Keresés

Részletes keresés

anitszirk Creative Commons License 2001.07.29 0 0 8820
Sziasztok kisbabások!
Remélem Nándika gyógyul rendületlenül,bizom benne.
Nem tudom, tud-e nekem valaki segíteni, de szükségem lenne egy használt bölcsőre, az első kisbabámnál megfogadtam, hogy ha lesz tesója akkor őt bölcsőben ringatom, de úgy tűnik, hogy újonan szinte lehetetlen beszerezni. Voltunk a Brendonban 76000 ft.-ért árulták, ami azért lássuk be brutális ár.Ezért gondoltam megpróbálkozom errefele a dologgal, hátha valaki szabadulni szeretne egy bölcsőtöl, vagy tud olyan helyet ahol be lehetne szerezni fenti árnál jóval olcsóbban. Tudna valaki segíteni?Előre is köszi
Sica Creative Commons License 2001.07.29 0 0 8819
Sziasztok!

Quizas,

szerintem se adj neki tápszert, ha ő nem sír, nem követeli a tejcsit, ami esetleg nincs. Ha van annyi tej, ami neki elég, akkor nem kell a tápszer. Még akkor sem, ha nem eszik annyit, és nem hízik annyit, amennyit a könyvek írnak. Biztos nem olvasta még a könyveket...

Ha jól meggondolod Te is csak annyit eszel, amennyi épp jól esik, és nem annyit, amennyit egy "felnőtt embernek" KELL! Egyik nap többet, máskor kevesebbet, erre nincs szabály. Vagy legalábbis szerintem hülyeség. Ha hízik, kakil, jókedvű, nem látod, hogy éhes stb. , akkor minek kéne neki a finom anyatej helyett a tápi? Megjegyzem az én lányom mikor 9,5 hónaposan elválaszottam a mostani terhességem miatt, nem hízott jobban a tápszertől, mint anno a tejcsimtől... De a döntés a Tied.

Cincoka Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8818
Na,most láccik,milyen jó zavaros vagyok:-) a kerekszámot akartam Nándinak, nem az alatta lévő alvásszöveget.
Lencsi,miért nem látlak sosem? Merre költöztél a házból? Patricia olyan aranyos lehet és meg se tekinthetem:-(
Előzmény: Cincoka (8816)
Lencsi Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8817
Szia Cincoka
Köszi az angyalt :-)
Ezek szerint a Rózsika néni olyan könnyen leépíthető fajta (nálunk háromszor volt összesen:-)))
Alvással kapcsolatban: én direkt vettem Patríciának olyan párna alakú vizilovat (vagy viziló alakú párnát?), hogy az majd jó lesz aludni, de ő néhány napja kiválasztott egy babát, azóta mindig kéri. Én is olvastam a könyvet, de nem mindennel értek egyet. Nálam mondjuk nem is jött be annak idején. Azért érdemes elolvasni, vannak benne jó dolgok, de el kell fogadni, hogy nem vagyunk egyformák.
Lencsi
Előzmény: Cincoka (8814)
Cincoka Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8816
Ja,elfelejtettem, ezt Nándikának akartam csippenteni.

Az altatás a könyv szerint ugy megy,hogy kinevezel egy játékot alvótársnak, azt máskor nem kapja meg.Ezekután tudni fogja, hogy ha ezzel kerül ágyba, esti alvás jön. Leteszed a gyereket,puszi,stb,és kimégy. Eleinte 1 perc mulva,majd 3,majd 5 perc mulva mehetsz csak be megnézni, de nem veheted ki az ágyából.
MsMe babája csak első este sirt kb.1 órát s ha éjjel felébredt, elég volt a cumit szájába tenni,kicsit simogatni és visszaaludt.
A további estéken pár perces sirás után elaludt a gyerek s mostmár ha fel is ébred éjjel,magától visszaalszik.
Az éjjeli evésről mi is az ő utmutatásával szoktunk le,hasonló eredménnyel. Az esti magától elalvással viszont van még gond, de csak azért, mert nem kellően álmos.Sajnos ujabban nem délben alszik a fiam, hanem délután négytől. Ha sikerül déli alvásra birnom, akkor öttől hatig. De ez ugye, nem a könyv hibája.
Remélem, MsMe nem fog megharagudozni,hogy "kibeszélem",a további részleteket majd ő közli.
Cinc.

