Keresés

Részletes keresés

mamu66 Creative Commons License 2014.03.13 0 0 293

Na, sikerült! Meg van az első 100%-om a sok 98%-99% után! :D

magdusis Creative Commons License 2014.03.11 0 0 292

Megnéztem az egyeztetőt;tényleg a 2471208-as problémás.De nem mindig;szóval néha lehet ékezete?

A   ZALIZOB -ről pedig; a Záli az egy női név néhol.

Okozhat-e az ékezetmentes írás olyat,hogy valaki később nem találja meg az ősét,akit keres?Hiszen ékezetmentesen több lehetséges találatot mutat.Igaz,hogy több  -néha sokkal több-  munkával ,de megtalálható,akit keres valaki. El nem tűnik senki;vagylehet,hogy eltűnhet?

JPmiaou Creative Commons License 2014.03.08 0 0 291

Mohnyánszki-ként beadva. Köszönöm a segítséget!

Előzmény: Ehiztari (290)
Ehiztari Creative Commons License 2014.03.08 0 0 290

Szerintem is Mohnyánszki, engem is megzavart már, hogy ez az anyakönyvvezető néha pontot tesz vessző helyett az a-ra (vagy csak rövidre sikerül). Az oldal tetején az évszámnál is a száz-on hasonló ékezet van. Ha pedig megnézed a többi j-t, mindig közelebb van a pont. Csak ennél a kettőnél "csúszik el" két betűnyi távolságra. 

Előzmény: JPmiaou (288)
zerfer Creative Commons License 2014.03.08 0 0 289

Szerintem egyértelműen Mohnyánszki - csak az első menetben kicsit megszaladt az ak. vezető keze (plusz egy hullám).

Rákeresve az FS-en, a környéken több Mohnyánszkit, Mohnánszkit találunk. A "mi" házaspárunk is megvan, csak az indexelő kicsit félreolvasta a neveket:

férj: Michael Mohamnzski  

feleség: Catharina Kereky

(hja, balkáni ország, nyilván erős az iszlám beütés.... :o))))

Előzmény: JPmiaou (288)
JPmiaou Creative Commons License 2014.03.08 0 0 288

Hmm, talán, de a vessző mindkétszer sokkal inkább pont -- lehet, hogy y helyett j-t használtak valahogy? De ahhoz aztán végképp túl sok hullám van a h és a lenyúló között...

Még hagyom egy kicsit, hátha valaki felismer benne valami ismert nevet.

Előzmény: Prelleg (287)
Prelleg Creative Commons License 2014.03.07 0 0 287

Mohnyánszki ? (az elhunyt asszonynevénél egy "hullámmal" több került bele, ezért Mohmyánszkinak olvasható, de a férj nevénél már egyértelműen "ny" betű van.)  

Előzmény: JPmiaou (286)
JPmiaou Creative Commons License 2014.03.07 0 0 286

Kötegmegosztó: 370101153

03-01: mi a csuda a házastárs vezetékneve?

zerfer Creative Commons License 2014.03.07 0 0 285

Hmm... Nem rossz ötlet ez az indexelők összeesküvése... Talán tényleg segítene, ha egyszerre és koncentráltan jeleznénk vissza, mert már jó ideje én is csak legyintgetek a feedback gombra klikkelés helyett (mondván fölös energiapazarlás).

Előzmény: JPmiaou (284)
JPmiaou Creative Commons License 2014.03.07 0 0 284

Hmm.. ha hetenként nézik a feedback-versenyt, talán össze kéne fognunk, hogy mindnyájan egyszerre jelezzünk vissza a 2471208-as kötegeken. Mondjuk kitűzzük, hogy minden hónap elsején van a kattintgató nap? Amikor visszakapunk köteget, nem nyomkodunk rajta automatikusan egyből, hanem először megnézzük az arbitratorID-t, és ha 2471208-as (ZALIZOB?), akkor hagyjuk elsejéig. Nem tudom, működne-e, de hátha?

Előzmény: Ehiztari (283)
Ehiztari Creative Commons License 2014.03.07 0 0 283

"Az tulajdonképpen jó, ha csak egy "renegát" egyeztető van."

Jó lenne, ha nem lenne ilyen szorgalmas, mert sajnos az.

A support szerint klikkeljünk a feedback-re, mert minden héten megnézik kik nyerték feedback versenyt (már nem emlészem az első hány helyezettről van szó) és azokat továbbképzik vagy eltiltják. Amíg vannak 2471208-nál rosszabbak, nincs esélyünk. :(

Előzmény: JPmiaou (278)
mamu66 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 282

Megtaláltam,köszönöm!

var arbitratorId = "2471208"; Én is őt kaptam!

Előzmény: mamu66 (281)
mamu66 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 281

Én vagyok a hülye megint?

