaj, autógumi, ablaktörlő, stb. gondolom evidens.

Ezeken kívül számolni kell még az adóval: www.motortax.ie

A mértéke függ attól, hogy milyen az autó

 

biztosítás: Bármelyik biztosító, vagy ügynökség ajánlhat . A mértéke függ a Te előéletedtől és az autó jellemzőitől.

 

Műszaki vizsga: Új autók esetén 2évente, 10+éves autók esetén évente kell elvégezni.

Kisebb hibák (pl kiégett izzó) esetén adnak pár napot arra, hogy kijavítsd az autót és újra bemutasd. Ez alatt a néhány nap alatt, szabadon vezethető marad az autó. Pár Eurós díj ellenében csak a kifogásolt hibát vizsgálják és ha már jó megkapja a műszakit az autó.

Súlyos hiba (rossz fékek) esetén azonban azonnal kivonják a forgalomból az autót. Ha ilyen autót vezetve elkapnak, akkor biztos a börtön büntetés.

Bővebb info: http://www.ncts.ie/

A legnagyobb gond ezzel kapcsolatban jellemzően időpontot kapni.

 

Ezekről van az szélvédőre erősített zsebekben egy-egy igazoló "disc" Ezeket gyakran ellenőrzik a közúti baleset megelőzés jegyében. Gyakori a sebességmérés és főleg ünnepek előtt és közben az alkohol szondáztatás is.

 

Egyébként se elakadás jelző háromszög, sem EÜ doboz, se semmi ilyesmi nem kötelező az autóban.

Előzmény: MaciG08 (1978)
MaciG08 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 1978

Meglesem, de közben rájöttem ez lehet hülye ötlet (robogó) az időjárás miatt. Autóra milyen kötelező fizetnivalók vannak, valami kis gazdaságosra?

Előzmény: Törölt nick (1977)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.29 0 0 1977

Nem tudom sajnos. Talan ez tobbet mond: www.rsa.ie

Előzmény: MaciG08 (1976)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!