Cincoka Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8815
Ha szerencsém van, elcsipem a 8800-at is.
Quizas,MsMe nyaral,várnod kell.
Cinc.
Előzmény: quizas (8812)
Cincoka Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8814
Lencsi,szerencsére nem a Rózsika. Ot nem szeretem, ha idejár,eleinte alig tudtam elküldeni.Hozzá én járok. A novérem szomszédja védonéni és Rózsikának nagy barátnéja amugy,igy elég,ha beszámolok a havi méretkezésen,mit mondott a Julis. Na,ez utóbbi azért jár hozzám, mert a novérem küldi-családi tulterhelés miatt néha nem tud a kisebbik fiával lenni,aki az én keresztgyerekem,viszont a város másik végén laknak,egyedül nem engedi a srácot,igy Julcsi néne hozza. Meséltek itt már mások olyan védonorol, aki ugy lép a lakásba, mintha hazajárna. Na,o ilyen…eccer etetéskor érkeztek és elborzadva látta,hogy nem kell egy egész üveg Máténak.Legközelebb leállt fozni:-)

A versikében te nyertél,angyal röppen le. Szinte minden Weörös válogatásba betették ezt, szerintem a kommunista idokben cinkével engedte csak át a cenzura:-(

Nándi babácska családjának továbbra minden jót,sokszor gondolunk rátok!

Előzmény: Lencsi (8810)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8813
Sziasztok!

Quizas:
Szerintem teljesen felesleges tápszert adni Bulcsúnak, ha nem hízik eleget, de még csak több tejet sem. A gyerek tudja a legjobban, hogy mennyire van szüksége. Ráadásul ez a "félévesen a születéskori súly duplázása", hát ez is egy bugyutaság.
Ha vidám, jókedvű, alszik, nem nyügősebb, nem kér gyakrabban enni,a kkor teljesen jó így ahogyan csinálod, se több, se kevesebb nem kell neki.
Te sem vagy egy vastag valaki, miért ne lehetne a fiad is vékonyabb típus:-)))

TE tudod a legjobban, hogy a gyerekednek mi a legjobb. A doktornéni meg olvasgassa a szakirodalmat,a ttól baja nem lesz, és ha ennyire szereti a számokat, akkor másoddiplomázzon matematikából:-))))

Piglet

quizas Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8812
Kedves Nufi,

Köszönöm az adatokat. Hát, kisBulcsú már 2,5 hónaposan leszokott a heti 20 dekákról, pedig nem túl nagy baba.
Altatási problémáim hozzád hasonlatosak, tisztára mintha minket írtál volna le. Úgyhogy én is várom MsMe beszámolóját.

Sica,
Széklete van, valamennyit most is hízott szerintem, csak nem annyit, amennyit írnak a könyvek (holnapután kiderül). Ha az orvos emiatt tápszert javasol, akkor én még két hétig inkább csak szoptatom, jó sűrűn, és csak lesz valami eredménye. Ha 6 hónaposan kell megdupláznia a születési súlyát, ahhoz még 2,5 hónap és bő egy kiló hiányzik, szóval szerintem sem szentírás a heti 15 deka. Inkább a sűrű pisi aggaszt.
gyébként tápszer van itthon - a párom szerint az a legjobb tejserkentő eszköz, mert nyugodtabb vagyok, hogy ha minden kötél szakad, akkor is van mit ennie. :-)

Lencsi,
Én cinkével ismerem.

quizas

Lencsi Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8811
Kedves Trilla és mICK
Remélem minél előbb túl lesztek ezen az egészen és meggyógyul a kisfiatok. Külön gratulálok Trillának a tejecskéhez. Ha hazaviszitek Nándit jól kényeztessétek el.
Lencsi
Lencsi Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8810
Kedves Cincoka
A Rózsika néni ment hozzátok szakácsnőnek?
Múltkor felajánlott segítségedre most szükségem lenne. Két Weöres Sándor verseskötetet olvastam, és nem egyformán van a "Ha vihar jő a magasból" című vers. Az egyikben az utolsó két sor "De az angyal, ha leröppen, / küszöbünkön vacsorázik." A másikban "cinke" röppen le. Ha van egy kis időd megnéznéd, hogy melyik jó? Nem akarok butaságot tanítani a lányomnak. Én az angyalnak szurkolok :-)
Lencsi
Előzmény: Cincoka (8804)
Sica Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8809
Sziasztok!

