Mivel a keh ma is tart, hát úgy döntöttem, hogy wasabit és gyömbért ebédelek. Rendeltem hozzá néhány makit is. De ügyeltem rá, hogy csak vegák jöjjenek, és ne hozzanak péklapátot se.
Na, akkor mondom: most hétfőtől, szept. 20-tól 28-ig lesz a "Make yourself useful" fedőnevű ifjúsági csereprogram Csobánkán. A kiírás szerint a korhatár 16-25 év, de + 2-3-4 év még belefér a szervezők szerint. Néhány ember visszamondta a részvételt, a helyükre keresnek most kalandvágyókat gyorsan. :) A program célja a társadalmi felelősségvállalás, önkénteskedés elősegítése, csoportvezetői képességek és önbizalom növelése a tapasztalati tanulás módszerével, tehát lesz sziklamászás, expedíció, magas- és alacsony kötélpálya, móka, kacagás. És kaja is. :) Ismerem a szervezőket, jófejek. :)
A mosógéptől el tudom távolítani, de a zuhanynak a nyomása csak ahhoz elég, hogy a mosóport kiszedje. Inkább az öblítős tartály bántja a szememet. Valami vékony, szappanszerű réteg marad rajta, ami bebarnul. Nem büdös, csak csúnya. Tudom, ne nézegessem. :)
Pedig jó volt az EKF (lp-vel a babatáv höhöhö behúzva)! :) Erős volt a kontraszt a rajt és a cél klímája között (Csillebérc), és egy rövid ideig volt magashegyi illúziónk is a hömpölygő köd miatt. Szép volt. Szedtünk gombát, mindjárt kiderül, hogy kell-e lp-t okolni a halálomért! :)
Sikerült kinyitnom a szekrényt: miután fél kézzel megemeltem a sarkát, elfordult a kulcs, és újabb néhány emelgetéssel sikerült belőni alatta egy éket. Mehet vissza az öt méter könyv meg a turistatérképek. Csak éppen a kezem fáj kicsit.
Ahogy a programban szerepelt, képet kaphattunk az alábbiakról: - "alpannonia" élményútvonal - OKT-DDK-AK - Mária út - Szent Márton vándorút - Vasfüggöny turistaút - túrázás helyzete, formái, túramozgalmak - az Írottkői Natúrpark
Úgy általában érdekes volt, a szervezés és az ellátás korrekt, egy németül felolvasott+tolmácsolt ~20 perces előadást alighanem átaludtam (így is hasznos).
Ha valakit érdekelnek a részletek, kérdezzen.
Néhány nyomtatványt begyűjtöttem, kivált a Szent Márton útról; az általam kitett 10 db túranaptár 3 perc alatt elfogyott, remélem hasznosul.
Utána magánprogramként várost néztem (szárazon), majd az Óhegyi-kilátót kerestem fel (Óház-tető, Ó-hegyi kilátó, Óhegy-kilátó - minden írásmód előfordul) szemerkélő, később "jól eső" esőben, városi cipőben-zakóban (2 db esőkabát és ernyő a kocsiban pihen, mert minek vigyem, ha alig esik és nem megyek messze?)
Térkép nem volt nálam.
Érdekes apróság, hogy a kiindulópontként szolgáló parkolóban (rengeteg egyéb tábla mellett) két térkép is van, de a kilátóhoz vezető út és jelzés nem állapítható meg, mert az egyiken nincs ilyesmi, a másikon meg egy szép nagy felirat eltakarja. Az egyetlen értékelhető adat, hogy innen 2 km. (Most a fórum olvasói egy emberként kiáltanak föl, hogy..... !!! Persze, aki járt már ott, annak könnyű.) Kilátó a hegy tetején szokott lenni, tehát felfelé indulok, de a jelzés kék pötty (hmm, pötty vezet a csúcsra? miért nem háromszög?) Később háromszög érkezik, ez már biztató, előttem a kilátó, hurrá. Viszafelé meg elázom.
És hogy TTB-kompatibilis legyek: kávé, üdítő, pogácsa, édes apró sütemények, sülthúsos szendvics. (Korlátlan.)
Hazafelé az Árpád hídnál betoltam két szelet pizzát, csípős kecsöppel meglocsoltam gazdagon, melyet itthon nógrádsápi házi vegyessel nyomtattam el, 51,5 fok, azaz alles in Ordnung.
Ez most már így marad jövő nyárig, elbaltáztam a dolgot. Viszont a szekrény elhúzása után előkerült a hátáról a cédula, ami egyszerre minőségbiztosítási tanúsítvány és árcédula. 770 magyar forint. Csillag bútor, talán 1-2 évvel öregebb nálam. Most viszont, mivel kimozdult a helyéből, egyszer-kétszer kipróbáltam rajta a zárat, míg úgy nem maradt, tehát nem tudom kinyitni. A legfontosabb turistatérképek kupacát kivettem még az elhúzás előtt, hogy annyival is könnyebb legyen, talán karácsonyig csukva is jó lesz. :-DDD
Vöröslencse-krémleves. Finom lett, de csíp. Korábban soha nem főztem csípőset, de az utóbbi időben rájöttem, hogy enyhén tud az jó és egészséges is lenni. Viszont még nem érzem, hol van az "enyhén". Ja, és persze a kezem is fáj a fél csípős paprika felaprózásától.
Fűtési idényben ne akarj új radiátort! A költségmegosztóhoz általában csak a felszerelője (a szerződő cég) nyúlhat. Nálunk a régi radiátorokon körbe lett flexelve a megosztó, úgy kerül le, és sok hónapba tellett, mire méltóztattak kijönni és felszerelni az újra. Azért nem volt akkor probléma, mert nálunk egyszeri leolvasás van (januárban), a leszerelés pedig már a fűtési idény után történt. A helyedben én még a költségmegosztó felszerelése előtt (beszélnék a közös képviselővel és) vennék új radiátorokat, majd keresnék gyorsan egy szakembert, aki felteszi - ha új radiátorokban gondolkodsz. Nálunk a felújítás előtt a négy helyiségben háromféle radiátor volt, köztök igazi, festés nélküli szovjet modell is.
A hőleadó tipusának, méretének megfelelő paraméterezést megkapja a költségmegosztó, és annak megfelelően integrálja idő szerint a felületi és a környezeti hőmérséklet különbségét, (amennyiben a felületi magasabb). ha cseréled a hőleadót, akkor az új hőleadóra felkerül az alaplemez, és belepattintják (egy záróelem roncsolása nélkül ki nem emelhető módon) a regisztrálót, amit felparamétereznek az új hőleadónak megfelelően, és ennyi. De szerintem a felszereléskor kérdezz rá, akik ezzel foglalkoznak, szerintem teljesen korrekten el fogják mondani a menetét a dolognak.
Az előző lakásunkban egycsöves rendszer volt, ami természetesen szabályozhatatlan. A lakásban már megvolt a nyílászáró csere, úgyhogy megfőttünk, télen is gyakran nyitva volt az ablak. Miután -még mindig az egycsöves rendszer mellett- a házban mindenhol kicserélték a nyílászárókat, azután pedig fáztunk.
