Keresés

Részletes keresés

_MrB_ Creative Commons License 2019.02.12 0 0 13107

Nem szereti a "hullámzást", "huppogást", mikor egy 90 kg-mal nehezebben aktívan mozog a matracon. Nincs ezzel baj. ~ : D

Előzmény: Beer Monster (13106)
Beer Monster Creative Commons License 2019.02.12 0 0 13106

Hát nem tudom, 28 éves nő, és tart a rugós matracoktól, jól meggondoltad te ezt?

Előzmény: Blt90 (13102)
Alváskultúra (X) 2019.02.12 0 0 13105

Kedves Zoli,

 

normál hab matracok között a Signum Hard matrac szerintem toronymagasan kiugrik ebben az árkategóriában. Kicsit mehetünk feljebb is és a hr habok között keresgélve a keményebbek között a HR Titanium szerintem visz mindent. Ő viszont tényleg feszes. Lesz egy új termékünk a Signum Infinity, közepesen feszes ca 140-es méretben 139k lesz, gyakorlatilag egyenlőre a minta példány van nálunk, hamarosan rendelhető lesz. Billerbeck, Rottex, Best Dream matracok forgalmazásában inkább online vagyunk erősek semmint üzleti értékesítésben, hiszen a bemutató hely korlátozott és a Ceriflex, RelaXx, Medical Concept, Life Sleep, Levital, Swiss Dream, Swiss Tech matracokkal gyakorlatilag szinte minden szóba jöhető alapanyag típust, árkategóriát és komfortot lefedünk ami ma a magyar piacon az említésre méltó kategóriában szóba jöhet.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Blt90 (13104)
Blt90 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 13104

Kedves László!

 

Köszönöm a gyors választ, bár úgy látom valóban próbált elhatárolódni a konkrét típusok megnevezésétől.

A Focusból azóta lett egy '99-es Civic, majd azóta egy Accord, nem bántam meg, maradok is a gyártónál.

Visszatérve a matracokra.

120 ezres kategóriában keresünk és úgy gondoljuk a hideghab a befutó ebben az árban és a mi igényeinknek.

Az általam említett, illetve az Önök által és akár a gigamatrac által forgalmazottak között ebben az árkategóriában nagy minőségbeli különbségek vannak? Vagy azért 100 körül viszonylag hasonló a felhozatal?

Gondolok itt a Ceriflex, Swissdream, Relaxx, Rottex, Best Dream, Billerbeck-re.

Csak egy kis útmutatás várnék, nem többet.

Ami számunkra nagyon fontos: hideghab, min. 18 centis vastagság, és időtálló legyen.

Rászánuk, akár 140-et is, de ne kelljen visszavinnem 1,5 év múlva mint pl. egy általam olvasott Billerbeck vásárló matracát. 

A memory foam felső réteg abszolút nem lényeges, csak némelyikben ez is pluszban ott van.

Az anyaga sem mérvadó, bár izzadós vagyok, de van klíma.. valamit valamiért. :)

 

Köszönöm, Zoli

Előzmény: Alváskultúra (13103)
Alváskultúra (X) 2019.02.12 0 0 13103

Kedves Zoli,

 

ez így elég nehéz dió. A 120 felső határ alapvetően nem olyan rossz, ez már a Ford Fókusz is lehet:-) 100k környékén a Dormeo esetében egy egyszerű vágott habot kapunk 16cm teljes magasságban, ami technikai adatok alapján tökéletesen megegyezik (a marketing mázakat most szerintem tegyük félre) a Ceriflex 16cm vastag hasonló kialakítású Classic Hard matracával, ami a 140-es méretben jelenleg 54 600 HUF. Persze amennyiben a gyerekkor reklámjainak nosztalgia-értéke megér valakinek 40% ár többletet, akkor mindenképpen jó választás:-)

 

A többi említett matrac esetében pedig a próba lesz az ami sokkal közelebb viszi majd az ügyet a megoldáshoz. Nem lepattintásból nem ecsetelem a felsorolt matracokat, hanem hiába dicsérem a currys csirkét ha valaki undorosik a curry-től, mint fűszertől. 