Nándi,
remélem, már sokkal jobban vagy!!!

Quizas,
ugye nem azt akarod mondani, hogy ha csak 20 dekát hízik, nem 30-at, akkor a dokinéni tápszert ír fel, mert nem jó a babának a tejed? Mert - bár én nem vagyok abszolút szoptatás párti - de én bizony ennek az utasításnak nem engedelmeskednék. Miért? Ha egészséges, és nem fogy, van széklete, akkor nyilván nem fog éhen halni. Nem tápszerezném, ha van tejem. De lehet, hogy csak valamit félreértettem...

Előzmény: quizas (8806)
Lencsi Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8808
Kedves Trilla és mICK
Remélem minél hamarabb túl lesztek az egészen. Szeressétek nagyon Nándit és jól kényeztessétek el, ha hazaviszitek. Trillának külön gratulálok a tejecskéhez.
nufi Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8807
Sziasztok!

Nándi! Remélem, már megmutattad, hogy te bizony tudod azt a várva várt zöldes folyadékot produkálni, és továbbra is szépen gyógyulsz! Trilla, csak fejjél továbbra is szorgalmasan, nekem soha nem volt ennyi tejem.

MsME! Azt a könyvet már én is kerestem, de nem lehet sehol kapni, legalábbis Szombathelyen nem, pedig úgy szeretném megvenni! Egyébként korábban a kisfiad hogy aludt el, és egyáltalán mik voltak a „tünetek”? Az én Gergőm ha álmosodik, akkor elkezd nyűgös lenni, majd egyre jobban sírdogál, és végül már ordít, úgy felhergeli magát, ha felveszem, akkor is alig bír megnyugodni, hüpög, és tök gyorsan veszi a levegőt. Mihelyst (na ezt a szót sem írtam még le) leteszem, egyből sír, így inkább próbálom nem felvenni és fekve megnyugtatni. Nem egyszerű. Olyan kis kuka, inkább nem alszik két evés között, és akkor cicin ájul el, mintsem magától elaludna. Ráadásul cumi sem kell neki, és az ujját sem szopja, nehogy a kettő közül esetleg valamelyiken elkábuljon. Szerinted ilyen előzményekkel is van esély arra, hogy a könyvben leírt módszert alkalmazva rászoktassuk az egyedül elalvásra? A te kisfiad mennyi idősen tanult meg egyedül elaludni? Az átaludt éjszakákra egyenlőre még gondolni sem merek.

Quizas! Gergő 3 hónaposan 6400, 4 hónaposan 7150 gramm volt. Korábban 20 dekákat, de most már csak 15 dekákat hízik hetente.

Ha már a főzelékek szóba kerültek, most én is kezdek szívni. Gergő már kétszer kap egy nap, mert már csak 3-szor tudom szoptatni, na meg éjjel. Korábban nagyon ízlett neki, nem egyszer több mint 200 grammokat evett meg alkalmanként. Most már csak az almás krumplit eszi szívesen, meg a sárgarépa főzeléket, a spenótot, salátát nem igazán. Ma adtam, pontosabban akartam adni tököt, de nem tetszett neki (bevallom, nekem sem igazán). Most néhány napig csak a két kedvencét adom neki, azután újra próbálkozok az egyebekkel. Ha akkor sem lesz hajlandó mást enni, akkor továbbra is maradok az almás és a sárgarépás krumplinál, belecsempészve egy kis egyebet is, ügyelve arra, hogy az íze ne nagyon változzon meg, de mégis egyen valami mást is. Aztán majd meglátjuk. Egyébként ti milyen arányban csináljátok a főzelékeket? Mennyi a krumpli és mennyi az egyéb?

nufi

quizas Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8806
Sziasztok!

Reméljük, Nándi már produkálta azt a bizonyos zöld folyadékot!

MsMe,
Megnézem a könyvet, jól jönne nekünk!