JPmiaou Creative Commons License 2014.03.07 0 0 280

(Nem tudom a magyar fordításait a parancsoknak.) Kinyitod az egyeztetett köteget a böngésződben, és megnézed a "Page Source"-ot (Firefoxban Ctrl-U, vagy Tools - Web Developer - Page Source), és ott megkeresed az "arbitratorID"-t (ajánlom a Ctrl-F-et, vagy megfelelőjét).

Előzmény: mamu66 (279)
mamu66 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 279

Hol lehet megnézni,hogy ki javította? pl ezt:  arbitratorId = "2471208

Előzmény: JPmiaou (278)
JPmiaou Creative Commons License 2014.03.06 0 0 278

Az tulajdonképpen jó, ha csak egy "renegát" egyeztető van.

Épp megnéztem, és az én legalacsonyabb eredményemnél is az arbitratorId = "2471208". (Születési, ahol végig beírta az apa vezetéknevét a gyerekhez, és figyelmen kívül hagyott minden javítást -- pedig nem is lapszéliek voltak.)

Azt nem tudom, hogyan lehetne kitiltatni Mr./Mrs. 2471208-at. A Support általában elég elutasítóan válaszol, ha az ember fel próbálja hívni a figyelmüket a hibás egyeztetésre. Próbálta már valaki a magyarországi telefonszámon jelenteni?

Előzmény: Ehiztari (277)
Ehiztari Creative Commons License 2014.03.06 0 0 277

Az értékelők között van egy, aki nagyon a saját feje után értékel, én egyszer kigyűjtöttem azokat a kötegeket, amikben az illető katasztrofális volt (halottiban keresztnév alapján beírja a nemet, születésiben a családnevet, figyelmen kívül hagyja a javításokat stb.). Azt a választ kaptam a supporttól, hogy megnézték amiket küldtem és a FS előtt van az ügy (ez volt novemberben). Az illető azóta is vígan a saját szabályai szerint ellenőriz. És nem én voltam az egyetlen, aki személyesen rá panaszkodott. A száma 2471208.

Előzmény: Bajdó (275)
mamu66 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 276

Gratula!!!! :D

Előzmény: Bajdó (275)
Bajdó Creative Commons License 2014.03.06 0 0 275

Hogy nehogy félreérthető legye az előbbi hozzászólásom, hogy a kákán is csomót keresek:

Nem dicsekvésből (dehogy nem), de azért ez nem semmi. (huszonnégyezer kész adatlapom van)

A házassági anyakönyvek így mennek.

A másik kettőt mostanában nem nagyon töltöm ki. Csak a tízes kötegből egyet, kísérlet képen. Nem szeretem ha összerondítják. Várom a szigorítást az értékelők között, hátha rábírják őket az ÉRTELEMSZERŰ olvasásra.

A 100%-os értékelést nem szoktam kinyitni, minek.

Bajdó Creative Commons License 2014.03.06 0 0 274

Nem is tudom. Talán ott kellett volna elkezdeni a „társadalmi munkát”.

Akkoriban úgy gondoltam, mégiscsak itt vannak a világprofik.

Dél amerikai kivándorló rokonokat lehet keresni. Régi magyar falukat, városokat kutatni. Aztán ha kereshetővé lesznek az adatok, keresni a nagyvilágban. Sokan, nagyon sokan igen sok munkát, és némi áldozható pénzt adományoznak ennek a célnak. Látva a sok hibát a keresőben, például angol klaviatúra, keresztnév utáni nem tudott azonosítás, csak anyanyelven kimondható családnevek, idegennek furcsa helységnevek (egy bevándorlási hivatalnok odaát még csak betűztette a családnevet, de egy Ostffyasszonyfával már nem nagyon tudott mit kezdeni), korabeli törvények/névadási szabályok, stb, gondoltam nem árt besegíteni.

De hát lakva ismerni meg igazán a másikat. Valamiért csak a vágta, meg a rohanás bármi áron. Két éve nem képesek kiegészíteni a adatbázisukat egy Évá-val. Radix fórumon található soktízezer név/helységnév milyen nagy segítség lenne a nézegethető adatbázisban.

Most meg már……….

Nem igazán értem miért nem közös az indexelés. Előbb-utóbb eljön az az idő, mikor itt is meg ott is indexelnek ugyanazt.

Ha lenne remény rá (mármint a közös, összehangolt munkára) inkább csinálnám a MACSE-t.

Pontosság, rugalmasság, megbeszélés szempontjából biztos jobb. Most is szívesebben beszélgetek „Juliával”, mint egy tengerentúli „eszkimó” hölggyel-aki bármennyire is aranyos-, szerintem nem is nagyon érti mi a problémám. Csak mondogatja, legyek türelmes ne törődjek vele, nem kell odafigyelni.