 

Annál is nkább lenne érdemes az első kör után folytatni a szűkítésekkel, mivel eléggé nagy szórás is van a felsorolt matracokban. Keménységben, vastagságban, árban, felületi komfortban, szerkezeti kialakításban kicsit olyan, mint amikor pl egy fórumban valaki autót keres és azt a kérdést teszi fel, hogy javasoljatok légyszi egy autót 800k-ig. Biztosan érkezik majd 56 féle válasz, így nem ártana előbb kicsit pontosabban belőni az igényeket egy 2-3 üzletet felölelő feltérképezéssel:

 

- egyáltalán melyik lapanyag jöhet szóba

- jobb-e annyival a memoryfoam, mint amennyivel többe kerül

- kell-e, érzem-e a zónázott matracok adta ergonómiai pluszt

- a valós igényeinknek megfelelően kicsi kompromisszumokkal mennyi a valós értékhatár

 

20cm vastag keményhab matracoknál (de lágyhaboknál is már ennél a vastagságnál) az ágyrács szerepe a nullához konvergál. Minél keményebb és minél vastagabb egy matrac, annál értelmetlenebb a csillivilli ágyrács.

 

Újfajta rugós alatt nem tudom mit ért, a táskarugó sorozatgyártása ca. 120 éves, innovációk ugyan vannak, de általában nem a 120k kategóriában (coolflow, coil withi a coil, high-low, stb). Habok területén a habrugós matracok is ca. 10-15 évesek, itt a leginnovatívabb fejlesztés az utóbbi időben a Levital szabadalom, ez viszint 140-es méretben sajna szintén nem a 120k, inkább a 170.

 

Esetleg lehetne írni egy mailt, hogy 140x200cm méretben milyen megszűnt, kifutott, bentragadt, esetleg szállítási sérült outlet matracok érhetők el az ön igényeit figyelembe véve, rám lehet hivatkozni nyugodtan, Gergőt kellene keresni:

 

info@outletmatrac.hu

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Blt90 (13102)
Blt90 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 13102

Kedves László!

 

A kedves jövendőbeli feleségemmel úgy döntöttünk, hogy vészesen közeledve a 30-hoz itt az ideje valami normális alváshoz is esténként, nem csak az ágyat és kanapét akarjuk kifeküdni. Minden elolvastam, ez sajnos rossz szokásom, ámbár napok és hetek után mindig tudom mit akarok, és az esetek 95%-ban jól is döntök, legyen az műszaki termék vagy pizzaliszt. Viszont most tökre a sötétben tapogatózok, pedig rászántam már elég sok időt, az összes oldalt átnéztem, voltunk IKEA-ba, Mömax-ba, voltunk Matrackirályba, ma megyünk a Billerbecket forgalmazó matracrendeles.hu-hoz, és este meg a Dunakeszi Matracguruba. Utóbbiban remélem megtalálhatóak lesznek az Ön által is forgalmazott termékek, mert a weben fent vannak.

 

Tetszik az őszintesége, a nyers szóbeszéde, ha szabad így fogalmaznunk, kicsit magamra is ismertem.

Viszont nem bízom senkinek, de tanácsot szívesen fogadnék, illetve kérek is.

 

Adott egy 90 KG-os 30-hoz közeli férfi, és egy 28-as tökéletes nő, ő kicsit keményebb matracot preferál, én pedig kicsit lágyabbat, így a félkeményekre ráfeküdve éreztük azt, hogy jó lehet. Még akár egy kis memória habos felső réteget sem bánunk, egész kényelmesek, bár én sokat forgok, és sajnos hason alszom el, de ezen próbálok változtatni, mert a nyakam már most tropára ment.. és még elég fiatal vagyok.

