Keresés

Részletes keresés

kipol Creative Commons License 2005.09.14 0 0 10550

Vajh' ki lehet az a két művész ?

Elég satnya kis produktum ahhoz képest, h. egy egész színházuk volt nekik, ahol - ahogy emlékszem - nem ám a megszokott, mai, sikertelen útkereséssel, reménytelenséggel, v. holmi abszurddal teli darabokat adták, nem bizony ! L. Ron Hubbard munkáin alapuló - vagy egyenesen általa írt ? - műveket, melyek megmutatták az élet mikéntjét és hogyanját, égő fáklyaként világítva be a rögös emberi viszonyok bugyraiba, ábrázolva a helyes problémamegoldást és minden egyebet, stb. stb ...

Ettől sokkal hevesebben rajongtak a nézők a színház szájtjának fórumán - egy egész este heherésztem az agyhalott szövegeiken.

Nem emlékszem a nevére, görög betűk voltak benne - Théta színpad v. vmi efféle. Most már sehol se találom. Vajon az történt, h. jól előadták a darabo(ka)t, azt jól megnézte az összes mozgósítható szci, aztán - az egyetemes és nagyívű küldetés ellenére -  érdeklődés hiányában bezárt a bazár ?

Ha így történt, akkor modellértékű projektnek tekintem. :-)

Tud erről vki többet ?

Előzmény: Intelligencs (10549)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.14 0 0 10549
Remélem mindenki a hangulati skála szerint választja ki a barátait! Ha nem, most megtanulhatja, hogyan is kell ezt.

Intelligencs Creative Commons License 2005.09.14 0 0 10548
Pedig működik, ebben a pillanatban ki is próbáltam. Úgy hallottam, hogy az ingyenes tárhely szolgáltatók közül sok nem működik külföldön, tehát ha ott tartózkodsz, akkor esetleg ezért lehet ez.

Ha itthon vagy, akkor fogalmam sincs, miért nem megy Neked.
Előzmény: hiszi_a_piszi (10547)
hiszi_a_piszi Creative Commons License 2005.09.14 0 0 10547
De miért nem nyílik meg?
Előzmény: Intelligencs (10546)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.14 0 0 10546
A linkekhez ezt is beszúrhatod:

Szcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

http://free.x3.hu/pokerarc/
Előzmény: hiszi_a_piszi (10545)
hiszi_a_piszi Creative Commons License 2005.09.14 0 0 10545

Sziasztok

akár segíthetnétek is továbbbővíteni a listámat :))

http://gportal.hu/portal/hisziapiszi/

üdv, egy valóban szép világban reménykedő ember

Intelligencs Creative Commons License 2005.09.14 0 0 10544
Állítólag OT X-en kiderül, hogy Hubbard magyar volt, és a magyarok eredendően mind szcientológusok.

Ha igazi magyar vagy, még ma beállsz a szcientológia egyház kötelékébe!
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.14 0 0 10543
Bocs, de én például nem nagyon értem, hogy miről beszélsz.
Előzmény: Nnorka (10542)
Nnorka Creative Commons License 2005.09.13 0 0 10542

Üdv Mindenkinek,

elkalandoztam a fórumon, és megtaláltam ezt a beszélgetést...

... régebben azt hittem, hogy erről a témáról, nem lehet emberekkel értelmesen beszélgetni... most kezdem elhinni, hogy mégis... (bár csak az utolsó oldalt olvastam el)

Nagyon eretnek gondolatnak tartanátok, ha azzal kezdeném, hogy nem lenne ez a dolog annyira kellemetlen, ha az emberek, akik a "vonalakon vannak" nem lennének annyira szemellenzősen elvakultak?

úgyértem, még haszna is lehetne az eljárásoknak, ha nem tr-eznék és erőltetnék túl a többit...

...nem tudtam egyértelműen pálcát törni (magamban) a fejük felett, de azt tudom, hogy ha valamelyikük megtalál, akkor gyorsan lezárom a beszélgetést...

KopaszKukac Creative Commons License 2005.09.13 0 0 10541

http://index.hu/politika/belfold/szcie0913o/

Titkosszolgálati eszköznek minősül, ezért a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium nem engedélyezte az egyik kisegyháznak, hogy hazugságvizsgáló-berendezést importáljon. Úgy tudjuk a szcientológusoknak lett volna szükségük az eszközre, ők cáfolnak

Freezoner01 Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10538

Hali kritikusok!

