Ma kacsacomb volt, holanpra lecsósan készített hortobágyi palacsita és feketeerdő torta, miután kedves vendégeim érkeznek, akik Novi-Sad-ról jönnek és Viernheimbe tartanak haza.A palacsinta sütése már csak holnapra maradt, mert hogy mára elfárdtam.
delben kacsamell volt parolt kaposztaval. akcios volt a lidlben. mivel ugye lecsoszezon van, ezert termeszetesen ma delutan is osszeutottem egy nem taposoknak valo lecsot: kis fustoltszalonnat megfuttattam, rament egyszerre a vegyes paprika (kapia, feher, kis narancssarga, bogyiszloi) es a szalmazott voroshagyma. a tepertoket kiszedtem. a hazi paradoicsomokat fellaskaztam, nagyon pici oliovan, hogy legyen alatta zsiradek feltettem, elotte radobtam 5 gerezd fokhagymat osszetorve. ment ra egy pici kakukkfu is. a legvegen egy marek friss bazsalikomot tettem ra. amikor a paprika kezdett alakulni, ment ra a szeletelt csipos szarvaskolbasz, serteskolbasz. majd amikor megfelelo allagot kaptak, osszeontottem a ket serpenyot. vartam, hogy alakuljanak az izek.
Hogy teljes legyen a lista, holnap kimegyunk kedvenc olasz ettermunkbe, de nem tesztat eszem majd hanem remek polip salatat es nyul risotto-t, utana irany a boraszat kicsit szet csapatni a kajat es megunnepelni a Labor Day hetveget. ;-)
Készítettem egy nagy adag pörköltöt, jönnek hozzá a köretek, amitől egész más. Ma "tökfőzelék" volt cukkiniből. A holnapi adag nokedlival és salátával; azután a maradék pörit átlényegítem bakonyivá. Nem kell jujjogni :)) annyi a különbség, hogy nem szeletben, hanem kockában van a hús. :) És addigra elfogy a pörkölt, pedig ötleteim még lennének.
Ma majorannás, sült csirkeszárnyak voltak krumplipürével.
Holnap kerti sütés a gyerekekkel. Előtte zöldségleves házi májgombóccal. Fokhagymás tarjaszeletek, tzatziki, lilahagymás paradicsomsaláta, tepsis krumpli. Utána túrógombóc, fagylalt, dinnye, ki, mit akar:))
Amur feldogozás ,főpróba : amur fasírt,amur ledarálva és paradicsomos húsgombóccá avanzsálva, amur derékból halsaláta, és pár szelet sült amur:) Minden fincsi lett, semmi hal íz :)
Holnap vendéglő. Szombaton sonkás tészta, vagy rakott karfiol, esetleg mindkettő, ha a karfiol túl kicsinek tűnik. Vasárnap meg valamilyen formában elnyammogunk a ma zsákmányolt borjuszüzön.