 

Mit ajánlana? A rászánt összeg kb: 80-120 ezer forint, 140 cm-es matrac kell valószínűleg, bár már attól tartunk nehezebb lesz normális keretet találni nem százezrekért, mint matracot.

A gondom az, hogy a sok olvasgatás után ebben a kategóriában már tényleg lehet nagyon jót venni, de a sok csalódott ember után úgy látom piszok nagy csalódás is érhet minket ennyi pénzért.

 

Ha van bestbuy, akkor nagyon max 140-150-ig eltolhatjuk a keretet, de akkor már sokat kéne fogni az ágykereten.

Továbbá: van-e reális létjogosultsága annak a kijelentésnek, mely szerint egy 20-22 centis matrac alá kár venni hajlékonyabb ágyrácsot, mert nem ad hozzá a komforthoz, és a matracot sem kell óvnia ilyen vastagságnál?

 

Nézegettünk, Billerbecket, az Ön általi Signumot, a Levital-t, SwissDreamet, illetve nagyon kiváncsiak vagyunk a Dormeo-ra, talán gyerekkorunkban rögzült ez be, mikor sok helyről ez fojt, nem tudom milyen, sosem feküdtem rajta.

 

Tippünk szerint a hideghabos matracok a legjobbak, legalábbis nekünk, bár úgy hallottam az új fajta rugósak is jók, párom kicsit tart tőle.

 

Köszönöm, hogy elolvasta, és azt is hogy időt szán a válaszra.

Üdv, Zoli

Alváskultúra (X) 2019.02.11 0 0 13101

Kedves VégreNorvégia,

 

szerencsés választást kívánok:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: VégreNorvégia (13100)
VégreNorvégia Creative Commons License 2019.02.11 0 0 13100

Tisztelt Pálinkás Úr!

 

Köszönöm a segítségét, szakmai tanáccsal ugyan nem annyira, de az Ön inteligenciájának megismerésével mindenképp gazdagodtam.

 

További jó munkát kívánok!

Előzmény: Alváskultúra (13087)
VégreNorvégia Creative Commons License 2019.02.11 0 0 13099

Kedves Zeki!

 

Köszönöm a válaszát, bár a kérdés nem Önnek szólt, de hasznos tanácsot bárkitől szívesen fogadok. Elraktározom, jól jöhet még

Ahogy az emberek gondolkodása fejlődik és egyre inkább fordulnak a természetes dolgok felé, már attól tartottam, hogy a silány, ipari hulladékokat piacra dobó gyártók (mind élelmiszer, mind non-food) lehúzhatják a rolót, de szerencsére nem fognak éhen halni, mert Önre mindig számíthatnak, akkor is ha van választási lehetősége. Ez megnyugtat!

 

Minden jót!

Előzmény: Zeki_ (13086)
RReni98 Creative Commons License 2019.02.11 0 0 13098

Köszönöm a visszajelzését.

Nem gondolkozunk különböző matracban, bár 40 kg a súlykülönbség, de ami páromnak megfelelő, az nekem is.

Mindkettőnknek a két Isbir, az Elite Pocket és Double Comfort is megfelelőnek tűnt, viszont nem tudjuk eldönteni melyik legyen.

 

Előzmény: Alváskultúra (13095)
Alváskultúra (X) 2019.02.11 0 0 13097

Szia ,

 

szerintem nincs ilyen ajánlás. Érdemes lenne elmenni próbálgatni különböző márkákat akár a Yatas, akár az Isbir Life Sleep márkán belül, hiszen mindegyik márkának meg vannak a különböző kategóriájú termékei, így mindenkinek magának kell eldönteni a költségkeretet és kiválasztania a megfelelő komfortot. Most komolyan és mellébeszélés nélkül nem tudok konkrét típust ajánlani, hiszen a normális (nem agyonreklámozott és túlárazott) márkákban a legtöbb árkategóriában találunk ár-érték arányban megfelelő termékeket.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: mrgorgeous33333 (13096)
mrgorgeous33333 Creative Commons License 2019.02.11 0 0 13096

köszi a választ. Akkor visszaugrom egy lépést, melyik matracot (ha kérhetek konkrét modeleket egy márkán belül) javasolja, amely a legjobb (áérték arányban) a zsákrúgós típusban?