Ablakcseréről nem tudok, eddig engem nem is érdekelt, mert szigetelés nélkül is mindig elég meleg volt, kivéve azt az évi 1-2 napot, amikor fűtési szezonon kívül jött az orkán ősszel vagy tavasszal. :-) Szerintem én itt a kilencediken így sem gofok rosszul járni.
Gondolom egycsöves rendszeretek van, megkaptátok az átkötőszakaszokat, és azért másztak odébb a radiátorok... A Techem-es kütyük felrakása már sétagalopp lesz valóban: kap a radiátor egy kb. 20cm magas, meg 4-5cm széles "kütyüt", aminek a rögzítőlapját szegecselik föl a radiátorra, majd belepattintják a költségmegosztót. Csaxólok, hogy ezekből a fűtési szezon végén, az elszámoláskor lehet még rohadt nagy vita, hogy akkor ki,mennyit is kell még fizessen, és kinek jár vissza a fűtésszámlából... Bár mostanában már csak a rádiós (havi távleolvasás is lehetséges) eszközöket rakják föl, a kérdés az, hogy évente hány leolvasást rendel meg a lakóközösség...
Küldj levelet (inkább iratsd alá személyesen, hogy átvette) a Közös Képviselőnek és a Számvizsgáló Bizottságnak, hogy jelen munka összegét ne fizessék ki addig, amíg a lakásokban okozott kárt el nem hárítják vagy meg nem térítik. Ha még szerzel 1-2 szomszédot még jobb.
Egy talpraesett Közös Képviselő kell csak. Ha nálunk ilyen történne, nem lenne kifizetés, én írom alá az utalásokat ;)
Ha jól értem, most az új, szabályozható radiátorszelepeket tették fel. A költségmegosztók felszereléséhez nem kell megbontani semmit, annak a tartóját előlről, ponthegesztéssel teszik fel. A szabályozható radiátor persze csak akkor ér valamit, ha már legalább a nyílászáró csere megvolt, vagy a teljes ház szigetelése. (Mi már túlvagyunk rajta, itt a XIII-ban. A ház külső szigetelése 6 hónapos munka volt, néha reggel 7-től este 8-ig fúrtak. Az eredményét viszont most -legalábbis az elmúlt két hét hidegebb időjárása alatt- érezni vélem, még nem hűlt ki a lakás.)
Megkérdeztem a munkásokat, azt mondták, majd jönnek a főtávosok, és felfúrják a mérőeszközt a radiátorra. Hát csodálatos, azt nem tudom, hogy férnek majd hozzá, és mennyire kell megint felforgatni az egész lakást, és azt sem, hogy mikor. Kész katasztrófa.
Azért én már láttam olyat, amelyik felsöpri maga után a szemetet, és nem vágja oda a szerszámot a parkettára (OK, ott volt egy pokróc, de akkor is, ez egy bazi nagy csőfogó volt), és nem tesz megjegyzéseket a házigazdára rögtön, ahogy becsukódott az ajtó. Persze ez nyilván azon is múlt, hogy nem én rendeltem őket, hanem a szövetkezet, és nyilván a főnökeik hibája, hogy nem nevelik meg őket, hogy kéne egy megrendelőnek a magánlakásán viselkedni.
Mindenesetre volt egy értelmes javaslatuk, amikor megkértem, hogy segítsenek visszatenni a szekrényt (ezt még megtették, csak a parketta van összekaristolva): hogy hagyjam ott a szekrényt a szoba közepén, ahol lépni sem lehet tőle, meg körbe mindent, amit kipakoltam, mert valamikor 2-3 hét múlva lesz egy nyomáspróba, és akkor majd úgyis megint el kell húzni. Nem támogattam. A nyomáspróbát egyébként ma délutánra ígérték a kiírásban, és így most nyilván ki lesz téve valami lehetetlen időpontra, amikor vagy megint dolgoznom kellene, vagy más programom lesz.
Az még egy érdekes kérdés, hogy hány fokra fogom ezentúl beállítani az új termosztátomat, amikor 19 éve élek ebben a meleg 9. emeleti lakásban, és teljesen hozzászoktam. :-) Azt mondjuk nem látom, hogy hol fog ez mérni.
Ezen én is mindig megborulok. Jön, szétver, szakmunkát megcsinál, levonul. A jobbja összeseper.
Könyörgöm: két tégláért vegyek zsák maltert és hívjak kőművest?! Valahol rögzíteni kellene*, hogy adott elvégzett munkába mégis mi tartozik bele. Véleményem szerint a teljes visszaállítás is, minimum glettelt falfelületig vagy burkolásig. Azt nem várom el, hogy ugyanolyan árnyalatúra visszafessék a falat, de likat hagyni...
* Nem vagyok benne biztos, hogy nincs rögzítve... De legkésőbb a munka megrendelésénél fel kellene sorolni egy kockás papíron a részfeladatokat és a munka átvételének feltételeit, és arra szerződni.
Bármilyen munkás alá a munka előtt vastag műanyag-lepedőket kell nagyon stabilan rögzíteni. Ezt kb. 15 éves koromban tanultam meg. Szerintem nem várható el tőlük, hogy fényesre pucolt cipőben, netán papucsban dolgozzanak.
Most látom, a radiátorcsőről is egy kicsit nagyobb darabon marták le a festéket, de nyilván nem is mázolók, ahogy nem burkolók, úgyhogy az is az én dogom lesz, hogy rendbehozzam.
Totál beteg vagyok. Épp most szerelik a radiátorokra a mérőórákat (nyáron nem sikerült elintézni), nem elég, hogy fenekestül fel van forgatva a lakásom, ésnem tudtam dolgozni menni, de közben itt mászkál négy úriember ki-be, a lakásajtót folyton tárva-nyitva hagyják, hiába hajtottam be többször, káromkodnak, modortalanul viselkednek, összejárják a sáros bakancsukkal a szőnyegpadlót, és úgy viselkednek, mintha ez nem is egy magánlakás lenne, hanem csak egy munkaterület, valami üzemcsarnok, ahol én csak a zavaró tényező vagyok. Olyan apróságról már nem is beszélve, hogy bármit is összetakarítanának maguk után, csak azt közlik, hogy mi minden nem az ő dolguk... A tetejébe most tudtam volna a radiátorokat is kicseréltetni kedvezménnyel egy füst alatt, csak éppen elfelejtettem időben megrendelni és lecsúsztam róla. Ez meg az én hülyeségem, de ez is bosszant. Ja és hagytak egy barom nagy lukat a szép konyhacsempében, mert ők csak odébb tudják visszatenni a radiátort, de ez azért van teljesen rendjén, mert a többi 300 lakásban is ugyanígy csinálták (ha nem tetszik, akár máris itt is hagyhatják ezt a lakást).
az úgy volt, hogy kitaláltuk, hogy kevesen vagyunk benn, csináljunk szilvásgombócot (ergó nem túl sok munka). A munkát a házitündérünk vezette, aztán meg az angoltanár átvette, mert hogy ő szokott gombócot csinálni. Az első adag lágy lett, ebből lett a süti (javasoltuk, hogy sütőbe tegye be, süsse át, és akkor megesszük szilvás sütinek). A második adag egy számmal jobb lett, de az is elég ingatag lábakon állt. Aztán amikor már mindenkinek porba hullott az önbecsülése, akkor kiderült, hogy az angoltanár szilvalekvárból szokta (abból a jó kemény fajtából), ez meg friss szilva... És persze kb. lefőtt a tészta a szilváról, mire a szilva átfőtt... Na ennyit a szilvásgombóc egyszerűségéről. És én nem is szóltam bele, csak csomagoltam a szilvákat. :)
Szia!:) Jobbulást, ha gyomrod vacakol:(. Gondolom nem szigorú diéta okán vagy ezen az étrenden. A képek nagyon jók=), bár csak a blogban lévőkbe kukkantottam bele. A pólód nem is lehetne másmilyen;).
