A nyugati történetírás - finoman szólva is - kissé szelektív. Manapság, fölég politikai okokból az izraeli politikai melletti teljes besimulás van. Ennek legjobb példája pl. a Bayer Zsolt féle publikációk.
Csakhogy nem volt ez mindig így. Volt, amikor még másról is irt:
"Arról a nyolcszáz palesztinról, akiket az elmúlt két hétben izraeli katonák öltek meg. A nyolcszáz áldozat elsöprő többsége civil közöttük majdnem kétszáz gyermek. A sebesült gyermekek száma pedig ezerkétszáz.
A Gázai övezet kísértetei ők. A gettóba zártak, megalázottak, kirekesztettek, elnyomottak, megbecstelenítettek, ők, akiknek elrabolták a hazáját, és akiket bármikor minden különösebb probléma nélkül meg lehet gyilkolni.
Az izraeliek iskolákat bombáznak. Iskolákat, amelyek óvóhelyként működnek most éppen. És kórházakat. És lakóházakat. Aztán, amikor egy palesztin siheder a romok alatt keresi hozzátartozóit, izraeli mesterlövész les rá, és kioltja az életét. Háromszor lő."
Arábiai Laurence neve mond neked valamit? Ő képezte ki az arabokat a gerillatámadásokra a törökök ellen amit aztán a zsidók ellen is alkalmaztak terrortámadás formájában.
Ez érdekes, mert a történelmi könyvekből és a több évtizedes konfliktusokból én nem ezt vontam le!
A cionizmus nem azt jelenti számodra hogy a Zsidóságot elismerjék a világban?
Te úgy említed a cionizmust, mint egy bélyeget....:)
Amúgy még soha nem beszélgettünk ennyit, és én tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre! De sajnos nem tudom a te igazságodat, és amit olvasok tőled, nem tetszik!
Es akkor evakuálás közben el bírod képzelni hany marad belőlük életben...?Plane ha a mentoautokat( ha egyáltalán abban viszik őket) kicsit megszorjak valami fegyverrel.
A Bahamák lobogója alatt közlekedő Galaxy-vezér lefoglalása "egy újabb iráni terrorcselekmény" - vádolta Benjámin Netanjahu miniszterelnök.
A hajó fedélzetén 25 különböző nemzetiségű legénység tartózkodik, köztük ukránok, bolgárok, filippínók és mexikóiak. A minisztérium szerint nem volt izraeli a fedélzeten.
Jól mondád, Az izraeliek pont ezt élik meg: most épp azt sulykolják a fejükbe, hogy tulajdonképpen a palesztinok az új amalek.
Már jóval az okt. 7 események elött néhai israel Hess rabbi arról elmélkedett, hogy a népirtás: a Tóra parancsa.
The immediate modern Amalek nearest at hand in Israel was addressed by Rabbi Israel Hess in a 1980 issue of the campus magazine at one of Israel's pre-eminent colleges, Bar-Ilan University (religiously Orthodox in orientation). Hess was formerly its campus rabbi. The title of his piece was Genocide: A Commandment of the Torah. "