Keresés

Részletes keresés

ozjo Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8600
Köszönöm!
Bár itt a fórumon tőlem csak jobbak vannak, de a hanxereknek szólni kell, ez a feladatuk.
"Véletlenül" nekem van L100-am, mostmár talán a próbákon is fogom használni, s ha közelebb nem találsz, egy próbát megér :))
Előzmény: tehtube (8598)
Sycsa Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8599
Bizony ám, milyen pompásan is tudnak szólni az L100-asok:

L-133 part 1, L-133 part 2, L-133 part 3

Talán Emerson keze alatt a Nice-ban szólt a legjobban, bár nem valami széleskörű a spinet-ismeretem. Presser is jól nyomta, kár, hogy hamar a sarokba vágta a zongorázás és egyéb kevésbé karakteres billentyűsök kedvéért. Eddig a Boston-ról is azt hittem, h L100, most látom, hogy M3.

Többnyire a progbillentyűsöknél lehet hallani L100-ast, ahol sokszor "csak egy billentyűs hangszer a sok közül" szerepet osztottak rá. Ezen zenészek igénytelenebbik része ma szintiből hozza az orgonahangokat(még egy klónra se futja). Aki eléggé Hammond-orientált volt, az hamar váltott ABC-re. Kakukktojás Wakeman, akinek C3-asa volt, mégis nagyon kevésszer szólaltatta meg, akkor is eléggé vérszegény(spinetre hajazó) sounddal.

Előzmény: tehtube (8597)
tehtube Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8598

Gratulálok így is. Jó felvétel, kár szerénykedve titkolni. Örülök hogy egyre több ilyesmi létezik.

Előzmény: ozjo (8594)
tehtube Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8597

Bármilyen valameddig kitartott hangot ki lehet osztani orgonának. Ámbár én inkább a Hammondokét javaslom.

Ezzel kapcsolatban lett még egy további ötletem a bankomhoz. Teszek hozzá L100 spinethangot is alkalomadtán a maga foldbackeletlen mivoltában. (de akkor is leosztom 5 oktávra, lesz amilyen lesz ott alul :-) Kinek is lehet Elszázasa?

M100, M3 nem, mert az a kettő között van. Annyira árnyalni már felesleges.

A 3.0-nál még mindig a regisztereket és kapcsolatokat tervezem. Perka, anélkül, mennyire, hogyan?

Előzmény: djuice (8595)
djuice Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8596
már van fenn róla youtube videó is (jobb szélen)
Előzmény: okumoto (8584)
djuice Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8595
Orgona?
márcsak ez hiányzott... :)
ozjo Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8594
http://www.youtube.com/watch?v=mRHdkAkRrno&feature=channel&fmt=18

Nem megy másképp, már 2X is hozzálinkeltem, meg is jelent, csak a kész anyagból tűnt el
(Az egész nem ér 3 bejegyzést)
Előzmény: ozjo (8593)
ozjo Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8593
a link megint lecsúszott :(
Előzmény: ozjo (8592)
ozjo Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8592
...csak félve merem az egyik rögzített próbánk anyagát közzé tenni:
ozjo Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8591
Egy harmóniamenetes -szóló és egyéb nélkülit- én is tudok küldeni, ha szükséges, de csak holnap.
Üdv: ozjo
Előzmény: glissando (8589)
tehtube Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8590
Ugye nem a hosszú szólóra gondolsz? Elég a vamp/arpeggio, verse, refi? :-)
Előzmény: glissando (8589)
glissando Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8589
Sziasztok! Nincs meg valakinek a az LGT "Kotta nélkül" kottája? El akarjuk játszani ezt a régi darabot. Általában szokott menni a kagylózás, de ezzel szívok. Segítsetek, hogy nem kelljen kotta nélkül játszanom...
tehtube Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8588

Azt szimizsio említette a 8578 alatt :-)

Ha szervizes kéne, találhatunk.

Én elég ortodox vagyok, dehát a B3 után igen válogatós lesz az ember. Sajnos a Wersiket nem nagyon ismerem.

A Viscount DB3 amit olvastam alább egy-két bejegyzéssel eléxép vastag, meleg B3-as hangot produkál és felületileg is jól megoldották a független kétmanuálos játék lehetőségét.

Hiortelen két professzionális zenész jut eszembe, az egyik Posaune aki Keszthely és környékén finom jazzt művel rajta (az M3 mellett), a másik Almost Famous - Echoes Of Pink Floyd.