Nehéz az élet.

Üdv BSH

Előzmény: vadász2 (261)
mamu66 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 273

Mázlista! Bár nálam csak 2 hibát talált ,ami nem hiba,mert ő hibázott.Beírta,hogy férfi oda ,ahova nem kellett volna és 95% kaptam rá. Mi alapján vagy ,hogy megy ez a pontozás? A MACSE-s tippet köszönöm,Skypom van,csak nem működik.

Előzmény: zerfer (272)
zerfer Creative Commons License 2014.03.05 0 0 272

Teljesen ki vagyok akadva... Megnéztem a mostanában kapott értékeléseimet és megdöbbentő és újszerű eredményeket láttam! Néhány 98 és 97% mellett (ki így olvas egy olvashatatlan nevet, ki úgy, illetve tényleg elírtam egy dátumot) még 100%-ot is kaptam. Valami nagyon rendes bírálóhoz kerülhettem... :o))))

zerfer Creative Commons License 2014.03.05 0 0 271

mamu66: Ha tényleg érdekel a MACSÉ-s indexelés (is), akkor vedd fel a kapcsolatot Bocsor Lacival (mail címét megtalálod a honlapjukon: http://www.macse.org/society/anyakonyv.php )

Ha nincs Skype a gépeden, akkor gyorsan telepítsd fel, mert szükséged lesz rá a szóbeli kapcsolathoz.

Előzmény: mamu66 (262)
mamu66 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 270

Aha,és a végén még én leszek a hü..e,hogy nem tudok olvasni! :D

Előzmény: MCA-001 (269)
MCA-001 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 269
És bízzál abban, hogy az ellenőrzés során a széljegyzetet el is olvassák:(
Előzmény: mamu66 (268)
mamu66 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 268

Köszönöm! Végül is nem zavart már mikor rájöttem,hogy mi ez. Azt hiszem azért adta vissza mert csak az első neveket tudta beírni és valószínű,hogy nem tudta a feljegyzések számát módosítani. Kijavítgattam,kitöltöttem ,visszaküldtem és most várok.

Előzmény: Ehiztari (267)
Ehiztari Creative Commons License 2014.03.05 0 0 267

Ha zavar hogy ki van töltve egyszerűen csak töröld ki a rekordokat és adj hozzá újakat, így olyan lesz mintha kitöltetlenül kaptad volna.

Ha kérdésed van egy adott köteggel kapcsolatban, akkor azt megoszthatod úgy, hogy megnyitod a köteget és ide kattintasz: File->Share batch. Ekkor kapsz egy kilenc jegyű számot, amit bemásolsz ide és így az itteni indexelők meg tudják nézni az adott köteget úgy, ahogy te is látod.

Előzmény: mamu66 (263)
mamu66 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 266

Köszönöm szépen! Én elolvastam ,azzal nem is volt nagy gond,de biztos ami biztos,az ember inkább kérdez,ha valamit nem ért,olyantól aki már jártas ebben! :D

Előzmény: JPmiaou (265)
JPmiaou Creative Commons License 2014.03.05 0 0 265

A félig- vagy egészen-kitöltött köteget valaki visszaküldte más indexelőnek -- túl nehéznek bizonyult, nem volt elég biztos a dolgában, stb. Nyugodtan megváltoztathatod, amit beírt, ha nem értesz vele egyet.

(Én már kaptam néhány ilyet, amit a rendszer 90-100 százalékosan késznek mondott, de csak azért, mert az előző indexelő nem tudta, hogy hogyan kell rekordot hozzáadni, tehát minden képen csak az első bejegyzést tudta beírni. A project utasításokban majdnem a legelső dolog, hogy hogyan kell a feljegyzések számát a képhez igazítani, de hát az emberek ezt nem olvassák el, vagy nem értik meg...)

A lapszéli helyesbítésre az Általános indexelési utasítások első részében (Javított vagy áthuzott adat) találunk idevágót:

• Ha egy adatot nem húznak át, de frissítik vagy kiegészítik azt, a legpontosabb változatot írja be.

Tehát ha lapszélen odaírták, hogy a gyermek helyesen Imre, nem János, akkor Imre-ként indexeljük (és reménykedünk, hogy a másik indexelő és/vagy az egyeztető is észreveszi a lapszéli jegyzetet).
(Az általános utasítások egy kicsit túl általánosak: a magyar anyakönyvekben szabályellenes volt bármi kézzel írt szöveget áthúzni...)

Előzmény: mamu66 (263)
mamu66 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 264

És ha olyan probléma van,hogy széljegyzetként odaírták,hogy a gyerek neve el lett írva János helyett Imre,azzal mit csináljak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!