Szokás szerint nagyon szép munka:) Fehérvárcsurgói Károlyi kastély Ugyan nem a Nemzetközi Műemlék Nap-on készült, de kapcsolódik hozzá. Sajnos belül semmi érdekes nem volt.
Műemléki világnap lesz hétvégén. Szerintem sok olyan helyszín látogatható, ahová máskor nem lehet bejutni. A helyszinek listája. vagy így: http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php/muemleki_vilagnap
Helló Szakik,
erről mi a véleményetek?
Samyang 8 mm F3.5 Aspherical IF MC
* gyújtótávolság: 8 mm,
* átlós látószög: 180 fok,
* közelpont: 0.3 m,
* rekeszlamellák száma: 6,
* autofókusz: nincs, csak kézi élességállítás,
* felépítés: 10 lencsetag, 7 csoportban, ebből egy aszférikus kialakítású,
* szűrőmenet: nincs,
* bajonettcsatlakozás: Canon, Nikon, Sony, Pentax,
* méretek: 75 x 74.8 mm
Gratulálok, nekem nagyon tetszik! Reménykedek, hogy egyszer majd talán én is össze tudok majd ilyet hozni... Egyébként ilyen képek készítéséhez milyen techinkai háttér kell? Halszem, állvány panoráma fejjel elegendő indulásnak?
Nemrég szerettem bele a panorámázásba és jó hogy van ilyen fórum mert sok okosságot lehet itt olvasni. Pár gyenge próbálkozás után - és v_sanya értékes segítségével - kezdenek összeállni a képeim. Persze nehéz érdekeset mutatni Sanyi remek templomai után de egy kis oltárt én is mutatnék.
Koszi a tippeket, pano fej hiányában itthon csinaltam egy ingat amit az objektív nodal pontjatol logattam le (legalabbis probaltam belőni) es a parkettan egy pont körül körbefotóztam a szobát egy állvány segítségével és Nikkor 18-105-ös obival 18mm-es állásban. Szoba révén a témák távolsága nagyon közeli volt kb 3m körüli. A pano képet 6db álló képpel raktam végül össze és a PTGui Smartblend progi automatikusan betudta fűzni. A kép kicsit kevesebb mint 180 fokot ölel fel. Első probaként elég jól sikerült nem látok szétcsúszást, viszont mind a három falnál a témák nagyon homorítanak kifele. Ezeket a homorításokat kilehet valahogy egyenlíteni?