Előzmény: szerdib (8585)
trambi Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8587

Pl: http://www.wdgreenhill.com/manu/wersi.htm

Nekem is volt szerencsém hasonló wersihez, Dr Bhöm orgonához, és csak azért irtam  az alkatrész beszerzést ,mert  hozzá való célorientált West Germany   ic beszerzése pl hongkongból sikerült....

Előzmény: szerdib (8586)
szerdib Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8586
trambi:rengeteg fotót videót láttam halgattam a hangszerről ez amit te feltettél sehol ! Azt hiszem a kérés nekedkéne hogy szóljon a, megrendeló cimről kössz !
szerdib Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8585
Helló:köszönöm mindenkinek ki a wersi ügyben reagált ! A neten körbejártam a
gyártmányt s nem akármi amit mostanában napjainkban is bemutat a Wersi . Alkatrész ? A Tápja és a stab panelen hibásodott egy pár alkatrész: de szerencsére
ezek a (diszkrét elemek)tranzisztorok könnyedén pótolhatók !
tehtube:Látom othon vagy az érintett dolgokban : nem hizelgek /miért is tenném/
sok hozzászólásod olvastam ,rég sóvárogva olvasgatom a hammondokról szóló -
értekezéseket !Imádom a (cug)regiszterek huzogatására változó hangzás végtelen
változatosságát ! Az a gyári cim amit emlitettél /szerviz manual/ ügyben nagyon érdekelne , ha elküldenéd !Ha használatba vehetem közzéteszem a hangját ,bár
lehet hogy csak én várom ekkora eufóriában ! Köszönöm hogy figyeltek az én kis nyavajámra is ,jólesik !
okumoto Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8584

Jön a 3-as NORD electro!

clavia.se

vasbence Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8583
Üdvözlet Mindenkinek :)!
Eladó egy Viscount DB3-as digitális Hammond orgona "klón". A hangszer nincs egy éves; garancia, tartozékok vannak hozzá (konténer, állvány, kapcsoló- és hangerő pedál). Ára: 220 000 Ft
06 20 318 45 24 Vas Bence
www.viscount.it
www.viscount.hu
tehtube Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8582

Hordozható B3 építési módok.

1. Gyakorlatilag egy normál elhelyezkedésű és mélységű tok, csak "iparibb" kivitelben. Nem sokban tér el egy chop C3 szekrénytől.

2. Hamár hordozható, legyen kisebb. Tehát egy kb. 20cm-el kevésbé mély A100 tok. Ügyes a lehajtható hátlapi A0-28. Szervíz szempontjából így a hagyományos, de helyigényesebb B3-C3 elrendezést adja.

3. Még helytakarákosabb ha fel van függesztve a kereszttartóhoz az A0-28

4. Amerikai iskola. Kifektetik a TG-t és mögé rakják az A0-28-at. Ettől nem kisebb, de sokkal kezelhetőbb a formája, jobban hordozható.

5. Ha kicsi is legyen, könnyű meg egyszerű, legyen benne TREKII-SSP3. Ez a minimális méret, súly.

Előzmény: tehtube (8575)
tehtube Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8581

Végülis ez is egy Hammond klón :-) Mi romlott el rajta?

Előzmény: szerdib (8577)
trambi Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8580

igy

A szervizkönyvét  a mai napig is müködö gyártól lekérheted, 10eur+posta

Az alkatrész viszont elég macerás....

Előzmény: szerdib (8579)
szerdib Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8579
Nem a hanszer törött hanem a talpa,de abba van a tápja a végerősitője a láb ma-
bass csatlakozója. Az asztalos munka kész A táp cserére szorul .Az is meglesz rövi--
desen ! Egy képet szeretnék feltenni róla de,nemtudom hogyan kell ide felrakni .
Wersi Helios W2TV.
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 8578

Hmmmmm..... törötten minek vetted meg?

Itt egy hely amit keresel. Ha nem arról a hangszerről van szó, ne szídj!
Előzmény: szerdib (8577)
szerdib Creative Commons License 2008.11.29 0 0 8577
Minden Hammond tulajdonostól s rajongótól BOCSÁNATOT kérekhogy ide merészeltem tolakodni egy WERSI-vel :gondolva ,hátha valaki használt már ijen
hangszert. A végső segitség keresés hozott e patinás fórumba (nagyon tudja a
hammondot utámozni)minden hangsin variációban de elromlott s (ősszetört) vele az
én lelkem is!Kapcsőlási rajzot keresek ,meg ojan embert aki játszottmár a hangsze
ren !Törötten vettem !Üdv.
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 8576

Én a hátlap felé vinném ki. Egy bowdennak mindegy, hogy merre megy. Azt a kis kart meg oda állítod, ahová akarod.