Vajon merre, hol, melyik részen van az a nehezen megtalálható kanyar a Börzsönyben, amit tavaly éjjel mutattál? Csak arra emlékszem, hogy valami sáncról kell jobbra leborítani, de hiába van kiszögelve fényvisszaverővel, maga a sánc kitakarja.
Arra még emlékszem, hova miből kellett felvételizni:)
A magyar nyelvtan és irodalom tudásom a legrosszabb, de a fizika, kémia is szorosan követi. De matekból is max. az általános iskolai anyagra emlékszem, pedig még egyetemen is tanultam:(
Egy darabig valóban gondolkodnom kellett, hogy akkor most nem Andre? Aztán, hogy miért női szentként kezeled (hogy elgépelted, azon túllendültem). És végül el tudtam olvasni magyarul is. :)
Köszi, nézegettem én is. Most épp fáj a torkom, meggyógyulás- és időjárás-függő, hogy megyünk-e, de ha igen, akkor küldök előtte egy sms-t! Jó lenne összefutni megint. :)
Mi "bácsiba" szoktunk lépni mostanában (szőnyegen szétdobált műanyag katonák és indiánok, apai örökség). Zokniban, papucs nélkül meglepően fájdalmas. Pláne a felfegyverzettebbek. De már akkor is azt kiabáljuk, hogy "bácsi!!!", ha valami másba lépünk, pl. építőkockába.
(Bunkó bácsik túloldalt kimásznak a vödörből, hiába szedem össze őket :)
Ma egész nap nincs gáz. Gáz. És ezt úgy óhajtották közhírré tenni, hogy tettek ki plakátot a főtéren. :S Mi véletlenül belefutottunk, de rajtunk kívül senki más, akivel ma találkoztam. Csöndes anyázás hallatszik a környéken.
(Tegnap szóltunk Hundinak, hogy ma nem lesz gáz, gondoltuk, majd biztos továbbmeséli, így terjed a legjobban. Valóban, egy fél óra múlva hallottuk is az utcáról, ahogy ordítva meséli valakinek. Aztán bejött, és fontoskodva elmondta _nekünk_, hogy képzeljük, mit hallott, holnap nem lesz gáz, vigyázzunk ám...)
A főzelék tegnapi, a virslit meg úgyis mikróban szoktam melegíteni, ha csak egyedül eszem.
De nekem kellett, sőt, még azután is tanultam egy ideig... Elég siralmas, hogy ilyen kevésre emlékszem belőle. :(
Elég demoralizáló belegondolni, hogy azzal töltöttem az általános iskola meg a gimi éveit, hogy hazamentem a suliból, ettem valamit, és leültem tanulni (hány munkanap, hány munkaóra?), és az egésznek most jó, ha öt százalékára emlékszem.
Nehéz lenne számot vetni vele, hogy mi az, aminek egyáltalán volt értelme abból a tizenkét évből...
Na, most én álmodtam valami elmesélhetőt. :)) Zsotyek a kék jelzésen lakott egy nagyon pici házban. Nem a jelzés mellett, hanem tényleg rajta az országos kéken, a házikó falára mind a két irányból rá is volt festve a kék sáv. Egy nagy völgyben volt (nem tudtam megfeleltetni semmilyen valós helyszínnek). Mintha valami futóverseny közben tettünk volna egy kitérőt, hogy benézhessünk hozzá (talán Lowe Alpine volt?). Megkérdeztük, hogy nem kell-e segíteni neki valamit, de épp fát vágott. :D
24 évesen....24 évesen keresztül ugrottam a Dunát....:-))
kapcsolgatom a tv, talán US Open, a bemondó háttérinformácoóként elejti a következő gondolatot...az 1-ik játékos (férfi) 32 évesen a mezőny nagy öregje....
kérdésem:- ki volt eddig a legidősebb US OPEN győztes ?
nekem az valahogy szimpatikusabb dicsőség....savanyú a szőlő :-))
Bizti ami bizti benyomom ide is :P : Varacskos sporttárs! Vasárnap Szecsői futónap? Közel van, olcsó, ovis futás, 3,5km, 10km, gyerekőrzést vállalok ha nélküle futnál! Naaa? Mások esetleg? Érdeklődés esetén utána bejöhettek birkasimire, háziszörpire :)
hát, D.kőről minden út lefelé vezet.. :) inkább hátihordóval, mint babakocsival. Zsivány sziklákhoz lemenni a kék sávon szerintem tök jó, vagy a Rezső-kilátóhoz piroson, bár ezek rövid utak. Babakocsival aszfaltúton lehet menni, a Kétbükkfanyeregtől (ide inkább busszal/autóval menjetek le) erdészeti műúton le lehet csordogálni a Pilisszentlélek melletti pálos kolostorromhoz, meg esetleg vissza. Szentlélektől megy busz fel a nyeregig, vagy talán D.kőig is.
Esetleg kérdezz itt is: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9012640 ez is egy jó túrás topik.
Októberben pár napot Dobogókőn töltünk a 4 hónapos babánkkal. Érdeklődni szeretnék, hogy melyek azok a (túra)útvonalak, amelyek babakocsival és/vagy háti hordozóval járhatóak, nem túl hosszúak, pár óra alatt teljesíthetőek?
Amolyan "Bevezetés a babás túrázásba" c. dologra gondolok.
Rafael Nadel (spanyol) 24 évesen megnyerve az US OPEN-t /tenisz verseny/a hetedik ember a világon akinek sikerült mind a négy Grand Slam versenyt - /US Open (New York,kemény borítás), Wimbledon (fű), Roland Garos (Párizs, salak), Australian Open (Melbourne kemény, de gumisabb mint a másik kemény), ezek a csúcs kat. versenyek/ - megnyernie.
gyümölcsleves, kakaós palacsinta (1db, mert teleettem magam levessel) még van uzsira félretéve egy hortobágyi, egy kakaós, egy meggylekváros, és egy karamellpudingos-mákos.
Tegnap bementem meló után a Széchenyi Központi Könyvtárba a világon először (szégyen szemre), és roppant tetszett=). Gyorsan össze is harácsoltam egy csomó könyvet, a kiadós bácsinak kicsit felakadtak a szemei, de végül büszkén távoztam szerzeményeimmel=).
