Mindenki szívesen számol be a csoda fogyikról, most valami más. Pár napja felmentem az M7 -n Bp.-re 160 -al/persze magamra nézve nem vagyok köteles terhelő vallomást tenni/. Csak akkor vettem el, ha nagyon muszáj volt, ezt a tempót tartottam az érdi emelkedőn is. Az átlag fogyi 90 feletti átlag sebességnél 6,8 lett.
Szerintem ez sem rossz érték.
ui.: 160 -nál ugyan olyan csenf honol az autóban mint 100 -nál /crdi sw/
Melyik Dégenfeld kastélyt? Erdőszádán volt egy, de annak a romjait is elhordták, építőanyagnak.
Milyen minőségű az a radarjelző, amely már 150 lejért kapható? És ha jó, akkor pl. Vásárhelyen hol találok? (Ez csak 12 ezer Ft körül van, nem lehet túl jó!)
Nos, a másik fórumon már írtam, az első idő előtti olajcserénkről 1000nél (Cegléd). Nekünk 3,5 liter olajat öntöttek bele:
-Olaj Rally (OL-5W50) 3,5 liter, 11306 Ft
Segédanyag, olajszűrő ugyanannyi, mint nekünk.
Neked tettek vmi védőhuzatot az ülésedre/kormányodra, akárhova? Mert nekünk nem, és ez nagyon fel is bosszantott! >:(
A frissítésig mi sem jutottunk el, ill a diagnosztikai gépig, mert egy Sorentonak "véletlen" kitörlődött minden !!! a memóriájából, és azt próbálták élesztgetni. Minderre 45 percet vártunk, aztán otthagytuk őket!
Ezek után, hogy a Te tapasztalatod is láttam, egészen biztos, hogy minket sem látnak ott többet! :(
OFF Európa egyik legszebb hanem (elfogultságom miatt) legszebb tájai ott vannak. Én is járok ki, minden magyart kötelezően kivinnék legalább egyszer oda, hátha beindít bennük valami + érzést. /OFF
Ha találok rá megoldást, akkor azt itt közkinccsé teszem-:) Egyelőre csak a saját CARMAN műszerem áll rendelkezésre. De elmentem egy képviselethez és megkértem, hogy nézhessek bele a menübe, de sajnos ott sem láttam, hogy felkínált volna lehetőséget a váltó programjának megváltoztatására. Persze csak rövid idő állt rendelkezésre, mert kellett dolgozzanak a műszerrel, de az elkövetkező hetekben még elmegyek és talán egy kis csúszó segít-:) Egyébként....fingjuk sincs az egészről.....sajnos.
Egyébként az autó dinamikája így is elég jó. DE! ha éppenséggel dúrvulni akarok átváltok kézzel 2 vagy 3-asba és akkor már nincs semmi gáz-:) megy mint állat.
Pénteken alkalmam adódott letesztelni a testvér I3o - ast, annak is az 1,6-os CRDI EX nek megfelelő változatát.
Hát nem megyek a falnak tőle. Valahogy többet vártam volna, ha nem is a lovakat illetően, hanem az enyémnél (1,4) jóval nagyobb nyomatékától. Alig rugalmasabb mint az 1,4-es, igazából csak akkor gyorsult, ha kipörgettem. 14o-nél V.-ben nem igazán gyorsul. Lehet, hogy van benne szubjektivitás, de szerintem az enyém jobban ugrik, hát még az 1,6-os benzines...
Mindenesetre nem bántam meg, hogy benzinest vettem.
Sajnos pocsék, de lehet, hogy Kolozsváron keresztül jobb. A mezőség felé még rosszabb. Az általad emliitett útvonalon 3-3,5 órát megyek. Egy ideig hetente meg kell tennem az utat, mert felújiitjuk a Dégenfeld kastélyt.
Legutóbb 5 radart jelzett a radarjelzőm, tehát vigyázz mennyire nyomod, vagy vegyél 1-et, már 15o lejért is van, ami a legkissebb büntetés értéke...
Az is érdekes, hogy a MUNKADÍJ: 1 db, és nem azt írják azt a számlán, hogy mennyi egy munkaóra díja!
Ez szerintem azt jelenti, hogy amennyiben 40 perc alatt végeznének az olajcserével, akkor is 19. 176 Ft a munkadíj! Ha van kalap rajtam, ha nincs, akkor is 19. 176 Ft-t fizetek.
Érdekes felfogás, de az is lehet, hogy az én logikám rossz.
Túl vagyok a 15 ezer km-es szervizen, melyet a ceglédi Autó 69 Kft-nél végezttettem az 1,4-es benzines kocsin.
Összesen 34. 370 Ft-t fizettem, amin meglepődtem - erről kicsit lejjebb beszámolok.
A számlán szereplő tételek: Mobil 1 Rally olaj: 4 liter,.........12. 922 Ft
Olajszűrő:............1 db..............1. 834 Ft
Segédanyag:.......1 db..................439 Ft
MUNKADÍJ:...........1 db........... 19. 176 Ft
ÁFA:..........................................5. 728 Ft
Gyakorlatilag elvégezték az olaj, és olajszűrő cserét,végignézték a kocsi alját, a kerekeket megrángatták,ránéztek a folyadék szintekre, cserélték a pollenszűrőt (én vittem utángyártottat).
Beállították az alacsonyra világító körlámpát, és mivel jeleztem, hogy néha nem indult első kulcsra a motor, megpróbálták a szoftver frissítést. Ez, technikai okok miatt nem sikerült, későbbi időpontban hívni fognak ezért,illetve a magától leereszkedő ülést is cserélni fogják, megrendelik.
