Nekem nem kellett hegyeken is felmenjek Szolnoktól Nagybányáig. Vásárhelyről viszont egy pár dombot meg kell mászni: Teke, Szeretfalva, Meszes. Ezért lehet kissé nagyobb a fogyasztás, de mit számít.
Különben milyen az út mínősége Bánya és Vásárhely között? Nemsokára ezen az úton is végig kell mennem, Szolnok cytiből.
Érdekes, kedden én is Nagybányán jártam és szintén egyedül, de a fogyim picit nagyobb volt vagyis 6,4 de nyomtam is neki. Persze a tempomatot ( a feleségemet hiivom iigy) otthon hagytam azért volt ez lehetséges. Átlagsebesség 7o km/óra.
Köszi, a tanácsot is. Sávváltás, lassítás, meggondol, vissza, de már jött valaki gyorsabban. Láttam én a tükörben, de este volt, rosszúl mértem fel. Igazad van, lehet, hogy nem cascózom.
:((( Részvétem. Mi történt? Szerintem, ha 100alatt meg lehet csinálni, akkor felesleges a cascot zaklatni... Vagy jön az, hogy cascora, ismerőssel... kicsit többet írni, és.... na, de ilyet nem is mondok, mert törvénytelen... :)
Hát sajnos tegnap így jártam Budapesten. Ráadásul az én figyelmetlenségem miatt. Nemtudom, hogy bevállaljam e a 100 ezres önrészre az elemcserét, vagy a feléért megcsináltassam. Még sosem volt balesetm, nagyon szar volt, főleg, hogy másoknak is kellemetlenséget okoztam. Mennyit emelkedne a csaco?
Ebben a kategóriában véleményem szerint OKs az autó. A múlt hónap 20-án vettem át a kocsit és atóta megtettem 2800km-t. Ebből kb. 70% kisvárosi 5-8km-es tábolságok, a többi országút és a kijelzett átlagfogyasztás 7,6l/100km. Ahogyan azt az előzőkben is írtam, 1400 körül forg 50-es városi tempóval. Ez egy nyugis kisvárosi(Sepsiszentgyörgy) forgalom mellett. Jól gyorsul 120 - 170 között. Feljebb még nem volt alkalmam kipróbálni. Ha a kényelem nálad szempont, véleményem szerint kitűnő ez az autómata ceed. Nem akarom a fórumot a már mások által leírtakkal terhelni, de hidd el a VAG család tagjai után (audi, passat- nekem mostanig csak ezek voltak és többnyire autómaták) ez az autó kellemesen lepett meg!
Nem próbáltad úgy, hogy indulás előtt járatod picit? Kb 1/2-1 percet. Mondjuk nálam ez szinte mindíg megvan, kapu-garázs nyitás! De mint írtam ki fogom próbálni, és beszámolok! Egyébként korábban nem tapasztaltad?
Az új autóról meg annyit, hogy hidd el bármelyik autón találnál problémákat!
Nekem a Lanosom csinált ilyen induláskori dadogást. Úgy szoktattam le róla, hogy ráadtam a gyújtást, és pár másodpercet vártam, amíg hallatszott egy kis kattanás, ahogy az AC pumpa dolgozik. Ezután indítottam, és már nem dadogott, nem rángatott!
:) Semmi gond. Nem védtem le. :) Amit pedig a "hibákról" írtál... semmi gond, nem vagyok sértődős. Csak engem tényleg zavar egy kicsit... főleg mert új autóról beszélünk.
Egyébként én sem szoktam hidegen nyomni. Mint írtam, egy kanyarban lakom, ahol, ha jönnek, sajnos nagyobb gázzal kell elindulni reggelente.
"Nem tapasztaltatok még olyat, hogy reggel, hideg motorral ledadog a kocsi?
Nekem már másodszor csinálta... olyan, mintha nem kapna elég benyát (de csak egyszer, közvetlenül a beindítás után)...fordulatszám egyenletes, nem alacsony /nem magas /nem ingadozik. Nagyobb gázadásnál, mikor ki kell hajtanom a főútra, olyan, mintha elfogyna belőle az erő, berángat, majd minden zokszó nélkül megindul. Utána nem csinálja többet. "
Én is imádom az enyémet, ezért az apró, "hibának feltüntetett" dolgokról tudomást sem veszek! Az én olvasatomban pl. nem hiba az sem, hogy a motorháztető pereme kicsit túl lóg, az sem, hogy, ha rángatjuk akkor egy kicsit mozog a motorháztető, stb és még sorolhatnánk!Ne vedd személyeskedésnek, csak most hirtelen ezek jutottak eszembe!!! Ami meg a "rángatást" illeti, ez hideg motornál szerintem normális, hogy nem akar úgy menni, mint melegen! Én még nem tapasztaltam, bár nem is nyomom neki hidegen, de legközelebb csak azért is kopróbálom!