Azért van annak jó oldala, ha az ember hegy némi pihenőidőt a régi net és kábeltévé és az új megrendelések között.:)
Holnap ezerarc klub! 17:00. dr. Malatinszky Ákos, GATE Zöld Klub Egyesület elnöke, egyetemi adjunktus (SZIE KTI): Korunk ökológiai problémái, és a rá adott válaszok. 18:40. Zsoldos Árpád, hangvadász: Magyarország madarai, madárhang gyűjtés; hangbemutatóval.
szokásos TKV adag belőve, jelentem a bringa elkészült, pénteken megtekertem Pomáz-Csobánka-Pvörösvár-Pszántó-Pszentkeresz-Dobogókő-Pomáz etapot, a klímáról kb.annyit hogy Dobira felfelé megálltam, felvenni a szélkabátomat,
Q-fáztam....
a nap legszebb pillanata az volt amikor Pszentkeresztre lefelé kb. 50-el zúgtam szakadó esőben, a szemüvegemen apró cseppekben terült szét a pára, és az eső, vízátfolyások a úton keresztbe, és kikanyarodik elém a helyi ZŐD busz...
gyors fohász hagyta el ajkam az illetékes felé, ha lehetne akkor tenyészbikaként szeretnék újjászületni az egyházasdengelengi Törekvés MGTSZ szarvasmarha nemesítő telepén...nyugi még itt vagyok :D
a cipő amit kinéztem magamnak...megrendeltem, megérkezett pénteken :-))
gyors lejáratú kamatmentes áthidaló forintalapú hitelt vettem fel öööö a mamabanktól kb. ott tartok mint 16 évesen... visszafiatalodtam :D
Ui: az országos lesőharcsa rekordot még nem sikerült megdönteni,
akasztottunk 1 db 5 cm-es kősüllőt....könnyűszerelékel úszózva, csontival
Benedek kb. így kommentálta- Apa nagyon huncut volt ez a süllő, de mi megakasztottuk...
Tegnap megvettem azt a DVD-t, amelyen 40 Kaláka versfeldolgozást dolgoznak tovább nép-, jazz- rockpop-zenészek. Azt kell mondjam, hogy szokni kell. De jó. Quimby rajongóknak javasolt. :)
Jó választás volt ez a hosszú sárga póló. A sárga szép, a hosszú meg előnyös, mikor reggel a bányában veszi észre az ember, hogy elromlott a sliccén a cipzár, és esélye sincs felhúzni többé.
Pfű! Belenéztem a Dr. Csont mai részének ajánlójába, és az első mondat után úgy tűnt, ezt sem nézem már soha. De szerencsére spoilereztek kicsit. :) A legszebb mosoly még sokáig ragyog!
Utánanéztem a feleség-kérdésnek, Mátyásnak tényleg az első felesége volt Podjebrád Katalin, akit azért vett feleségül, mert amikor Prágában raboskodott (V. László túszként magával vitte), Podjebrád György cseh uralkodó azzal a feltétellel engedte el (amikor küldöttség jött érte Magyarországról), ha feleségül veszi a lányát. Katalin egy évvel a házasságkötés után meghalt.
Mátyás később, egy bécsi látogatás során ismerkedett meg egy Edelpeck Borbála nevű polgárlánnyal, akit magával vitt Budára, ebből a kapcsolatból született Corvin János. (Ezt eddig nem tudtam! Mármint, hogy Corvin János törvénytelen gyerek volt.)
Később újra megnősült, ekkor vette feleségül Beatrixet, azaz Aragóniai Beatrix nápolyi királylányt. (Tőle nem született gyereke.)
Barátnőm mindig úgy süti, hogy önt alá egy kevés vizet. Én arra szavazok, hogy a töktől függ elsősorban, hogy milyen lesz, én nem kenem semmivel, csak bevágom a sütőbe :)
Pedig ez most egész jó. OT kollégám kapott egy tuti receptet, aszerinti. Aszongya, be kell kicsit kenni mézes zsiradékkal (én vajra tippelnék), aztán 45 perc 200 fokon légkeverve.
(mivel a nyár már messze, és mindenféle túrák meg egyebek miatt tologatni kellett az időpontot)
Időpont: szeptember 26, vasárnap (ekkor csak 6 rendezvénnyel kell megküzdeni, és nem kell rohanósan érkezni)
Helyszín: Lüke-palota
Mit eszünk: bogrács vagy tűzhelyen főtt akármi (ha most hétvégén sikerült elfogadható füstölt libacombos bablevest főznöm, akkor azt ismételhetjük, mintha lenne 2 libacomb otthon, megnézem), süti, szőlő-körte-szilva, esetleg önkéntes vállalkozók segítségével szilvásgombóc (nekem mindig kinyílik)
Mit iszunk: amit hoztok, illetve amit otthon találok addig
Úúúúúú, sült tök! Nyumm! :) Nem is jutott még eszembe, hogy kezdődik mindjárt a sült tök szezon.
Cézár saláta. És vaddohányméz kóstolgatás. Hoztam fel egy üveggel, meg lehet kóstolni nálam. Nekem ízlik. És ez sem szilárdul meg, mint ahogy az akác sem.
A topik fotós tagjaihoz egy kérdés: SDHC kártyából milyet használtok? Nem akarok egy vagyont költeni rá, a Kingmax nem túl drága (lényegesen olcsóbb, mint a Kingston vagy a Sandisk), de nem ismerem a minőségét. Van valakinek tapasztalata vele?
Maxi szintidőkihasználósan behúzva, nyári kihagyás érződik, erő az nincs (lehet, nem is volt soha). Éjszaka sok mindent nem láttam a ködben, Sikáros előtt vinattival volt egy merülős patakátkelésünk, egyébként enjoy SC-szerűen :-).
Magyar Dal Napja, két karkötő begyűjtve: Kaláka és KOBuci kertbéli koncertek. És közben kobuci és rétes fogyasztva és mixcsűrrel leöblítve. Az az egy kobuci volt az ebédem hat körül, és még azóata sem éheztem meg, durvaság. (Kobuci: egy lapos zsemleféle fele megkenve fokhagymás tejföllel, rá sült kolbászdarálék, uborka, paradicsom)
Az óriásplakátos Zoltánt nem ismerem, viszont én meg ma láttam egy választási plakátot, aminek az alsó sora valami olyasmi volt, hogy "Mert én itt élek, önökkel együtt", amiről meg eszembe jutott egy nem választási hirdetés első sora, olyasmi, hogy "Költözne? Segítünk!", meg hogy jól mutatnának egymás alatt.
Meteor 50 nekem is meglett 9:30 alatt, engem Hosszúhajtásinál kapott el az eső, s kb. Nagykovácsi előtt állt el. A túra jó volt, tájékozódással nem volt gondom (már néhányszor bejártam az útvonalat), egy kisebb társaságot ki is segítettem Hosszúhajtási kőbánya után egy jelzetlen elágazásban. Egyetlen negatívum Remete-szurdoknál volt, ahol sikerült térdig süllyednem a patakba átkelésnél.