Ami a meleget meg a kaját illeti: nekem a védőnő azt mondta, ha van elég tej, nem is kell nyáron más a babának, de itathatom vízzel vagy limonádéval. Kaját még ne adjak.
KisBulcsú ma 15 hetes, és úgy-ahogy hízik, holnap is mérik. A doktornő elég szigorúan veszi a 2heti 30 dekát, és nem biztos, hogy összejött. :-(

Lehet, hogy pár napig nagyon sokat fogom szoptatni, ha "nem hozza a normát" - hátha megússzuk a tápszert.
Ő is tud sötéteket pisilni, de nem kér inni. szopni viszont másfél órán keresztül is képes, igaz, ez amolyan szendergés-szopogatás-szopás-cumizás-nézelődés (és visítás, ha leveszem a ciciről).

Vannak másnak is ilyen tapasztalatai? Mekkorák voltak a babáitok ennyi idős korukban és mennyit híztak?

quizas

simine Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8805
Cincoka!

Ne izgulj! Majd eszik tobbet ha tobb kell neki. Es aki 6 honapig semmi mast nem ad mint anyatejet a babanak? Az a gyerek nem hiszem, hogy 7 honaposan olyan sok szilardat eszik.
En pl. itatni szerettem volna Emeset nagyon, mert nagyon meleg volt es keveset pisilt, az is eleg sotet volt, szoval aggodtam. Akarhogy es akarmit adtam nem ivott semmit. Aztan egyik naprol a masikra elkezdett inni es most 1,5-3 dl kozotti mennyiseget iszik meg minden nap a szopi mellett.
Emese is eszik mar szilardat, de eleg keves mennyisegeket. Nala is az a helyzet, hogy szivesen megkostol mindent, de nem eszik sokat. En nem idegeskedem miatta. Szerintem ha ehesebb lenne tobbet enne es kesz.
simine

Előzmény: Cincoka (8804)
Cincoka Creative Commons License 2001.07.28 0 0 8804
Nagyon köszike!
Csak azért idegeskedtem,mert már a védőnéni is eljött főzni,merthogy tuti én nem csinálom jó:-) Persze azt sem kérte semmilyen formában. Variálom.Kecskeméti jobb,mint hipp.Kedvence az almás csirke, csak utána nehezen kakil.
Itatni nem itattam közben,na,megpróbálom.Csak azt sem nagyon szeret...ennél jobban csak a folyós főzeléket utálja:-)
Igazán, nem azzal van bajom, hogy válogatós, mert igenis mindent meg akar kóstolni és boldogan csápol,ha látja a bébiételt,csak keveset kér és azt mondták, sokkal többet kellene már ilyet ennie.De végülis csak ebben a hónapban volt hajlandó egyáltalán elfogadni valamit tejen és gyümölcsön kivül, akkor kb.most tarthat ott, mint a négyhónaposak,gondolom én, csak a dokinénit nem lehet meggyőzni erről.

Kisnándi remélem,alszik,mint a bunda:-)

Vicki neked is egy kis részvéttámogatás. Tudom,milyen érzés...

Mindenkinek szép álmokat
Cinc.

Előzmény: Elayne (8801)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8803
Nándi, csak gyógyulj tovább ilyen ügyesen!!
Sica Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8802
Nándi,

gyógyulgass gyorsan, örülök, hogy már jobban vagy!

Elayne Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8801
Nandi!

En itt csendben is nagyon-nagyon sokat gondolok am rad!!!

Elayne Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8800
Cincoka:

nem baj. Flora is pont ezt muvelte, es olyan 8..5-9 honapos kora korul kezdett igazan ertekelheto mennyisegeket enni. Kinald meg minden nap kb. ugyanabban az idoben. Eszik amennyit eszik, az a lenyeg, hogy ne vedd el a kedvet. Szoptasd nyugodtan, en is azt tettem.
Ja, meg ami nalunk segitett, minden kanal fozelek utan megkinaltam egy korty vizzel, hogy jobban csusszon. Egy ido utan eleg volt 2-3 kanalankent itatni, most pedig kb. 3-4x itatom egy-egy etkezes alatt. A fozelek is legyen jo hig.

Előzmény: Cincoka (8797)
Gabeszka Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8799
Kedves mICK! (és a család)

Küldök magánba emilt, mert nekem sajnos volt hasonlóban részem, de egyelőre minden helyben van.
Chicken&Cow is átélt hasonlóakat, bár neki a kálváriája hamar és szerencsésen megoldódott.
Nagyon sovány vigasz, de nem vagytok egyedül, és nagyon kell hinni a sikerben!!!