Bár én még át sem vettem az autót, csak osztom itt az észt. :) De azért az több mint "bosszantó" lehet ha pl. előzés közben elkezd rángatni a motor és vagy vissza tudsz sorolni, vagy felkenődsz a szembejövő IFA elejére...
Érdekes mikor emelni kell akkor halál pontosan (sőt még túl is szárnyalják) követik az irányadó árakat. Nehezen lehet ezt már kimagyarázni adótartalommal és forint/dollár árfolyammal vagy akármivel. Bezzeg mikor csökkenteni kellene az árakat akkor nem követik ezt a szemléletet. Lásd 16756 hsz.
Szerintem, ha jól le van kezelve, akkor nem... De, ha megnyugtat, akkor vidd el szakszervizbe. Azért azt tudd, ha cascora csináltatod meg, akkor emelni fogják a díjadat.
Ismerős a dolog. Én is kaptam rá. Próbáld ki a Turtle Wax színpasztáit. Ha nem lopták ki, akkor még egy színceruza is van hozzá. Milyen színű az autód?
Akkor hasznd a Keresés funkciót. :) Bár én egyszerűbben megtalálom, a tematizált fórum miatt. :) A benzines logikusan az "Benzines CVVT 1.4 és 1.6" topikban szerepel. :)
Az 1,4 EX-el egy nagyobb (660 km) utat tettem meg, Szolnok-Nagybánya útvonalon (Nem a "Dakar rallyn").
Elégedett vagyok a kocsi viselkedésével,teljesítményével.
Élvezetesen robbanékony. Nem szoktam a sebességet hajszolni, de szeretem az előzéseket úgy elkezdeni, hogy már be is fejeztem.
Ez azt jelenti, hogy (ha kell: vissza kapcsolás), padlógáz, és adj neki.
Pillanatok alatt a manőver befejezve, és a nagyobb teljesítményű Passatok pl., csak nézik, hogy ez mi is volt? Ezután vissza a helyemre, és a biztonságos utazó tempóval tovább. Megengedtem magamnak azt a luxust (egyedül utaztam, mást nem veszélyeztettem), hogy Erdélyben, üresebb útszakaszokon, kicsit odalépjek a gázra.160-nál vissza vettem (ott lakott területen kívül nem nagyon mérnek - de ha álló Dáciát lát valaki, az gyanús lehet, főleg, ha ülnek benne).
Így legalább tudom, hogy mit tud az autóm, és elraktározo emlékeimben, mivel május 1-től,Mo-n ilyen sebesség túllépésekért hamar jogosítvány és pénz nélkül maradnék---JOGOSAN! (A baj különben az esztelenül száguldozókkal van, akik csak a gázpedált látják, és nincs türelmük arra, hogy akár hosszú perceket is kamionok mögött szenvedjenek, ha előzni nem lehet).
A fogyasztás, a komputer szerint 6 liter. Klímával - megfigyeletem - stabilan tartva a debességet, 6 literről 6,1 literre változott a pillanatnyi fogyasztás.
Hétfőn 15 ezres szervizre viszem őkelmét, előbb kap egy alvázmosást is egy kútnál.
Azt el is hiszem, hogy qrvára jól megy-:) Nekem egy 1,6-os benzines autómata ceedem van és az is kitűnő. Nekem mostanig csak wv-audi automatásaim voltak, de ez mintha jóval finomabban vált, és ha finoman gázolok hagyon hamar felkapcsol. A városban 50-es tempónál alig 1400 fordulaton nyugisan gurul. Persze nagyon mérges lesz, ha nyomok neki egy kick-downt-:) Megnéztem a váltóm programozását és econ módban van. Sajnos nem találtam még lehetőséget a programmező váltásra. Kíváncsi lennék, hogy miként viselkedik pl. sport vagy nehézút üzemben.