Este a Beac 30 éjszakain köd volt, az elején sikerült rossz irányba elindulnunk a P+-en, úgyhogy rátettünk egy 6km-t, utána megint vacakolt a gyomrom, úgyhogy elég lassan mentünk, a végén a Téglagyártól meg kb. 2-es átlagra lassultam be, így 7 és fél óra alatt teljesítettem a túrát.
Azt akartam kérdezni, hogy ha Zoltán fejét levágják az óriásplakátról, akkor egyáltalán nem kell-e kamatot fizetni. De mire megkérdeztem volna, visszaragasztották.
Lecsó. Ha elfogadjuk, hogy a szalonna tulajdonképpen fűszer, akkor vegán lecsó. De inkább nem borzolom ezzel Sir Dan idegeit. :)
És szombat este. A gyengébb jelöltek kezdik elérni határaikat. Olyannyira, hogy Harrison Ford még ~60 évesen is lazán lenyomja őket. Viszont biztató, hogy idén nem gondolja úgy a zsűri, hogy Év Hangja lehet, aki hamisan énekel.
Gratula! Én csak délutános műszakot vállaltam, a 21B-n, nagyjából utolsóként indulva. Röviden sár, eső, Tarnai-pihenőnél pár percre látható panoráma, P3-on eső, a P+ viszont egészen jól járható volt lefelé. A Remete-szurdokban nekünk kellemes patakcsobogás kisérte az utat - közben persze az 50-es távon indultakra is gondoltam, hogy ezt ők nem igazán fogják szeretni :) Szép volt, jó volt, ráadásul mire hazaértem, friss sült szalonna várt vacsira :-)
Meteor 21B - G(Dzsí) kollegaval sikeresen teljesitettuk (4:25 alatt). Eleg sokat esett, de amugy jo volt. Nehany helyen nem volt egyertelmu az utvonal, ezert volt anyazas rendesen, de megoldottuk. A jelveny meg mindig nagyon szep!
"Ezután mindegyiket csak megnyitod, és elindítod a makrót" Egyébiránt próbáltál már 200 Fájlt megnyitni egyenként ? Persze arra is lehet biztos makrót írni :)
Nekem ezzel a PSPad -al viszont csak rá kellett tenyerelnem az "I" billentyűre, mert midegyik fájlnál rákérdezett, hogy biztosan felülírom e :)
A rajtot lekéstem picit, így a gyönyörű 121-es rajtnégyzetszám jutott.
Az idő jó volt, a pálya is (nem porzott). Ami már csak azért is szerencsés, mert ki akartam próbálni pár dolgot ilyen körülmények között. Pl. elegem lett belőle, hogy mostanában 1 térkép fogy /esemény, mert mindig úgy kell kimerni/kiönteni a hasitasimból. Ez ellen most tökéletesen bevált egy kiürült kolbászoszacsi kissé átalakítva (legközelebb kipróbálom banánossal is) meg 2 befőttesgumi. Most játszott először komolyabb távon és körülmények közt a Raptorom is. A Crosslite-ot még mindig jobban szeretem, de alapvetően oké. Nem nagyon csúszkál, oldalirányban különösen nem. És semmi köröm- vagy bőrsérülés.
Maga a túra a szokásos volt (+ némi víz): szép, önellátó és tájékozódási gyakorlatozós.
A Piktortégla-üregek után összefutottam Yoyókával, és végig együtt is maradtunk. A jó társaságon kívül már csak azért is főnyeremény volt, mert nélküle elvitt volna a bakurász: a jelzetlen szakaszok még csak-csak, de 2 helyen is rosszul emlékeztem, hogy milyen jelzést kell követni, ezeken én úgy elmentem volna világgá, hogy még biztos is lettem volna benne a következő faluig, hogy jó helyen járok :)
Valamivel 11 óra és 21 kilométer után találkoztunk a Gethe családdal, de ezt Lükepék már mesélte. Ezen kívül sok emlékezetes momentum nem volt: futottunk, esett, a pontőrök kűzdöttek az elemekkel: a János-hegyi pont lent volt a libegőnél, a Mammutfenyős a műúton, a Piktortégla-üregi pontőr sátorozott, a hosszúhajtási kőbánya pontőre ötletesen maga fölé lógatta az esernyőjét egy fáról, a zsíroshegyi néni bemenekül a Mufflonitatóba (ahol engem is megitattak - akkor én mostan milyen állat vagyok?), a Remete-szurdokhoz lefelé nem is csúszott annyira (mint pl. a Sorrento utáni meredek lejtő), de az ördögárok combig ért, Máriaremetén persze megint esküvő volt, és onnét az aszfalton Yoyó rákapcsolt, én meg alig bírtam követni, végül a remélt 6:30-ból 41 másodperccel kicsúsztam (de átlagosan megvan, mert a hivatalos időm meg 6:29 lett).
Frissítés: 2-9 müzliszelet, 2-9 alma, kis kolbász, + 1 pohár Soproni a Mufflonitatóban.
Gratula! Ezt én még nem mondtam neked? :-) Ja, fordulj el: nutellás makaróni. Csak úgy uzsonnára, mert ebédre sajtos makaróni volt, és ez maradt, a maradék sajtos makaróni meg reggelire kell. (A tésztaparti a legjobb a versenyzésben.)
Az a) változat, hogy megnyitod az elsőt, eszközök/makró/rögzítés, megcsinálod a cserét, elmented (a típusra figyelve), bezárod az állományt, majd a közben megjelenő eszköztár leállítás gombjával abbahagyod a makrórögzítést. Kis ügyességgel egy ikont is lehet rendelni a makróhoz. Ezután mindegyiket csak megnyitod, és elindítod a makrót, a többit ő csinálja. Ez 200 megnyitás és ikonra kattintás.
A b) változat, mivel szöveges állományról van szó, hogy programot kell írni rá. A jövő héten talán tudok valamikor segíteni, ha nem sürgős a dolog.
A makró is program, csak nem neked kell megírnod, a Word megjegyzi, mit csináltál az elsővel.
Pedig tegnap rájöttem, hogy esőben futni JÓ!!! :)))
(Zilaci már évekkel ezelőtt megmondta, de nem tudtam teljesen azonosulni a gondolattal... :)
Végül is egész nyáron azzal doppingoltam magam a futások alatt, hogy bár már otthon lennék, és zuhanyozhatnék. :) Hát most nem kellett kivárni, amíg hazaérek egy jó kis zuhanyhoz... :D
Hideg nem volt, kedvem meg volt, így az idei év egyik legjobb futása lett, és a leggyorsabb ezrek Dzsidzsi óta. ("Dzs. u." ;)
(Csak a szegény Pegazus lett olyan, mintha a disznók elé vetettem volna, de hát épp most fogadtam meg, a múltkori körömleszaggatás kapcsán, hogy nem tökéletes cipőben a sarokig se futok el többet. Így előkerültek az eddig féltve őrzött versenycipők és hosszú távokra tartogatott cipők, végül is nem célom, hogy azokban temessenek el. :)
Hősietlenül jelentem, 3 óra alatt belefért egy lüke-palota-Budakeszi oda-visszaút, egy nevezés, 2km túra, rommá ázás, visszagyaloglás a buszhoz, és vásárlás a babos pogihoz, ami ma megkísérelek sütni.