Én is BRh+ vagyok, állok rendelkezésre itt Bp-n, csak szólj.
Gabeszka

rgranc Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8798
Én se szeretem a fozeléket... :)

Komolyan: variálni próbáltad? Megtalálni, mit szeret...

Előzmény: Cincoka (8797)
Cincoka Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8797
Egy kicsit foglalkozzunk a szerencsére egészséges babócákkal is, hogy aztán ujult erővel Nándikára gondolhassunk.
Szerintetek nem baj az, ha egy héthónapos kölök nem akar 40 gr főzeléknél többet enni?
Mindig csak szopna...mondjuk van még tejem, de aligha megfelelő a tápértéke, gyakrabban kér négyóránál. Már mindent próbáltam,kanalat,üveget,folyósra-na,igy nem kell neki-s nem tudom eldönteni, az a baja,hogy nem jön elég gyorsan vagy szopni kellemesebb? De utána megkapná a cicit,csak egyen már, mert a védőnő meg a dokinén is lecsesz:-(
Cinc.
vickie Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8796
Sziasztok!

Én is csak beugrottam, és most látom a történéseket. Nekem a papám haldoklik most a kórházban, így sokat gondolkoztam, mi lehet ennél szőrnyebb érzés. Hát ez...

Sok pozitív sugaracska Nándinak

sziasztok
v.

Cincoka Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8795
Nándi baba nagyon ügyes,gyógyulgasson eredményesen.
A kisbabák okosak ám, tudják, ha sirnak, jobban fáj.
Nővéremet hathónaposan operálták,az ő idejében egy bélcsavarodás még felnőtteknél is halálos lehetett, senki nem adott egy krajcárt sem az életéért, aztán azóta lelőni sem lehet:-)
Anyu mesélte, hogy nem is mozgott, nem sirt, annyira tudta, hogy az ártalmas neki.
Nándi is nagyon élni akar és meglássátok, szépen rendbe jön.
Ha készülni kell transzplantációra, szedjetek össze minél több azonos vércsoportu embert,akik vállalják,hogy szükség esetén behivhatók, ha esetleg vérhiány van.Ez is befolyásolhatja esetleg a minél előbbi sikeres mütételőjegyzést,nem csak a megfelelő szerv keresése.
Mindenki puszikálja innen Nándikát.
Cinc.
tamara Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8794
Kedves Nándi baba, Trilla és mICk!

Bár csak beugrottam néhány percre, és végigfutott rajtam a hideg, olvasva, ami a kis Nándival történt/történik.

Nagyon-nagyon drukkolok nektek!!!! Tiszta szívemből kívánok mielőbbi gyógyulást, és azt, hogy a leggyorsabban felépüljön a pici fiú!

sziasztok, t.

MsME Creative Commons License 2001.07.27 0 0 8792
Sziasztok!

Akinek alvásproblémája van a babával, nagyon tudom ajánlani
Dr. Eduard Estivill - Sylvia de Béjar: Aludj jól, gyermekem! c. könyvét (Dinamika sorozat, 880Ft, nekem nagyon bevált.
"Ez a könyv nemcsak arra tanítja meg a szülőket, hogy ők hogyan tanítsák meg aludni a gyereküket, hanem arra a módzserre is, amelynek segítségével egyszer s mindenkorra megszabadulhatnak a gyermekkori álmatlanság problémáitól."
Gergő 5 nap után egyedül elalszik és nem kell fel éjjel!
Sziasztok
ME

PUMUKLI Creative Commons License 2001.07.26 0 0 8791
Csak a gyógyító erejű puszijaimat szeretném küldeni Nándinak, ennek a bátor kis Hősnek!
Pumukli
anitszirk Creative Commons License 2001.07.26 0 0 8790
Kedves Trilla és Mick
Csak egy kérdés miatt ugrottam be ide de már nem is fontos.Elszoruló torokkal olvastam a kisfiatok állapotáról, és nagyon-nagyon sajnálom.Csak arra gondoljatok, hogy ugyis rendbe jön, és nem lesz semmi baj.Csak erre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!