Meglepetésem, és egyben háborgásom oka: Jó egy hónapja, telefonon hívtam a munkafelvételt, kérdeztem, mennyi a 15 ezres szerviz ára: előbb 35 ezer körüli összeget mondott, abban az esetben, ha pollenszűrőt, levegőszűrőt is cserélnek. Mikor közöltem, hogy ezekre nem tartok igényt, illetve a levegőszűrőt nem kell cserélni (különben alig volt poros!,kifújták), akkor 25 ezer Ft-t mondtak, 1 óra 20 perc alatt, nem sietve, megvolt a kocsi. És a szoftver frissítés az garanciális lenne!
Hát ezért a csalódás: nem csak azért a 10 ezer Ft-ért, hanem azért, hogy az ADOTT SZÓ egyeseknek semmit nem jelent.
Egy, már elküldött munkatársukra fogták a "TÉVES TÁJÉKOZTATÁSOMAT"!
Még elviszem a szoftver frissítésre a kocsit, azután azt hiszem, többet engem Cegléden, csak átutazóban látnak, máshova viszem a kocsit, és a pénzem, oszt jó napot!
Én is kiváncsi lennék, pláne arra hogyan lehet programot váltani.
Mert nekem is annyira nyugis, hogy már túlontúl is:-)
Előtte egy 1.8T benzines 150 LE automata Octaviám volt és azért az jobban ugrott. Persze lehet, hogy a turbo miatt egészen más volt a karakterisztika és inkorrekt lenne ezt a 2000-es nemturbo C'eed-en számon kérni.
Hát ez nem fog kijönni 100 alatt. Az elemet újra kell fényezni meg lakatolni is kell. Ahogy nézem eléggé deformálódott, nem hiszem, hogy tökéletesre ki lehetne lakatolni, mivel ez új kocsi, sztem ne gányolj. Én a helyedben az egész elemet kicseréltetném és lefényeztetném. Kérj sztem több helyen is árajánlatot és ez alapján dönts. Elemcsere esetén nem lesz olyan probléma, hogy nem sikerült tökéletesre a lakatolás és nem olyan az íve az elemnek mint kellene.
Nekem nem kellett hegyeken is felmenjek Szolnoktól Nagybányáig. Vásárhelyről viszont egy pár dombot meg kell mászni: Teke, Szeretfalva, Meszes. Ezért lehet kissé nagyobb a fogyasztás, de mit számít.
Különben milyen az út mínősége Bánya és Vásárhely között? Nemsokára ezen az úton is végig kell mennem, Szolnok cytiből.
Érdekes, kedden én is Nagybányán jártam és szintén egyedül, de a fogyim picit nagyobb volt vagyis 6,4 de nyomtam is neki. Persze a tempomatot ( a feleségemet hiivom iigy) otthon hagytam azért volt ez lehetséges. Átlagsebesség 7o km/óra.
Köszi, a tanácsot is. Sávváltás, lassítás, meggondol, vissza, de már jött valaki gyorsabban. Láttam én a tükörben, de este volt, rosszúl mértem fel. Igazad van, lehet, hogy nem cascózom.
:((( Részvétem. Mi történt? Szerintem, ha 100alatt meg lehet csinálni, akkor felesleges a cascot zaklatni... Vagy jön az, hogy cascora, ismerőssel... kicsit többet írni, és.... na, de ilyet nem is mondok, mert törvénytelen... :)
Hát sajnos tegnap így jártam Budapesten. Ráadásul az én figyelmetlenségem miatt. Nemtudom, hogy bevállaljam e a 100 ezres önrészre az elemcserét, vagy a feléért megcsináltassam. Még sosem volt balesetm, nagyon szar volt, főleg, hogy másoknak is kellemetlenséget okoztam. Mennyit emelkedne a csaco?
Ebben a kategóriában véleményem szerint OKs az autó. A múlt hónap 20-án vettem át a kocsit és atóta megtettem 2800km-t. Ebből kb. 70% kisvárosi 5-8km-es tábolságok, a többi országút és a kijelzett átlagfogyasztás 7,6l/100km. Ahogyan azt az előzőkben is írtam, 1400 körül forg 50-es városi tempóval. Ez egy nyugis kisvárosi(Sepsiszentgyörgy) forgalom mellett. Jól gyorsul 120 - 170 között. Feljebb még nem volt alkalmam kipróbálni. Ha a kényelem nálad szempont, véleményem szerint kitűnő ez az autómata ceed. Nem akarom a fórumot a már mások által leírtakkal terhelni, de hidd el a VAG család tagjai után (audi, passat- nekem mostanig csak ezek voltak és többnyire autómaták) ez az autó kellemesen lepett meg!
Nem próbáltad úgy, hogy indulás előtt járatod picit? Kb 1/2-1 percet. Mondjuk nálam ez szinte mindíg megvan, kapu-garázs nyitás! De mint írtam ki fogom próbálni, és beszámolok! Egyébként korábban nem tapasztaltad?
Az új autóról meg annyit, hogy hidd el bármelyik autón találnál problémákat!
Nekem a Lanosom csinált ilyen induláskori dadogást. Úgy szoktattam le róla, hogy ráadtam a gyújtást, és pár másodpercet vártam, amíg hallatszott egy kis kattanás, ahogy az AC pumpa dolgozik. Ezután indítottam, és már nem dadogott, nem rángatott!