Jolán se élvezte nagyon, képes volt az ösvény teljes szélességében ömlő patak közepébe beleülni, hogy megakadályozzon a továbbhaladásban.
szembe jött kutyA viszont, szóval ennyi történt ma.
A TTB utazik című western (ja, hogy a Keletiben? Akkor ostern). Ha már étkezőkocsi. Fő- és mellékszereplők (akik egész úton esznek), valamint hangalámondás: Bubu.
ui: az idővel csinálj már valamit, mert tele a hócipőm. ESŐMENTES futást akarok! :P
135 Mbyte és nem is találom benne a funkciót! Valami egyszerűbbre gondoltam, mint pl. a PSPad editor vagy hasonlók, amelyek picik, de tudják amit kell! És ezzel a PSPad-al meg is találtam a kellő programot, mivel tudja amit kell :)
Folyamatosan esik az eső....már második napja....ugye nem még 38napig folytatja?! Jó túrát-futást mindenkinek! Én a BSI-féle estin leszek, remélem addig eláll ez a víz :S
Igen, de ez csak a fájlokat tudja átnevezni, és nem tud a tartalmában cserélni!
Olyan feladatot képzelj el, mintha 1 éven keresztül hibásan írtál valamit az összes word dokumentumodban, és most egyszerre akarnád kicserélni a hibásan írt szavakat.
Igen azzal tisztában vagyok, de nem az kellett volna :)
Nekem adott 200 db .html fájl ilyesmik: http://olahtamas.fw.hu/201009tatra/04_112110_P0748.html
és ebben kellene kikeresni a ".html" -szövegeket és "b.html -re cserélni. Magát a fájl nevet át tudom nevezni TC-vel.
Azt hittem, hogy a TC nálam telepített verziója tudja ezt, de nem találtam ilyen funkciót. Nagyon nem lényeges a feladat, így nem állok neki ilyen programot keresni, csak gondolom egy programozó vagy fejből tudja, hogy milyen programot kell letölteni hozzá, vagy 2 perc alatt megírja :)
Erre most nem vállalkozom, hogy ezen a gépen nézegessek, majd talán hétfőn a bányában. Ja és gyertek vasárnap szurkolni, lesz egy kis rendezvény a Duna-parton!
Lehet, hogy én is összefutok majd Veletek, fél 7kor rajtolok Hűvösvölgyből, olyan fél11-11 körül szeretnék Budakeszin lenni, szóval, ha nem siettek nagyon, elképzelhető, hogy utolérlek benneteket.
Jovan en kocsival megyek Obudarol a buszvegallomashoz, 10re beerek a fenyokhoz jo esetben. Igy csak egyszer kell buszoznom a celbol. Ha valaki jonne velem es tudja a szamom, hivjon, most irany a kocsma, vagy ha mailt ir, meg este olvasom gondolom.
Ezt én most nem tudom megnézni, biztos az én gépemben van a hiba. De ami algoritmizálható, az meg is oldható, csak egy kicsit konkrétabb specifikáció kéne. Milyen formátumú állományokban akarsz cserélni, mit ésmire, ugyanazokat-e mindegyikben...
Nem egyszerű a feladat! Ezt a megoldást találtam: http://olahtamas.fw.hu/201009tatra/201009tatrab.html Ha tudnám csoportosan kijelölt fájlban a keresés csere funkciót, akkor menne a kézzel lapozgatás is anélkül, hogy a sok képet más könyvtárba feltölteném.
Oke, nekem barmi jo, igyekszem ma este nem nagyon berugni akkor. 10kor a rajtban vagy akkor a buszmegalloban vagy hogy? Nem BKV-zok csak amennyit nagyon kell, igazabol bringaval menni lenne a legjobb, csak feltem a kicsiket ilyen idoben.
Kosz az infokat, mikor akartok indulni a 21B-n? 11 koruli sztem jo lenne. Addigra talan el is all, kenyelmesen fel lehet kelni, stb. De tolem akar del is lehet...
Úgy látszik most nagyon elkezdték ott a Balaton környékén a kilátók felújítását, tavasszal a Balaton 50 túrán is egy csomó új - illetve felújított - kilátóba voltunk.
Egy jó hír, most írták ki az eljárást az alábbiakra:
Badacsonytomaj 038/22 hrsz.-ú ingatlan d./ alrészletén meglévő kilátóépülete elbontása, a bontott anyag elszállítása. Az elbontott helyett új, kilátóépület építése. A Badacsonytomaj 038/22 hrsz.-ú ingatlan k./ és l./ alrészleteken (Kőkapu és Rózsakő) 405 m2 területén, valamint a Badacsonytördemic 043/6. hrsz.-ú ingatlan h./ alrészletén (Bujdosók lépcsője) 421 m2 területén turistaút felújítása. Bazaltkő támfalak építése illetve felújítása szárazon rakva , beton fedkővel, helyszíni felmérés alapján. Ei. 80 ill. 100 m. Iránymutató táblák elhelyezése 16 db acéloszlopon 47 db iránymutató fa nyíltáblával. Kilátó és a Ranolder kereszt környezetében 2 db tűzrakóhely felújítása 8-8 db tuskó rögzítése ülőkének, 2-2 db rönkasztal és ehhez 4-4 db rökpad elhelyezése. Kapaszkodó korlát építése 220m . Egyedi, művészileg kidolgozott körpanoráma tábla elhelyezése a kilátó legfelső szintjén
Nálunk asszem a Discovery Science-ből volt sok.... Lányom szövegel valamit az öccsének tegnap: ....azt ne edd meg, mert reakcióba lép a gyomrodban a......(ezt nem értettem)-val és mérgező gázok szabadulnak fel....
Szolgálati közlemény: a libacombos tartalékok teljesen épek, egy libacomb van, meg két libamell, ez utóbbiból egyet most tesztelek (egyelőre a fél centi vastag só ázik le róla, és rehidratálódik a vusi).
A zúpécé monnyon le! Laza 5 órája próbálom működésre bírni ezt a (sípolás) modemet, nulla siker. (Még jó, hogy még van másik net, de az már nem sokáig :-( )
Nem, csak kockáztatta, hogy le lesz szúrva, mint a pengősmalac :) hogy munkaidőben grillezget.. Mondjuk mivel kötetlen a munkaidő, és a srác jellemzően 2-től dolgozik hajnali egyig, akár mindegy is lehetne, de a főnökség időnként erőtlen kísérletet tesz rá, hogy rendes munkaidőben (törzsidő 10-16) legyenek benn az emberek, amikor épp nem a heti 2 alkalommal megejthető otthoni munkanapjuk van.