Pár infó-weboldal azoknak, akik nem ertik, mi a gond az egyhazzal, először úgy tűnik ott mindenki olyan naív és "aranyos", csak éppenséggel nem jut egyről a kettőre az úgynevezett hídon és minden irtó drága, stb.... azonkak is akik már értik de többet akarnak tudni:

http://www.freezone.de/english/timetrack/data/cofs-profile/cost.htm - arról hogy mi is tortent 1982-ben? avagy a hatalomatvetel, amirol az egyhazban 'mashogy' tudnak...

http://www.sc-i-r-s-ology.pair.com/index.html - a Church of Scientology igazi felepitese avagy ki is tartja kezben az egyhazat?

http://www.freezone.de/english/e_toc.htm - angolul, rengegteg info es szemelyes tortenet a FZ es a scientology torteneterol

http://www.freezone.de/german/d_toc.htm - nemetul ugyanez

(a www.freezone.de -n talalsz orosz, francia, spanyol freezone linkeket is...)

*

Linkek azoknak, akiknek elegük az egyházból de azért úgy gondolják a scn tech talán használható, de kötöttségek nélkül jobb lenne:

www.hu.fzaoint.net - magyar oldal

www.fzaoint.net - angol

http://www.freezoneamerica.org/Clearbird/ - szabadon letoltheto tanfolyamok

http://www.extra.hu/FZcsoport/ - magyar oldal

Remélem mindenki talál neki tetsző infókat...

Üdv, Freezoner01

Intelligencs Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10537
Ja, ez kb. jó így szvsz.
Előzmény: kipol (10536)
kipol Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10536

Igaz, akkor meghúzható a vonal így: kerüljük őket nagy értékű vásárlások alkalmával ill. olyan esetekben, ahol személyes információkhoz juthatnak a kuncsaftról - pl. oktatás, tanácsadás, közvetítés, ügyvédi tevkség, gyógyítás ... mi van még ?

Persze, nem mindig egyértelmű a felismerés, de a nyelvroncsoló fogalmazás, a kerékbetört ragozás sztem biztos ismérv. Keresztkérdés gyanánt pedig feldobható vmi efféle: "a rokonomat most kezelték a pszichiátrián, rosszul járt"; "olyan jól megy neked ezmegaz, tanulod vhol ?" - lehetne ilyen, nyulat a bokorból kiugrató kérdéseket gyűjteni ? Vagy ez hülyeség ?

Előzmény: Törölt nick (10534)
kipol Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10533

Gondolod, mindenki egyenesen, büszkén vállalja ? Legfeljebb, ha olyan stílusban kérdezed, h. kedvezőnek tűnjön neki bevállalni ... Ahogy halad a csóka egyre beljebb, és csak sűrűsödnek az ellentmondások, két lehetőség van:

a., felébred

b., az én utam igaz, a wog világ meg ellenséges, védekeznem kell.

És jőnek a hazugságok, csúsztatások, sumákolások rakásra. Ld. a kedves Translatort.

Szerintem nem érdemes átesni a ló másik oldalára a diszkriminációval.

Pl. ha semmilyen kvet nem vennél meg, amit az Alexandra ad ki, nagyon sok mindentől esnél el. Érdekes: több tucat pszi kvet is kihozott, bár főleg az igen bulváros fajtából, de - a nagy rivális - agykontroll művet is. Ami komolyan meglepett, az Havas: Gaszner és Rihmer főorvos elmeosztálya c. kve, ami éppenhogy NEM támadja a pszichiátriát. Úgy látszik, megérte.

A szci-k is sokfélék. Nem hiszem el, h. csak a felsővezetés a romlott, a többiek meg mind ártatlan szentek, de nem hiszem azt se, h. minden tagot uaúgy kellene felelősségre vonni, az egyfajta "kollektív bűnösség" lenne.

Tudom, "mindenki szem a láncban", de egy tusfürdőt venni, v. megvacsorázni vhol - az nem kéne, h. erkölcsi megfontolás tárgya legyen. Hiszen számos vállalkozó, szolgáltató lehet rasszista, nőgyűlölő, állatkínzó, kizsákmányoló, pedofil stb. Vagy "csupán" gazdasági bűnöző, ami Mo-n sok vállalkozónál természetes. Sztem ezek súlyosabb bűnök, mint a szciben vigyorogni ostobán. És mégis, vásárolunk, tehát támogatjuk őt, nem ?

( OFF: Ez elvinne a tudatos vásárló, tudatos fogyasztás témák irányába... egy embert tudok Mo-n, aki következetesen, nagy harcok árán kilépett ebből a rendszerből, Gyöngy Oszkárnak hívják, a gugli tud róla.)