Előzmény: Alváskultúra (13094)
Alváskultúra (X) 2019.02.10 0 0 13095

Kedves Rreni,

 

amennyiben ennyire nagy a testsúly különbség, úgy valószínű, hogy érdemes lenne két különböző matracban gondolkodni hiszen ami a párjának majd megfelelő lesz az valószínű, hogy Önnek már túl kemény. Nem tudom mekkora lehet a párja testsúlya ha a You&Me matrac feszesebbik fele nem tart megfelelően. Így viszont nagyon kicsi az esély arra, hogy ez az ergonómiai különbség egy matracban (még ha az két különböző komfortoldallal is készül) megvalósuljon. Lehet érdemesebb lenne külön-külön matracot nézni és csak annyira fókuszálni, hogy lehetőség szerint egy magasságúak legyenek. Amennyiben a majdan kiválasztandó matracok között mégis lenne magasságkülönbség, úgy arra is lesznek majd tippek, hogy ezeket hogyan lehet egy magasságra hozni, hogy ne legyen zavaró a szintkülönbség.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: RReni98 (13092)
Alváskultúra (X) 2019.02.10 0 0 13094

Kedves Gábor,

 

szeritem nem attól lesz jó egy rugórendszer, hogy Leggett&Platt vagy sem, bár kétségtelen, hogy kapunk innovációkat. A Leggett@Platt gyártónak szerintem két valamirevaló rugórendszere van az egyik az inerspring (coil within a coil) a másik pedig a Cool Flow. A 2. például csak a Life Sleep matracokban található.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: mrgorgeous33333 (13091)
Alváskultúra (X) 2019.02.10 0 0 13093

Szia Zsoltikaa,

 

a Senlena és a Wool között annyi a különbség, hogy a Wool matracon a téli oldalon nincs steppelés és kívül a felületen van a gyapjú, ettől egy kicsit még feszesebb hatás van. Kiállításit érdemes venni, de a belső magra nem lesz garancia. Ha még ütősebbet szeretnél, akkor a Levander is szóba jöhet, 27cm vastag és még feszesebb, mint a Selena vagy a Wool Extra.

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: zsoltikaa_ (13089)
RReni98 Creative Commons License 2019.02.10 0 0 13092

Kedves László!

A segítségét szeretnénk kérni, nagyon nehezen tudjuk eldönteni melyik matracot válasszuk.

Első körben habrugós matracokat próbáltunk ki, főleg a Levitalt, de úgy éreztük, hogy kevésbé tartja a csípőnket.

Az eladó ezután inkább a rugós matracokat ajánlotta. Ezek közül a Isbir YOU & ME változatát, de az a párom csípője alatt szintén kevésbé tartott, az Isbir Memory Platinum-t és a Rottex Allegro Elegance-t pedig a memóriahab miatt vetettük el, a SwissTech 3D túl keménynek éreztük

 

Kettőre szűkítettük le, az Isbir Elite Pocket és Isbir Double Comfort. 

A fentiek tükrében, továbbá, hogy nagyon eltérő súlyúak vagyunk párommal, melyiket ajánlaná? Vagy esetleg egy 3. fajtát? 

 

Előre is köszönöm.

 

 

 

mrgorgeous33333 Creative Commons License 2019.02.09 0 0 13091

Kedves László,

 

Én is a taáncsát szeretném kérni. Már meg vagyok győzve a Leggett and Platt rúgórendszerről, már csak a márkát illeszteném mellé, egyelőre yatas irányban vagyok, ha az akkor melyiket mondaná a legjobbnak azok közül?