Nálunk megint céges ereszd el a hajam volt, ennek következtében annyi apró-szendvicset és pogácsát ettem össze, hogy a rendes ebédet elnapoltam. Remélem, hogy holnap még ugyanolyan finom lesz:).
csontleves gazdagon, tepsis krumpli csirkemell és tarja szabadtéri grillről (örök hála az önfeláldozó kollegának és az időjárásnak, hogy pont nem esett), salátával. szőlő.
én még sose csináltam szilvásgombócot tudományos alapon, de pygmeával egyetértve, azért ha az embernek sikerül összerakni egy normális állagú tésztát, nagy baj már nem lehet :) lehet, hogy nem lesz szépségdíjas, de ehető lesz :)
Akkor megnyugtatólag: ez nem süti. A süti az, amin, miután a tepsiben van, már nem segíthetsz, lutri, milyen lesz 20 perc múlva. Itt akár gombóconként javíthatsz. És megvan az az előnye is, hogy a nagyon finom töltelék miatt kisebb-nagyobb minőségkülönbségek a tésztánál fel sem tűnnek. Ha nem nyúlós gyurma vagy át nem főtt kődarab, akkor már jó.
Szerintem viszonylag lágy, de nem ragadós, gyúrható állagig kell eljutni. És nincs pontos recept, tekintve, hogy a krumpli mindig máshogy vizes,a liszt mindig máshogy fogós, a tojás mindig máshogy nagy. Ha ragad, akkor szerintem liszt. Szépen, finoman, mindig csak kevés. Szilvára azt mondják, hogy a kisebb zamatos a jó. Ha meg nagy a szilva, nagy lesz a gombóc, az sem baj. Van, aki úgy csinálja, hogy egész szilvát rak bele, a mag helyén kockacukorral. Nincs pontos recept, ez is olyan, mint a lecsó.
most azért ez a lelkesedés, mert néha eljutok piacra, és már nagy halomban áll a szilva mindenhol.. ezért jutott eszembe, hogy szilvásgombóc. A mirelitet még nem kóstoltam.
Szerényen állíthatom, hogy morzsa aranybarnára sütésében viszont verhetetlen vagyok.
Így fogalmaznék: van recept, amit pontosan betartok, ámde. Ha nem elég ragacsos, vagy ha túl ragacsos, akkor elvesztem a fejem, nem tudom, hogy akkor lisztből kéne több, vagy főzzek még egy krumplit, nagy szilvát vettem-e, ha igen, felezzem-e... stb Mondjuk lehet, hogy a zsír az fontos tétel lehet, meggondolom.
"Van tuti recepted, vagy kerítsek én, és te ösztönös szilvásgombócgyúró-tehetségeddel formálod tökéletesre az anyagot? na de milyen tészta? Mennyi és milyen krumpli kell bele? Mennyi liszt? mekkora a szilva, amitől nem reped szét?"
Ha jól csinálod, nem. Ha igen, színes lesz a a víz. Ez az a része, amit ki kell tapasztalni. Max. az a tanács, hogy miután szépen batyuszerűen egymásra hajtottad a sarkokat (szorosan a szilva köré), akkor még hengergesd a kezedben, mint a hógolyót. És akkor kvázi összegyúródnak a sarkok, és a gömb is szebb lesz.
Gnocchit vagy nudlit tudsz _főzni_? Na, olyan tészta. Kinyújt, négyzeteket vág, félszilvába kicsi fahéjas cukor (Mennyi? Ízlés szerint.), félszilva a négyzetbe becsomagol, ezt a forró vízbe bele, aztán majd feljön.
na de milyen tészta? Mennyi és milyen krumpli kell bele? Mennyi liszt? mekkora a szilva, amitől nem reped szét? meg sok hasonló kérdés... Nálam a szilvásgombóc már a süti kategóriába tartozik (tészta), és én nem tudok sütni... :)
Én még valamikor régen tanultam a suliba ételkészítés órán, de nem emlékszem, hogy valami túl nagy ördöngősség lenne benne, csak jól össze kell nyomni a tésztát, hogy ne legyen rajta luk és akkor nem folyik ki.
Egyébként szinte mindegy. Ha nem dél* előtt, akkor jönnék én is, pár palack társaságában (melyek gondos kiválasztásához az esemény közeledtével szeretnék majd pontosabb infót a várható kajairányzatról).
* persze vasárnap valamikor 14-17 óra között szokott dél lenni
(mivel a nyár már messze, és mindenféle túrák meg egyebek miatt tologatni kellett az időpontot)
Időpont: szeptember 26, vasárnap (ekkor csak 6 rendezvénnyel kell megküzdeni, és nem kell rohanósan érkezni)
Helyszín: Lüke-palota
Mit eszünk: bogrács vagy tűzhelyen főtt akármi (ha most hétvégén sikerült elfogadható füstölt libacombos bablevest főznöm, akkor azt ismételhetjük, mintha lenne 2 libacomb otthon, megnézem), süti, szőlő-körte-szilva, esetleg önkéntes vállalkozók segítségével szilvásgombóc (nekem mindig kinyílik)
Mit iszunk: amit hoztok, illetve amit otthon találok addig
Jelentem, bőg a bika, de nagyon. Tegnap reggel 3:45-kor -mert aludni minek?- pakoltunk be a szomszéddal Kemencén a kocsiba, hogy megyünk az Ipolyra pecálni. Zengett az egész Hegyhát a szarvasoktól, miközben a faluból a kutyák felelgettek nekik, szenzációs volt.
hm, már hárman vagytok, lehet, hogy eltoljuk egy héttel? De az már őszköszöntő lesz akkor.. :) Na de akkor vasárnap, akkor kevesebb túrával kell megküzdeni..
Hol van az még.... mondjuk ideális esetben 8-9 körül, de nagyban függ a reggeli szürkeségi faktortól. Ha süt a nap, simán felkelek, ha olyan mint ma, akkor kivonszolódom..
Egészségedre! Mi is megkóstoltuk, és... szóval a vélemények között markáns eltérések mutatkoztak :-) Nekem az asztalosműhely-szörp kifejezés ugrott be :-) Fura volt, na. Lehet hogy picit konzervatív vagyok...?
Hűűűűűűű... :-) Nem véletlen, hogy amoda csak a négylevelűn készült képekre mutató linket szúrtam be - a jövő őszi (a Nagybörzsönyi négylevelű évszakváltós túra, jövőre őszi időpont van tervezve) rendezésen remélem az ideihez hasonló lekvár- és szörpkínálat lesz.
18-án engem is érdekelne. Esetleg az EKF is, bár másnap V3, és tavaly a Meteor 50 utáni napon elég küzdős volt, idén meg sokkal ramatyabb állapotban vagyok, úgyhogy csak szolidan.
Rántott harcsafilé rizi-bizivel meg zldborsos tartárral, fokhagymás sertéssült hagymáskrumplival meg uborkasalátával és kovászos uborkával, holland répatorta, tkv.
Hát darabka. Amennyiben az egyes "háromszögek" sorra a Matterhornot szimbolizálják, akkor egy hegynyi.