Ahol értelme van a megkülönböztetésnek: azok a területek, ahol olyan "szellemi javat" adnak el neked, amibe beleszőhetik a rothadt filozófiájukat. Pl. oktatás, üzleti tanácsadás, ügyvédi tevkség - és ugye, ezeknél szokott kiborulni a bili, nem véletlenül.

Ti mit gondoltok, milyen ez a "differenciált diszkrimináció" ?

Előzmény: Intelligencs (10530)
kipol Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10532
Na, az a s...gnyalás, ami az illatmentes.hu fórumán zajlik, nem semmi ... Szép, amikor igaz valójukban így megmutatkoznak.
Előzmény: Wie der Meyer (10526)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10531
Csak aztán nehogy rögtön bemutassák ezeknek a hívőknek az igazságot, még el találnának menni egy kanyi befizetése nélkül...

Előzmény: Intelligencs (10528)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10530
Baz, komolyan mondom, ha igénybe veszek egy szolgáltatást, meg fogom kérdezni ezentúl, hogy a cég kapcsolatban áll-e a szcientológiával, vagy a WISE-al, s ha igen a válasz, akkor elegánsan távozom.
Előzmény: Wie der Meyer (10526)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10529
Bah, ez mekkora! Azt hittem, hogy nagy lazán beilleszted ide az eredetit, ahonnét koppintották, erre bejön egy ilyen huncut néni... :DDD Nagyon jó!
Előzmény: kipol (10527)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10528
Szabad Föld

Apróhirdetés

Hízott disznót veszek. Ugyanitt lekváros kolbász eladó. Tel: 06 33 333 333, Nagy Jenő, Kisalmásoroszi

Megkímélt állapotú Zator típusú traktoromat eldnám, vagy önműködő búzacsíráztató és fejőgépre cserélném. "Zúg a traktor, szánt az eke" jeligére a kiadóba.

Hívő emberek! A Magyarországi Szcientológia Egyház erősen hívő embereket keres. Célunk, hogy megszűnjön minden elmebetegség a Földön, gyerekeink ne drogozzanak, és a tisztességes emberek méltó módon éljenek. Ehhez szükségünk van olyanokra, akik hitükkel képesek megerősíteni sorainkat. Ha Ön ilyen embernek érzi magát, kérem jöjjön a fővárosba, ahol megismerheti céljainkat egy mozivetítés keretében. Cím: BP, Erzsébet Krt XX.

Demagógia kézikönyv eladó, vagy Marx és Engels műveire cserélhető. "Szorgos népünk győzni fog" jeligére a kiadóba.
Előzmény: kipol (10523)
kipol Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10527

Lehet, h. igazad van a saját találmánnyal, ámbár én nem tételeztem fel róluk ennyi önállóságot ...

De bizonyára nagyra becsülik a kolléganőket :-DDD

http://www.luxurious-ladies.com/

Előzmény: Intelligencs (10525)
Wie der Meyer Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10526

A partnerlistát se hagyjad ki:

PARTNEREINK:
Freechoice - www.freechoice.hu
ClientFactory - www.ugyfelgyar.hu
Dreamworld - www.dreamworldstudio.hu
TúraVilág - www.turavilag.hu
Friss Rádió - www.frissradio.hu
Pentaschool - www.pentaschool.hu
Lowcarb - www.lowcarb.hu
SeaHorse - www.illatmentes.hu
FEJÉR ÉS VESZPRÉM MEGYE JÓ RÁDIÓJA! - www.yoradio.hu
Magyarország reklámipari portálja - www.reklamipar.hu
Sport Rádió - www.sportfm.hu
Rádió24 - www.radio24dunaujvaros.hu
Chryciana Travel & Tours - www.ciprusutazas.hu
Kedvezmények hosszú sora - www.gwi.hu

Előzmény: Intelligencs (10525)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10525
Szerintem nem fordítási hiba, hisz a Pazar Nők a saját találmányuk, nem?

Egyébként a fordításhoz elsősorban a célnyelvet kell jól ismerni. Nem véletlen, hogy EU-s konferenciákon a szinkrontolmácsok csak anyanyelvükre fordíthatnak.

Ezek a szerencsétlen szcientológusok hiába tudnak jól angolul (például mert a Sea Orgban raboskodtak 5 évig), magyarra akkor sem tudnak fordítani, mert NEM tudnak normálisan magyarul. Ahhoz ugyanis sok-sok könyvet kellett volna olvasniuk, szépirodalmat, és nem egy félművelt sci-fi író áltudományos művein szocializálódni.
Előzmény: kipol (10524)
kipol Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10524

Valamire nagyon emlékeztetett ez a Pazar Nők. Most eszembe jutott, mi váltott ki belőlem hasonló ellenérzéseket: a Tupperware műanyag vackainak bombasztikus elnevezései. Pl. Szilikon Hercegnõ Forma, Szilikon Király Forma, Új Hullám Kancsó, Friss Torony, Nagy Csemegéző, Szupersztár, Friss Hölgy ...