Egyébként átlagos használatra (ha van még ilyen) venném, egy egyszerű ikea matracom volt eddig, és amit még tudok, hogy amikor amerikában jártam összehasonlíthatatlanul jobban aludtam a klasszik zsákrúgós matracokon. Először sealyt és tempurt néztem, de azok elég drágák, így jött a yatas. 

Kíváncsi lennék a meglátására elfogultsággal akár, de anélkül is, szeretném az alvásminőségemet legalább egy szinttel feljebb emelni.

köszönöm ellőre is a válaszát.

Gábor

gabo011 Creative Commons License 2019.02.09 0 0 13090

Szia!

Amennyiben valóban kemény matracra vágysz ezek a Te matracaid!

Nekünk anyósnál van egy 160x200-as Comfortunk. Első éjszaka után azonnal szereztem rá egy memóriás fedőmatracot mert a 110kg-os súlyommal is szenvedtem rajta olyan kemény. Így már tudok rajta aludni de nem az én matracom. 

Szóval csak nyugodtan! :-)

Előzmény: zsoltikaa_ (13089)
zsoltikaa_ Creative Commons License 2019.02.09 0 0 13089

Sziasztok,

 

ket matrac kozott gondolkodom:

Ceriflex Selena Comfort vagy Ceriflex Wool Extra

A kérdésem mi a kulonbseg a ketto kozott? Leiras alapjan ugyanaz a ketto, en kemenyebb tipusu matracot keresek a 120kg-mal. :-)

Egy blogban a Selena Comfortrol annyit irnak, hogy "Valójában annak ellenére, hogy a Best Dream magjánál két centivel vastagabb ez a súlyhatár valószínűleg csak teoretikus hiszen az ilyen súlyú emberek rendkívül ritkán választanak ilyen típusú habmatracot. Véleményem szerint ezek  a matracok 100 kg-ig működnek elfogadható időtartamig megfelelően."

Ez elgondolkodtat, ilyen sulyu emberek miert ne valasztananak ilyen matracot, illetve mi az, hogy csak 100kg-ig mukodnek elfogadhatoan?

 

A listaar latom mindenhol szinte azonos, lehet itt barmifele kedvezmenyt kicsikarni, vagy remenytelen?

Illetve felmerult bennem, hogy kiallitasi darabot estleg erdemes lehet venni? A fent emlitett peldanyok 26000 FT kornyeken vannak hazhoz szallitva, vagy ez tulsagosan nagy riziko,

hisz ha 1-2 evig vannak ott akkor barmi tortenhetett veluk? 

 

Tippeket elore koszi!

Zeki_ Creative Commons License 2019.02.09 0 0 13088

Nem egyszerű az élet. :)

Előzmény: Alváskultúra (13087)
Alváskultúra (X) 2019.02.08 0 1 13087

Szia Zeki,

 

persze kérdés lehet, hogy a felhasznált árpa, búza, zab, rozs szárak nem génkezelt termények-e, mert ha igen, akkor megint csak gond lehet...

 

Üdv,

 

Pálinka

Előzmény: Zeki_ (13086)
Zeki_ Creative Commons License 2019.02.08 0 0 13086

Szalmával kitömött pamut lepedő. 

Full bio 

 

Vagy lehet még nem, mert bio szalmával kitömött biopamutos lepedő kell hozzá. :)

Előzmény: VégreNorvégia (13080)
Alváskultúra (X) 2019.02.08 0 0 13085

Szia BeerMonster,

 

szerintem saccperkb.

 

Üdv,

 

Pálinkás László

Előzmény: Beer Monster (13084)
Beer Monster Creative Commons License 2019.02.08 0 0 13084

De honnan tudják, ha a derekad alá 1,7-es kell és nem 1,6-os, az ülleped alá meg 1,9-es és nem 2,0-s?