Egy rudat hoztam magamnak, kb. egy hét után bontottam fel, és egy-két naponta eszem egy-két hegyet. Talán már említettem, hogy nem vagyok csokifaló. :)
Első körben megpróbálnám a szeptember 18-at. Aznap van Budai-hegységben és Pilisben is túra, tehát reggel mindenki futhat/gyalogolhat egy kanyart, ha szeretne (én azt hiszem az EKF 10-es távjára megyek), és utána meg bogrács. Vasárnap meg Ozorai Pipo, erre meg 3 szabad helyet tudunk felajánlani a kocsiban. Másosik körben feláldoznám a Pipot, és bulizzunk vasárnap.
Ismerős a szitu - viszont ha úgy alakul, hogy menni akarsz, akkor nem mindegy. nagyon nem. Mondjuk elég akkor előjönni a farbával - elég jó alkupozíciót lehet ilyen esetben kibrunsztolni. Ha meg öt évnél hosszabb ideje vagy folyamatosan határozott idős, akkor meg pláne.
Lassan egy hete nincs érvényes munkaszerződésem. Azt mondták ne izguljak, majd lesz. Ezt minden évben eljátszák. Éljen az akadémiai szféra törvénytisztelete ...
Börzsönyi kéktúra, elhúzódó bélyegzés a bernecebaráti Ventura Sörözőben. Aztán irány a Csitári-kereszt és a Major-kereszt, majd Hont lesz a vége. Amúgy bányamentes hét, és el lehet viselni, igen :-)
Van-e igény bográcsavató nyárzáró kerti/házibulira? Ti. van egy egész bográcsunk, állvánnyal, deviszont még nem használtuk. egy péntek vagyesetleg szombatdélután/este?
Én is tereltem - igaz futva - a libát Úri körül. Csupa jót tudok csak mondani róla én is, ráadásul a Cabernet Savignon (amit kihagytál) igazán jó volt !!!
Azt kell, hogy megállapítsam, hogy egy zombifilm után a dolog, amire az ember a legkevésbé vágyik, hogy egy (büdösszájú) macska egyzercsak elkezdje harapdálni a kezét.
Szombaton tereltünk egy kis libát Úri körül. Jó kis trappolás volt. Pozitívum a kiváló szalagozás, a lelkes főszervezők. Egy közepes negatívumot tudok mondani, a 12 km-es pontnál elfogyó szódát. 6 km-nél csak bor volt (amit közismerten nem fogyasztok), így 19 km-nél juthattam először vízhez.
Elképzelhető, hogy akkor is összejön hasonló idő, de valószínűleg elfutottam volna az első felét és csöndes szenvedés lett volna a második fele a mostani örömfutás helyett. Ez meg most így a legszebb és legjobban eső félmaratonom volt.
Köszönöm. A "felnézek rád" kifejezést nem tudom fokozni; legfeljebb megkérdezem: mi lett volna, ha teljesen jól vagy? (Valószínűleg semmi. Aki tudja magáról, hogy nincs 100%-os állapotban, az sokkal jobban koncentrál a feladatra.) Szóval: gratulálok!
"Personal best" rövidítése. Kötsög futó népek között népszerű kifejezés arra, hogy legjobb idő adott távon, vagy legjobb táv adott idő alatt, ilyesmi. Szóval nekem most ez a mai a valaha futott leggyorsabb félmaratonom.
Felkeltem, fájt a pocim. Viszont sütött a nap. Ténferegtem, halogattam a döntést. Aztán Disznó SMS-e után már úgy döntöttem, pofátlanság volna nem kimozdulni egy ilyen szép napon. Próbáltam összekapni magam, de persze késébe kerültem a Vodku együttes (az egyetlen, amit kinéztem) koncertjéhez képest. Még egyértelműbb lett tehát, hogy bringával megyek. Kisszoba, bringatáskába bepakolom a minimálcuccot. Aztán megnézem a gumikat. Először helyreteszem az első kereket. (Nem tudom, hoy oldott ki a gyorszár...) Aztán felpumpálom az első kereket. Aztán felpumpálom a hátsót is. A macskát bevágom a nagyszobába, kizsilipelek a lépcsőházba. Egy kilométer után satufék, majd összeszedem és -szerelem a fülbevalóm. Nagyjából itt kellett volna feladnom az egészet.
Kb. 40 perces késéssel megérkeztem az eseményre, és rájöttem, nem tudom, melyik színpadot kellene megtalálnom. Ami nem rendített meg túlzottan, mert úgyis eltévedtem, és a koncertnek is vége lehet már. Ténferegtem egy sort, mindenhol megálltam pár szám erejéig, találkoztam Ipivel, majd rábukkantunk a megfelelő színpadra, és élvezhettük a Vodku utolsó három számát. Jók voltak.
Még hallgattunk Rácz Katit, jól énekelt, és megkerestük a palacsintákat. Lekváros, kakaós, lekváros.
Jól végezve dolgunkat még elsétáltunk a Lurdyig, ott szétváltunk, és újra bringára szálltam. Nagyjából a következő sarokig eseménytelenül teltek a másodpercek, majd ott, miután jól hátranéztem, hogy megadják-e az elsőbbséget, indulásból elestem. De igazán csúnyán. Komolyan, én tudok kecsesen esni, az egyik esésem kimondottan szépségdíjas volt, de ez... Ronda. Próbáltam a végén finomítani, és lendületből továbbgurulni, erre nekiütköztem a villanyoszlopnak, és csaknem átöleltem. Á, nagyon ciki volt. Mindezt az elsőbbséget megadó - és a mögötte sorakozó tíz - autós szeme láttára. Ráadásul a bringás pályafutásom elmúlt 10 évének ez a második olyan esése, ahol a külső számára teljességgel érthetetlen, mi indította el a folyamatot, amelynek a végén a fejem megkoccolta az aszfaltot. Megjegyzem, most számomra sem teljesen világos. Mindenesetre még egy darabig elüldögéltem volna, hogy rekonstruáljam a mozdulatsort, de a két kedves bringás lány és a kedves hajléktalan annyira aggódott, mi van velem, hogy inkább felkeltem a járdáról, és próbáltam őket megnyugtatni, hogy minden OK. Helyretettem a láncom, megköszöntem az összeszedett lámpám és napszemüvegem, és újra megnyugtattam őket, hogy rendben hazaérek. Így is történt.
Ami fő: a kormányos szállított epertő is túlélte az esés (gyakorlatilag ráestem), és azóta már át is ültettem a balkonládába.
lutak pygmea: 8 és fél (nő) + a cica 10-12 berzso: 9 és fél kutyA: 8 óra alvás, 45 perc kelés + du még fél óra heverészés RitaB: 10 és fél óra Varacskos Disznó: 8 és fél óra vajonmerre: 7 és fél óra
Felébredtem 4-kor, nem is bírtam visszaaludni, ott ettem magam. Aztán hatkor rájöttem, hogy most kéne kelnem, ha menni akarnék, és mivel már úgysem aludtam...
A csomagolás lett kicsit hiányos, nem vittünk szurkolóeszközt és FB-pólót. Se coffgumit.
Nagyon-nagyon jó volt a verseny, köszönet a Kommandó másik tagjának az időjárásért! ;)