Taggi, ez csak bénaság v. valami néven nevezhető fordítási hiba ? Avagy szimpla ámerikanizmus ?

Előzmény: Intelligencs (10522)
kipol Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10523

"Talán már sokan elképzeltek egy olyan világot, ahol az emberek kedvesek egymással, a gyerekek boldog családban élnek, az utcák tiszták, ... stb" - Sőt, én látni is szoktam, az Őrtorony és az Ébredjetek! folyóiratokban lerajzolják, gyönyörű színes képeken ... :-)))

Hm, hogyan lehetne mitsemsejtő, ám buzgó Jehova Tanúit (pl. vidékieket) nagy tömegben a Blaha Lujza térre terelni ?

Előzmény: Intelligencs (10521)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10522
Egyáltalán, ki találta ki ezt a címet, hogy Pazar Nők? Ki volt ez az "agytröszt"? Rendelkeznek ezek alapvető filológiai érzékkel? Legalább vették volna elő a ki*aszott szótárukat, és nézték volna meg a pazar szó jelentését. Soha, semmilyen összefüggésben nem hallottam még élőlényre alkalmazni ezt a szót, hogy pazar.

1. pazar=fényűző. Pl. Pazar mulatság.
2. pazar=pompás, remek. Pl. Pazar ötlet.

Tudjátok mit, kifejezetten örülök annak, hogy Pazar Nők az újság címe. Semmi sem fejezi ki jobban szánalomraméltó, izzadságszagú áltudásukat, mint az újság címe. Egy rakat seggfej, újságírónak álcázott fapina. De legalább képes lények.
Előzmény: Törölt nick (10520)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10521
Engedelmeddel idézném az egész írást, úgysem olyan hosszú:

Megígértem Önöknek, hogy minden számban olvashatnak néhány pontot egy nem vallásos eredetű erkölcsi kódexből. Ez Az út a boldogsághoz, melyet L. Ron Hubbard írt. És hogy miért tartom ezt ennyire fontosnak? Emlékeztetőül idézném az előző szám bevezetőjét:
„Talán már sokan elképzeltek egy olyan világot, ahol az emberek kedvesek egymással, a gyerekek boldog családban élnek, az utcák tiszták, nincsenek kábítószerező fiatalok és bűnözők. Jó érzés munkába menni, mert tudjuk, hogy megbecsülnek minket azért, mert vagyunk. Ezzel szemben sajnos nem teljesen ilyen a világ. Ha kimegyünk az utcára, elborzadunk a sok szeméttől, a villamoson azt hallgatjuk, hogy a gyerek ordít, az édesanyja pedig ettől ideges és a gyerekkel ordít. Sok a kábítószeres fiatal, a magára szinte semmit nem adó, piszkos ruhában járó ember.”

Mocskos farizeus banda ez a szcientológus bagázs. Attól lesz jobb a világ, hogy az utcák tiszták. Meg ha nem lesz koszos az emberek ruhája. Ja, meg persze a drogok. Mindenki drogozik szerintük.

Az, hogy mi van a dolgok mögött, az cseppet sem érdekli őket. Arról, hogy a
szegénység és az alkoholizmus kb. 10X nagyobb probléma, mint a kábszer, az fel sem tűnik nekik. Kicsit adaptálhatnák a szaros vallásukat, ez itt nem az USA, itt nem kokót szippantanak minden házibulin. Bár a drogok aránya emelkedik, azért nem hiszem, hogy ne lenne kb. 20 fontosabb dolog, ami megelőzi. Esetleg ha azzal foglalkoznának a mélyen tisztelt szcientológus urak.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy akkor Amszterdam a világ legkevésbé képes városa, hiszen ott legális a könnyűdrogok fogyasztása. Ezzel ellentétben szerintem nincs jobb ország a világon Hollandiánál, bár nem fogyasztok drogokat, de azért jó érzés lehet olyan országban élni, ahol megtehetném, és mégse vágnak sittre. De ezek a szciento agyak képtelen felfogni a laissez faire jelentését és értelmét, agyuk annyira csökött, amennyire egy agy csak csökött lehet.
Előzmény: Törölt nick (10519)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.09 0 0 10518
Szerintem Hubbard szerette volna, ha igazi tudomány lett volna belőle, csak miután megtámadták (kritizálták), inkább átalakította vallássá, és megalkotta saját játékszabályait, amiben minden kritika bűn. Ezzel megmentette ugyan, de le is korlátozta. Ami nem fejlődik, az elpusztul. Mit mondjak, nem fogom megsiratni.
Előzmény: kipol (10517)
kipol Creative Commons License 2005.09.09 0 0 10517

Ugyan, mire juthatott egy magányos őrült egyedül?

