Az 1,4 EX-el egy nagyobb (660 km) utat tettem meg, Szolnok-Nagybánya útvonalon (Nem a "Dakar rallyn").
Elégedett vagyok a kocsi viselkedésével,teljesítményével.
Élvezetesen robbanékony. Nem szoktam a sebességet hajszolni, de szeretem az előzéseket úgy elkezdeni, hogy már be is fejeztem.
Ez azt jelenti, hogy (ha kell: vissza kapcsolás), padlógáz, és adj neki.
Pillanatok alatt a manőver befejezve, és a nagyobb teljesítményű Passatok pl., csak nézik, hogy ez mi is volt? Ezután vissza a helyemre, és a biztonságos utazó tempóval tovább. Megengedtem magamnak azt a luxust (egyedül utaztam, mást nem veszélyeztettem), hogy Erdélyben, üresebb útszakaszokon, kicsit odalépjek a gázra.160-nál vissza vettem (ott lakott területen kívül nem nagyon mérnek - de ha álló Dáciát lát valaki, az gyanús lehet, főleg, ha ülnek benne).
Így legalább tudom, hogy mit tud az autóm, és elraktározo emlékeimben, mivel május 1-től,Mo-n ilyen sebesség túllépésekért hamar jogosítvány és pénz nélkül maradnék---JOGOSAN! (A baj különben az esztelenül száguldozókkal van, akik csak a gázpedált látják, és nincs türelmük arra, hogy akár hosszú perceket is kamionok mögött szenvedjenek, ha előzni nem lehet).
A fogyasztás, a komputer szerint 6 liter. Klímával - megfigyeletem - stabilan tartva a debességet, 6 literről 6,1 literre változott a pillanatnyi fogyasztás.
Hétfőn 15 ezres szervizre viszem őkelmét, előbb kap egy alvázmosást is egy kútnál.
Azt el is hiszem, hogy qrvára jól megy-:) Nekem egy 1,6-os benzines autómata ceedem van és az is kitűnő. Nekem mostanig csak wv-audi automatásaim voltak, de ez mintha jóval finomabban vált, és ha finoman gázolok hagyon hamar felkapcsol. A városban 50-es tempónál alig 1400 fordulaton nyugisan gurul. Persze nagyon mérges lesz, ha nyomok neki egy kick-downt-:) Megnéztem a váltóm programozását és econ módban van. Sajnos nem találtam még lehetőséget a programmező váltásra. Kíváncsi lennék, hogy miként viselkedik pl. sport vagy nehézút üzemben.
hello sirenems menj fel agoogle.ch ra és üsd be a kiamotors.ch a hendlersuchenál ki tudod keresni a hozzád legközelebbitén bern kantonban griesbachban csináltattam 246 chf volt ha további kérdésed van irj a pali@pr.hu-ra üdv
A klíma témához: ki-bekapcsolás, érzem, nem érzem stb. Próbáld ki így: - Fedcomp pillanatnyi fogyasztasra állítva - Nézz ki magadnak egy hosszú, üres utat, ahol egyenletes sebességgel tudsz haladni sokáig - Csavard le a hőmérsékletet jóval a környezeti alá - Fixáld a jobb lábodat, egy picit se moccanjon a gázon - ...és eközben klima be.. várj 10 másodpercet...klíma ki...megint várj.. stb. - és a szemedet le ne vedd a pillanatnyi fogyasztásról (csak ha nagyon kell kifelé is figyelni) - és akkor megtudod a tutit, hogy mibe kerül a klíma
Na akkor itt kérdezem tisztelettel:milyen akció van alap+klímás 3.5 milás Cee'd-re (ennyiért adják a Golfot). Más márka ebben a kategóriában fél milla. Köszi.
Félreértetted. Nem az volt a kérdés, hogy mikor megy a ceed-ben a kompresszor és mikor nem hanem az, hogy az inverteres klíma hogyan működik. Már pedig az nagyvonalakban így működik. A lényeg a folyamatos szabályozás és ezzel együtt a kompresszor folyamatos működése és nem a kompresszor ki/bekapcsolgatása mint a hagyományos klímáknál.
"Nem értek hozzá szakértői szinten, de ez olyan lehet, hogy nem ki meg bekapcsol, hanem folyamatosan megy és folyamatosan szabályoz."
Nem így működik. A legegyszerűbb megnézni, hogy felnyitod a motorházat, beindítod a motort, és nézed az ékszíjaknál. Amikor bekapcsolod a klímát, akkor látszik, amikor beindítja a kompresszort.
Auto módban a klíma világít, mert a rendeszer ki/be kapcsolgatja. De rávenni nem tudod, hogy folyamatosan járassa, kivéve, ha letekered Lóra a hőmérsékletet, de az azért egy kicsit hideg. Ezért nem értettem az Auto+Klima kitételt.
OFF Én is lehetnék gonosz mert informatikus vagyok. :))) De most ne a 'különcködő' ventikre gondoljunk, hanem mondjuk egy szép nagy Cooler Master Hyper TX2-re. :). Ja és a proci is üzemel. :) /OFF
Nem értek hozzá szakértői szinten, de ez olyan lehet, hogy nem ki meg bekapcsol, hanem folyamatosan megy és folyamatosan szabályoz. Úgy képzelem el mint egy processzor ventillárort, sosem áll le de a hőmérséklet csökkenésével illetve emelkedésével növeli a fordulatszámát, itt meg ugye az interver több illetve kevesebb áramot vesz fel és ad át a kompresszornak amely ezáltál egyre jobban vagy egyre kevésbé hűt és fűt. Tehát a hagyományos kompresszorral szemben ami ki meg bekapcsol ez folyamatos üzemben van. Nyilván sokkal jobb. Kevesebb energia felhasználás és folyamatosabb hűtés és fűtés. Fogalmam sincs, hogy a ceed-ben milyen klima van, de nem hinné, hogy ilyen lenne bár én sem hallom a kompresszort ki és bekapcsolni. Ha marhaságot írtam lécci korrigáljátok. :)
Az inverteres klíma kopresszora tuddja a teljesítményét (fordulatszámát) és ezzel a főtengelyről levett teljesítményét válltoztattni. Kicsit pörög, nagyon pörög, kicsit tól, nagyot tól. A "síma" klíma, az on-off klíma vagy megy, de akkor nagyon, vagy nem megy.
Az autókban nincs arra szükség, hogy a klíma folyamatosan mennyen (sőt le is fagy), ezért néha kikapcsolják. Ha szükséges megint bekapcsol és fullra megy.
Olyan ez, mint az autóban ha el akarsz jutni a város egyik pontjából a másikba, és azt úgy teszed meg, hogy vagy padlógázt nyomsz, vagy semmit.
Az inverteres meg szabályozza a haladás sebességét mindig a szükséges mértékben. Jobb is sokkal a hatásfokuk.