Előzmény: tehtube (8575)
tehtube Creative Commons License 2008.11.29 0 0 8575
Valóban, az is megoldás. Befelé van hely a hangerőkarnak. Annyira azért nem egyszerű a bonthatóság miatt ebben az esetben, mint egy mélyebb szekrényűben, ahol a TG mögött van a preamp. A kis doboz levitele általános gyakorlat.
Előzmény: szimizso1 (8574)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 8574

Én nem sokat gatyáznék a hangerő doboz levitelével! Egy egyszerű bowdenes megoldással mobillá lehetne tenni, úgy mint a Rhodes sustain pedálját. Pl.

Előzmény: tehtube (8570)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 8573

Hmmmm.... ugylátszik elkerülte a figyelmem ez a vonaljeles dolog. Nem akartalak sértegetni!:-))

Egyébként beiratkoztál a jelenések könyvébe nálam. Csak még az időpont nem fix.

?

Előzmény: tehtube (8572)
tehtube Creative Commons License 2008.11.29 0 0 8572

Az szívás lenne. Csak a hangerődobozt szabad. Ez a lényeg ha cipelhetőről van szó. Épp elfér fönt és még minden kényelmesen hozzáférhető.

Van egy másik építési mód, a hátlapra kerül az A0-28 és bebillen a TG fölé. Annak nagyobb kaland a hátlap megbontása, de szintén elfér egy A100 mélységben az egész.

Nyitott kaput döngetsz. Soxor leírtam, ill. a videóm szöveges mellékletében is olvasható, a szempleres bankom száraz vonaljel. Az jön ki belőle mint az igazi B3-ból. Tavaly így próbáltam ki a Line6-ot. Sztereó kivezetéssel a Motion sztereó kétutas hifi állórendszerébe.

Lezlis jelet lezlibe? Ilyet feltételezni rólam?! :-)

A Line6 mellett van még pár ilyen effekt, még nem próbáltam azokat. Korg G4, Boss Rt20, HK Rph. Az Rt20 vált be a legtöbbnek. Ki kellene mind egyszerre próbálni, jó kis teszt lenne.

Sajnos nem árulják külön effektként, de a sokkal újabb Korg B-CX3-aknak, Nord C1-nek, meg az XK-knak igen korrekt szimulációjuk van. Árulhatnák.

Előzmény: szimizso1 (8571)
szimizso1 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 8571

Azért, mert nem használok lp.-ket egyetértek LH-val!:-)

Elég cipőkanalas a Hammondod Zsolt! Én is kilapátolnám a preampot belöle, és a hangerő pedállal egy közös lapra szerelném, ami egyben egy doboz is lenne. Persze olyan méretűnek kell lennie, ami esetleg elfér a basszus pedál tetején.

Más. Egyszer írtam, hogy a roto-machine pedálnak azért lehet használhatatlan hangja, mert a klónok hangját a lezlikből veszik ki. Ha ezt még megtoldjuk az ő lezli szimulációjával, az kész katasztrófa a kettő együtt.

Igazam lett! A B3-ból kivett jelet a pedálon keresztül az új hangfalba vezetve, tökéletes a hang. Nincs hallható különbség az én lezlim, és a pedál+új láda között. Talán az utóbbinál egy kicsit konkrétabb a lezlizés:-) De a bödön hang is jön rendesen.

Tegnap egy hammondos cd hangját a pedálon keresztül vezettem be a hangfalba. A lezlizést, a torzítást nullára vettem és egy szólót hallgattam meg vele. Katasztrófa volt.

Ti is szerintem ebbe a hibába estetek anno amikor próbáltátok ezt a fajta pedált.

Konklúzió: Ha ezzel a pedállal akarsz lezlit szimulálni, csak eredeti vonal jelet szabad átvezetni rajta, és csak Hi-fi hangfalon hallgatni.

Az új láda projektedhez javaslom hogy készíts csak vonal mintákat, és azt töltsd be a szempleredbe. Meglátod tutti lesz!

Előzmény: tehtube (8570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!