Mikor efféle kérdésekkel akadékoskodtam, (ld. még pl. "milyen tudomány az, aminek nem születnek új felfedezései; milyen tud. az, amit emberek nem vitathatnak meg egymás közt stb.") a sógorom dühösen összevonta a szemöldökét, és sértett hallgatásba burkolózott, vagy lekezelő stílusban közölte, h., "dehát működik !", ergo ezek irreleváns felvetések.

Mindez nálam olyan gondolatmenetet indított el, aminek a végén a "Tudomány-e a dogmatika ?" kérdés figyelt. Találtam is egy könyvet:

A dogmatika kézikönyve 1-2.  Közremûködő: Schneider, Theodor (szerk.),  Vigilia Kiadó, 2002. 2600 Ft

Az elején, egy fejezetben tárgyalja a kérdést, de nem mentem vele semmire, enm győzött meg arról, h. tud. lenne valóban. :-(  A modern természet- és társadalomtudományok rendszeréből a keresztény teológia (meg a nem keresztény is) igencsak kilóg. A "mindennapi tudomány" típusú ismeretterjesztésben sose találkozni teológiai eszmefuttatásokkal. Hajlamos vagyok egyfajta kultúrtörténeti zárványként tekinteni rá, mentségére szóljon, h. sose tett olyan ígéreteket h. "megtanít jobban élni az életet" v. "segít megérteni a világot".

Translator, a dogmatika fogalma felmerül-e a szcientológiában ? Merugye, "határterület tudomány és vallás határán", akkor dogmái is kellene, h. legyenek. Vagy azok az axiómák ? Azért, mert XX. sz.-ban a dogma oly negatív csengésű szó ? Az axióma meg oly tudományos, tehát legitim ?

Előzmény: Intelligencs (10514)
kipol Creative Commons License 2005.09.09 0 0 10516

Csak azt nem értem, hogyan gondolhatják, azt, hogy kizárólag Hubbard találhatott ki új dolgokat, csak ő mondhatta meg a tutit.

Nagyon egyszerű, nem kell hozzá más, csak átlagosan hiányos műveltség. A történethez tartozik még, h. ők "keresők" voltak annakelőtte, és ez szimpatikus volt nekem. (Agykontroll, jóga, NLP, mindenféle ezotériák.) Csak hát, egyik se bizonyult a bölcsek kövének. Azt a szciben találták meg. Nem csak homályos ígéretek, hanem "ezt megcsinálod - ide jutsz", skálák, diagramok, táblázatok - rendszert vitt az életükbe, bizonyos értelemben. Egy darabig. Aztán az életük kimászott a szci kereteiből, és annyi. A jelenlegi kérdésekre sem személy, sem dokumentum nem válaszol az eh-ból.

Előzmény: Intelligencs (10514)
Intelligencs Creative Commons License 2005.09.09 0 0 10514
"A házaspárnak sok problémája és megoldatlan konfliktusa volt - jöttek az auditálások, tanfolyamok stb. - egymástól elkülönülve, mindketten egy-egy idegen személlyel - és várták, hogy a másikat majd "megjavítják a szervízben" ..."

Ez tetszik ez a mondat. Igen, ezek az emberek megoldást várnak életük problémáira egy minden részletre menően kidolgozott programtól. Szabadítsák meg őket az engramjaiktól, auditálják ki belőlük a gonoszt.

Csak azt nem értem, hogyan gondolhatják, azt, hogy kizárólag Hubbard találhatott ki új dolgokat, csak ő mondhatta meg a tutit. Hubbard egy semmi, egy senki sem lett volna, az előtte évezredeken át felhalmozott tudás nélkül, amikből ő kedvére mazsolázgatott. Persze közben tudományos kutatás címén e-méterrel virágokat is auditált, miközben megpróbált nem a feje mögött fél méterrel lenni.

Istenem, az atombombát, ami egy lényegesen egyszerűbb dolog, mint az emberi elme a maga bonyolultságában, is egy tudóscsoport hozta létre, nem egyetlen ember. Háttérben az amerikai kormány támogatásával és erejével.

Ugyan, mire juthatott egy magányos őrült egyedül?
Előzmény: kipol (10512)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!