Előzmény: Alváskultúra (13083)
Alváskultúra (X) 2019.02.08 0 0 13083

Szia BeerMonster,

 

ennél szerintem sokkal egyszerűbb az egész. 2 méter hosszú egy matrac, ezt elosztják 5 felé és 40 centinként különböző rugók kerülnek bele. Azok a gyártók, akik különböző rugókat használnak, általában 1,7-1,9mm vastagságú zsákrugókat váltakoztatnak.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Beer Monster (13082)
Beer Monster Creative Commons License 2019.02.08 0 0 13082

Ezeket a zónákat hogyan tervezik? Kísérletileg kalibrálják, hogy hova milyen erős rugózat való? Vagy számolják a fölötte lévő testrész súlyából?

Alváskultúra (X) 2019.02.07 0 0 13081

Kedves VégreNorvégia,

 

én semmi különöset nem látok ebben a matracban, egy viszonylag alap matrac, szerintem bátor árral, ismeretlen matracmagassággal és 2 év garanciával (legyünk őszinték: zsákrugó még DOHA nem tört el). A gyártók általában a zónák kialakítására különböző vastagságú rugókat használnak, amennyiben nem változtattak gyártási módszert úgy a Cardo az ugyanolyan rugók elrendezésével "hozza létre" a zónákat.

 

Szerintem egy ilyen szintet ca mindegyik gyártó prémium matracai hoznak a zsákrugós matracok között, legyen az Yatas, Life Sleep vagy más olyan márka, ahol adnak a minőségre is. A "vegyszerektől mentes" kritérium nem tudom, hogy mit jelent, nem tudom, hogy kinek mi a vegyszer. Ezek a termékek általában káros anyag mentesek, jellemzően igazolás van a habok és a matrachuzatok esetében is (Ökotex 100 pl.), így ez szerintem minden magára valamit is adó márka esetében ez ma már alap. Ez ugye nem azt jelenti, hogy nem tartalmaznak múszálakat (Tencel matrachuzat nagy része is az) vagy kőolaj származékokat (minden normál- és hideghab az) vagy butadiént, ami a mű latex vagy a kevert latexek alapanyaga vagy akár a ragasztókat is említhetnénk, amelyek akár vízbázisúak akár oldószeresek mindenképpen vegyi anyagból készülnek legyen az Cardo vagy egyéb prémium márka.

 

Éljen Longyearbyen:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: VégreNorvégia (13080)
VégreNorvégia Creative Commons License 2019.02.07 0 0 13080

Tisztelt Szakértő!

 

Az alábbi paraméterekkel keresek matracot:

-          kemény matrac

-          antiallergén, vegyszerektől mentes

-          fontos, hogy kemény felületre akarom tenni, alkalmas legyen rá a matrac és ez az élettartamát ne rövidítse le

   

 A Cardo Gold matraccsalád közül a Beauty kemény matracát próbáltuk ki, kényelmes volt, az értékesítő hölgy meg is győzött, de ahogy olvasgattam nem kifejezetten ajánlja a termékeiket. Nem vagyok a pénzem ellensége, nem szeretnék egy olyan termékért több száz ezer Ft-ot kifizetni, ami 2-3 év múlva tönkremegy.

 

http://www.cardo.hu/termekeink/matracok/cardo-gold-matracok/beauty-matrac#

 

Melyek azok a megbízható és megfizethető márkák, amelyek között érdemes keresgélni?

 

Köszönöm a válaszát!

paljoc Creative Commons License 2019.02.04 0 0 13079

Nem, ezt most rendeltem es gyorsan megjott, 7 eve csak eldontottem h ez lesz. Olyan vagyok mint darabosék meg a szallas.hu: “ugy is lett” 🤣😂🤣😂 

Előzmény: Alváskultúra (13077)
RReni98 Creative Commons License 2019.02.04 0 0 13078

Sziasztok!

Akik már vásároltak Levital matracot, tőlük szeretném megkérdezni, hogy mik a tapasztalatok? Kinek mennyire vált be vagy sem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!